اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اختلاف‌نظر بیمه‌ها، مشکل بزرگ «پزشک خانواده»



اخبار,اخبار اجتماعی, سید حسن هاشمی

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه برای اجرای کامل نظام ارجاع در برنامه پزشک خانواده نیازمند یک مدل بومی هستیم گفت: در این مدل می توان از استانداردهای بین المللی نیز بهره برد.»

دکتر سید حسن هاشمی در نشستی با حضور هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی فسا و نیز مسئولان و خیرین این شهرستان، با بیان اینکه در دومین حضور در شهرستان فسا شاهد تغییرات قابل توجه‌ای بوده‌ایم، گفت: از آغاز دولت یازدهم و طرح تحول سلامت شاهد نوسازی فضاهای بیمارستانی، توسعه خدمات و افزایش احترام به کرامت انسانی بیماران هستیم.

وی به بازدید های خود از بخش های مختلف بهداشتی درمانی شهرستان فسا از جمله بازدید از مرکز آموزش مجازی غذا و دارو، سلامتکده طب سنتی و... اشاره و اظهار کرد: به نظر می رسد مردم رضایت خوبی از بهبود شرایط و وضعیت فعلی دارند.

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه ارائه خدمات پزشک خانواده در فارس بر اساس اطلاعات کسب شده در شهرهایی با جمعیت 20 هزار نفر در سطح مطلوب ارزیابی می شود، گفت: مقرر است این خدمات تا سطح 50 هزار نفر نیز افزایش یابد و این در حالیست که توجه به افزایش سطح بهداشت و کاهش هزینه‌ها راهی جز نظام ارجاع ندارد و یک روش پذیرفته شده برای اجرای این نظام، پزشک خانواده است.

وی افزود: البته در دنیا نحوه استقرار و تربیت پزشک، تجهیزات بیمارستانی، امکانات در اختیار پزشک و غیره با ایران متفاوت است و ما نیز باید تلاش کنیم از یک مدل بومی مطابق با استانداردهای بین المللی بهره ببریم.

هاشمی با اشاره به اینکه یک مشکل بزرگ برای اجرای پزشک خانواده اختلاف نظر در مورد بیمه‌هاست، گفت: قطعا وزارت بهداشت بیمه سلامت روستاییان را به شکل گذشته قبول ندارد، وقتی بیمه سلامت ایرانیان با پوشش بیشتر بدون نیاز به سبک قدیمی ارجاع وجود دارد باید بیمه سلامت ایرانیان نیز با همان امتیازات برای روستاییان وجود داشته باشد.

وزیر بهداشت با تاکید بر این که مراجعه به متخصص باید آزاد باشد، عنوان کرد: در این مورد نیز بیمه ها باید این روند را بپذیرند که تا کنون نپذیرفته‌اند.

هاشمی با اشاره به این که از نظر ساختاری شبکه ارجاع در کشور ناقص است، خاطرنشان کرد: بدین معنی که به تعداد کافی بیمارستان در کشور وجود ندارد، بیمارستان های موجود ماموریت محور نیستند و به تعداد کافی متخصص برای اجرای کامل نظام ارجاع نداریم.

هاشمی ادامه داد: برای اجرای کامل پزشک خانواده نیازمند هماهنگی کامل بین دو رده پزشک خانواده و متخصص هستیم.


وزیر بهداشت به کمبودها در حوزه فناوری اطلاعات مورد نیاز برای اجرای نظام ارجاع اشاره و عنوان کرد: با وجود این که دست به اقداماتی زده ایم اما در این مورد همچنان مشکلاتی در دولت وجود دارد که با شجاعت و همدلی قابل برطرف شدن است.

