اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اعلام قیمت واقعی بنزین



 

 

 

اعلام قیمت واقعی بنزین

 

معاون وزیر نفت با اشاره به افزایش ۵ برابری فروش بنزین آزاد از آغاز قریب الوقوع واردات گازوئیل به داخل کشور خبر داد و افزود: برای تکمیل طرحهای پالایشگاهی در مجموع به ۴۶ میلیارد دلار منابع مالی و اعتباری نیاز است.

به گزارش مهر، علیرضا ضیغمی دیروز در اولین نمایشگاه و کنفرانس بهینه سازی انرژی در تهران با تاکید بر اینکه با ساخت پالایشگاههای جدید و افزایش ظرفیت پالایشگاههای موجود ظرفیت پالایش نفت ایران به ۳.۳ میلیون بشکه در روز افزایش می یابد، گفت: در حال حاضر روزانه حدود ۲۲۰ میلیون لیتر انواع فرآورده های نفتی در سطح پالایشگاههای کشور تولید می شود که بیش از ۶۷ درصد از این میزان سوخت مایع از طریق شبکه خطوط لوله منتقل می شود.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی با یادآوری اینکه در شرایط فعلی ۲۱ درصد از حمل فرآورده های نفتی از طریق ناوگان نفتکش جاده پیما ، حدود ۵ درصد از طریق راه آهن و مابقی از مسیرهای دریایی جابه جا می شود، تصریح کرد: برای افزایش ایمنی و پایداری انتقال سوخت مایع در سطح کشور قرار است وسعت شبکه انتقال فرآورده های نفتی با افزایشی ۵ هزار کیلومتری به حدود ۱۶ هزار کیلومتر برسد.

وی همچنین از افزایش ظرفیت ذخیره سازی سوخت مایع کشور به ۱۶ میلیارد لیتر خبر داد و افزود: در حال حاضر عملیات اجرایی ساخت ۵ میلیارد لیتر ظرفیت جدید ذخیره سازی در سطح کشور در حال انجام است.

معاون وزیر نفت با اشاره به آغاز قریب الوقوع واردات روزانه ۳ تا ۴ میلیون لیترگازوئیل برای افزایش موجودی سوخت ذخیره شده در نیروگاهها، بیان داشت: در حال حاضر مشکلی برای تامین گازوئیل کشور از محل تولیدات پالایشگاههای داخلی وجود ندارد .

ضیغمی با یادآوری اینکه هم اکنون ناوگان حمل و نقل حدود ۵۶ درصد سوخت مایع کشور را مصرف می کند، تبیین کرد: پس از حمل و نقل ، صنایع با سهم ۱۵ درصدی، خانگی و تجاری با ۱۹ درصد و صنایع کشاورزی با ۶ درصد بزرگترین مصرف کنندگان سوخت مایع در کشور هستند.

وی در تشریح مقایسه قیمت فرآورده های نفتی ایران در مقایسه با کشورهای حاشیه خلیج فارس توضیح داد: قیمت بنزین از حدود ۱۶ تومان از سال ۱۹۹۷ میلادی هم اکنون به ۱۰۰ تومان به ازای هر لیتر در کشور افزایش یافته است.

ضیغمی ادامه داد: اما قیمت یک لیتر بنزین در بازار خلیج فارس از ۷۰ تومان در سال ۱۹۹۷ میلادی در سال ۲۰۰۸ به حدود ۵۸۰ تومان افزایش پیدا کرد.

این مقام مسئول قیمت واقعی هر لیتر بنزین عرضه شده در داخل کشور را با احتساب هزینه های حمل و نقل و عوارض حدود ۷۰۰ تومان عنوان کرد و اظهار داشت: این در حالی است که در حال حاضر قیمت هر لیتر بنزین در ترکیه ۲ هزار و ۲۰۰ تومان، پاکستان ۸۰۰ تومان، افغانستان ۸۰۰ تا یکهزار تومان و روسیه یک هزار و ۱۰۰ تومان است.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی با بیان اینکه هم اکنون قیمت هر لیتر گازوئیل در داخل کشور ۱۶۵ ریال است، تصریح کرد: اما هم اکنون قیمت هر لیتر گازوئیل در بازار فوب خلیج فارس به حدود ۳۸۰ تومان به ازای هر لیتر افزایش یافته است.

