اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ایران، روسیه را تهدید کرد: همکاری ها را متوقف می کنیم



 

ایران، روسیه را تهدید کرد: همکاری ها را متوقف می کنیم

 

ایران روسیه را تهدید کرده است که بخشی از همکاری های دو جانبه را متوقف خواهد کرد.یک منبع آگاه که خواست نامش اعلام نشود به خبرنگار عصر ایران گفت: ایران در پی اتفاقات اخیر در روابط تهران - مسکو، تهدید کرده است همکاری ها را با روسیه در زمینه های مبادله اطلاعات برای مبارزه با تروریسم و مبارزه با قاچاق مواد مخدر متوفف می کند.

 

روسیه اخیرا با نادیده گرفتن قرارداد امضا شده با ایران برای فروش سامانه های دفاع موشکی اس 300 به این کشور، از دادن این سامانه ها و پرداخت غرامت نقض قرارداد به ایران خودداری می کند.

روسیه همچنین در کنار آمریکا و اتحادیه اروپا، به صراحت ایران را متهم به تلاش برای تولید بمب اتمی می کند ولی تهران بارها این موضوع را رد کرده است.

این اتفاقات باعث شد تا محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران اخیرا در سخنرانی به صراحت بگوید که روسیه با نقض قراردادهای دو جانبه و توقف فروش سامانه های دفاع موشکی به تهران، "ایران را به آمریکا فروخته" است.

روسیه از جمله تایید کنندگان قطعنامه تشدید تحریم ها علیه ایران در شورای امنیت سازمان ملل متحد است. با این حال چند ماه پس از صدور این قطعنامه، دمتری مدودف رئیس جمهور روسیه با صدور فرمانی، جزئیات اجرایی شدن مواد این قطعنامه را ابلاغ کرد که براساس آن فروش سامانه موشکی اس 300 به ایران کاملا منتفی شد.

علاوه بر این، روسیه از صادرات تانک، زره پوش، جنگنده و کشتی نظامی به ایران نیز خودداری خواهد کرد.

این منبع آگاه ادامه داد: یکی از اتفاقاتی که باعث تاثیرگذاری منفی در روابط با روسیه شد؛ نادیده گرفتن مسکو در روند مذاکرات و رایزنی های مبادله سوخت هسته ای ایران با غرب بود.

وی اضافه کرد: ایران در رایزنی های هسته ای خود با غرب و به ویژه پیشنهاد مبادله سوخت هسته ای، با به صحنه آوردن برزیل و ترکیه، روسیه را به حاشیه راند و مسکو را از کانال ارتباطی خود با غرب حذف کرد که همین موضوع، موضع منفی روسیه را در بر داشت.

ایران در موضوع پیشنهاد مبادله سوخت هسته ای، با میانجیگری و حضور سران ترکیه و برزیل، با انتقال مشروط اورانیوم کم غنی شده به ترکیه و مبادله آن با سوخت هسته ای موافقت کرد اما این توافق با مخالفت و نادیده گرفتن کشورهای 5+1 روبه رو شد.

کشورهای 5+1 متشکل از پنج کشور عضو دائم شورای امنیت به علاوه آلمان پس از توافق تهران، قطعنامه تشدید تحریم ها علیه ایران را تصویب کرد. ترکیه و برزیل به عنوان دو عضو غیردائم شورای امنیت، به این قطعنامه رای مخالف دادند.../عصر ایران


ویدیو مرتبط :
تهدید ایران و روسیه و تمسخر آمریکا توسط داعش

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

روسیه ایران را به قطع همکاری‌های نظامی تهدید کرد!



قطع همیکاری ایران  وروسیه,اس 300 روسیه


روسیه ایران را به قطع همکاری‌های نظامی تهدید کرد!

در شرایطی که انتظار می رود با شکل گیری تهدید مشترک علیه ایران و روسیه در منطقه که به سبب طرح آمریکا برای حمله به سوریه به وجود آمده، همکاری میان دو کشور تقویت شود، دولتمردان مسکو روند غیرمنتظره ای را آغاز کرده اند. پس از انتشار خبر مربوط به اوراق کردن «اس 300»های ایرانی، این بار یک مقام روس ایران را به قطع همکاری های نظامی تهدید کرده است.

روسیه ایران را به قطع همکاری‌های نظامی تهدید کرد!در شرایطی که انتظار می رود با شکل گیری تهدید مشترک علیه ایران و روسیه در منطقه که به سبب طرح آمریکا برای حمله به سوریه به وجود آمده، همکاری میان دو کشور تقویت شود، دولتمردان مسکو روند غیرمنتظره ای را آغاز کرده اند. پس از انتشار خبر مربوط به اوراق کردن «اس 300»های ایرانی، این بار یک مقام روس ایران را به قطع همکاری های نظامی تهدید کرده است.

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری «ریانووستی»، معاون نخست وزیر روسیه اظهار داشته تا زمانی که ایران شکایت خود درباره قرارداد «اس 300» را پس نگیرد، روسیه درباره هیچ قرارداد دفاعی دیگری با ایران مذاکره نخواهد کرد.

«دیمیتری راگوزین»، معاون نخست وزیر روسیه که مسئولیت صنایع دفاعی و فضایی روسیه را نیز بر عهده دارد، در این زمینه اظهار داشته: «هرگونه مذاکره ای تنها زمانی ممکن خواهد بود که روند شکایت های موجود علیه روسیه متوقف شود».

با این حال، وی تأکید کرده حتی در صورتی هم که روسیه همکاری دفاعی با ایران را از سر بگیرد، به شدت به هنجارهای حقوقی بین المللی پایبند بوده و تحریم های بین المللی وضع شده علیه جمهوری اسلامی ایران را رعایت خواهد کرد.

وی گفته: «ما هرگز از حد و مرزهای مشخص شده در فهرست تحریم ها گذر نکرده ایم؛ اما آماده ایم تا در چارچوب همکاری های قابل قبول نظامی و فنی، با ایران به همکاری بپردازیم». وی همچنین ابراز امیدواری کرده دولت جدید ایران نسبت به تقویت روابط با روسیه اقدام کند.

ریانووستی می نویسد یک منبع در سفارت ایران در مسکو در واکنش به این سخنان راگوزین گفته ایران تنها زمانی به پیشنهادات مسکو پاسخ می دهد که از طریق کانال های رسمی دیپلماتیک ارائه شده باشد. این منبع گفته: «رسانه های جمعی زمینه مناسبی برای گفت و گوهای سیاسی نیستند. بر این اساس، ما منتظریم که طرف روس پیشنهادات خود را به طور رسمی ارائه دهد».

قرارداد خرید سامانه‌های موشکی «اس ۳۰۰»‌ میان ایران و روسیه، در سال ۲۰۰۷ بسته شد. با این حال، روسیه در سال ۲۰۱۰ به بهانه تحریم‌های وضع شده مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران، قرارداد را ‌‌یکجانبه لغو کرد. در پی این کار، ایران ضمن شکایت از روسیه به مجامع بین‌المللی، درخواست غرامت چهار میلیارد دلاری کرد. از آن زمان تاکنون، دولت روسیه درصدد بوده تا به هر طریق ممکن، ایران را به صرف نظر از شکایت خود وادار کند.

دو روز پیش نیز یک مقام ارشد صنایع نظامی روسیه مدعی شد «اس 300»های تولید شده برای ایران، به طور کامل اوراق شده و از میان رفته است و دیگر چیزی برای تحویل به ایران وجود ندارد.  /تابناک