وی گفت: پزشکان خانواده فعلی برای این ماموریتی که انجام می دهند تربیت نشده اند.
دکتر هاشمی با تاکید بر این که انتظار از دو استان فارس و مازندران به عنوان پایلوت طرح پزشک خانواده بیش از سطح کنونی است، اظهار کرد: تصور ما بر این بود تا پایان عمر دولت یازدهم این دو استان پزشک خانواده را به عنوان امتیازی ویژه، به بهترین نحو اجرا کنند اما همچنان تا نقطه مطلوب فاصله داریم.

وی ادامه داد: برای اجرای خوب و درست این طرح اختیارات مورد نیاز روسای دانشگاهها در اختیار آنها قرار می گیرد.


وزیر بهداشت با تاکید بر این که نباید در نیاز به وجود پزشک خانواده تردید کرد، خاطرنشان کرد: در صورتی که با بیمه‌ها نیز مشکلی وجود دارد باید با گفت و گو و مذاکره به حل این مشکل کمک کرد.

وی با بیان این که این طرح برای رفاه و آرامش مردم اجرا می شود، گفت: باید مشوق‌هایی برای پزشک و ماما از یک سو و مردم از سوی دیگر برای اجرای این طرح وجود داشته باشد.

هاشمی عنوان کرد: بدون شک در برابر ارائه اعتبار تخصیص یافته به برنامه پزشک خانواده انتظار داریم مشکلات مردم حل و رضایت آنها جلب شود.

جای پرستار در کادر درمان خالی است
وزیر بهداشت با تاکید بر این که حوزه بهداشت و درمان با جان افراد سروکار دارد و به همین دلیل کمبود نیرو در این حوزه امری جدی است، خاطرنشان کرد: کمبود نیرو نه تنها در این دو حوزه در سایر حوزه های کشور نیز وجود دارد.

وی با بیان این که در دو سال گذشته 18 هزار پرستار بازنشسته شده اند، عنوان کرد: جای این افراد در کادر درمانی کشور خالی است و همچنان نتوانسته‌ایم دولت را برای جایگزین کردن افراد جدید با بازنشسته‌ها متقاعد کنیم.

وی ادامه داد: پرستار به ازای تعداد تخت ارائه می شود این در حالی است که در دو سال گذشته ما شاهد گسترش تعداد تخت‌ها نیز بوده ایم.از سوی دیگر مراجعات به دلیل اجرای طرح تحول سلامت افزایش یافته است.

وزیر بهداشت با بیان این که نمایندگان مجلس شورای اسلامی می توانند در تامین تعداد نیرو متناسب با چارت بیمارستان مددرسان باشند، اظهار کرد: در صورتی که نتوان نیروی مورد نیاز را تامین کرد در قالب طرح تحول سلامت نیروها را به صورت قراردادی برای رشته های تخصصی یا به صورت خرید خدمت برای نیروهای خدماتی تامین می کنیم.

هلیکوپترهای موجود برای اورژانس هوایی مناسب نیست
هاشمی خاطرنشان کرد: در صورتی که هوانیروز یا هلال احمر حاضر به ارائه هلیکوپتر برای اجرای اورژانس هوایی در فسا باشد وزارت بهداشت هزینه آن را تامین می کند.

وی ادامه داد: هلیکوپترهای موجود برای اورژانس هوایی مناسب نیست زیرا فاقد دید در شب است و با صرف وقت بسیار می تواند خدمت ارائه دهد.

وزیر بهداشت همچنین از توسعه اورژانس هوایی در کشور پس از اجرای توافق هسته ای خبر داد و گفت: در دوره ای پنج ساله تعداد 50 فروند هلیکوپتر را یا با مشارکت هلال احمر یا توسط وزارت بهداشت راه اندازی می کنیم.

وی با بیان این که گزارش روند انجام مطالعات و پژوهش در شهرستان فسا امید بخش است، گفت: قطعا تاثیر چنین مطالعاتی در 10 سال آینده مشخص می شود. با آغاز طرح تحول سلامت بخش بهداشت نیز آغاز به کار کرده و طرح های مطالعاتی خوبی را شاهد هستیم.

