اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

احمدی‌نژاد دوباره به مرخصی می‌رود؟



احمدی نژاد,احمدی نژاد دوباره به مرخصی می رود

احمدی‌نژاد دوباره به مرخصی می‌رود؟

همچنانکه اکثریت قریب به اتفاق نامزدهای ریاست جمهوری اعلام کرده بودند بعد از رد صلاحیت به نظر شورای نگهبان احترام می گذارند، در عمل همین رویکرد را در پیش گرفته اند،اما اسنفدیار رحیم مشایی نامزد رد صلاحیت شده انتخابات گفته که خودش جدا و آقای احمدی نژاد به صورت جداگانه پیگیر رد صلاحیت وی خواهند شد. احمدی نژاد پیش تر یک بار برای ثبت نام مشایی مرخصی گرفته است.

بعد از پایان مهلت ده روزه  بررسی صلاحیت ها، بسیاری از نامزدهای رد صلاحیت شده همچنانکه پیش تر گفته بودند تمکین به قانون و احترام به نظر شورای نگهبان را به عنوان مسلک سیاسی خود برگزیدند، تنها نامزدی که اعلام کرد نظر شورای نگهبان را ظلم به خود می داند اسفندیار رحیم مشایی بود.

البته صادق واعظ زاده هم گفته که ضمن تمکین و احترام به شورای نگهبان نسبت به عدم تایید صلاحیت خود،  از راه قانونی اعتراض خود را پیگیری خواهد کرد.

اسفندیار رحیم مشایی رییس دبیرخانه جنبش عدم تعهد و کاندیدای رد صلاحیت شده یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهور شب گذشته بعد از اعلام نتایج بررسی صلاحیت ها در شورای نگهبان در پاسخ به این سئوال که واکنش شما در قبال رد صلاحیت در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری چیست، گفت: من پیش از این درباره این مسئله صحبت کرده ام. من رد صلاحیت خود را ظلم می دانم و حل آن را از طریق مقام معظم رهبری پیگیر خواهم بود.

این کاندیدای رد صلاحیت شده یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: البته من خودم هنوز خبر رد صلاحیت خود را نشنیده‌ام، اما برخی از دوستان به من اطلاع داده‌اند که تلویزیون اسم من را جزو کاندیداهای تایید صلاحیت شده ذکر نکرده است.

وی در پاسخ به این سئوال که آیا رییس جمهور هم در این باره رایزنی خواهد کرد و یا نه افزود: من به صورت جداگانه و آقای احمدی‌نژاد نیز به صورت جداگانه در این باره با رهبری عزیز رایزنی خواهیم کرد.

21 اردیبهشت ماه محمود احمدی نژاد وقتی به همراه اسفندیار رحیم مشایی در وزارت کشور حضور پیدا کرد، در مواجهه با پرسش خبرنگاران که از او پرسیده بودند آیا این حضورش شائبه ورود قوه اجرایی به انتخابات به نفع یک نامزد خاص را ایجاد نمی کند گفته بود که آن روز را مرخصی گرفته است. 

محمود احمدی نژاد در طول ده روزی که شورای نگهبان مشغول بررسی صلاحیت ها بود سه بار سفر خود را لغو کرد که گفته می شد ترجیح داده است در تهران بماند و پیگیر وضعیت صلاحیت مشایی باشد. محمود احمدی نژاد هم گفته که بنده جناب آقای رحیم مشایی را به عنوان فردی مومن، صالح و مفید برای كشور می دانم و با شناخت ویژگی ها و توانمندی هایشان، ایشان را معرفی كردم اما مظلوم واقع شده است او تاکید کرده که این موضوع را از طریق مقام معظم رهبری تا لحظه آخر تعقیب خواهم كرد و امیدوارم مشكل حل شود و البته مشكلی نخواهد بود.

