اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

از وضعيت فرهنگي كشور رنج مي‌بريم



 

 

از وضعيت فرهنگي كشور رنج مي‌بريم

 

آيت‌الله مكارم شيرازي:

از وضعيت فرهنگي كشور رنج مي‌بريم


برخی‌ها برای ملاحظات سیاسی در برابر مفاسد فرهنگی و اخلاقی کوتاه می‌آیند/متاسفانه در حال حاضر مسائل فرهنگی کشور در شرایطی خوبی نیست/ نباید مسائل غیر سیاسی در شورای عالی انقلاب فرهنگی سیاسی شود.

يك مرجع تقليد با ابراز نگرانی از روند مسائل فرهنگی در کشور گفت:در حال حاضر مسائل فرهنگی کشور در شرایطی خوبی نیست و همه از این وضعیت رنج می‌بریم.
آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی در دیدار با دبیر و شماری از مدیران شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور، با اشاره به جایگاه و موقعیت این شورا گفت:شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور نهادی است که از جمعی از نخبگان سطح بالای کشور تشکیل شده است و اختیارات بسیار خوبی هم دارد و می‌تواند کارهای زیادی را انجام دهد.
وی با بیان اینکه در گذشته کارهایی انجام شده ولی در خور شان و جایگاه این شورا نبوده است تاکید کرد: ما انتظار داریم این شورا با توجه به اختیارات مناسب آن، حضور بیشتری در مسائل مختلف مملکتی داشته باشد و با ایفای نقش، مسائل مورد نیاز جامعه را بررسی و مشکلات را حل و فصل کند.
این مرجع تقلید با قدردانی از اقدام شورای عالی انقلاب فرهنگی در راستای تفویض اعطای مجوز برای انجمن‌ها و قطب‌های علمی حوزه به شورای عالی حوزه‌های علمیه، بر ضرورت حفظ استقلال حوزه های علمیه تاکید کرد و گفت: اگر قرار بود مجوزهای حوزه های علمیه از جای دیگری داده شود، به استقلال حوزه‌ها لطمه وارد می‌شد.
آیت‌الله مکارم شیرازی در ادامه با اشاره به اهمیت مسائل فرهنگی، بر ضرورت پرهیز دخالت دادن جنبه‌های سیاسی در این مسائل تاکید کرد و گفت: نباید مسائل غیر سیاسی در شورای عالی انقلاب فرهنگی سیاسی شود این موضوع باعث می‌شود که مردم قدری حسن ظن شان کم شود.
وی تاکید کرد: مسائلی که ماهیت آن سیاسی است باید سیاسی دنبال شود، اما مسائلی که ماهیت آن سیاسی نیست، نباید آن را سیاسی کرد، مشکل مهم بسیاری از کشورهای جهان این است که مسائل غیر سیاسی را سیاسی می کنند.
این استاد برجسته حوزه علمیه قم با بیان اینکه متاسفانه در حال حاضر مسائل فرهنگی کشور در شرایطی خوبی نیست و همه از این وضعیت رنج می‌بریم خاطرنشان کرد: بخشی از این موضوعات که البته خارج از حوزه کاری شورای عالی انقلاب فرهنگی است، همان سیاسی شدن مسائل فرهنگی می باشد.
آیت‌الله مکارم شیرازی گفت: متاسفانه برخی‌ها برای ملاحظات سیاسی در برابر مفاسد فرهنگی و اخلاقی کوتاه می‌آیند که این باعث نگرانی است.
وی تاکید کرد: ما جمهوری اسلامی هستیم، اگر ارزش‌های اسلامی در جامعه کمرنگ و یا تضعیف شود، دیگر جمهوری اسلامی نخواهیم داشت، باید برای ارزش‌های اسلامی دل سوزاند، اگر این ارزش‌ها از جامعه ما گرفته شود هیچ چیز نخواهیم داشت.
این مرجع تقليد با تاکید بر ضرورت توجه ویژه به مسائل فرهنگی و ارزشی جامعه اظهار داشت: آنچه جمهوری اسلامی ایران را در مقابل هجمه‌های نظامی و فرهنگی دشمنان حفظ کرده و می‌کند ارزش‌های اسلامی است، دشمنان ما از زنده بودن ارزش‌های اسلامی و جوانان با ایمان بسیجی می‌ترسند و ما باید سعی کنیم این ارزش‌ها را همواره حفظ کنیم.
آیت‌الله مکارم شیرازی خطاب به مدیران شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: شما باید به صورت پررنگ و قوی مسائل ارزشی را حفظ کنید و بر مسائل فرهنگی و ارزشی جامعه نظارت دقیقی داشته باشید و اجازه ندهید فرهنگ اسلام و ارزش های والای آن کمرنگ و یا تضعیف شود.
وی ادامه داد: حتی کسانی که سکولار هستند اما علاقه دارند این مملکت سرپا بماند، باید ارزش‌ها را حفظ کنند، اگر این ارزش‌ها را نداشتیم کشور و انقلاب از بین رفته بود.
این مرجع تقليد ایجاد تعامل قوی با حوزه های علمیه را ضروری دانست و با تاکید بر لزوم استفاده حداکثری از ظرفیت‌ها و پتانسیل حوزه های علمیه،تاكيد كرد: دست اندرکاران شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور باید افزون بر توجه به این مساله مهم، اطلاع‌رسانی بیشتری از خدمات، فعالیت ها و اقدامات این نهاد مهم داشته باشند...../تحلیل:ایلنا


