اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اعلام آمادگی عربستان برای جایگزینی نفت ایران



 

 

اعلام آمادگی عربستان برای جایگزینی نفت ایران

 

عربستان سعودی و دیگر کشورهای جنوب خلیج فارس برای جایگزینی نفت ایران به اروپا اعلام آمادگی کرده اند.

منابع آگاه در دبی به خبرنگار رویترز گفته اند عربستان سعودی و  دیگر کشورهای جنوب خلیج فارس اعلام آمادگی کرده اند در صورت خودداری اتحادیه اروپا از خرید نفت ایران، نفت جایگزین را برای اروپا روانه بازار کنند.

این در حالی است که رستم قاسمی وزیر نفت ایران پیش از این گفته بود عربستان سعودی وعده داده است صادرات نفت ایران به اروپا را جایگزین نکند.

یک منبع آگاه که خواست نامش اعلام نشود به رویترز گفت: ایران چنین وعده ای دریافت نکرده بود. اگر اروپا از خریداری نفت ایران خودداری کند بعید است عربستان سعودی برای پر نکردن این خلاء اقدام نکند.

وی افزود: در صورت خودداری اروپا از خرید نفت ایران، به احتمال زیاد تهران نفت بیشتری را به آسیا صادر می کند و کشورهای جنوب خلیج فارس هم نفت خود را روانه اروپا می کنند تا خلاء ایجاد شده پر شود و توازن به بازار جهانی نفت بازگردد.

با این حال به نظر می رسد چین هم به دنبال کسب نفت ایران با بهترین شرایط است.

شرکت "سینوپک گروپ" بزرگترین شرکت پالایش نفت در چین قبل از این گفته بود واردات نفت خام از ایران را در ماه آینده میلادی (ژانویه 2011) نسبت به ماه های قبل، به نصف کاهش می دهد. دلیل این کاهش واردات، اختلاف چین و ایران بر سر مدت مهلت پرداخت بهای نفت وارداتی بود.

سینوپک، بزرگترین خریدار نفت خام ایران در چین است.

منابع بازرگانی در این باره به رویترز گفته اند این اقدامات بیانگر تلاش های چین برای کاهش بهای نفت وارداتی از ایران است.

منابع آگاه دیگری هم گفته اند اگر اروپا نفت ایران را تحریم کند، اختلاف ایران و چین، زمانی زیادی طول نخواهد کشید.

نمایندگان شماری از کشورهای جنوب خلیج فارس عضو در اوپک نیز گفته اند: تهدید ایران برای بستن تنگه هرمز ، به تهران و کشورهای بزرگ صادرکننده نفت خام در منطقه آسیب می زند.

محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس جمهور ایران دیروز سه شنبه تهدید کرد در صورت تحریم نفت ایران، تهران اجازه نخواهد داد یک قطره نفت از تنگه هرمز عبور کند.

بخش اعظم نفت خام صادراتی عربستان سعودی، ایران، امارات، کویت، عراق و گاز طبیعی مایع شده (ال ان جی) قطر از تنگه هرمز عبور می کند. عرض تنگه هرمز 6 و نیم کیلومتر است و کشورهای ایران و عمان در دو سوی آن قرار دارند.

عربستان سعودی می تواند بخشی از نفت خام خود را از طریق دریای سرخ، صادر کند.

اتحادیه اروپا اعلام کرده است  خواهان توقف خریداری نفت خام از ایران است اما این موضوع را هنوز به طور رسمی، اجرا نکرده است.

اروپا هم اکنون روزانه حدود 450 هزار بشکه نفت خام از ایران وارد می کند.

یک منبع دیگر در کشورهای جنوب خلیج فارس هم به رویترز گفت: اگر اروپا نفت ایران را تحریم کند، بهای نفت در اروپا بالا می رود لذا عربستان سعودی و دیگر کشورهای جنوب خلیج فارس صادرات نفت را افزایش می دهند تا هم جای خالی نفت ایران پر شود و هم از فرصت بهای بالای نفت، استفاده کنند.

پس از تهدید معاون اول رئیس جمهور ایران ، بهای نفت خام آمریکا به بیش از 100 دلار برای هر بشکه افزایش یافت.

یکی از نمایندگان کشورهای جنوب خلیج فارس در اوپک (سازمان کشورهای صادرکننده نفت خام) در این باره به رویترز گفت: تاثیر این تهدید، موقت است.