حالا باید دید او که پیش تر برای ثبت نام مشایی در انتخابات یک روز را به مرخصی رفته است آیا بار دیگر برای پیگیری رد صلاحیت مشایی از مرخصی استفاده می کند یا خیر؟

علیرضا زاکانی دبیر کل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی نیز در بیانیه ای از شورای نگهبان تشکر کرد و نوشت که  «لازم است از حمایتهای بی دریغ خانواده های معزز شهدا و همرزمانم در دوران دفاع مقدس، رزمندگان، جانبازان، آزادگان عزیز و همچنین استادان محترم حوزه و دانشگاه، جوانان، دانشجویان و طلاب انقلابی و نخبگان فرهنگی و سیاسی کشور و به ویژه «جبهه حماسه سازان انقلاب اسلامی» که در این مدت از هیچ کوششی برای حمایت از اینجانب دریغ ننمودند، سپاسگزاری نمایم و امیدوار باشم بدون هیچ کاستی نسبت به تکلیف و وظیفه جدیدی که فراروی مان در تقویت جبهه گفتمانی انقلاب اسلامی و حمایت بی‌دریغ ازنامزدهای پیش گفته است اقدام نماییم».

محمد سعیدی‌کیا دیگر نامزد رد صلاحیت شده نیز گفت: عمیقا بر این باورم که منافع نظام و کشور را با زیر پا گذاشتن قانون و اخلاق به قیمت رئیس جمهور شدن از بین نخواهم برد.

درباره رد صلاحیت آیت الله هاشمی رفسنجانی هم، مشاور آیت الله هاشمی واکنش نشان داده است. محمد صادق گفته که  آقای هاشمی همواره در خدمت نظام و انقلاب و همراه امام و رهبری بوده و خواهد بود، ایشان همواره به عنوان امین امام و رهبری در مسئولیت‌های مهم خدمت کرده و اکنون نیز در مجمع تشخیص مصلحت نظام حضور دارد و لذا در چارچوب مصلحت نظام عمل می‌کند.

صادق اظهار داشته قطعا آیت‌الله هاشمی رفسنجانی نظرشان را در خصوص نظر شورای نگهبان اعلام می‌کنند اما سابقه ایشان نشان داده که در چارچوب قانون و مصالح ملی حرکت می‌کنند.

مشاور رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان با اشاره به سخن حضرت امام(ره)‌ که فرمودند هاشمی زنده است تا نهضت زنده است به کسانی که خود را حامی ایشان می‌خوانند توصیه کرد در مسیر قانون و مسیری که آقای هاشمی حرکت می‌کند، حرکت کنند.

مسعود پزشکیان وزیر بهداشت دولت هاشمی و خاتمی هم از ردصلاحیت شده‌های این دوره از انتخابات است. او درباره رد صلاحیت خود و هاشمی اظهار نظرکرده است. مسعود پزشکیان گفته که بنده از نظر شورای نگهبان تمکین می‌کنم و مشکلی با نظر این شورا ندارم.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا هاشمی رفسنجانی نیز به نظر شورای نگهبان تمکین می‌کند، اظهار داشت: طبیعی است که هاشمی رفسنجانی از نظر شورای نگهبان تمکین می‌کند، چرا که با آنها دعوا ندارد.

رئیس ستاد انتخابات حزب مردم سالاری هم درباره رد صلاحیت مصطفی کواکبیان دبیر کل حزب مردمسالاری گفته است مصطفی کواکبیان و حزب متبوعش مطیع قانون هستند.

میرزابابا مطهری نژاد گفته است کواکبیان پیش از این گفته بود که به قانون تمکین می‌کند و این کار را هم انجام خواهد داد و براساس قانون عمل خواهد کرد.