ویدیو مرتبط :
اجرای شعبده بازی در كشور - فروش وسایل در كل كشور-09123313557

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رئیس دیوان محاسبات: فقدان انضباط مالی كشور را رنج می‌دهد



 

 

رئیس دیوان محاسبات: فقدان انضباط مالی كشور را رنج می‌دهد

 

رئیس كل دیوان محاسبات گفت: كشور در حال حاضر از فقدان انضباط مالی رنج می‌برد و درآمدهای كل نظام به صورت متمركز در یك حوزه جمع نشده است.

عبدالرضا رحمانی‌فضلی در همایش ارتقای سلامت نظام اداری با بیان اینكه اطلاع دقیقی از كل درآمدهای كشور در دست نیست، اظهار داشت: انضباط مالی به معنای تسلط كامل بر درآمدها و هزینه‌ها و كسب نتایج به صورت مشخص است اما واقعیت این است كه هنوز كل درآمدهای نظام در یك جا به صورت متمركز درنیامده و تحت یك سیاست واحد اعمال نظر و قدرت نمی‌شود.

وی تصریح كرد: همه كشورهای مترقی دنیا دارای یك نظام مالی متمركز هستند و از یك طریق درباره نحوه هزینه كرد درآمدها سیاستگذاری می‌شود.

وی اضافه كرد: در كشور ما شركت‌هایی با میلیاردها ریال درآمد، شهرداری با هزاران میلیارد درآمد، بنیادهای مختلف با صدها میلیارد درآمد وجود دارند اما تاكنون این درآمدها در یك سیستم مالی منضبط جمع نشده است.

وی خاطرنشان كرد: همچنین درباره میزان هزینه‌های واقعی مملكت نیز اطلاعات دقیقی وجود ندارد و نتایج این هزینه‌ها نیز معلوم نیست.

وی با تاكید بر اینكه ما چه بخواهیم و چه نخواهیم در عرصه بین‌الملل در رقابت با سایر كشورها قرار داریم، اظهار داشت: ما به عنوان مسلمان و كسانی كه ادعای حكومت دینی دارند باید بر نتیجه و اثر منابع درآمدی خود فكر و برنامه‌ریزی كنیم و بالاترین میزان بهره‌وری را داشته باشیم.

وی گفت: مشكل ما زیادی سرمایه در مملكت است، از نظر تكنولوژی و مواد اولیه هم مشكلی نداریم بنابراین مشكلی كه سبب ناتوانی ما از ورود به عرصه رقابت می‌شود نداشتن حساب و كتاب مشخص از درآمدها و هزینه‌هاست.

رحمانی‌فضلی با اشاره به نقش نظارتی دیوان محاسبات تصریح كرد: نگاه دیوان محاسبات نگاهی كلان، جامع، آینده‌نگرانه، ساختاری و اساسی بوده و تاكنون از جنجال‌آفرینی و طرح مباحثی كه آثار مقطعی داشته، پرهیز شده است.

وی با بیان اینكه این نهاد به دنبال باز كردن گره‌هاست خاطرنشان كرد: نگاه ما این است كه با تعامل مثبت، قوی و مستمر با دستگاه‌های اجرایی و اصلاح قوانین و مقرراتی كه گریزگاه تخلف هستند و همكاری با مجلس در تدوین مقررات به گونه‌ای عمل كنیم كه این تعامل منجر به پیشگیری از انحرافات و تخلفات شود.

رئیس شورای دستگاه‌های نظارتی افزود: نگاه دستگاه‌های نظارتی این بوده است كه با تاكید بر اصل پیشگیری، امور را به بهترین نحو به انجام برسانند و به این منظور كمیته‌های دائم در دستگاه‌های نظارتی تشكیل و بازرسی‌های ضمنی و جاری حین ادای وظیفه را در دستور كار قرار داده‌ایم.

رحمانی‌فضلی یادآور شد: در سال‌های گذشته دیوان محاسبات پس از گذشت یك سال عملكرد دستگاه را مورد ارزیابی قرار می‌داد اما در حال حاضر مدت زمان این بررسی‌ها به هر فصل یك بار كاهش پیدا كرده تا در صورت بروز خطای احتمالی مدیران و كارمندان امكان جبران وجود داشته باشد.

رحمانی‌فضلی اضافه كرد: همچنین در دیوان محاسبات شورای فنی حقوقی تشكیل شده است كه تخلفات و مشكلات در آن طرح شده و چنانچه ثابت شود مدیری اصرار بر تخلف دارد و راهنمایی دستگاه‌های نظارتی را نمی‌پذیرد بدون هیچ اغماضی به تخلف او رسیدگی خواهد كرد...../تحلیل:عصرایران