اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اولین داروی پیشگیری از ایدز ساخته شد


شاید در عصر حاضر قادر به درمان ویروس HIV نباشیم، اما پیشگیری از آن با استفاده از دارویی جدید به نام Truvada امکان پذیر است. بر طبق نتایج به دست آمده از آزمایش این دارو، موفقیتی %۱۰۰ داشته است.

وب سایت xti.ir: شاید در عصر حاضر قادر به درمان ویروس HIV نباشیم، اما  پیشگیری از آن با استفاده از دارویی جدید به نام Truvada امکان پذیر است. بر طبق نتایج به دست آمده از آزمایش این دارو، موفقیتی %۱۰۰ داشته است.

محققان به ۶۵۷ نفر که در خطر آلوده شده به ویروس HIV بودند، قرص‌هایی برای پیشگیری از ایدز به نام Truvada دادند و به نتایج قابل توجهی دست یافتند: بعد از ۲.۵ سال ، هیچ شخصی به ویروس HIV مبتلا نشده بود. هرچند این دارو عوارض جانبی مانند استخوان درد و برخی مشکلات کلیوی به دنبال داشت.

موسسه غذا و داروی ایالات متحده‌ی آمریکا در جولای ۲۰۱۲ این قرص را تایید کرده بود، اما تا به الآن در حال طی مراحل آزمایشی در آفریقا، آسیا، آمریکای شمالی و چند ایالت استرالیا بوده است.

زمانی که فردی این دارو را مصرف کند؛ دو ماده ضد ویروس به نام‌های tenofovir و emtricitabine از عملکرد ویروس جلوگیری خواهند کرد. البته عملکرد این دو ماده در صورت مصرف مداوم کپسول Truvada موفق خواهد بود.

با این حال دو گروه از دانشمندان درمورد داروی Truvada وجود دارند: گروهی موافق این دارو و گروهی دیگر مخالف هستند. دانشمندان موافق که داده‌های به دست آمده از این تحقیقات را بسیار کاربردی و موثر می‌خوانند؛ می‌گویند استفاده از روش پیشگری و مصرف قرص‌ها در جامعه‌ای که خطر ابتلا به ایدز بسیار بالا است، می‌تواند بصورت کامل از ابتلا به این ویروس در افرادی که به این ویروس مبتلا نشده‌اند، پیشگیری کند.

علت اینکه برخی از افراد مخالف مصرف این دارو هستند، این است که مصرف آن می تواند به استفاده کنندگان، امنیت کاذب دهد و همچنین ویروس HIV  را در برابر اثرات این دارو مقاوم کند.


ویدیو مرتبط :
راه های پیشگیری از ایدز

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اولین کشور موفق در پیشگیری از انتقال ایدز


بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی کوبا نخستین کشوری است که موفق شد انتقال بیماری ایدز از مادر به فرزند را ریشه کن کند.

خبرگزاری مهر: بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی کوبا نخستین کشوری است که موفق شد انتقال بیماری ایدز از مادر به فرزند را ریشه کن کند.

«مارگارت چان»، مدیرکل سازمان بهداشت جهانی، با بیان این مطلب عنوان کرد که این موفقیت یکی از بزرگترین دستاوردهای ممکن در زمینه بهداشت عمومی به شمار می‌رود و گامی مهم به سوی نسلِ عاری از ایدز است.

در کشور کوبا وقتی مشخص می شود که یک زن باردار به ایدز مبتلا است بلافاصله برای او داروهای ضد ایدز تجویز می شود، زایمان او به روش سزارین انجام شده و بعد از تولد برای فرزند وی هم مصرف داروهای ضدایدز شروع می شود.

نکته مهم اینست که در این کشور برنامه های مبارزه با ایدز و دیگر بیماری های انتقال یابنده از طریق جنسی جزئی از مراقبت های دوران بارداری برای همه زنان است.

طبق آمارهای منتشره هر سال ۱.۴ میلیون زن مبتلا به ویروس اچ آی وی باردار می شوند و در صورتی که درمان مناسب در اختیار آنها قرار نگیرد احتمال انتقال این ویروس به فرزند آنها ۴۵-۱۵ درصد است. این انتقال درون شکم مادر یا در زمان بارداری و یا در دوران شیردهی صورت می پذیرد. از طرف دیگر اگر درمان مناسب انجام شود احتمال این انتقال حدود یک درصد است.

به گفته سازمان بهداشت جهانی، مواردی نظیر آزمایش ایدز و سفلیس برای زنان باردار و همسرانشان، زایمان سزارین و جایگزین کردن شیر مادر با قطع شدن زنجیره سرایت بیماری ارتباط دارند.

به گفته سازمان ملل، بیش از ۳۵ میلیون بزرگسال و کودک در سطح جهان مبتلا به ایدز هستند، اما سرعت سرایت ویروس اچ.آی.وی به طور قابل توجهی کاهش یافته است.

آمار این سازمان در خصوص موارد جدید ابتلا به ایدز نشان می‌دهد که شمار افراد مبتلا به این ویروس از ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر در سال ۲۰۰۵ به ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر در سال ۲۰۱۳ کاهش یافت.

بنا بر گزارش‌ها، در سال ۲۰۱۳ در کوبا تنها دو نوزاد مبتلا به ایدز و پنج نوزاد مبتلا به سفلیس به دنیا آمدند.