وی البته تصریح کرده که ما اعتراضمان را در مسیر قانون دنبال می‌کنیم. از این رو کواکبیان اقدامات غیر قانونی انجام نمی‌دهد./مهر

 

 

 

 


ویدیو مرتبط :
مرخصی احمدی نژاد برای همراهی مشایی برای ثبت نام ریاست جمهوری!/بگو که من مرخصی گرفته ام امروز

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آیا احمدی‌نژاد به جردن می‌رود؟



روزهای پایانی دولت احمدی‌نژاد,دفتر رییس‌جمهور سابق

تنش بین بقایی و سرپرست شورای عالی امور ایرانیان خارج از كشور
آیا احمدی‌نژاد به جردن می‌رود؟

روزنامه اعتماد نوشت:

اگرچه روزهای پایانی دولت احمدی‌نژاد برخلاف انتظار به آرامی در حال سپری شدن است و شعله اختلاف میان جریان دولت با اصولگرایان منتقد آن تا حدی فروكش كرده اما با این وجود هر از گاهی گوشه‌یی از این اختلافات بیرون می‌زند و برای مدتی فضای سیاسی و رسانه‌یی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. ایجاد نهادی با نام «دفتر رییس‌جمهور سابق» موضوعی بود كه غلامحسین الهام سخنگوی دولت، اخیرا طی نامه‌یی به حمید بقایی سرپرست نهاد ریاست‌جمهوری مطرح كرد. انتشار نامه الهام آغاز مناقشات جدیدی بود كه یادآور نزاع دو ساله پیرامون مساله جریان موسوم به «انحرافی» بود.

اصولگرایان منتقد دولت و برخی از نمایندگان مجلس درخواست الهام را برنامه جریان «انحرافی» برای تداوم حضور احمدی‌نژاد در پاستور خواندند. بعد از این مخالفت‌ها بود كه حمید بقایی سرپرست نهاد ریاست‌جمهوری اعلام كرد كه احمدی‌نژاد در پاستور نخواهد ماند.

بقایی چهارشنبه هفته گذشته در جمع خبرنگاران با اشاره به اخباری كه درباره تاسیس نهادی با عنوان «دفتر رییس‌جمهور سابق» منتشر شده بود، گفت: «این‌گونه نیست و احمدی‌نژاد نمی‌خواهد در پاستور بماند. » بقایی در همان اظهارات با اشاره به برخی اخباری كه او آنها را «شایعه» خوانده بود از رواج دروغگویی گله كرده بود: «متاسفانه شاهد هستیم كه یك مسابقه دروغگویی آغاز شده است.»

اما بقایی تنها كسی نبود كه نسبت به واكنش‌ها در پی اعتراض به انتشار خبر تاسیس دفتر رییس‌جمهور سابق به اظهارنظر پرداخت بلكه محمود احمدی‌نژاد هم هفته پیش با اشاره به خبر فوق گفت: «منزل ما آماده است و در حال اسباب‌كشی به نارمك هستیم.»

اما با وجود همه این تكذیب‌ها ظاهرا دولتمردان احمدی‌نژاد و چهره‌های نزدیك به اسفندیار رحیم‌مشایی عزم خود را برای تاسیس نهادی با عنوان «دفتر رییس‌جمهور سابق» جزم كرده‌اند. در همین راستا روز گذشته وب‌سایت «شورای عالی ایرانیان خارج از كشور» از قصد نهاد ریاست‌جمهوری به سرپرستی حمید بقایی برای استقرار محمود احمدی‌نژاد بعد از پایان دوره ریاست‌جمهوری‌اش در ساختمان این شورا خبر داد. بنا بر آنچه توسط وب‌سایت این شورا منتشر شده است احمدی‌نژاد بنا دارد بعد از روز 12 مرداد به ساختمانی در خیابان آفریقا (جردن) نقل مكان كند كه در حال حاضر در اختیار شورای عالی امور ایرانیان خارج از كشور قرار دارد.

در خبری كه توسط این سایت تنظیم شده آمده است: «در پی اقدام حمید بقایی، سرپرست نهاد ریاست‌جمهوری، به حذف و گرفتن تعدادی از پست‌های مدیریتی دبیرخانه شورای عالی برای تشكیل دفتر رییس‌جمهور سابق، در گام بعدی، بقایی به دنبال گرفتن ساختمان شورای عالی امور ایرانیان خارج از كشور برای استقرار نیروهای مورد نظر خود است.

