اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

بازتاب بخشنامه پوشش و آرایش دانشجویان ایرانی در آسوشیتدپرس



 

 

 

بازتاب بخشنامه پوشش و آرایش دانشجویان ایرانی در آسوشیتدپرس

 

خبرگزاری آسوشیتد پرس در گزارشی از ابلاغ آیین نامه جدید پوشش مجاز دانشجویان در برخی مراكز آموزش عالی ، این ضوابط را محدودیت های پوشش اسلامی خواند.

این خبرگزاری در این باره نوشت :‌‌" (دولت ) ایران با ابلاغ بخشنامه ای محدود كننده به برخی دانشگاه ها پوشش دانشجویان را محدود كرد . این محدودیت به ویژه شامل ناخن بلند برای خانم ها ،لباس های رنگی و داشتن تاتو می شود .

این خبرگزاری می نویسد : ‌"‌ در بخشنامه جدید دختران و زنان دانشجو از پوشش كلاه بدون مقنعه ، شلوار جین های چسبان و كوتاه و سوراخ كردن بدن برای آویزان كردن آشیای زینتی به جز گوشواره منع شده اند.

آسوشیتد پرس می نویسد :‌" بر اساس این بخشنامه از این پس ناخن های بلند ، تاتو ، جواهر آلات روی دندان ، لباس های تنگ و با رنگ روشن ممنوع شده اند.

این خبرگزاری می نویسد پس از انقلاب اسلامی زنان ایرانی طبق قانون مجبور به استفاده از پوشش روسری و مقنعه شدند و باید موهای خود را بپوشانند. دولت ایران در سال های گذشته برای مقابله با‌ گسترش نفوذ فرهنگ غرب یك كمپین گسترده را به مورد اجرا گذارده است.

طبق بخشنامه جدید مردان و پسران دانشجو نیز با محدودیت هایی روبرو شده اند كه از جمله آنها می توان به محدودیت در زمینه بلند كردن مو ، برداشتن زیر ابرو ، پوشیدن لباس های تنگ و تی شرت های آستین كوتاه و زیور آلات و جواهرات اشاره كرد.

این گزارش می افزاید كه در ایران محدودیت های پوششی عموما در فصل تابستان و همزمان با بالا رفتن دما و ترغیب خانم ها به پوشیدن لباس های رنگ روشن و روسری های رنگی و بیرون گذاشتن موی سرشان ، افزایش می یابد.

بنا بر این گزارش  دولت محمود احمدی نژاد در 5 سال گذشته محدودیت های  بیشتری برای پوشش زنان و مردان ایجاد كرده و در این زمینه می توان به گسترش محدودیت ها به نحوه مدل موی مردان اشاره كرد.

از نظر این خبرگزاری افزایش محدودیت ها در دوره احمدی نژاد به دلیل فشارهای تندروهایی بوده است كه خواهان جلوگیری از گسترش بی بندوباری و رفتارهای غیر اخلاقی در جامعه از سوی دولت بوده اند.

همچنین بنا بر این گزارش اگر سابقا محدودیت ها بیشتر در فصل تابستان رخ می نمود اما در دوره دولت آقای احمدی نژاد محدودیت ها در فصل زمستان نیز ادامه دارد ؛مثلا شلوارهای تنگ خانم ها و مدل های موی غربی برای آقایان ممنوع شده است .

این گزارش می افزاید كه دختران جوان در محیط های شهری بزرگ برای به چالش كشیدن این قوانین  روسری های رنگی به سر كرده و بخش هایی از موهای سر خود را بیرون می اندازند ، اما در محیط های شهری كوچك و روستاها ، زنان و دختران جوان  عموما از الگوی پوششی استفاده می كنند كه مورد تایید حكومت است...../تحلیل:عصرایران


ویدیو مرتبط :
پوشش دانشجویان باید چگونه باشد؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نگاهی به رواج آرایش در میان مردان ایرانی...



 

 

آرایش مردان

 

در هر ثانیه در جهان ۲۲ رژلب به فروش می‌رود. می‌توان مطمئن بود که دست‌کم یکی از این روژلب‌ها در ایران فروخته می‌شود، زیرا ایرانی‌ها یکی از رکوردداران مصرف لوازم آرایش‌اند. نه تنها دخترها ظاهرا پسرها هم بی‌علاقه نیستند.

 

مدتهاست که دیگر تنها زنان موهای سفیدشان را با رنگ مشکی نمی‌پوشانند، بلکه این کار برای مردان هم امری عادی شده است و خیلی‌ها تمایل دارند تارهای سفید و خاکستری سرشان را در زیر لایه‌ای از رنگ‌ مشکی پنهان کنند. طبیعی است که مردان پا به سن گذاشته، از هواخواهان این روش به حساب می‌آیند و پسران جوان به یمن نیروی طبیعت، تن به رنگ کردن موهایشان نسپرده‌اند.

