اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

استقبال روسیه ازتوافق برای مبادله اورانیوم



 

استقبال روسیه ازتوافق تهران برای مبادله اورانیوم

 

روسیه از توافق تهران برای مبادله اورانیوم استقبال كرد


رئیس‌جمهوری روسیه با اشاره به توافق ايران براي مبادله سوخت هسته‌اي گفت: «از آنچه که همکارانمان انجام دادند باید استقبال کرد؛ باید با همه طرف‌ها از جمله ایران رایزنی كرده و سپس تصمیم بگیریم که چه اقدامي انجام دهيم.»

رئیس‌جمهوری روسیه از توافق تهران برای مبادله اورانیوم در ترکیه استقبال کرد و گفت که درباره این توافق رایزنی‌های بیشتری باید انجام شود.
به گزارش ايلنا به نقل از رويترز، «ديمتری مدودف» با اشاره به توافق ايران براي مبادله سوخت هسته‌اي گفت: «از آنچه که همکاران ما انجام دادند، باید استقبال کرد.»
رئیس‌جمهوری روسیه كه در جمع خبرنگاران در كي‌يف صحبت مي‌كرد، افزود: «باید با همه طرف‌ها از جمله ایران رایزنی داشته باشیم و سپس تصمیم بگیریم که چه اقدامي انجام دهيم.»
بنا بر اين گزارش، ایران دوشنبه در حضور «لوئيس ايناسيو لولا دايسيلوا»، رئیس‌جمهوری برزیل و «رجب طيب اردوغان»، نخست‌وزیر ترکیه موافقت کرد که يك هزار و 200 کیلوگرم از اورانیوم ۳.۵ درصد غنی‌شده خود را به ترکیه بدهد و در برابر ۱۲۰ کیلوگرم اورانیوم ۲۰ درصد غنی‌شده برای رآکتور تهران دریافت کند.
در متن توافق‌نامه‌ای که ایران و برزیل و ترکیه منتشر کردند، آمده است: «در راستای تسهیل همكاری هسته‌ای، ایران بر امانت‌گذاری يك هزار و ۲۰۰ كیلوگرم اورانیوم كم غنی‌شده در تركیه موافقت می‌كند. این اورانيوم كم غني‌شده در مالكیت ایران در تركیه قرار خواهد داشت. ایران و آژانس امكان نظارت بر نگهداری ایمن از این مواد را در تركیه دارند.»
توافق تهران براي مبادله سوخت هسته‌اي با استقبال بسياري از كشورها از جمله كشورهاي اروپايي روبه‌رو شده است...../تحلیل:ایلنا


ویدیو مرتبط :
مبادله دو جاسوس روسیه و استونیmknews.ir

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

قنبری:چرا تركیه جایگزین روسیه برای مبادله سوخت هسته‌یی شد؟!



 

 

قنبری:چرا تركیه جایگزین روسیه برای مبادله سوخت هسته‌یی شد؟!

 

عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: در جلسه امروز - سه‌شنبه - سوال قنبری از وزیر امور خارجه بررسی شد كه در نهایت نماینده ایلام اعلام كرد از پاسخ متكی قانع نشده است.

حجت‌الاسلام حسین سبحانی‌نیا در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این ‌كه در این جلسه سه موضوع بررسی شد، اظهار كرد: بخش اول در خصوص دعوت از سایر دستگاه‌های امدادرسان به زلزله زدگان پاكستان بود، كه در این جلسه وزیر خارجه، معاون سیاسی وزیر كشور، دبیركل جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران و سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر و دستگاه‌هایی كه دخیل در كمیته‌ی امداد هستند، گزارشاتی را به اعضای كمیسیون ارائه كردند.

وی افزود: نحوه امدادرسانی، كمك‌های ارسال شده، نحوه توزیع و تاثیرات انجام كار در آنجا و مسائل مختلفی كه در این مرحله باید مورد توجه قرار بگیرد، به خصوص حجم كمك‌های امدادی، بعد از فرمایشات مقام معظم رهبری در خطبه‌های نماز جمعه و بسیج مردمی و دستگاه‌های امدادرسانی، از جمله موارد گزارش ارائه شده بود كه در مجموع نشان می‌داد كارهای صورت گرفته در مورد امدادرسانی به زلزله زدگان پاكستان رضایت‌بخش است.

این عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان این‌كه موضوع دیگر مربوط به گزارش وزیر امور خارجه از اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل بود، گفت: دراین گزارش مقدمات سفر رییس‌جمهور در تهران و اقدامات قبل از سفر و هماهنگی با كشورهای مختلف از سوی وزیر امورخارجه مطرح و گزارش خوبی از تاثیرات و بازتاب‌های سفر رییس‌جمهور و بحث‌های انجام شده بیان شد.

وی سوال نمایندگان از وزیر امور خارجه را از دیگردستوركار كمیسیون متبوعش عنوان كرد و گفت: سوال اول آقای قنبری در مورد جایگزینی تركیه به جای روسیه در خصوص محل مبادله سوخت هسته‌یی بود كه سوال كرد چرا این كار انجام شده در صورتی كه بنا بود روسیه محل تبادل سوخت باشد، بعد در بیانیه تهران، تركیه در نظر گرفته می‌شود.

سبحانی‌نیا با بیان این‌كه وزیر امور خارجه توضیحات خوبی در این زمینه ارائه داد، بیان كرد: در این خصوص وزیر امور خارجه پاسخ داد كه چنین توافقی از قبل نبوده كه محل مبادله سوخت كجا باشد، بعد از آن بحث‌هایی انجام گرفت، اما هم‌چنان جای خاصی مشخص نبود تا این‌كه اوباما نامه‌ای برای داسیلوا نوشته و از او می‌خواهد این میانجیگری را انجام دهد، و نهایتا تركیه و برزیل این موضوع را دنبال می‌كنند و تركیه به عنوان محل مبادله سوخت هسته‌یی در نظر گرفته می‌شود؛ این گزارش خوبی بود ولی آقای قنبری در مورد این سوال قانع نشد.

این عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: هم‌چنین سوال دوم قنبری در مورد اظهارات مسئولین و معاونین وزارت امور خارجه در خصوص نقش چین و روسیه قبل از صدور قطعنامه در تلطیف محتوای قطعنامه بود كه در این خصوص وزیر با اشاره به سیاست‌های وزارت خارجه و تلاش‌هایی كه انجام گرفته و با توجه به بحث‌هایی كه قبلا در این كمیسیون داشتند توضیحاتی داد كه آقای قنبری نسبت به این سوال با توجه به سیاست‌های اعلامی و غیراعلامی، قانع شد و اعلام كرد كه ضرورتی برای طرح آن نمی‌بیند.

وی افزود: هم‌چنین مساله دیگر سوال احمدی‌بیغش در خصوص سفر اتباع برخی از كشورهای اروپایی به ایران و اخذ روادید از فرودگاه‌های امام خمینی(ره)، مشهد، اصفهان و كیش و برخی فرودگاه‌های كشور بود كه وزیر امور خارجه پاسخ داد این موضوع بر اساس مصوبه هیات دولت انجام می‌گیرد و بنابراین وزارت خارجه تصمیم شخصی نگرفته و نیت، سهولت كار گردشگران یا كسانی بود كه كارهای علمی و تحقیقاتی داشته و از طرف شركت‌ها و كارخانجات دعوت می‌شوند.

سبحانی‌نیا گفت: بخش دیگر از سوال احمدی‌بیغش مربوط به خانمی بود كه در سفارت آلمان مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود كه علاوه بر ایرانی بودن، تابعیت آلمانی هم داشت، و سوال ایشان این بود كه چرا در این زمینه اقدامی صورت نگرفته است كه به نظر می‌رسد، نماینده شازند این سوال را برای روشن شدن موضوع مطرح كرده بود و قصدی نسبت به این‌كه این موضوع در صحن علنی مطرح شود، نداشت..../تحلیل:عصرایران