اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اصفهان پایتخت گردشگری اسلامی می‌شود


استاندار اصفهان گفت: اصفهان هم‌اکنون پایتخت فرهنگ و تمدن ایران اسلامی است و قرار است در سال 2017 به عنوان پایتخت گردشگری اسلامی برگزیده شود.

خبرگزاری فارس: رسول زرگرپور ظهر امروز در دیدار با زیگمار گابریل معاون صدراعظم آلمان ضمن عرض خیرمقدم از حضور وی در اصفهان، اظهار کرد: اصفهان شهر گنبدهای فیروزه‌ای، مناره‌های بلند و پل‌های تاریخی است که سابقه تاریخی آن به 5 هزار سال می‌رسد.

وی با بیان اینکه اصفهان تاکنون چهار بار پایتخت ایران بوده است، افزود: اصفهان هم‌اکنون پایتخت فرهنگ و تمدن ایران اسلامی است و قرار است در سال 2017 به عنوان پایتخت گردشگری اسلامی برگزیده شود.

استاندار اصفهان تصریح کرد: همچنین پیشنهاد شده که اصفهان پایتخت جهانی صنایع دستی از سوی یونسکو شود.

وی خطاب به صدر اعظم آلمان گفت: بنابراین حضور شما و هیئت همراه را به شهر اصفهان ارج می‌نهم و به صورت رسمی دعوت می‌کنم که همراه با خانواده یک هفته به اصفهان سفر کنید.

زرگرپور گفت: مناسبات دیرینه دو کشور ایران و آلمان گواه این است که در طول سالیان گذشته نیز ارتباط خوبی بین این دو کشور بوده است.

وی افزود: ایران در بین کشورهای اروپایی بیشترین ارتباط را با کشور آلمان داشته و امروز پس از توافق 1+5 مناسب‌ترین شرایط برای ارتباطات اقتصادی برای دو کشور فراهم شده است.

استاندار اصفهان تاکید کرد: سفر معاون صدر اعظم آلمان و هیئت همراه می‌‌‌تواند نقطه عطفی بر مناسبات گذشته باشد.

وی گفت: این نکته‌‌سنجی آلمان‌ها‌ را می‌رساند که به عنوان نخستین مقامات بلندپایه اروپایی پس از توافق هسته‌ای به ایران آمدند.

زرگرپور در ادامه به بیش از 5 میلیون جمعیت استان اصفهان اشاره و اظهار کرد: این استان 100 هزار کیلومتر مساحت دارد و به عنوان یکی از استان‌های بزرگ، پرظرفیت و تراز اول کشور به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه اصفهان در صنعت رتبه نخست را داشته و بزرگ‌ترین واحدهای صنعتی کشور در این استان قرار گرفته‌ است، افزود: این استان همچنین در گردشگری رتبه نخست و در زمینه دانشگاهی رتبه دوم و سوم را به خود اختصاص داده است.

استاندار اصفهان با اشاره به ظرفیت‌های گردشگری بالا در استان اصفهان اضافه کرد: از نظر کشاورزی و دامداری نیز استان اصفهان در سطح کشور دارای رتبه‌های بالاست.

وی با بیان اینکه صنایع مهم فولاد، پتروشیمی، نیروگاهی، هواپیماسازی و انرژی هسته‌ای در استان اصفهان تجمیع یافته‌اند، گفت: استان اصفهان نیاز به تکنولوژی و صنعت پاک دارد.

زرگرپور با تاکید بر اینکه استان اصفهان با مشکلات زیست محیطی روبه‌رو‌ست، بیان کرد: آلودگی آب و آلودگی هوا از جمله این مشکلات است که در این زمینه خواستار استفاده از تکنولوژی‌ و تجربه آلمان هستیم.

وی با اشاره به حضور گردشگران اصفهانی گفت: در حال حاضر بیشترین گردشگران اروپایی اصفهان از کشور آلمان هستند.

استاندار اصفهان در ادامه آمادگی استان را برای دعوت از سرمایه‌گذاران آلمانی جهت ایجاد هتل و مراکز گردشگری در استان اصفهان اعلام کرد.

وی در ادامه به قرارداد خواهرخواندگی بین فرایبورگ آلمان و شهر اصفهان در سال‌های گذشته اشاره کرد و افزود: به دلیل محدودیت‌های گذشته از این ظرفیت استفاده نشده بود که  پیشنهاد شد عقد خواهرخواندگی بین این دو شهر از سر گرفته شود.

زرگرپور در پایان صحبت‌های خود اصفهان را محل تجمع زندگی مسالمت‌آمیز چهار دین توحیدی دانست و اضافه کرد: سران دین اسلام، مسیحی، یهودی و زرتشتی سال‌ها‌ست که در کنار هم در اصفهان زندگی می‌کنند.


