اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

باورهای غلطی که تصحیح نشده‌اند (+تصاویر)



چقدر جالب است که گفته‌های فردی در گذشته‌های دور که هیچ پایه و اساسی ندارند تبدیل به حقایقی می‌شوند که همه ما به آن اعتقاد داریم.

این گفته که کسی که دروغی می‌گوید با تکرار زیاد خودش هم دروغش را باورش می‌شود گویا مطلب درستی است. بیشتر ما تقریبا می‌شود گفت انسان‌های تنبلی هستیم چرا که ترجیح می‌دهیم حرف‌های دیگران را بدون تحقیق در مورد صحت و سقم آن قبول کنیم زیرا حاضر نیستیم کمی در مورد آن پرس و جو کنیم. مسائل زیادی وجود دارند که ما آن‌ها را بدون اطلاع از درستی آن به راحتی قبول کرده‌ایم به طوری که حتی به آن شک هم نمی‌کنیم.‌

نکته جالب این است که بعضی از این موارد در زبان‌ها و فرهنگ‌های مختلف دقیقا به یک شکل وجود دارد. در ادامه به چند مورد اشاره خواهیم کرد.

1. قلب: بسیاری از مردم همچنان براین باور هستند که قلب در سمت چپ قفسه سینه قرار دارد. در حالی که قلب در مرکز قفسه سینه قرارد دارد و رگ آئورت به سمت چپ تمایل دارد.

 

اخبارگوناگون,خبرهای گوناگون,باورهای غلط

 

2. رعدوبرق: بعضی‌ها باور دارند رعد و برق یک مکان را 2 بار نمی‌زند. در حالی که این موضوع درست نیست برای مثال بلند ترین ساختمان نیویورک 100 بار در سال مورد اصابت رعد و برق قرار می‌گیرد.

 

اخبارگوناگون,خبرهای گوناگون,باورهای غلط

 

3. آرنج: بسیاری از ما معتقدیم اگر آرنج دستمان به جایی برخورد کند باعث خنده ما میشود. اما ایم استخوان آرنج نیست که موجب خنده ما می‌شود بلکه عصبی در آن قسمت وجود دارد که با تحریک آن ما می‌خندیم.

 

اخبارگوناگون,خبرهای گوناگون,باورهای غلط

 

4. خفاش: ضرب المثلی در زبان انگلیسی وجود دارد که می‌گوید آن فرد به کوری یک خفاش است یعنی به همان اندازه نمی‌تواند ببیند و این ضرب المثل سالهاست که استفاده می‌شود. در حالی که خفاشان به دید قوی شهرت دارند به طوری که شکارچیان ماهری در تاریکی شب هستند.

 

اخبارگوناگون,خبرهای گوناگون,باورهای غلط

 

5. پرندگان: داستانی وجود دارد که می‌گوید اگر جوجه پرنده‌ای را در دست بگیرید بوی دست شما بر بدن جوجه می‌ماند و باعث می‌شود والدین جوجه آن را ترد کنند.

 

اخبارگوناگون,خبرهای گوناگون,باورهای غلط

 

6. سرماخوردگی: سال‌هاست والدینمان در هوای سرد به ما هشدار می‌دهند تا در هوای سرد بدون کت و لباس گرم خانه را ترک نکنیم. در حالی که ثابت شده سرما باعث سرماخوردگی نمی‌شود بلکه عامل آن ویروسی است که در بدن وجود دارد. اما ممکن است سرما باعث شود بدن ما آنقدر ضعیف شود که این ویروس در بدن ما جولان دهد.

 

اخبارگوناگون,خبرهای گوناگون,باورهای غلط

 

7.    شکستن بند انگشتان: ما شنیده‌ایم کسانی که انگشتانشان دستشان را می‌شکانند در آینده دار پارکینسون با آرتروز می‌شوند. اما این موضوع هم داستانی بیش نبوده و احتمالا کسی که اعصابش از صدای این کار خورد شده بوده این داستان را سرهم کرده‌است.

 

اخبارگوناگون,خبرهای گوناگون,باورهای غلط

 

اخبار گوناگون - باشگاه خبرنگاران


ویدیو مرتبط :
تصحیح رادیومتریک تصاویر لندست 8 با کمک FLAASH

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

باورهای غلطی که جوانان را به سمت مخدر‌های صنعتی می‌کشاند



 اخباراجتماعی  ,خبرهای  اجتماعی , اعتیاد

استاد دانشگاه و یک تحلیل گر مسایل اجتماعی گفت: باورهای غلط از جمله عدم اعتیاد آور بودن مواد صنعتی و شیمیایی، پایین بودن آسیب‌های ناشی از مصرف این مواد، ایجاد انرژی مضاعف بواسطه مصرف مواد صنعتی و شیمیایی، افزایش قوای جنسی ناشی از مصرف مخدرها و آرامش، افزایش تمرکز و خلاقیت ناشی از مصرف آنها نوجوانان و جوانان را معتاد کرده است.