 

علی ۱۸ ساله بوده که برای اولین بار ابروهایش را برداشته است، البته خود او اعتقاد دارد که در واقع آنها را "تمیز" می‌کند، چون از مرتب بودن خوشش می‌آید. حالا ۴ سال از آن زمان می‌گذرد، مادرش اوایل کمی مخالفت می‌کرد، اما حالا انگار کم‌کم به "مرتب بودن" پسرش عادت کرده است. علی برای تمیز کردن ابروهایش خودش دست به کار شده و به روش آزمون و خطا جلو رفته است: اوایل که می‌خواستم ابروهایم را درست کنم، بلد نبودم، برای همین ابروهایم خیلی به هم ریخت، خیلی نازک شد. بعد رویم نمی‌شد اصلا بیرون بروم. دائم کج و کوله در می‌آمد و می‌خواستم صافش کنم، بعد دیگر از آن حالتش دیگر خارج شده بود.

 

البته او قویا تأکید می‌کند که برخلاف پسرهای دیگری که ابرویشان را بر می‌بردارند، نمی‌خواهد که از این طریق دل دخترها را به دست آورد. تنها دلیلش برای این کار علاقه‌ شخصی او به تمیز بودن است و اینکه داشتن موی اضافی را در صورتش نمی‌تواند تحمل کند.

 

نکته دیگری که در صورت علی نیاز به سامان دادن دارد، به گفته‌ خود او، مژه‌هایش هستند. البته برای این کار هم راه چاره را مدت هاست که پیدا کرده است: من مژه‌هایم خیلی بلند هستند و می‌شکنند. به همین دلیل از فر مژه استفاده می‌کنم، البته چیزی هم نیست که عین ریمل باشد. خشک است. فقط حالت چرخش به مژه‌هایم می‌دهد. بعد از آن استفاده می‌کنم، وقتی که مژه‌هایم خیس هستند که آن حالت عادی خود مژه را حفظ کند. یعنی نه اینکه کامل بخواهد بر گردد، بالا برود یا پایین بیاید.

 

علی تا به حال سایه‌ چشم، کرم پودر یا مواد آرایشی دیگری استفاده نکرده است، اما از بعضی دوستانش می‌گوید که یک روز مثلا رنگ پوستی تیره‌تر از همیشه دارند یا اینکه رد خفیفی از سایه را در پشت چشمانشان می‌توان دید. بعد هم به گفته‌ علی، وقتی در برابر این پرسش قرار می‌گیرند که آیا سایه زده‌اند یا کرم پودر به صورتشان مالیده‌اند، هزار "بهانه" می‌آورند که خود را توجیه کنند.

 

اما دراین میان هنوز یک قلم دیگر باقی مانده و آن هم راهی برای خلاص شدن از رنگ تیره‌ لب هاست که ارمغان سیگار کشیدن چند ساله است: من یکی، دوبار از برق لب استفاده کرده‌‌ام، آن هم در خانه و شب، به خاطر اینکه سیگار می‌کشم و لبهایم سیاه می‌شود، به خاطر همین مثلا شبها که می‌خواهم بخوابم، بعضی مواقع استفاده کرده‌ام که آن هم فقط به این خاطر که آن رنگ سیاهی که سیگار به لب می‌دهد را بگیرد. بعد فردا صبحش هم شستم و از خانه بیرون رفتم.» علی اضافه می‌کند که حتی جلوی در خانه هم دیگر برق لب نداشته است.

 

 

● رصد کردن صورت پسران

 

بیشتر دختربچه‌ها عاشق این هستند که لب‌هایشان را با روژلب‌های مادرهایشان قرمز کنند. ستاره به خاطر می‌آورد که جشن تولد نه سالگی‌اش با جشن فارغ‌التحصیلی خاله‌اش همراه شده بوده است. با دیدن دوستان خاله، که همه آرایش کرده به مهمانی آمده بودند، ستاره هم تهدید می‌کند که اگر مادرش برای او رژلب نزند، به مهمانی تولد نخواهد آمد. به این ترتیب نه سالگی، سن اولین تجربه‌ دست به ‌آرایش شدن او می‌شود و بعدها هم با ورود به دبیرستان این تجربه عمق بیشتری پیدا می‌کند.

 

او صادقانه اعتراف می‌کند که عاشق آرایش کردن است. نه تنها آرایش کردن خودش را دوست دارد بلکه یکی از کارهای مورد علاقه‌اش آرایش کردن دیگران است، هرچند که این دختر ۲۷ ساله آرایشگر نیست و در رشته‌ی مامایی در دانشگاه تحصیل کرده است.

 

آرایش، گاهی اوقات برای ستاره تسلی‌بخش است. او می‌گوید: وقتی در خانه هستم، مواقعی که حالم مثلا خیلی خراب است، روی صورتم آرایش ندارم یا افسرده می‌شوم و در فکر فرو می‌روم، بلند می‌شوم و آرایش می‌کنم. اصلا روحیه‌ام را عوض می‌کند. حتی وقتی لباس نو می‌خرم برای پوشیدن آن اول از همه آرایش می‌کنم.

