اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

بدهی 53 هزار میلیاردی دولت به تامین اجتماعی/ ابهام در ارزش واقعی معادن گل گهر



مسبدهی دولت به تامین اجتماعی, ارزش واقعی معادن گل گهر

میزگرد عملکرد تامین اجتماعی؛

بدهی 53 هزار میلیاردی دولت به تامین اجتماعی/ ابهام در ارزش واقعی معادن گل گهر

مدیرعامل سابق سازمان تامین اجتماعی معتقد است که بدهیهای دولت به تامین اجتماعی نه تنها تسویه نشده، بلکه رقم آن به 53 هزار میلیارد تومان در سال جاری رسیده است.

به گزارش  مهر، در میزگرد برنامه "نبض" که شب گذشته از شبکه خبر پخش شد، موضوع بررسی عملکرد سازمان تامین اجتماعی با حضور سه نفر از دست اندرکاران حوزه سلامت و تامین اجتماعی و همچنین حضور تلفنی مدیرعامل سابق سازمان تامین اجتماعی، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

ماموریت اجتماعی - اقتصادی سازمان
در ابتدای این میزگرد دکتر سیدتقی نوربخش عضو سابق هیئت مدیره سازمان تامین اجتماعی با عنوان این مطلب که این سازمان منابع و مصارفی دارد، اظهارداشت: حدود 12 میلیون و 600 هزار نفر بیمه شده اصلی و بیش از یک میلیون و 800 هزار نفر مستمری بگیر تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی هستند و در مجموع بیش از 35 میلیون نفر از جمعیت کشورمان از خدمات تامین اجتماعی برخوردارند.

وی با اشاره به تعهدات کوتاه مدت و بلند مدت سازمان تامین اجتماعی در قبال بیمه شدگان، ماموریت این سازمان را ماموریت اجتماعی - اقتصادی دانست و گفت: تامین اجتماعی یک سازمان درآمد - هزینه ای است که بر اساس محاسبات بیمه ای تنظیم می شود که از سال 1354 تا کنون این محاسبات ثابت مانده است.

سازمان تامین اجتماعی یک صندوق بین نسلی است
در ادامه علی حیدری عضو سازمان تامین اجتماعی عنوان داشت: تامین اجتماعی یک سازمان اجتماعی است که با منابع و ظرفیتهای خودش، ارزش افزوده ایجاد می کند که می بایستی به صورت اقتصادی اداره شود ولی کارکرد اجتماعی دارد.

وی تاکید کرد: بر اساس قانون، این سازمان یک نهاد عمومی غیردولتی و صندوق مشاع بین نسلی است که حتی دولت برای دخالت در این سازمان، باید بر اساس اساسنامه صندوق اقدام کند.

حیدری با اعلام اینکه اساسنامه سازمان تامین اجتماعی از سال 58 تا 87 پایدار و ثابت بوده است ولی از سال 87 این اساسنامه 4 بار تغییر کرده است، اظهارداشت: این اساسنامه در حدود 30 سال ثابت مانده بود و مشکلی نداشت اما به یکباره در مدت 5 سال گذشته تغییر می کند که البته مورد ایراد دیوان عدالت اداری قرار گرفته و مغایر قانون تغییر کرده است.

به گفته وی، طبق ماده 10 اساسنامه تامین اجتماعی، مدیرعامل این سازمان باید از بین کارکنان آن منصوب شود که این مورد در اساسنامه تغییر کرده است.

تامین اجتماعی یک سازمان سه جانبه است
در همین حال سیدتقی نوربخش عضو سابق هیئت مدیره تامین اجتماعی به عملکرد سازمان اشاره کرد و افزود: عملکرد سازمان در حوزه درمان و تعهدی تعریف می شود و بر اساس قانون شورای عالی انقلاب، یک سازمان سه جانبه متشکل از دولت، کارفرما و بیمه شده است.

وی با اعلام اینکه سهم کارفرما از حق بیمه پرداختی 20 درصد و سهم بیمه شده 7 درصد است، گفت: دولت نیز 3 درصد سهم دارد که نقش دولت در این صندوق بیمه ای، نقش تضامنی است نه مداخله گرایانه.

نوربخش با عنوان این مطلب که سازمان تامین اجتماعی با چالشهای زیادی روبرو بوده است، افزود: منابع و مصارف سازمان تحت تاثیر تکالیف قانونی قرار گرفته که دولت به تامین اجتماعی تکلیف کرده است. به عنوان مثال در زمان جنگ، از طرف دولت تکلیف شد 143 صنف وارد این صندوق شوند ولی منابع آنها تامین نشد.

وی با بیان این مطلب که در قانون سال 54 پیش بینی شده محاسبات بیمه ای این سازمان هر 3 سال یکبار به روز شود، تاکید کرد: متاسفانه از سال 54 تاکنون این محاسبات ثابت مانده است که طبیعتا باید بازبینی می شد.