ویدیو مرتبط :
هنر و معماری اصفهان | جاذبه های گردشگری اصفهان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

توهم پایتخت گردشگری جهان اسلام برای اصفهان



اخبار,اخباراجتماعی ,صنعت گردشگری ایران

مهم‌ترین و داغ‌ترین مسئله‌ای که امروز در اصفهان مطرح است، مبحث گردشگری خارجی و مشکلات زیرساختی پیرامون آن است.

اصفهان را از گذشته‌های دور نه تنها اهالی ایران که مردم جهان به عنوان مقصد سفر خود انتخاب می‌کردند. در حال حاضر حتی باوجود زیرساخت‌های نامطلوبی که سیستم گردشگری این شهر دارد، بازهم هرساله پذیرای تعداد قابل توجهی مسافر داخلی و خارجی است.

به گزارش قانون، این شهر در زمینه‌های اصلی اقتصادی و اجتماعی یکی از قطب‌های کشور به‌شمار می‌رود که می‌توان به قطب صنعتی، فرهنگی، گردشگری، معدنی و بازرگانی اشاره کرد. شاید همین امر باعث شده دولت آن را برخوردار بداند و مالیات‌هایی چند برابر بودجه استان برای آن ببرد.

اما اگر از بحث مالیات‌ها بگذریم، مهم‌ترین و داغ‌ترین مسئله‌ای که امروز در اصفهان مطرح است، مبحث گردشگری خارجی و مشکلات زیرساختی پیرامون آن است. این استان با وجود اینکه در تمامی زمینه‌های گردشگری پتانسیل‌های بالقوه‌ای دارد و چه از لحاظ ابنیه تاریخی و چه از حیث جذابیت‌های طبیعی حرفی برای گفتن دارد، اما سرمایه‌ای که از این صنعت برای اصفهان حاصل می‌شود، بسیار ناچیز است. جالب است بدانید، طبق آماری که از ورود و خروج گردشگران در دنیا اعلام شده، سهم ایران تنها سی‌وسه صدم درصد است و این رقم به تنهایی بسیاری از نقاط ضعف گردشگری خارجی ایران را نشان می‌دهد.

محمدرضا لعلی كارشناس امور اقتصادی و گردشگری درباره خبر «اصفهان یکی از گزینه‌های پایتخت گردشگری جهان اسلام در سال 2017» به «قانون» می‌گوید:  بعید می‌دانم این اتفاق رخ دهد، البته گزینش اصفهان به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام آرزوی همه مردم است اما با وضعیت موجود چنین چیزی امکان‌پذیر نیست.

  سرانه پایین هتل در اصفهان
او مهم‌ترین دلیل را نبود زیرساخت‌های مطلوب می‌داند و می‌گوید: سه مشکل اساسی وجود دارد که عمدتا زیرساختی است و تا این سه مورد سامانی نگیرند،نمی‌توان به توسعه گردشگری در اصفهان یا ایران امید بست. اولین مورد، بحث اماکن اقامتی گردشگران و به اصطلاح هتلداری است که سرانه استان اصفهان در این زمینه نسبت به کشور وضعیت خوبی ندارد و این در حالی است که جاذبه‌های گردشگری اصفهان اعم از میراث فرهنگی، صنایع‌دستی، اکو توریسم و ... بسیار زیاد است.

  «توریسم سلامت» را دریابیم
لعلی به یکی از مباحث گردشگری به نام توریسم سلامت و بی‌توجهی به این بخش اشاره می‌كند و می‌افزاید: در اصفهان پتانسیل توریسم سلامت بسیار بالاست. برای نمونه بانک سلول‌های بنیادی یا مرکز ناباروری که در این شهر وجود دارند، از برجسته‌ترین مراکز تحقیقاتی و پزشکی خاورمیانه است. اگر مثلا به مرکز ناباروری مراجعه کنید، می‌بینید حداقل از هر 10 بیمار سه نفرشان از حوزه خلیج‌فارس و کشورهای عربی هستند. نکته اینجاست که این افراد بدون هیچ زحمتی برای ما، دلار و ارز وارد می‌کنند و در کنار درمان بیماریشان حداقل چند روزی در شهر گردش می‌کنند و بالاخره در شهر هزینه می‌پردازند. همین امر ایجاد شغل می‌کند. اما بحث اینجاست که برای تحقق توریسم سلامت زیرساخت‌هایی لازم است که ما نداریم.

  سیستم بانکی ایران گردشگر را دچار مشکل می‌کند
لعلی نبود زیرساخت مجازی را از دیگر عوامل پیشرفت نکردن صنعت گردشگری خارجی عنوان می‌کند و در این رابطه می‌گوید:« این نوع زیرساخت سیستم‌های بانکی و موسسه‌های توریستی که خدمات الکترونیکی می‌دهند را شامل می‌شود. این موسسات به صورت اینترنتی از کشور مبدا کارهای جذب توریست، رزرو هتل، اخذ ویزا، تهیه بلیت و ...  را انجام می‌دهند و آنها را مثلا به اصفهان می‌آورند و سپس با برگزاری تور آنها را در سطح شهر می‌گردانند. اما چنین موسسه‌ای در ایران وجود ندارد و موسساتی که الان فعالیت می‌کنند، معکوس عمل کرده و از ایران به کشورهای دیگر توریسم ایرانی می‌فرستند!»