وزارتخانه‌های بهداشت و امورخارجه دو بخش از دولت هستند که مردم بیشترین رضایت را از آنها دارند
وزیر بهداشت با تاکید بر این که نگاه عمیق تر به طرح تحول سلامت ماموریتی بر عهده دانشگاه های علوم پزشکی است، عنوان کرد: هدف اولیه ما این بود که در گام های ابتدایی مردم به آرامش دست یابند.

 

بر اساس آمارهایی که از منابع متفاوت به سیاستگذاران ارسال شده است حاکی از موفقیت طرح تحول نظام سلامت است به گونه ای که طبق نظرسنجی انجام شده از سوی خبرگزاری ایرنا، وزارت بهداشت و وزارت امورخارجه دو بخش از دولت هستند که مردم بیشترین رضایت را از آنها دارند.

وی با اشاره به این که مهم ترین بخش شکایتهای مردم در سالهای گذشته مربوط به بیمارستان‌های دولتی بوده، عنوان کرد: امروز بیمارستانها به نقطه قوت در جلب رضایتمندی تبدیل شده‌اند لذا باید به سراغ توسعه زیرساختها رفت. باید مراکز درمانی را در شهرستان‌ها گسترش داد زیرا حد توسعه کلانشهرها اشباع شده است.

وزیر بهداشت با اشاره به این که مردم با توجه به مشکلات موجود همچنان قدردان دولت هستند، اظهار کرد: توسعه یک مرکز درمانی می‌تواند رضایتمندی مردم را در پی داشته باشد.

وی با اشاره به این که دولت پس از هدفمندی یارانه‌ها بیشترین انرژی خود را صرف حوزه سلامت کرده است، گفت: عمده ترین مشکل در حوزه درمان کمبود نیروی انسانی است این در حالی است که با افزایش نیروهای پرستاری می توان در نیمه دوم روز نیز از ظرفیت پزشکانی که بصورت مطلوب تری بهره برد.

براساس گزارش وبدا، هاشمی عنوان کرد: تعداد اقلام دارویی موجود در داروخانه‌ها را از 275 مورد به حدود 400 مورد افزایش داده‌ایم. این در حالی است که تمام بیمارستانهای کشور کمتر از 365 قلم دارو ندارند.

اخبار اجتماعی - ایسنا


ویدیو مرتبط :
بیمه حوادث انفرادی و خانواده بیمه ملت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مشکل بزرگ آقایان



 

مشکل بزرگ آقایان

 

 

خانم و آقایی، پس از صرف شام، روی کاناپه کنار یکدیگر نشسته اند. آقا کنترل تلویزیون را به دست می گیرد و آماده است تا تلویزیون را روشن کند. خانم به او نگاه می کند و می گوید :"عزیزم، بهتره کمی با هم حرف بزنیم" مرد در حالی که سریعاً حالت تدافعی به خود می گیرد می گوید:"چرا؟ مگه مشکلی پیش اومده؟" آیا این گفتگو برای شما نیز آشناست؟

 

 

نظیر همین صحنه روزانه شاید میلیون ها بار در خانه های سراسر دنیا میان زن ها و مردها اتفاق بیافتد. خانم ها همیشه تلاش می کنند با همسر خود گفتگو کنند؛ و آقایان به هر وسیله ای ازصحبت کردن طفره می روند. برای آقایان " بیا حرف بزنیم" جمله ی ترسناکی است. با شنیدن این جمله غرمی زنند و خود را آماده می کنند که با بدترین شرایط مواجه شوند و می گویند: "اوه، باز چی شده؟" یا "روز سختی رو پشت سر گذاشتم بذار کمی استراحت کنم"؛ برای خانم ها همه این حرفهایک پیام دارد:" نمی خواهم با تو حرف بزنم."