میثم طاهری، سرپرست دبیرخانه شورای عالی امور ایرانیان، ضمن مخالفت شدید با حذف پست‌های دبیرخانه بدون هماهنگی و اطلاع دبیرخانه، از تحویل ساختمان و نیز پذیرش نیروهای بقایی در ساختمان دبیرخانه استنكاف و اعلام كرده تحت هیچ شرایطی حاضر به اجرای سیاست‌های بقایی نیست.

«اعتماد» نیز روز گذشته برای پیگیری خبر مذكور طی تماسی كه دفتر شورای عالی امور ایرانیان خارج از كشور داشت موفق نشد با میثم طاهری، سرپرست دبیرخانه این شورا صحبت كند. اما مسوول روابط عمومی این نهاد طی تماسی كه «اعتماد» برقرار كرده بود حاضر نشد چیزی بیش از آنچه در وب‌سایت شورای عالی امور ایرانیان خارج از كشور منتشر شده اظهارنظر كند. او در گفت‌وگو با «اعتماد» گفت: «تا همین جای كار هم اقدام بزرگی انجام داده‌ایم كه خبر فوق را منتشر كرده‌ایم و فعلا برایمان مقدور نیست در این مورد اظهارنظر بیشتری داشته باشیم.»

«شورای عالی امور ایرانیان خارج از كشور» اواخر سال ?? ایجاد شد كه در بدو تاسیس بر اساس آیین‌نامه مصوب شورای عالی زیرمجموعه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت اما با آغاز به كار دولت نهم، سطح و ساختار دبیرخانه ارتقا یافت و به نهاد ریاست‌جمهوری منتقل شد. ریاست «شورای عالی امور ایرانیان خارج از كشور» بر عهده رییس‌جمهور است كه در حال حاضر اسفندیار رحیم‌مشایی (جانشین رییس‌جمهور) در شورا و محمدشریف ملك‌زاده نیز دبیركل امور ایرانیان خارج از كشور هستند.

طبق ماده 2 آیین‌نامه اجرایی وظایف این شورا به شرح زیر است؛ «بررسی و تصویب سیاست‌ها و برنامه‌های كلان در ارتباط با ایرانیان خارج از كشور، اتخاذ تدابیر لازم برای تعامل سازنده‌تر با ایرانیان خارج از كشور، حمایت از حفظ هویت ایرانیان خارج از كشور، حمایت از حقوق حقه ایرانیان در عرصه‌های مختلف اعم از امور اجتماعی، اقتصادی و...، تسهیل و تقویت حضور موثرتر ایرانیان خارج از كشور در صحنه‌های اجتماعی و اقتصادی داخل كشور و عرصه‌های مختلف سازندگی، هماهنگی و بهینه‌سازی سیاست‌های اجرایی دستگاه‌های مختلف درون كشور در نحوه ارائه خدمات به ایرانیان خارج از كشور.»

اما در دولت دوم احمدی‌نژاد این نهاد اهمیت بیشتری پیدا كرد تا جایی كه می‌توان گفت به یكی از پایگاه‌های سیاسی اسفندیار رحیم‌مشایی تبدیل شد. او اقدام به برگزاری همایش‌هایی كرد كه ایرانیان خارج از كشور را در آنها دعوت و برایشان سخنرانی می‌كرد. همین مساله بود كه انتقادات اصولگرایان را برانگیخت و البته آنها بیشتر سعی كردند از میزان هزینه‌هایی كه برای انجام آن همایش‌ها شده انتقاد كنند اما مشایی و برخی اطرافیان او بر ضرورت ارتباط و پیگیری حقوق ایرانیان خارج از كشور تاكید می‌كردند.

اما با پایان یافتن دولت احمدی‌نژاد ظاهرا قرار است خیلی از این دست ضرورت‌ها نیز پایان یابد و ظاهرا به گمان دولتمردان دولت دهم، ایرانیان خارج از كشور احتیاجی ندارند به اینكه دولت آینده حقوق‌شان را پیگیری كند و برای همین هم لازم نیست ساختمانی در اختیار نهادی قرار داشته باشد كه نامش «شورای عالی امور ایرانیان خارج از كشور» است./روزنامه اعتماد