نوربخش با اشاره به پیشی گرفتن مصارف از منابع سازمان تامین اجتماعی، اظهارداشت: در سال 91 این سازمان با 3 هزار میلیارد تومان کسری برای هزینه های جاری مواجه شد که نقطه خطر تلقی می شود.

عضو سابق هیئت مدیره سازمان تامین اجتماعی به مقوله ضریب پشتیبانی سازمان اشاره کرد و افزود: ضریب پشتیبانی بر اساس تعداد افرادی که حق بیمه پرداختی است، در سال 92 به 6.2 رسیده است در حالی که در سال 80، ضریب پشتیبانی سازمان 9 بوده است. اگر این ضریب به 5 برسد نقطه خطر است.

وی تاکید کرد: از دید محاسبات اقتصادی، صندوق تامین اجتماعی سیر مناسبی ندارد که البته قابل اصلاح است.

تمام مدیران تامین اجتماعی از بیرون سازمان آمده اند
در ادامه این میزگرد دکتر سیدابوالقاسم موسوی مدیرعامل سابق سازمان بیمه خدمات درمانی که به عنوان کارشناس حوزه سلامت در این برنامه حاضر شده بود، گفت: روی کاغذ قوانین خوبی داریم اما همین قوانین تامین اجتماعی از بدو تاسیس سازمان تا کنون به هیچ عنوان اجرا نشده اند به طوریکه تمام مدیران سازمان از بیرون بوده اند.

وی با بیان این مطلب که ویترین تامین اجتماعی سلامت است، افزود: این سازمان به جای تحت پوشش دادن خدمات، بیمارستان خرید و ساخت و هزینه ها را بالا برد.

موسوی با عنوان این مطلب که بسیاری از بیمه شدگان تامین اجتماعی هنوز نمی دانند چه خدماتی حق انهاست، گفت: تامین اجتماعی یک سازمان بین نسلی است که همه مردم شریک آن هستند.

53 هزار میلیارد بدهی دولت به تامین اجتماعی
در ادامه دکتر رحمت اله حافظی مدیرعامل سابق سازمان تامین اجتماعی روی خط تلفنی برنامه حاضر شد و به چالشهای مهم این سازمان اشاره کرد و افزود: سازمان تامین اجتماعی یک نهاد عمومی غیردولتی و بین نسلی است که 60 سال قدمت دارد.

وی با اشاره به مطالبات سازمان تامین اجتماعی از دولت، گفت: این مطالبات بر اساس تکالیفی که از سوی دولت ایجاد شده است، می بایست به سازمان پرداخت شود که متاسفانه انجام نمی شود.

حافظی در ادامه به آمار و ارقام مطالبات تامین اجتماعی از دولت اشاره کرد و افزود: در سال 84 این مطالبات حدود 15 هزار میلیارد تومان بوده است که در پایان سال 90 به 35 هزار میلیارد تومان و در سال 91 به 46 هزار میلیارد و برآورد می شود در 6 ماهه اول امسال به 53 هزار میلیارد تومان برسد.

مدیرعامل سابق سازمان تامین اجتماعی تاکید کرد: حتی اگر قبول کنیم که دولت 35 هزار میلیارد تومان را دیون خود به سازمان را پرداخت کرده است باز هم 20 هزار میلیارد بدهی دارد.

وی با انتقاد از عدم ثبات مدیریتی در این سازمان به عنوان یک چالش اساسی برای پیشبرد برنامه های تامین اجتماعی، اظهارداشت: به نظر می رسد این سازمان را باید به صاحبان خودش که همان بیمه شدگان هستند، واگذار کنیم.

حافظی با اشاره به تصمیمات خلق الساعه دولت که آثار و تبعات منفی برای سازمان به دنبال دارد، افزود: یک شبه عنوان می کنند 200 قلم داروی گیاهی می بایست تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار بگیرد. چه کسی بررسی کرده است که این تصمیم کارشناسی شده است؟ این قبیل تصمیمات، بار مالی سنگینی به سازمان تحمیل می کند.

مدیرعامل سابق سازمان تامین اجتماعی، نفوذ افراد خاص در بخش اقتصادی سازمان را یکی دیگر از چالشهای مهم تامین اجتماعی دانست و گفت: ورود این قبیل افراد خاص به بخشهای اقتصادی سازمان، می تواند آسیب زا باشد و درآمدهای سازمان را تحت تاثیر قرار دهد.

ابهام در ارزش گذاری واقعی معادن 2 و 3 گل گهر
در ادامه میزگرد برنامه نبض شبکه خبر که به بررسی عملکرد سازمان تامین اجنماعی اختصاص داشت، دکتر سیدتقی نوربخش عضو سابق هیئت مدیره سازمان تامین اجتماعی نیز به موضوع انباشت مطالبات این سازمان از دولت اشاره کرد و آماری ارائه داد.