 

زنها همیشه از واکنش چنین آقایانی آشفته و نگران می شوند. چرا؟ به این دلیل که خانم ها صحبت کردن را دوست دارند بخصوص وقتی طرف مقابل آنها همسرشان باشد. چراکه وقتی با همسر خود صحبت می کنند احساس صمیمیت می کنند. آنچه زن ها دوست دارند مردها بدانند این است که زن ها نیاز به دلیل خاص و به خصوصی برای صحبت کردن با مرد زندگی شان ندارند. لازم نیست هدف یا مقصود خاصی را از این خواسته شان دنبال کنند. زن ها عاشق حرف زدن و صحبت کردن هستند زیرا حرف زدن ارتباط تولید می کند .

 

این یکی از مهمترین رازهایی است که باید مردان درباره سبک ارتباطی زن ها بیاموزید. برای زن ها حرف زدن و صحبت کردن روشی است برای عشق ورزیدن، ارتباط برقرار کردن. هدف تنها صرف فرایند ارتباط برقرار کردن است و نه هیچ هدف یا نتیجه ی خارجی دیگر.


زن ها عاشق حرف زدن و صحبت کردن هستند زیرا حرف زدن تولیدکننده ی ارتباط است.

 

زن ها فرایند مدار هستند. صرف فرایند انجام یک چیز برای آنها ارزشمند است. زنان حتی اگر به دنبال هدف خاصی نیز باشند، به اندازه خود هدف همواره به فرایندی که برای رسیدن به آن هدف طی می کنند توجه و تمرکز دارند. به همین دلیل است که دو زن می توانند در کنار هم بنشینند و بگویند " بیا صحبت کنیم" بی آنکه به دنبال هدف یا مقصود خاصی باشند. یا باز به همین دلیل است که یک مادر می تواند ساعت ها با فرزندش بازی کند، بی آنکه هدف خاصی را تعقیب کند یا به دنبال آن باشد که مطلب خاصی را به او بیاموزد و به همین دلیل است که زنها تنها صرف بودن در کنار عزیزی که دردمند است بسیار تسلّی بخش و التیام دهنده هستند، حتی اگر چیز مهمی نیز گفته نشود.

 

البته گاهی نیزتمایل خانم ها به گفتگو، پیش درآمدی است برای گله گذاری و انتقاد و عیب جویی از همسرشان؛ که به آقایان پیشنهاد می شود قبل از شروع صحبت عنوان بحث را مشخص کنند. از سوی دیگر به خانم ها باید یادآوری کرد که اگر عادت دارید گله و نارضایتی خود را حین گفتگو ناگهان و به یکباره برسر همسرتان خالی کنید، اطمینان داشته باشید که همسرتان از هرگونه گفتگو با شما واهمه خواهد داشت چون فکر می کند نتیجه گفتگو نامطلوب و ناخوشایند است و به مشاجره ختم می شود.

 

ولی در حالت کلی هنگامیکه زنان از همسرشان می خواهند با آنها صحبت کنند بیشر اوقات هدف خاصی را از گفت و گو دنبال نمی کنند و تنها مقصودشان همان فرایند مکالمه و برقراری ارتباط با اوست.

 

زن ها فرایند مدار هستند. نفس فرایند یک تجربه، صرفنظر از اهداف و نتایج حاصل از آن برای آن ها معنی و مفهوم دارد.

 

 

پس چرا مردها مانند زن ها از صحبت کردن لذت نمی برند؟


اگر زن ها تا بدین حد از صحبت کردن لذت می برند، پس چرا مردها نمی توانند از آن لذت ببرند؟ مردها بیشتر در این زمینه با زن ها مشکل دارند. زیرا اساساً هدف مدار هستند. مردها صرفاً با شرکت در یک فرایند(گفتگو)، احساس ارزشمند بودن نمی کنند، بلکه باید حتماً به نتیجه یا هدف مشخصی برسند.