 

حالا ستاره به اندازه‌ای در این کار مهارت پیدا کرده که می‌تواند در یک نگاه تازه‌کاران را از حرفه‌ای‌ها تشخیص دهد. آنهایی که انگار تازه به صرافت "خط چشم کشیدن" افتاده‌اند و هنوز آن‌قدر دستانشان ورزیده نشده تا بتوانند دو خط صاف و هم‌اندازه را بر پشت چشمانشان بکشند.

البته چشمان تیزبین ستاره، تنها صورت دختران را رصد نکرده، بلکه او از کشفیاتش از صورت برخی از پسرها هم می‌گوید: ابروهای خیلی باریک بود و دیده بودم که زیر چشمانشان مشکی شده، رنگ لب‌ها خیلی فرق داشت. زیاد جذاب نیست، به هرحال آرایش برای مردها نیست. اصلا همه چیز قاطی پاتی شده است. مثلا دخترها با رفتارهای مردانه می‌خواهند جای مردها باشند و پسرها با رفتارهای زنانه، جای زنان. خیلی از این چیزها می‌بینیم، برای همین اصلا دارد عادی می‌شود.

 

آرایش مردان

 

● مرد هست و ابرویش

 

دوستان بابک، او را جز پسران تمیز و آراسته می‌دانند، از آنهایی که اهل کرم و عطر هستند و موهایشان همیشه مرتب است و صورتهایشان اصلاح‌شده. بابک اهل آرایش هست اما به قول خودش آرایش مردانه. به عبارتی زیر ابرو برداشتن، در دایره واژگان او جایی ندارد و به نظرش برای چند دختر نباید شخصیت و اصالت مردانگی را زیر سؤال برد. اعتقاد او در یک جمله خلاصه می‌شود: مرد هست و ابرویش و حالا به قول قدیمی‌ها سبیل و ریش و از این صحبت‌ها. اگر این کارها را نکند که با زن فرقی ندارد.

 

دور و بر بابک هستند دوستان پسری که اهل آرایشند، البته او به گفته‌ خودش با آنها رفیق است و اهل رفت و آمد، اما این دلیل نمی‌شود که دل پری از دستشان نداشته باشد: خیلی از دوستانم هستند که زیر ابرو بر می‌دارند، خیلی کارهای زنانه می‌کنند، مثلا کرم‌های مخصوص می‌زنند. ولشان کنید، لاک و رژلب و این‌ها را هم می‌زنند. بعضی‌ها هم که از این چیزهایی هست که می‌زنند به لب، براق می‌شود، از آنها هم می‌زنند. یا موهای آنچنانی! موهایشان مثلا یک متر بالاتر از سرشان است، انگار با ادیسون دست داده‌اند یا مثلا هر روز برق می‌گیردشان بعد از خانه بیرون می‌آیند.

 

اگر به بابک پیشنهاد کنند که به عنوان فروشنده در یک مغازه لوازم آرایشی کار کند، هیچ مخالفتی با این موضوع ندارد و به راحتی آن را قبول می‌کند: چرا قبول نکنم. لوازم آرایش برای خانم‌ها خیلی هم خوب هست. اصلا می‌گویم خانم‌ها اگر آرایش نکنند که اصلا نمی‌شود. زن هست و آرایشش.

 

چند سال پیش بود که یکی از مجریان معروف مرد تلویزیون ایران، در یکی از برنامه‌هایش به ناگاه با ابروهایی تمیز شده ظاهر شد. بعد از آن هم می‌شد در گوشه و کنار، عکس هنرپیشگان مرد سینما یا تلویزیون را دید که پوست تیره‌رنگ و ابروهای به خط شده‌شان روی جلد مجلات خودنمایی می‌کرد.

 

اگر آرایش کردن و ساعتها در جلوی آیینه به خود رسیدن، کاری بود که اغلب زنانه به حسابش می‌آوردند، این روزها پسرانی را هم می‌توان دید که برای بیرون رفتن از خانه از ساعتها قبل به تکاپو می‌افتند.

 

رفته رفته نمی‌توان آرایش را تنها مختص زنان دانست و مردان را هم باید به این جمع اضافه کرد. شرکت‌های تولیدکننده لوازم آرایشی از مدتها پیش محصولات آرایشی ویژه‌ی مردان را هم روانه بازار کرده‌اند. در هر حال خانم‌ها باید از این به بعد به یاد داشته‌باشند که در هنگام خرید کرم‌های ضدچروک، ژل‌های دور چشم یا تونیک‌های ترمیم‌کننده‌‌ پوست، حتما از فروشنده سؤال کنند که آیا این محصول نسخه‌ زنانه آن است یا مردانه.

منبع:iransalamat.com