این نماینده که نامش را نگفت؛ اضافه کرد: هر حرکتی در بهای نفت، کوتاه مدت خواهد بود زیرا پیش بینی می شود ایران تهدیدش را درباره بستن تنگه هرمز، عملی نمی کند.

اتحادیه اروپا پیش از این نگران بود در صورت خودداری از خرید نفت ایران، مشتریان اروپایی ایران با نقص نفت روبه رو شوند و این موضوع به صعود جهشی بهای نفت در بازارهای جهانی منجر شود.

قبل از این نیز خبرهایی منتشر شده بود که نشان می داد اروپا و آمریکا به شدت کشورهای بزرگ صادرکننده نفت خام از جمله کویت، امارات ،عربستان سعودی و لیبی را برای افزایش تولید با هدف جایگزینی صادرات نفت ایران به اروپا و جلوگیری از جهش بهای نفت در صورت تحریم نفت ایران تحت فشار قرار داده است.

وزیر نفت کویت در هفته جاری اعلام کرد این کشور میزان تولید نفت خام خود را از دو و نیم میلیون بشکه در روز به سه میلیون افزایش داده است.

امارات هم تولید نفتش را از حدود دو و نیم میلیون بشکه در روز به دو میلیون و 700 هزار افزایش داده است.

عراق نیز از رسیدن تولید روزانه نفت خود به مرز سه میلیون بشکه نسبت به دو میلیون و نیم گذشته رسید.

عربستان سعودی نیز پس از 10 سال تولید نفت خود را از حداکثر 9 و نیم میلیون بشکه در روز به بیش از 10 میلیون بشکه افزایش داد.

این در حالی است که لیبی نیز تولید نفتش را دوباره از سرگرفته است و قصد دارد دوباره روزانه یک میلیون و 600 هزار بشکه در روز نفت خام روانه بازار کند.../عصرایران


ویدیو مرتبط :
اعلام آمادگی ایران برای مبارزه با بوکوحرام در نیجریه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اعلام آمادگی عمان برای جایگزینی صادرات نفت ایران به سریلانکا



 

 

 

سریلانکا , نفت , ایران

 

عمان برای جایگزینی نفت صادراتی ایران به سریلانکا، اعلام آمادگی کرد.

به نقل از رویترز، مقامات سریلانکا گفتند که مسئولان کشور عمان اطمینان داده اند در صورت قطع صادرات نفت ایران به سریلانکا به دلیل تحریم های آمریکا، عمان این کمبود نفت را جبران خواهد کرد.

محمد بن حمد الرمحی وزیر نفت عمان دیروز جمعه در دومین روز سفر به سریلانکا با "سوسیل پریماگایانثا" وزیر صنایع پالایشگاهی این کشور دیدار و درباره انتقال نفت به این کشور مذاکره کرده است.

یک مقام مسئول در سریلانکا هم گفته است: این دو وزیر با جزئیات درباره این موضوع صحبت کردند که در صورت قطع ناگهانی صادرات نفت ایران به سریلانکا و بروز بحران در این زمینه، عمان چگونه می تواند به سریلانکا کمک کند.

عمان روزانه حدود 700 هزار بشکه نفت خام تولید می کند و عضو اوپک (سازمان کشورهای صادرکننده نفت خام) نیست.

آمریکا بانک مرکزی ایران را به عنوان مهمترین کانال انتقال پول نفت ایران، تحریم کرده است.

سریلانکا از جمله مشتریان خرد نفت ایران است.  پالایشگاه سابوجاسکاندا سریلانکا روزانه 50 هزار بشکه نفت خام ایران را به فرآورده های نفتی تبدیل می کند. این پالایشگاه علاوه بر نفت ایران، از نفت خام سبک عربی از عربستان سعودی نیز تغذیه می کند.

مقامات مسئول در بخش نفت سریلانکا گفته اند شرکت دولتی سایلون پترولیون، سالانه تنها یک محموله نفت خام سبک عربی از عربستان سعودی می خرد که هم اکنون مذاکرات را برای افزایش واردات از عربستان سعودی ، آغاز کرده است.

ایران روزانه حدود سه و نیم میلیون بشکه نفت خام تولید و حدود دو میلیون و 200 هزار بشکه از آن را صادر می کند.../عصرایران