اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ارائه اینترنت پر سرعت خلاف شرع است!



اخبار,ارائه اینترنت پر سرعت

اخبار سیاسی - ارائه اینترنت پر سرعت خلاف شرع است!

یك مرجع تقلید شیعه در قم در پاسخ به استفتایی نظر خود را درباره خدمات اینترنت پرسرعت همراه قبل از تحقق شرایط قانونی آن بیان کرد.

متن پرسش و پاسخ آیت‌الله مکارم‌شیرازی به شرح زیر است:
پرسش: با توجه به آنکه وزارت ارتباطات اعلام کرده است به زودی مجوز"خدمات اینترنت پرسرعت همراه و کلیه خدمات نسل سوم و بالاتر ارتباطات همراه " را به اپراتورهای تلفن همراه کشور ارائه خواهد کرد؛ و با عنایت به آنکه حتی در کشورهای لائیک ضوابط و سازوکارهای مختلفی برای ایجاد امنیت اخلاقی و روانی کاربران و حفاظت از آنان در برابر آسیب‌های این نوع خدمات از جمله دسترسی آسان به مطالب، فیلم‌ها و عکس‌های ضد اخلاقی و ضد انسانی، شایعه پراکنی و فتنه انگیزی، تضعیف بنیان خانواده جاسوسی و فروش اطلاعات محرمانه کشور و خانواده‌ها و امثال آن فراهم شده است ولی در کشور ما هنوز بسیاری از این زیر ساخت‌ها فراهم نشده است و علی‌رغم مفاسدی که وجود دارد، امکان نظارت بر آن ممکن نیست.

ضمن توجه به آنکه بسیاری از کشورهای مستقل دنیا از طریق سازوکارهای مختلف توانسته‌اند بخش عمده خدمات فضای مجازی مورد نیاز مردم را از طریق شرکت‌های داخلی ارائه دهند که موجب امنیت و سلامت خدمات و ایجاد منافع اقتصادی برای مردم می‌گردد ولی در کشور ما علی رغم تاکیدات قانونی برای اجرای پروژه "شبکه ملی اطلاعات" به عنوان پیش نیاز افزایش پهنای باند اینترنت فرصت سوزی دولت‌های مختلف باعث تاخیر در اجرای این پروژه شده است و با توجه به آنکه طبق قوانین کشور وجود "پیوست فرهنگی" برای چنین طرح‌هایی الزامی است که هنوز این خدمات در کشور ما فاقد "پیوست فرهنگی" مورد تایید نهادهای قانونی است؛ مستدعی است در صورت صلاحدید نظر خود را در مورد اعطای مجوز برای "خدمات اینترنت پر سرعت همراه و کلیه خدمات نسل سوم و بالاتر ارتباطات همراه" قبل از تحقق شرایط قانونی و الزامات ایمن و سالم سازی آن اعلام نمائید.

پاسخ: با توجه به مفاسد متعددی که برای گسترش دادن خدمات اینترنت پر سرعت همراه ذکر کرده‌اید از جمله دسترسی جوانان و حتی نوجوانان به مطالب و فیلم‌ها و عکس‌های آلوده و فیلم‌هایی که ضدیت با اخلاق و عقاید اسلامی دارد و با عنایت به اینکه مجوزهای قانونی برای این کار گرفته نشده و مخالفت با قوانین جمهوری اسلامی جایز نیست و با توجه به اینکه شبکه ملی اطلاعات که می‌تواند بسیاری از مشکلات را حل کند فراهم نشده به یقین اقدام بر این کار عجولانه یعنی خدمات اینترنت پر سرعت همراه و کلیه خدمات نسل سوم و بالاتر کاری بر خلاف شرع و بر خلاف موازین اخلاقی و انسانی است و مسئولین محترم نباید تنها به درآمدهای مادی این برنامه بیاندیشند و نباید آن را نوعی روشنفکری دینی و آزادی علمی تصور کنند بلکه لازم است با شورای عالی فضای مجازی که مرجع قانونی اینگونه امور است مطلب را در میان بگذارند و پس از رعایت اموری که جلوی جنبه‌های منفی این کار را می‌گیرد اقدام نمایند، مسئولین قضایی نیز نباید در این امر حیاتی بی تفاوت باشند.

