اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

از آموزش جنسی تا انحراف جنسی کودکان


این استاد دانشگاه ادامه داد: از سویی والدین کودکان نباید در پاسخ به سئوال کودکان در مورد تولد پاسخ های عامیانه ای همچون اینکه تو را از بازار آوردم یا تو از آسمان آمده ای و ....ارائه دهند چرا که موجب انحراف و توهم فکری کودک می شود.

یک آسیب شناس با اشاره به تبعات آموزش مستقیم مسائل جنسی به کودکان گفت: این آموزشها موجب زود فهمی و درک سریع و در نهایت تحریک جنسی کودکان می‌شود و آنها را به مسیر انحراف جنسی هدایت می‌کند.

دکتر مجید ابهری با بیان اینکه آموزش جنسی به کودکان و نوجوانان به شکل مستقیم آثار و تبعات منفی دارد، افزود: از نگاه رفتار شناسی تفاوت جنسی دختران و پسران در دوران کودکی باید با زبانی ساده و با توجه به درک و ظرفیت سنی و فکری آنها ارائه شود.

این استاد دانشگاه ادامه داد: از سویی والدین کودکان نباید در پاسخ به سئوال کودکان در مورد تولد پاسخ های عامیانه ای همچون اینکه تو را از بازار آوردم یا تو از آسمان آمده ای و ....ارائه دهند چرا که موجب انحراف و توهم فکری کودک می شود.

وی گفت: در پاسخ به مبحث تولد، والدین باید به زبانی ساده به سئوالات پاسخ دهند و به طور سربسته به مواردی اشاره کنند اما آموزش جنسی به شکل مستقیم و به آن شکل که در سوئد و انگلیس مطرح می شود دارای نتایج معکوس و منفی است و موجب زود فهمی و در نهایت تحریک جنسی کودکان و نوجوانان شده و آنها را به مسیر انحراف جنسی می کشاند.

این آسیب شناس با اشاره به سن بلوغ و تغییرات جسمی نوجوانان گفت: مهمترین آموزش ها مربوط به دوران بلوغ است که نوجوانان از این تغییرات دچار ترس و وحشت می شوند و ممکن است پرسشهای خود را از دوستان و گروه همسالان خود بپرسند که باعث بروز انحرافات رفتاری و مشکلات جنسی می شود.

ابهری تصریح کرد: در این دوران باید به نوجوانان گفته شود که آنها پا به دورانی گذاشته اند که وظایف و مسئولیتهای سنگین تری دارند و آنها در ارتباط با جنس مخالف نباید مانند دوران کودکی رفتار کنند.

وی افزود: گاهی اوقات کودکان دختر و پسر در محیط هایی قرار می گیرند که نسبت به هم کنجکاو می شوند که باید تا حد امکان از آن جلوگیری کرد اما در هر صورت نباید کودکان را در این مورد سرزنش و سئوالات آنها را سرکوب کرد بلکه باید با زبان منطقی و دوستانه مسیر فکری آنها را هدایت کرد و از آن فضا دور ساخت.

این رفتار شناس اجتماعی بر آموزش دینی به کودکان و نوجوانان در سن بلوغ تاکید کرد و گفت: این آموزشها موجب آرام سازی روح و اعتدال رفتاری می شود.

ابهری در پایان تاکید کرد: با نظر کارشناسانی که آموزشهای جنسی عریان و علنی را راهکار آموزش کودکان و نوجوانان می دانند مخالف هستم و معتقدم آموزشها باید مطابق با شرایط سنی و عقلی ارائه شود.



ویدیو مرتبط :
کودک آزاری، آزار جنسی سو استفاده جنسی از کودکان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کودکان و آموزش جنسی



 

کودکان و آموزش جنسی

 

 

مدتی بود که آرین با سوال‌های سختش، من و پدرش را در خانه، سوال پیچ می‌کرد؛ سوال‌هایی که ما نمی‌دانستیم بهترین روش برای پاسخ دادن به آنها چیست و آیا اصلا باید به آنها جواب داد یا اینکه باید به نحوی آن سوال‌ها را از ذهن او پاک کرد.... وقتی مساله را با دکترش درمیان گذاشتم، او به من گفت: «سن آرین، بهترین موقع برای شروع آموزش جنسی است.

