اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

بانکی تعطیل نشده بانک دیگر سر از خاک بیرون آورد جریان انحرافی چگونه بانک تاسیس می کند؟



بانکی تعطیل نشده بانک دیگر سر از خاک بیرون آورد

جریان انحرافی چگونه بانک تاسیس می کند؟

انتخابات مجلس نهم شورای اسلامی و اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها این روزها رسانه ها را به خود مشغول کرده است و در صدر اخبار جای دارد.به همین دلیل رسانه ها مدتی است کمتر به جریان انحرافی توجه می کنند و در این مدت اقدامات این جریان به حاشیه رانده شده است.

شفاف:  انتخابات مجلس نهم شورای اسلامی و اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها این روزها رسانه ها را به خود مشغول کرده است و در صدر اخبار جای دارد.به همین دلیل رسانه ها مدتی است کمتر به  جریان انحرافی توجه می کنند   و در این مدت اقدامات  این جریان به حاشیه رانده شده است.

 

اما با رسانه ای شدن خبر انحلال بانک تات، گمانه زنی ها درباره جریان انحرافی و نقش آن در تاسیس بانک های خصوصی دوباره یاد آوری شده است.

 

در حال حاضر خبر منحل شدن بانک تات  تداعی کننده و یاد آور صحبت هایی در خصوص تاسیس بانک های خصوصی توسط جریان انحرافی است.

 

در خبر ها آمده بود: "بانک تات با لغو مجوز از سوی شورای پول و اعتبار به دلیل انجام تخلفات عدیده و طی نکردن مسیر قانونی تاسیس، منحل شد."

البته پیش از این برخی مسئولان بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار از بررسی لغو مجوز فعالیت بانک "تات" و ادغام آن با دو مؤسسه مالی و اعتباری خبر داه بودند که با لغو مجوز فعالیت از سوی شورای پول و اعتبار این بانک رسما منحل شد.

گزارش ها حاکی از این است که جریان انحرافی برای دست یابی به منابع مالی برای رسیدن به اهداف خود  اقداماتی انجام می دهد و یکی از این اقدامات تاسیس بانک خصوصی توسط این جریان بوده است .

 

 

اخبار,اخبار جدید

 

روزنامه کیهان نیز در آن روزها که ماجرای سوء استفاده اقتصادی جریان انحرافی نقل محافل بود در یاداشتی  با عنوان «علف های هرز!» به این موضوع اشاره کرده بود که بازخوانی بخش هایی از این گزارش خالی از لطف نیست.

 

این روزنامه درباره جریان انحرافی و بانک های خصوصی نوشت:

"این روزها انتشار اخباری موثق درباره دست اندازی باند انحرافی به بیت المال باعث ایجاد برخی نگرانی ها در سطح جامعه شده است.

 

این یادداشت اما، در پی آن نیست كه چرایی و چگونگی شكل گیری جریان یاد شده در كنار ریاست محترم جمهوری را بازگو كند، چرا كه این موضوع و شرح مفصل آن به نوشته جداگانه ای نیاز دارد. آنچه در این نوشتار دنبال می شود، اشاره به نیمه پنهان یكی از اقداماتی است كه جریان منحرف یاد شده از سال ها پیش با چراغ خاموش در فضای اقتصادی ایران دنبال كرده و می كند و آن «بانك بازی» و اخذ مجوزهای زنجیره ای برای تاسیس بانك های خصوصی با اهدافی پیدا و پنهان است كه همچنان ادامه دارد و در سایه انحرافات فكری جریان مورد اشاره از نظرها دور مانده است.

 

در چنین شرایطی، بر اثر غفلت های صورت گرفته و نفوذ جریان انحرافی در مراكز حساس سیاسی، اقتصادی و مهم تر از همه نظارتی نظیر بانك مركزی كشور، چندی است كه بازی جدید «بانك بازی» از سوی جریان یاد شده و آن هم در مقابل چشمان سه قوه به راه افتاده است. در این بازی، حلقه های پیدا و پنهان گروه انحرافی در مركزیت سیستم پولی و مالی كشور با اعطای مجوزهای طلایی برای افراد وابسته به خود كه نگاهی به كارنامه فعالیت آن ها نشان می دهد برخی از آنان در ردیف بزرگترین بدهكاران به نظام بانكی كشور هستند، در جهت منافع شخصی و گروهی خود حركت می كنند.

 

پس از آنكه بانك های خصوصی چون «تات»، «آریا» و «گردشگری» با چنین ماهیتی تاسیس و به لطف حمایت های بی حساب و كتاب لیدرهای جریان انحرافی در كمترین زمان و با بیشترین رانت در عرصه اقتصادی كشور مشغول به فعالیت شدند، این روزها خبر تأسیس بانك دیگر وابسته به این گروه به گوش می رسد. این بار بانك «شرق»! بانكی كه مجوز آن با پیگیری ها و فشارهای دو لیدر جریان انحرافی و برخی از حلقه های وابسته به این باند و در حالی كه مجوز راه اندازی آن، به دلیل آنكه یكی از عمده سهامدارانش، خود در ردیف بدهكاران بزرگ به نظام بانكی است متوقف شده بود، به یكباره صادر می شود و همانطور كه گفته شد خبر تصویب تأسیس و حتی ارسال پرونده بانك به بورس جهت اعطای مجوز پذیره نویسی مخفی نگاه داشته می شود."