وی پیرامون زیرساخت‌های بانکی می‌گوید: برای یک گردشگر خارجی ابتدا امنیت جانی و سپس امنیت مالی اهمیت دارد. خب امنیت جانی که در ایران هست، آیا سیستم‌های بانکی ایران می‌توانند پاسخگوی نیاز آنان باشند؟ مسلم است که نه، چون آن گردشگر خارجی به خاطر تحریم‌ها نمی‌تواند از کارت اعتباری خود در ایران استفاده کند. متاسفانه ایران از نظر شاخص بانک الکترونیک یا همان ATM در بین 149 کشور، صد و چهل و نهمی است. لذا با این تفاسیر گردشگر مجبور می‌شود به صورت نقدی دلار حمل کند و این کار باعث نداشتن احساس امنیت مالی خواهد شد که این احساس گردشگر را از آمدن به ایران باز می‌دارد.

  جای خالی «منشور اخلاقی گردشگری» در ایران 
علیرضا لعلی در ادامه به زیرساخت‌های قانونی ایران نیز اشاره می‌کند و قوانینی که در زمینه گردشگری خارجی عنوان شده را دارای تناقضات بسیار می‌داند: سازمان ملل در سال 1999 منشور اخلاقی گردشگری را تدوین کرد که 115 کشور دنیا آن را پذیرفتند. این منشور 10 اصل دارد که مباحث امنیت، احترام متقابل و فرهنگی را شامل می‌شود. برای همین نمی‌توانیم چیزی را به گردشگر خارجی تحمیل کنیم و در عین اینکه آنها به فرهنگ ما احترام می‌گذارند، ما هم باید به باید و نبایدهای آنان احترام بگذاریم. حال تدوین منشور اخلاق گردشگری در ایران بسیار مهم و حیاتی است. اما شاهدیم که مثلا کمیسیون فرهنگی مجلس می‌آید و لایحه امر به معروف و نهی از منکر گردشگر خارجی را در صحن علنی عنوان می‌کند و این کار شاید کاهش گردشگر را به دنبال داشته باشد.

  اصفهان جزو 10 شهر برتر گردشگری، یک توهم است!
او این ادعا که اصفهان جزو 10 شهر برتر گردشگری دنیاست را توهم می‌خواند و دلیل خود را این‌گونه بیان می‌کند: برای رتبه‌بندی برترین شهرها از حیث گردشگری 79 شاخص وجود دارد که یکی از آنها شاخص سایت‌های فرهنگی و گردشگری است. اصفهان تنها در این شاخص آن هم رتبه دهم را دارد. اما از لحاظ 78 شاخص دیگر جایگاهی در بین کشورهای برتر ندارد. برای همین به هیچ‌وجه اصفهان در 10 شهر برتر قرار ندارد.

  جذب گردشگر از خواهرخوانده‌های اصفهان
این كارشناس اقتصادی و گردشگری همچنین از نبود بازاریابی توریسم به عنوان دیگر مشکل اساسی یاد می‌کند: در حال حاضر اصفهان با 13 شهر در کشورهای مختلف از جمله فرایبورگ، سن‌پترزبورگ، شین‌جیان و ... رابطه خواهرخواندگی دارد. لذا می‌توانیم با این شهرها وارد مذاکره شویم و ماهانه یا حتی سالانه از مردم این شهرها تعداد زیادی گردشگر وارد اصفهان کنیم.

 سهم ایران از گردشگری جهانی 33 /0 درصد است
لعلی آمار جالبی از ورود و خروج گردشگر در دنیا ارائه می‌دهد و طبق آن ادعا می‌کند اصفهان نمی‌تواند تا دو سال آینده زمینه‌ها را برای پایتخت گردشگری جهان اسلام شدن فراهم کند: طبق آماری که در سال 2013 اعلام شده، بیش از یک میلیارد و چهارصد میلیون نفر گردشگر خارجی به کشورهای مختلف سفر کردند که این امر بیش از یک تریلیون و پانصد میلیارد دلار گردش مالی ایجاد کرده است. حال کشوری مانند ترکیه که مسلمان نیز هست، 3/3 درصد این گردشگران را به خود اختصاص داده و این در حالی است که ایران تنها 33/0 درصد سهم دارد. با این تفاسیر فکر می‌کنید اصفهان می‌تواند مدعی پایتخت گردشگری جهان اسلام باشد؟


 اخبار اجتماعی -  قانون