اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

امکان توافق ایران و غرب در مذاکره 20 نوامبر


یک مقام ارشد آمریکایی از احتمال بالای توافق کشورهای 1+5 و ایران در مذاکرات روز 20 نوامبر (29 آبان) در ژنو خبر داد.

خبرگزاری مهر: یک مقام ارشد آمریکایی از احتمال بالای توافق کشورهای 1+5 و ایران در مذاکرات روز 20 نوامبر (29 آبان) در ژنو خبر داد.

روزنامه هاآرتض بدون اشاره به نام این مقام ارشد آمریکایی می نویسد : در مذاکرات 20 نوامبر که در خصوص موضوع هسته ای ایران از سر گرفته می شود کاملا محتمل است که کشورهای 1+5 و جمهوری اسلامی به توافق برسند.

به گفته این مقام آمریکایی پیشرفت ها در این رابطه کاملا مثبت است، اما اطمینان دادن از این نکته که آیا توافق به دست آمده وجهه خوبی خواهد داشت، امری مشکل است.

این مقام آمریکایی همچنین از فشار کشورهای 1+5 بر کنگره آمریکا برای خودداری از تصویب تحریم های جدید علیه ایران خبر داد.

بر اساس اعلام کاخ سفید، توافق با ایران می تواند به پایان خوش پرونده هسته ای ایران منتهی شود.

این مقام آمریکایی در مورد اینکه میزان منافعی که ایران در صورت نهایی شدن این توافق به دست خواهد آورد نیز گفت : فکر نمی کنم این مبلغ بیش از 15 میلیارد دلار باشد.

به گفته مقامهای آمریکایی و بریتانیایی در پیش نویس توافق پیشنهادی، کاهش موقت تحریمها در مورد ایران مد نظر قرار گرفته است.

وی در ادامه افزود : ما هفته آینده به شدت تلاش خواهیم کرد. نمی دانم که به توافق می رسیم یا نه. به نظرم کاملا امکان دارد که بتوانیم به توافق برسیم٬ اما همچنان موضوعات دشواری برای مذاکره وجود دارد.

این مقام آمریکایی با اشاره به شماری از قانونگذاران کنگره که معتقدند با تحریمهای بیشتر، ایران به نقطه تسلیم می رسد و برنامه خود را متوقف می‌کند، گفت: من شخصا معتقد نیستم که تسلیم به این زودیها باشد، این فرهنگ مقاومت است.

به گفته وی، اعمال تحریم های جدید علیه ایران به حسن نیت به وجود آمده در مذاکرات جدید لطمه می زند.

روزنامه هاآرتض در ادامه، از فشار "بنیامین نتانیاهو" بر فرانسه خبر داده و می نویسد : نتانیاهو از فرانسه خواسته تا از مواضع قبلی خود درباره برنامه هسته ای ایران کوتاه نیامده و از سبک شدن تحریم ها جلوگیری کند.

در مذاکرات قبلی کشورهای 1+5 و ایران، که در ژنو برگزار شد فرانسه در لحظات آخر از توافق طرفین جلوگیری کرد.

در همین رابطه "سامانتا پاور" نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد، در تاریخ ۲۴ آبان در مصاحبه با شبکه سی بی اس گفت : دولت باراک اوباما برای دستیابی به توافق در مذاکرات هسته ای با ایران به زمان بیشتر و در عین حال تصویب نشدن تحریمهای جدید نیاز دارد. یکی از موانعی که بر سر راه وجود دارد، سالها بی اعتمادی میان دو کشور است.


ویدیو مرتبط :
گزیده هایی از سخنان اوباما درباره امکان توافق با ایران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مذاکره مستقیم؛ روش ایران و آمریکا برای به سرانجام رساندن مذاکرات هسته ای/توافق جامع امکان پذیر است؟



اخبار,اخبار سیاست خارجی ,مذاکرات ایران و 1+5

 

اخبار سیاست خارجی - مذاکره مستقیم؛ روش ایران و آمریکا برای به سرانجام رساندن مذاکرات هسته ای/توافق جامع امکان پذیر است؟

از روزی که ظریف و اشتون مقامات ارشد ایران و 1+5 در هتل کوبورگ وین لبخند زدند، یک بیانیه مشترک را به فارسی و انگلسی خواندند و خبر از تمدید مذاکرات دادند، تحولات زیادی در حول و حوش مذاکرات ایران و آمریکا صورت گرفته است.

 تحولاتی که با چراغ خاموش و با هدف نزدیک شدن به توافق انجام می گیرد. خبر برگزاری نشست 1+5 در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل و نشست یک باره معاونان وزاری خارجه ایران و آمریکا در سوئیس برای توافق نهایی در روزهای گذشته تحولاتی است که نشان می دهد امریکایی ها علی رغم برخی اظهار نظرهای دو پهلو، تمایل به رسیدن به توافق با ایران دارند.