وی با اعلام اینکه این مطالبات در سال 90 ، 9 هزار میلیارد تومان و در سال 91، 10 هزار میلیارد تومان بوده است، گفت: نکته مثبت دولت در مواجهه با سازمان تامین اجتماعی این بود که در سال 90 پذیرفت 35 هزار میلیارد تومان بدهی به سازمان دارد.

نوربخش با بیان این مطلب که از 35 هزار میلیارد تومان بدهی دولت به سازمان، 8 هزار میلیارد آن در سال 90 رد دیون شد، تاکید کرد: با توجه به اینکه برای 6 ماهه اول امسال پیش بینی شده 7 هزار میلیارد تومان بدهی دولت به سازمان ایجاد شود، بنابراین تمام تعهدات دولت بیش از 51 هزار میلیارد تومان است.

عضو سابق هیئت مدیره سازمان تامین اجتماعی با اشاره به واگذاری معادن 2 و 3 گل گهر سیرجان از سوی دولت به سازمان برای تسویه بدهیهای دولت، اظهارداشت: باید این سئوال را پرسید که آیا ارزش این معادن 51 هزار میلیارد تومان است که بتوان ادعا کرد دولت تمامی مطالبات تامین اجتماعی را پرداخت کرده است.

نوربخش با عنوان این مطلب که دولت به طور مستمر بدهی ایجاد می کند، تاکید کرد: صفر کردن بدهی دولت اصلا معنا ندارد.
وی با طرح این موضوع که پرچم سازمان تامین اجتماعی باید سفید باشد، گفت: سرمایه گذاریها در این سازمان بایستی سمت و سوی صحیح داشته و با ریسک کمتری انجام شود.
مهر

 

 


ویدیو مرتبط :
بدهی 100 میلیاردی دولت به بانک ها

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آخرین وضعیت بدهی دولت به تامین اجتماعی /هر سال 15 هزار میلیارد به بدهیها اضافه می شود



آخرین وضعیت بدهی دولت به تامین اجتماعی,سازمان تامین اجتماعی,بدهی دولت به تامین اجتماعی

آخرین وضعیت بدهی دولت به تامین اجتماعی /هر سال 15 هزار میلیارد به بدهیها اضافه می شود

رئیس هیئت مدیره سازمان تامین اجتماعی گفت: چنانچه تمامی مصوبات دولت دهم اجرایی و تمامی 42 شرکت و دو معدن گل گهر به سازمان تامین اجتماعی واگذار شود در این صورت حساب 35 هزار میلیارد تومان دولت تسویه می شود و در غیر اینصورت امکان تسویه بدهیهای دولت وجود ندارد.

عزیز دولتخواه در گفتگو با  مهر در مورد بدهیهای دولت به تامین اجتماعی افزود: میزان بدهیها بستگی به مصوبات دولت دهم و محقق شدن این مصوبات دارد. همچنین چنانچه واگذاری معادن 2و 3 گل گهر سیرجان به سازمان تامین اجتماعی منتفی نشود بطور حتم رقم بدهی ها کم خواهد شد.

وی تاکید کرد: 35 هزار میلیارد تومان بدهی دولت به تامین اجتماعی در قالب 42 شرکت و همچنین دو معدن تسویه شد و البته اجرای مصوبات زمان طولانی نیاز دارد به همین دلیل نیز تسویه بدهی‌های دولت به سازمان تامین اجتماعی تا روزهای پایانی دولت دهم طول کشید.

رئیس هیئت مدیره سازمان تامین اجتماعی در مورد مبلغ بدهی نیز گفت: اگر همه شرکتهای تعیین شده به سازمان واگذار شود و نیز موضوع معادن گل گهر نیز قطعی شود ممکن است تسویه حساب دولت با سازمان حداکثر به 35 هزار میلیارد تومان برسد.

وی در مورد افزایش میزان بدهیها نیز اظهار داشت: طی سالهای گذشته بر اساس یک سری از مصوبات دولت حدود 2 میلیون نفر به جمعیت بیمه‌ای تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی افزوده شده است اما متاسفانه مبلغی را که باید دولت در این خصوص پرداخت کند پرداخت نکرده و همین باعث افزایش میزان بدهیها به این سازمان شده است.

دولتخواه به برخی از این مصوبات اشاره کرد و گفت: بر اساس مصوبات، دولت باید هر ساله مبلغی را در قالب حق بیمه افراد تحت پوشش مانند قالیبافان و زنان خانه دار در قانون بودجه به سازمان پرداخت کند که نکرده است و همین باعث شده سال گذشته حدود 15 هزار میلیارد تومان به بدهیهای دولت اضافه شود که این مبلغ علاوه بر 35 هزار میلیارد تومان است./مهر