اخبار سیاسی - بهارنیوز

 


ویدیو مرتبط :
خطاب به دولت: پذیرش بازرسی نامتعارف، خلاف شرع است!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رتبه ایران در توسعه اینترنت پر سرعت



اخبار,اخباراجتماعی,پهنای باند اینترنت پر سرعت در ایران

 

 اخباراجتماعی  - در سمپوزیوم بین‌المللی نشانگرهای فناوری اطلاعات و ارتباطات اعلام شد

رتبه ایران در توسعه اینترنت پر سرعت

 اتحادیه بین‌المللی مخابرات (ITU) رتبه‌بندی جهانی کشورها در سال 2014 را براساس شاخص توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات  (IDI) منتشر كرد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان فناوری اطلاعات ایران، هفته گذشته، اتحادیه  بین‌المللی مخابرات (ITU) در سمپوزیوم بین‌المللی نشانگر‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات  (WTIS2014)، آخرین وضعیت توسعه ICT در جهان را به همراه نتایج ارزیابی جایگاه کشورها براساس شاخص توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات (IDI) در قالب گزارش اندازه‌گیری جامعه اطلاعاتی اعلام كرد.


در این مراسم كه زاو، دبیر كل جدید ITU و سانو رئیس ITU-D، مقامات بلندپایه كشور گرجستان، محبعلی مجری پروژه نظام پایش شاخص‌های ICT كشور به نمایندگی از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، نمایندگان 166 كشور جهان حضور داشتند، 10 کشور برتر در توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات (IDI) معرفی و از کشور دانمارک به‌عنوان رتبه اول و از کشور کره‌جنوبی به‌عنوان کشوری که در چندین دوره متوالی رتبه ممتاز را کسب كرده بود، تقدیر به عمل آمد.

دانمارك، كشور نخست در توسعه ICT
در بخش ارزیابی کشورها از منظر معیار ارزیابی توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات IDI از بین 166 كشور 3 رتبه اول توسعه‌یافته‌ترین كشورها به ترتیب به دانمارک، کره جنوبی و سوئد با امتیاز 87/8 و 86/8 و 67/8 از سقف 10 امتیاز تعلق دارد. 30 کشور اول در این رتبه‌بندی، کشورهایی از اروپا و کشورهایی با درآمد بالا مانند استرالیا، بحرین، کانادا، ژاپن، چین، نیوزیلند، سنگاپور و ایالات متحده هستند.


ایران نیز در این ارزیابی با سه پله صعود در رتبه 94 با امتیاز 29/4 قرار گرفت که نسبت به امتیاز سال گذشته در مجموع 27/0 افزایش امتیاز داشته و رتبه 15 را در میان 29 كشور منطقه آسیا و اقیانوسیه و در رقابت با کشور‌هایی مثل کره جنوبی، ژاپن،  استرالیا و چین به خود اختصاص داده است.


وضعیت ایران در بخش نشانگرهای دسترسی به شبكه دارای تعداد مشتركان تلفن ثابت 3/38 نفر و تعداد مشتركان تلفن همراه 2/84  نفر به ازای هر 100 نفر از جمعیت كشور است. همچنین سرانه پهنای باند اینترنت بین‌الملل به ازای هر كاربر اینترنت در این كشور حدود 6/4 كیلوبیت بر ثانیه است كه نسبت به سال گذشته با رشد 3/31 درصدی مواجه بوده است. اتحادیه بین‌المللی مخابرات، درصد خانوار‌های دارای رایانه در ایران را حدود 6/44 درصد و خانوارهای دارای دسترسی به اینترنت را حدود 8/35 درصد اعلام كرده است.

عقب‌افتادگی ایران در توسعه پهن باند
در بخش نشانگرهای استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات، ضریب نفوذ کاربران اینترنت در ایران 4/31  درصد است.  ضریب نفوذ مشترکان پهن باند ثابت در کشور 6/5  درصد و ضریب نفوذ پهن باند سیار در کشور 5/2 درصد درج شده است. این گزارش حاكی است، به اعتقاد صاحبنظران، بیشترین عقب‌افتادگی كشور ایران در زمینه توسعه پهن باند ثابت و سیار بوده است که این عدم توسعه منجر به كاهش رتبه‌بندی كل كشور شده است.


كارشناسان بر این باورند كه با اعطای مجوز ارائه خدمات نسل سوم تلفن همراه به دو اپراتور تلفن همراه در کشور که دارای تعداد مناسبی از مشترک هستند، این دو اپراتور به همراه اپراتور سوم تلفن همراه بتوانند تعداد مشترکان پهن‌باند سیار را در کشور به شکل مناسبی افزایش دهند و در سال آینده شاهد جهش مناسبی در رابطه با این مقدار باشیم که این موضوع می‌تواند رتبه ایران را به میزان زیادی در این رده‌بندی افزایش دهد.