 

آنچه مسلم است جریان انحرافی برای دست یابی به کانونهای ثروت و قدرت از تمامی توان خود استفاده می کند و در این راستا بر اساس گمانه زنی ها و اخبار رسانه ها که یاداشت کیهان نمونه ای از آنهاست ، بانک خصوصی نیز تاسیس کرده و این مساله  نیازمند بررسی بیشتر توسط مسئولین است.امری که تا کنون محقق نشده است./شفاف


ویدیو مرتبط :
دکتر حسن عباسی : رئیس سابق بانک مرکزی در بانک حساب نداشته چون معتقد بوده بانک شبهه ناک و ربوی است

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پیمان شکنی بانک‌ ها بر سر نرخ سود بانکی


اگرچه با مصوبه شورای پول و اعتبار، تعیین نرخ سود سپرده‌های کوتاه مدت به بانکها سپرده شده بود، اما اکنون بانکها با پیمان شکنی خود، قصد دارد در این نرخ تجدیدنظر کنند.

تابناک: اگرچه با مصوبه شورای پول و اعتبار، تعیین نرخ سود سپرده‌های کوتاه مدت به بانکها سپرده شده بود، اما اکنون بانکها با پیمان شکنی خود، قصد دارد در این نرخ تجدیدنظر کنند. آنها البته می گویند که بهتر بود شورای پول و اعتبار، نرخ سود کوتاه مدتها را هم تعیین می کرد. به هرحال، قرار است بانکها دوم خرداد دوباره گردهم آیند و تصمیم بگیرند.

 بعد از کش و قوس‌های فراوان، بالاخره نرخ سود بانکی از سوی شورای پول و اعتبار تعیین شد و بر این اساس مقرر شد تا نرخ سود سپرده‌های کوتاه مدت هم به اختیار بانکها بوده و رنجی حدود 10 تا 20 درصد داشته باشد.

اکنون اما بانکهای دولتی خط مشی خود را برای سود سپرده های بانکی تعیین کرده اند و بر این اساس، نرخ سود روزشمار را 10 درصد، سه ماهه را 14 درصد، 6 ماهه را 16 درصد و 9 ماهه را 18 درصد تعیین کرده اند؛ در حالیکه بانکها خصوصی هنوز بر سر این موضوع توافقی ندارند و معتقدند که یک بار دیگر باید گرد هم جمع آیند و در جلسه ای که به صورت مشترک، به چانه زنی خواهند پرداخت، نرخ سود سپرده را تعیین کنند.

در این میان، برخی کارشناسان معتقدند که افزایش نرخ‌های سود سپرده، مانعی برای اجرای مصوبات شورای پول و اعتبار که به تازگی نرخ سود سپرده یکساله را 20 درصد، سود تسهیلات عقود مبادله‌ای را 21 درصد و عقود مشارکتی را 24 درصد تعیین کرده است، خواهد بود.

موضوعی که البته مدیران عامل بانکهای خصوصی آن را رد می کنند. آنها معتقدند که با توجه به اینکه یکی از برنامه‌های بانک مرکزی، بازنگری نرخ‌ها در بازه زمانی سه ماهه بوده است، افزایش سود سپرده‌های کوتاه مدت هزینه‌ بانک‌ها را افزایش می‌دهد و همین مساله تمایل بانک‌ها به پرداخت تسهیلات مبادله‌ای را کاهش خواهد داد.

به گفته آنها، سهم و نرخ سود تسهیلات در قالب عقود مشارکتی در تسهیلات پرداختی برای جبران هزینه تجهیز منابع بانک، رشد خواهد کرد و در عمل هزینه دریافت تسهیلات بانکی را افزایش می‌دهد. این در شرایطی است که بانکهای خصوصی، تمایل به پرداخت سود سپرده کوتاه مدت متناسب با شرایط بازار را دارند.

این در حالی است که برخی گزارش‌ها حکایت از آن دارد که نرخ‌های سود سپرده کوتاه مدت در بانک‌های خصوصی به سقف 20 درصد نزدیک شده است و این پدیده هزینه تامین مالی را به شدت افزایش خواهد داد.

به هرحال همین دوگانگی در بازار و چشم انتظاری برای تعیین سود، خود ضربه بزرگی است که به نظر می رسد باید هرچه زودتر تعیین تکلیف نهایی را در این بازار صورت داد. در غیر این صورت، نوش دارو بعد از مرگ سهراب، کارایی چندانی نخواهد داشت.