 

مردها هدف مدار و راه حل مدار هستند. آن ها باید حتماً احساس کنند که شرکت آن ها در یک فرایند، حال چه مکالمه باشد و چه ارتباط برقرار کردن، وقت گذارانی با فردی دیگر یا شرکت در یک فعالیت ، هدف و منظور مشخص یا از پیش تعیین شده ای را تامین خواهد کرد.

 

برخی از دلایل این که چرا مردها به همان طریقی که زن ها از صحبت کردن لذت می برند، از آن لذت نمی برند عبارتست ازاینکه:

 

الف- مکالمه و گفتگو بدون یک هدف مشخص یا از پیش تعیین شده مردها را آزار می دهد ، زیرا احساس مفید بودن و مؤثر بودن نمی کنند. به همین دلیل است که مردها بیشتر به هنگام مکالمه و گفت و گو با زن ها چنین جملاتی را بر زبان می آورند یا دست کم چنین جملاتی به ذهنشان خطور میکند:

 

میشه لطفاً بری سر اصل مطلب؟یا از این صحبت ها می خواهیم به کجا برسیم؟

 

ب- مردها دوست ندارند کاری را انجام دهند که در آن احساس تسلّط و مهارت لازم را نمی کنند. برای بسیاری از مردها دنیای پر رمز و راز درون و احساسات، مانند دنیای افکار و ذهنیات قلمرو شناخته شده و آشنایی نیست. از همان زمان که مردان پسر بچه های کوچکی هستند به اندازه ی دختر بچه ها به ابراز احساسات و نشان دادن عواطف خود تشویق نمی شوند. یک نتیجه این شرطی شدن ها این است که بیشتر مردها به اندازه زن ها در ارتباط با احساسات و عواطف در خود احساس اعتماد به نفس نمی کنند، از سوی دیگر ممکن است مردها نتوانند به سرعت زن ها با احساسات شان تماس برقرار کنند یا این که احساسات و عواطف شان را در قالب الفاظ و عبارات بیان کنند و به همین دلیل از صحبت کردن با این شرایط شانه خالی می کنند.

 

ج- بیشتر مردها برای صحبت کردن با نامزد/ همسرشان احساس آمادگی نمی کنند زیرا زنان می خواهند همین حالا "الان" صحبت کنند و به مردان وقت نمی دهند تا برروی موضوع درنگ کرده ،آن را کندوکاو نمایند. البته زنها این را نمی دانند که مردان مشغول تأمل هستند و پیش از آن که بتوانند درباره چیزی صحبت یا مذاکره کنند به وقت بیشتری احتیاج دارند، بلکه فوراً احساس می کنند که مردها نمی خواهند با آنها حرف بزنند.

 

 

راه حل:


می دانیم که زن ها بیشتر از مردها صحبت می کنند این را نیز می دانیم که مردها نمی توانند به راحتی زنها درباره ی مسائل احساسی و عاطفی صحبت کنند و بیشتر ترجیح می دهند ساکت باشند ولی زنها نیاز دارند که با صحبت کردن با مردها ارتباط برقرار کنند. پس مردان تبیانی :

 

1. حتی با این که می دانید در صحبت کردن درباره ی احساسات مهارت کافی ندارید بهتر است همان "دست و پا شکسته" آن را انجام دهید تا اینکه اصلاً با زنان حرف نزید. هرچه بیشتر تمرین کنید مهارت بیشتری کسب می کنید. درست مثل هر چیز دیگر.

 

2. هنگامی که زنی شروع به صحبت می کند از او بپرسید درباره ی چه چیزی می خواهد حرف بزند. با این کار هدف و منظور از صحبت کردن را زودتر خواهید فهمید و احساس راحتی بیشتری خواهید کرد. چنانچه پاسخ داد چیز خاصی نیست و فقط می خواهد صحبت کند حرفش را باور کنید. در این اوقات زن ها فقط می خواهندکمی صمیمیت تولید کنند؛ و شاید حتی فقط می خواهند احساس نزدیکی روحی بیشتری با شما کنند .