 بیش از 84 درصد ایرانی‌ها سواد فاوا دارند
در بخش نشانگرهای استفاده مهارتی از فاوا، ایران دارای نرخ رشد 3/86  درصدی ثبت نام در مقاطع تحصیلی مدارس و 2/55 درصد در مقطع تحصیلات دانشگاهی و ضریب با سوادی 3/84 درصد در كل كشور است. همچنین اتحادیه بین‌المللی مخابرات، در حوزه متوسط قیمت دسترسی كاربران به اینترنت پهن باند، جایگاه 37 جهان را به ایران اختصاص داده است.


در بخش اینترنت پهن باند سیار که منظور دسترسی به اینترنت با موبایل با استاندارد 3G است متوسط قیمت دسترسی كاربران ایران با شارژ پیش پرداخت در بسته 500 مگابایت 4/11 دلار اعلام شده که در این بخش کشور ما در جایگاه 87 جهان قرار گرفته است .


در کنار پارامتر قیمت، شاخص درصد به GNI (درآمد خالص ملی) نیز آمده است که براساس مصوبه سال 2011 کمیته پهن باند ITU هدف‌گذاری، نیل به عدد کمتر از 5درصد در سال 2015 است که عدد ایران در سال جاری 37/2 درصد اعلام شده است، لیکن باید توجه داشت به علت رقابت در توسعه پهن باند سیار در جهان در حال حاضر 109 کشور از 166 کشور در سال 2013 زیر عدد 5درصد هستند.

رشد دو برابری تعداد كاربران كشورهای در حال توسعه
بر اساس اعلام اتحادیه جهانی مخابرات، تعداد کاربران اینترنت در کشورهای درحال توسعه طی پنج سال گذشته دو برابر شده و دو سوم مردم آنلاین به اینترنت در جهان در كشورهای در حال توسعه زندگی می‌کنند.


همچنین، از 3/4 میلیارد نفری که هنوز از اینترنت استفاده نمی‌کنند، 90درصد آنها در کشورهای درحال توسعه زندگی می‌کنند. در بخش تلفن همراه، گزارش تخمین می‌زند که تا انتهای سال 2014، هفت میلیارد مشترک تلفن همراه در جهان وجود خواهد داشت که این میزان تقریبا معادل جمعیت جهان است. این گزارش تاكید می‌كند كه هم اكنون، حدود 450 میلیون نفر از مردم جهان در مکان‌هایی زندگی می‌کنند که پوشش شبکه تلفن همراه در آنها وجود ندارد.


پهنای باند اینترنت بین‌الملل به میزان زیادی توسعه یافته  و سهم کشورهای درحال توسعه از 9درصد در سال 2004 به 30 درصد در حال حاضر رسیده است. اما پایین بودن پهنای باند اینترنت بین‌الملل در کشورهایی با حداقل اتصال، یکی از موانع مهم در استفاده از فاوا در این کشورها است.


بر اساس این گزارش، حدود 96 درصد جمعیت جهان از تلفن همراه استفاده می‌كنند و حدود نیمی از جمعیت جهان به شبكه‌های پرسرعت نسل 3 تلفن همراه دسترسی دارند. همچنین، به‌طور متوسط 6/43 درصد خانوارهای جهان به شبکه اینترنت دسترسی دارند که 87 درصد خانوار‌ها در کشور‌های توسعه یافته و 31 درصد در کشور‌های در حال توسعه هستند. نرخ رشد مشترکان پهن باند سیار به‌عنوان موثرترین و کارآمدترین روش دسترسی کاربران به اینترنت از 2 درصد در سال 2007 میلادی، به عدد متوسط 32 درصد رسیده است که سهم کشور‌های توسعه یافته 7/83 درصد و در حال توسعه 1/21 درصد و کمتر توسعه یافته 3/6 درصد است.

 

نرخ رشد استفاده از شبکه اینترنت به‌شدت افزایش یافته به نحوی که ارسال و دریافت محتوا در شبکه‌های اجتماعی بالاترین نرخ را دارد. به طور مثال، بیش از 6 میلیارد ساعت ویدئو در هر ماه توسط کاربران مشاهده می‌شود. همچنین سرویس ویکی پدیا (دانشنامه علمی) به‌عنوان پرمخاطب ترین سرویس بوده و بیش از 30 میلیون موضوع تا انتهای سال 2013  در قالب 287 زبان به روز رسانی شده است.


 اخباراجتماعی  - دنیای اقتصاد