حتی نسل کشی غزه و موضع گیری های صریح جمهوری اسلامی ایران موجب نشده در چشم انداز مذاکرات هسته ای تغییری رخ دهد. چرا که آمریکایی ها به خوبی می دانند ایران تنها حاضر به مذاکره درباره پرونده هسته ای خود شده است و این امر ارتباطی با اصول دیگر سیاست خارجی ایران ندارد.

مروری بر آخرین اظهارنظرهای مقامات ایران و آمریکا هم ثابت می کند ایران تکلیف خود را با مذاکرات شفاف کرده است. اظهارات اخیر رئیس جمهور در سفر استانی به چهار محال و بختیاری حکایت ازآن دارد که ایران تکلیفش با خودش و طرف مقابل روشن است.

تاکید بر اینکه «نرمش ذلیلانه و تسلیم در برابر قدرت‌های بزرگ، ممنوع است.» و «در مذاکرات و خارج از مذاکرات همه تخم مرغ سیاست خارجی و رونق اقتصادی در یک سبد نیست. دو سبد دیگر هم داریم که آنها پر تر از 1+5 در حال پیش رفتن است.» عباراتی است که می تواند سیگنالی برای مقامات آمریکا در خصوص«شیوه مذاکره با ایران» درباره موارد اختلافی دو کشور باشد.

در دیگر سو جن ساکی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در نشست خبری خود در پاسخ به این سوال که آیا شما ایران را یک شریک خوب در مذاکرات می‌دانید، گفته بود:«من فکر می‌کنم ایران به برنامه اقدام مشترک پایبند بوده است. به طور قطع در حال وارد شدن به مرحله‌ای جدید هستیم که به زودی آغاز خواهد شد.»

مرضیه افخم سخنگوی وزارت خارجه ایران هم در نشست خبری اخیر خود درباره مذاکرات ایران و 1+5 در زمان تمدید توافق ژنو اظهار کرد: امیدواریم طبق تفاهماتی که به عمل آمده و بر اساس جدول زمانی که هنوز قطعی نشده مذاکرات صورت گیرد.»مرحله جدیدی که ک دور آن در سوئیس برگزار شده و ممکن است در ماههای آتی در وین یا ژنو برگزار و در نهایت شام آخرش در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در سال 93 باشد.همچنان که تلفن تاریخی روسای جمهور ایران و آمریکا در حاشیه این سفر انجام شد و اولین دیدار وزاری خارجه دو کشور هم در پشت میزهای سازمان ملل در نیویورک انجام شد.

اگر چه تاکنون اظهار نظر شفافی از سوی ایران و آمریکا درباره موارد مورد توافق و اختلافی بروز نکرده و تنها خبرگزاری ها از «رضایت بخش بودن» مذاکرات سخن گفته اند، اما مرور آخرین مصاحبه ها و اظهار نظر های مقامات ایران و آمریکا چشم انداز رسیدن نرسیدن به یک توافق جامع را مشخص می کند.
بعد از توافق ژنو در سوم آذر ماه 92 بود که هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام برخلاف بسیاری از سیاسیون رسیدن به توافق نهایی را «آسان تر» از توافق موقت دانست. آن اظهار نظر در آن مقطع نشانه های روشنی نداشت، اما تحولات چند ماه گذشته نشان داد نشانه های تمایل به توافق در دو طرف دیده می شود.
سی ان ان چندی قبل دو مصاحبه با مقامات ارشد ایران و آمریکا درباره توافق انجام داد. سی ان ان از ایران درباره نیاز به 190 هزار سو پرسید و از ظریف وزیر امور خارجه ایران شنید که برای یکی دو سال آینده به 190 هزار سو نیاز نداریم. در تهران هم رئیس مجلس در نشستی که چندی پیش با کمیسیون امنیت ملی داشت، از احتمال تصویب پروتکل الحاقی در قابل طرح جامع هسته ای خبر داد. خبری که حتی بیان آن نشانه ای برای آمریکایی ها است که نشان دهد ایران برای رسیدن به توافق قاطع است. با این حال شرمن معاون وزیر امور خارجه و عضو ارشد تیم مذاکره کننده آمریکایی، مذاکره با ایران را «پیچیده ترین مذاکره ای » می داند که تاکنون دیده است. از نگاه او آمریکایی ها باید درباره عناصر متعدد اعم از ظرفیت غنی سازی ،تاسیسات ،تحقیق و توسعه و ابعاد احتمالی نظامی ،تحریم های موجود شورای امنیت و عناصر دیگر با مقامات ایران چانه زنی کنند.

 موضوع های فوق از آن دست مسائلی است که هر کدامش می تواند  موضوع بحث یک دور از مذاکره باشد تا مشخص شود  چرا شرمن مذاکره با ایرانی ها را پیچیده ترین مذاکراتی می داند که تاکنون دیده  است.
اخبار سیاست خارجی - خبرآنلاین