 به  گزارش ایسنا  ؛دادمهر حیاوند گفت: بحث اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر نیاز به اقدامات پیشگیرانه دارد و در وهله اول باید باورهای کاذب و غلط در مورد موادمخدر را از اذهان عمومی بویژه نوجوانان و جوانان پاک کرد.

او با اشاره به اینکه اقدامات پیشگیرانه باید در سطح بسیار وسیع و از جهات مختلف عملیاتی شود، گفت: یکی از سطوح اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با اعتیاد آن است که حتما یک واحد درسی در سیستم آموزشی و پرورش در مورد اینکه مواد مخدر صنعتی و قرصهای روان گردان دارای چه اشکالی بوده، عوارض و خطرناک ناشی از مصرف‌ها چیست؟ گنجانده شود.

این استاد دانشگاه تهران ادامه داد: فرهنگ سازی در این باره نیز مهم است و رسانه‌های جمعی باید با دامن زدن بر امر مقابله با اعتیاد، باعث شوند تا سیستم آموزش و پرورش قرار دادن واحد درسی در این زمینه را از ضروریات بداند.

حیاوند با بیان اینکه یکی دیگر از علل گرایش به مصرف مواد مخدر، تهیه آسان و راحت آن ها است، ادامه داد: دست اندرکاران امر مبارزه با مواد مخدر بویژه نیروی انتظامی باید برنامه ای اساسی تدوین کرده تا فرصت را برای قاچاقچیان به منظور خرید و فروش مواد مخدر محدود کنند.

او گفت: شادی‌آور بودن نیز یکی دیگر علل گرایش به مصرف مواد مخدر است، باید امکاناتی برای افراد فراهم شود اوقات فراغت خود را با کارهای سالم بگذرانند و به گونه ای تفریحات سالم را باید در جامعه رواج داد تا مردم در زمان گرفتاری و مشکلات زندگی و ناراحتی به سراغ مواد مخدر صنعتی برای رفع ناراحتی نروند.

این تحلیل گر مسایل اجتماعی با بیان اینکه توسعه مراکز مشاوره رایگان در سطح جامعه نیز از ضروریات اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر است، گفت: بسیاری از خانواده‌ها به دلیل ناتوانی مالی، به مراکز مشاوره مراجعه نمی کنند لازم است در این باره تسهیلاتی برای خانواده‌های کم بضاعت و بی بضاعت اتخاذ شود.

حیاوند تاکید کرد: فرصت‌های مبارزه علیه مواد مخدر در کشور بسیار است و باید به نحو مطلوب از آنها بهره گرفت، نقش بسیار مثبت خانواده و میزان فرهنگ آنان در تربیت جوانان و کشیده نشدن به سمت مواد مخدر اولین گام پیشگیری جوانان به اعتیاد است.

او افزایش بار معنوی و مذهبی افراد را در کنترل اعتیاد به مواد مخدر موثر دانست و گفت: خانواده‌هایی که از میزان اعتقاد بالایی برخوردار هستند و مقید به تعلیمات اسلامی بوده کمتر به سمت و سوی مواد مخدر کشیده شده و باید با اجرای برنامه های متعدد مذهبی و معنوی و ایجاد برنامه ریزی بیشتر در این زمینه به توانمند کردن مردم و خانواده ها به لحاظ مذهبی تلاش کرد.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه لحاظ فرصت ها و پرکردن مناسب اوقات فراغت و حمایت سازمان های مدنی و دولتی جهت مبارزه با مواد مخدر نیز باید مورد توجه باشد، گفت: باید اوقات بیکاری و فراغت جوانان را با فعالیت ها سالمی همچون ورزش پر کرد و فضاهای مخصوصی را برای این امر اختصاص داد تا جوان فرصت فکر کردن به مواد افیونی را نداشته باشند.

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ حیاوند در پایان مبارزه همه جانبه با مصرف توزیع مواد مخدر به خصوص مافیای توزیع این مواد ،توجه بیشتر مسئولین و اتخاذ برنامه های، بلند، میان و کوتاه مدت در راستای توزیع متناسب شغل و کاهش نرخ بیکاری و تورم در کشورو تلاش های مستمر و همه جانبه در راستای توجه بیشتر به کیان خانواده ها و جوانان با توجه به ارائه برنامه های فرهنگی و کاهش فقر را از دیگر عواملی عنوان کرد که در راستای اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر نقش آفرین هستند.