وی همچنین از نیاز به بیش از ۴۶ میلیارد دلار برای ساخت و تکمیل طرح های مختلف پالایشگاهی ، مخازن ذخیره سازی و خطوط لوله انتقال فرآورده های نفتی خبر داد و گفت: در برنامه چهارم توسعه در این بخش حدود ۸ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار جذب شده است.

ضیغمی با اشاره به نیاز ۶.۳ میلیارد دلاری برای حفظ و نگهداشت تولید در پالایشگاههای موجود، تبیین کرد: تاکنون ۲.۱ میلیارد دلار منابع در برنامه چهارم جذب شده و مابقی این منابع باید در برنامه پنجم توسعه جذب شود.

وی همچنین از نیاز به ۱.۴ میلیارد دلار منابع برای تکمیل طرح های بنزین سازی پالایشگاههای موجود کشور خبر داد و افزود: در بخش اجرای طرحهای توسعه و بهینه سازی پالایشگاههای موجود نیز به حدود ۳ میلیارد دلار منابع مالی و اعتباری نیاز است.

معاون وزیر نفت با یادآوری اینکه در صورت تکمیل طرحهای بهینه سازی پالایشگاههای موجود ۲۶ میلیون لیتر به ظرفیت تولید بنزین ایران اضافه می شود، تاکید کرد: همچنین اخیرا مذاکراتی با شرکت نیکو برای تامین منابع مالی پالایشگاه ستاره خلیج فارس انجام گرفته است که در صورت تکمیل این طرح هم روزانه ۳۵ میلیون لیتر بنزین و ۱۵ میلیون لیتر گازوئیل تولید خواهد شد.

وی همچنین از افزایش تعداد جایگاههای سی ان جی به یک هزار و ۸۰۰ جایگاه تا پایان امسال خبر داد و گفت: در حال حاضر حدود یکهزار و ۳۷۰ جایگاه سی ان جی در سطح کشور فعال هستند که به زودی یکی از بزرگترین طرح های افزایش ظرفیت سی ان جی کشور در مراسم رسمی در مدار بهره برداری قرار می گیرد.

ضیغمی همچنین با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون به طور متوسط روزانه نزدیک به ۱۰ میلیون لیتر بنزین با نرخ نیمه یارانه ای در کشور توزیع شده است، تاکید کرد: این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته متوسط مصرف روزانه بنزین آزاد حدود ۲ میلیون لیتر در روز بوده است...../تحلیل:مهر



ویدیو مرتبط :
اعلام قیمت اعلام وضعیت سفارش اعلان شغل حقوق سالیانه اقتصاد دوگانه اقتصاد صادر کن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

قیمت واقعی بنزین لیتری 1000 تومان اعلام شد



قیمت واقعی بنزین لیتری 1000 تومان اعلام شد

قائم مقام شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با بیان اینکه غیر فعال شدن کارت ویژه بنزین آزاد جایگاه داران را قبول نداریم قیمت تمام شده یک لیتر بنزین را با احتساب ارز مرجع 1000 تومان عنوان کرد و گفت: مصرف بنزین ایران سالانه 5 درصد افزایش می یابد.

 