 

شروع به موقع این آموزش‌ها بهترین روش برای پیشگیری از سوءاستفاده‌های مختلف، به خصوص سوءاستفاده جنسی از کودکان است. او باید برای حفظ ایمنی فردی با این نکات آشنا شود.» از توصیه دکتر تشکر کردم و به خانه آمدم اما مدام ذهن‌ام مشغول بود که چه‌طور باید این آموزش‌ها را به آرین ۴ ساله‌ام بدهم. فکرم به جایی نرسید و تصمیم گرفتم دوباره به سراغ دکتر بروم و از او بپرسم که چه طور باید به کودکی در این سطح، آموزش داد.

 

این نکته شاید برای شما هم جالب باشد که دکتر می‌گفت نه تنها در سطح مهدکودک و کودکستان، که برای بچه‌های کلاس اولی و پنجمی و حتی برای دوره راهنمایی آنها برنامه آموزشی خاصی وجود دارد که براساس درک آنها و آمادگی پذیرش موضوع تنظیم شده است.

 

به علاوه، دکتر، کتابی با عنوان راهنمای ایمنی کودکان به من هدیه داد که در آن علاوه بر اصول ایمنی مراقبت از کودکان، در این باره نیز مفصل و پله‌پله آموزش داده شده است. براساس این کتاب شروع کردم به گفتگوهای دوستانه و بازی‌ها و داستان‌های کودکانه‌ای که توسط آن آرین با مالکیت بر بدن‌اش آشنا شود و یاد بگیرد که به تماس‌ها و نوازش‌های غیرایمن دیگران به بدن خود «نه» بگوید.

 

دکتر به من گفت در ابتدا باید به آرین بگویم خدا خیلی ما را دوست دارد و بهترین هدیه او به هر یک از ما، بدن ماست. بدن ما کمک می‌کند راه برویم، بازی کنیم، بنشینیم و ... به همین دلیل باید از بدن‌مان حفاظت کنیم و مراقب آن باشیم. او از من خواست تا چند روش مراقبت از بدن را از آرین بپرسم و سطح اطلاعات‌اش را متوجه شوم.

 

جواب‌های‌آرین برایم جالب بود: «خوردن، خوابیدن، لباس پوشیدن برای این است که بدن‌مان پوست‌اش خراب نشود! تازه مادرجون گفته آفتاب پوست‌ام را خراب می‌کند و باید کلاه نقاب‌دار بگذارم». آنچه متوجه شدم این بود که تا حالا توانسته بودم به صورت عملی برخی آموزش‌ها را به او بدهم و او به خوبی می‌دانست بخش‌های خصوصی بدن‌اش، یعنی جاهایی که با لباس زیر پوشیده می‌شوند، خصوصی است و هیچ‌کس نباید جز پدر و مادر یا پزشک، آنها را ببیند.

 

او این موضوع را به خاطر تاکید من در پوشیدن سریع لباس زیرش بعد از خروج از دست‌شویی یا حمام متوجه شده بود. وقتی داستانی را این‌طور برایش‌ تعریف کردم: «محمود یک زیرشلواری جدید و قشنگ پوشیده بود و می‌خواست آن را به دوستان‌اش نشان دهد.

 

آیا او اجازه این کار را داشت و می‌توانست شلوارش را بکشد پایین؟» آرین سریع گفت: «نه، یک بار دیگه که لباس‌اش تنش نبود از توی کشوی لباساش باید به بچه‌ها نشون بده ولی نباید لخت بشه.» در همین قالب به او یاد دادم تماس‌های غیرایمن، یعنی رفتارهایی که او را عصبی و ناراحت کند (لگد زدن، قاپیدن و یا دست کشیدن به بخش‌های خصوصی بدن بدون هیچ دلیل موجهی) او باید در مقابل آنها بایستد و «نه» بگوید. . شما هم با بچه‌های‌تان شروع کنید. مبادا دیر شود.