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 


به گزارش  مهر، ناصر سجادی امروز در جمع خبرنگاران درباره آخرین وضعیت عرضه بنزین در کشور با بیان اینکه بر اساس آمار مصرف بنزین نیمه یارانه ای در گذشته، ملاحظه شد مصرف بنزین 700 تومانی بیش 99 درصد مردم بسیار کمتر از 300 لیتر بوده و هرگز به این میزان مصرف بنزین نیمه یارانه ای نخواهند رسید.
قائم مقام شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، افزود: بر این اساس مقرر شد به منظور کنترل بهتر بازار و جلوگیری از قاچاق سوخت به ویژه در مناطق مرزی سقف فروش این فرآورده نفتی کم شود.
وی با اشاره به اینکه با این وجود اگر افرادی به بنزین 700 تومانی بیشتر از سقف 300 لیتر نیاز داشته باشند می توانند از کارت اضطراری جایگاه‌ها استفاده کنند، تصریح کرد: در برنامه نرم افزاری سامانه هوشمند سوخت ضرورت داشت سقفی برای بنزین آزاد در نظر گرفته شود که با توجه به توضیحات ارائه شده، 300 لیتر انتخاب شد.
به گفته این مقام مسئول حتی خودروهای لوکس که شامل خودروهای خارجی با حجم موتور بیش از 1300 سی.سی خارجی و بیش از 2000 سی.سی داخلی می شود و بنزین سهمیه‌ای به آنها تعلق نمی گیرد، می توانند بنزین 700 تومانی را با کارتهای خودشان سوخت گیری کنند.
سجادی با اشاره به اینکه مردم می توانند پس از پایان بنزین 400 تومانی، از طریق کارت سوخت خود نسبت به سوخت گیری بنزین 700 تومانی اقدام کنند، بیان کرد: این کار موجب کوتاهی زمان سوختگیری و رفاه بیشتر خواهد شد. کارت اضطراری جایگاه ها برای موارد خاص و شرایط ویژه در اختیار جایگاه داران گذاشته شده است.
وی، افزود: هر کارت جایگاه دار برای فروش 10 هزار لیتر بنزین در یک شبانه روز شارژ می شود که دفعات استفاده از آن 256 بار و هر دفعه تا 60 لیتر است، در این رابطه تعداد کافی کارت براساس فروش جایگاه و تایید منطقه پخش فرآورده های نفتی در اختیار آنان گذاشته شده و موضوع سوختن مکرر کارتها که از سوی برخی جایگاه دارها عنوان شده مورد تایید نیست.
رشد 5 درصدی مصرف بنزین ایران
قائم مقام شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی متوسط مصرف بنزین در هفت ماه نخست سال را روزانه 64 میلیون لیتر اعلام کرد و یادآور شد: این عدد نسبت به متوسط مصرف روزانه 60.5 میلیون لیتر مدت مشابه سال گذشته تنها 5.7 درصد افزایش داشته که به نسبت رشد تولید خودرو طبیعی است.
این مقام مسئول، تاکید کرد:از این میزان روزانه سه میلیون لیتر بنزین سوپر فروحته شده و در مجموع 30 درصد فروش بنزین 700 تومانی و 70 درصد بنزین 400 تومانی بوده است.
قیمت واقعی بنزین لیتری 1000 تومان است
به گزارش مهر، وی قیمت تمام شده هر لیتر بنزین را با ارز مرجع 1226 تومان حدود 1000 تومان دانست و درباره فروش گازوئیل توضیح داد: خودروهای گازوئیلی برای حمل بار و یا مسافربری هستند که سوخت مورد نیاز آنها به طور کامل تامین می شود.
سجادی با اعلام اینکه کل خودروهای گازوئیل سوز از ابتدا به 9 گروه تقسیم شدند که برای خودروهای باری براساس تناژ و ظرفیت و خودروهای مسافر براساس تعداد مسافر سقف برداشت گاروئیل تعیین شد که البته بسیار بیشتر از مورد نیاز آنها بود، توضیح داد: به طوری که براساس گزارشها بیش از نیمی از خودروهای گازوئیل سوز کمتر از نصف عدد تعیین شده را هم مصرف نکرده بودند بنابراین برای کنترل مصرف سوخت به ویژه در مناطق مرزی سقف این 9 گروه فقط حدود 10 درصد کم شده است.
مخازن سوخت زمستانی نیروگاه‌ها کامل شد
وی همچنین درباره دیگر راهکارهای دیده شده برای ساماندهی به وضعیت سوخت گیری در جایگاه ها تبیین کرد: خودروها می توانند در طول روز تا سه بار پشت سر هم سوخت گیری کنند ولی درباره خودروهای گازوئیل سوز، پیشتر این امکان وجود داشت که موجب می شد از یک طرف گازوئیل جایگاه‌ها در مدت زمان کوتاهی تمام شود و از طرف دیگر معطلی زیادی به وجود می آمد که تصمیم گرفته شده بین دو سوخت گیری در خودروهای گازوئیل سوز حداقل 8 ساعت تفاوت زمانی باشد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه هم اکنون مخازن سوخت مایع نیروگاه‌ها و کارخانجات بزرگ به اندازه تکمیل شده است از آمادگی شرکت ملی پخش برای توزیع فرآورده های نفتی در فصل سرما تاکید کرد.
وی مجموع تعداد خودروهای بنزین و دوگانه سوز را 13 میلیون و 280 هزار دانست و درباره مصرف گازوئیل در 7 ماه نخست سال گفت: متوسط مصرف گازوئیل کشور در این مدت روزانه 92 میلیون لیتر بوده که نسبت به مصرف 88.3 میلیون لیتری مدت مشاب سال گذشته 4.2 درصد رشد داشته است./مهر