اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اتهامی تازه برای فست‌فودها؛ افزایش روزافزون مراجعه مردم به متخصصین گوش و حلق و بینی



اخبار,اخباراجتماعی,عفونت‌های گوش و حلق

 

 اخبار اجتماعی - اتهامی تازه برای فست‌فودها؛ افزایش روزافزون مراجعه مردم به متخصصین گوش و حلق و بینی

رئیس انجمن جراحان گوش، گلو، بینی و سر و گردن گفت: تومورها شایع‌ترین بیماری‌های گوش و حلق و بینی هستند و مصرف فست و فودها و مواد افزودنی شیوع این بیماری‌ها را در کشور افزایش داده است.

محمد تقی خرسندی رئیس انجمن جراحان گوش، گلو، بینی و سر و گردن شایعترین بیماری‌های گوش و حلق و بینی را انواع تومورها عنوان و تصریح کرد: تومورهای سر و گردن، حنجره، ‌غدد لنفاوی از شایع‌ترین بیماری‌های گوش و حلق و بینی بوده که در چند سال اخیر دلیل عمده مراجعه مردم به مراکز تخصصی پایتخت و سایر مراکز استان‌های کشور است که به صورت روزافزونی در حال افزایش است.

وی رعایت نکردن بهداشت،‌ غفلت افراد در خصوص راه‌های پیشگیری از عفونت و درمان‌های نامناسب را از مهمترین دلایل ایجاد عفونت‌های گوش و حلق و بینی عنوان کرد.

خرسندی تصریح کرد: خوشبختانه در سال‌های اخیر با وجود کنترل و درمان‌های بجا و مناسب در سراسر کشور،‌ کمتر فردی مبتلا به این عمل و متعاقباً عمل جراحی شده است.

رئیس انجمن جراحان گوش، گلو، بینی و سر و گردن با تأکید بر گسترش شهری شدن و به همان نسبت افزایش بیماری‌های سرطانی خاطر نشان کرد: متأسفانه روز به روز شاهد گسترش مصرف مواد سرطان‌زا از قبیل فست‌فودها و مواد نگهدارنده به غذاها هستیم.

وی با ابراز تأسف از تمایل بیش از حد جوانان به کشیدن قلیان و سیگار و مد شدن آن در سبک زندگی گفت: این امر باعث شده تا سرطان‌های ناشی از این نوع دخانیات از جمله حنجره، دهان و زبان بیش از سایر انواع سرطان شایع باشد.

خرسندی با اشاره به برگزاری چهاردهمین کنگره بین‌المللی انجمن گوش، گلو، بینی و سروگردن ایران بیان کرد: هدف اصلی چهاردهمین کنگره اطلاع از آخرین اطلاعات پزشکی دنیا و انتقال تجربیات بوده و سعی شده تا بیشتر بیماری‌هایی که در کشور اپیدمی و پزشکان ایرانی درگیرش هستند، بررسی شود.

وی با تأکید بر اینکه پیشگیری بهتر از درمان است گفت: از آنجایی که تشخیص نوع و طول مدت و از آن مهمتر پیشگیری، یکی از مسائل حائز اهمیت در بیماری‌های گوش و حلق و بینی است، به همین خاطر بیشتر مباحث و سخنرانی‌های حول این موضوع خواهد چرخید.

خرسندی در پاسخ به این سوال که «تکنیک‌های جدید ارائه شده از سوی پزشکان ایرانی برای عرضه در این همایش وجود دارد یا خیر؟»، گفت: خوشبختانه رشته گوش و حلق و بینی یکی از معدود رشته‌هایی است که پا به پای دنیا در حال پیشرفت است و کاری نیست که در اروپا شدنی باشد ولی در کشور انجام نگیرد؛ به طوری که بر خلاف گذشته در برخی از تکنیک‌های پزشکی از سایر کشورها جلوتر بوده و حتی کمتر شاهد اعزام بیماری به خارج از کشور برای درمان هستیم.

رئیس انجمن جراحان گوش، گلو، بینی و سر و گردن تصریح کرد: خوشبختانه در ۱۰ سال اخیر روش‌های پیشگیری در کشور بسیار پیشرفت کرده و در این کنگره پزشکان و متخصصان به بحث و تبادل نظر پیرامون آخرین پیشرفت‌ها و تکنیک‌های جراحی صورت گرفته بپردازند.

کنگره سراسری و بین‌المللی گوش‌، گلو، بینی و سر و گردن ایران هفدهم لغایت بیستم مهر ماه امسال در مرکز همایش‌های رازی با حضور اساتیدی از ایران و هفت کشور جهان برگزار می‌شود.


   اخبار اجتماعی - فارس


ویدیو مرتبط :
عمل جراحی گوش ، حلق ، بینی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

افزایش مصرف فست‌فودها از عوامل مؤثر شیوع سرطان



اخبار,اخباراجتماعی,افزایش مصرف فست‌فودها از عوامل مؤثر شیوع سرطان

در کنگره سرطان عنوان شد؛
افزایش مصرف فست‌فودها از عوامل مؤثر شیوع سرطان

 

یک متخصص رادیوتراپی و انکولوژی گفت: سن ابتلا به سرطان پستان در ایران یک دهه زودتر از کشورهای توسعه است.


دکترمهدیه دیانی در کنگره سرطان بیمارستان رضوی مشهد بیان کرد: به طور کلی در دنیا کل سرطان‌ها به علت افزایش جمعیت و افزایش سن امید به زندگی رو به افزایش است و در ایران نیز علاوه بر این دو عامل، سبک زندگی ماشینی نیز اثرگذاری زیادی در گسترش و شیوع سرطان‌ها داشته است.


وی افزود: متاسفانه در سطح کشور ما اقدامات کنترل و غربالگری مناسبی نداریم و فرهنگ‌سازی صورت نگرفته و دانش زنان ما در زمینه شناسایی این نوع سرطان‌ها کم است و به همین علت سرطان‌ پستان در ایران در مراحل پیشرفته شناسایی می‌شوند.
دیانی در پایان توصیه کرد: بر اساس استانداردها زنان بالای 40 سال حتما باید سالانه ماموگرافی انجام دهند، از اینرو توصیه می کنم که رسانه‌ها و جامعه پزشکی بیشتر در خصوص این موضوع اطلاع رسانی کنند.


همچنین متخصص و جراح کولورکتال دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: تنها عاملی که به طول عمر بیماران سرطان‌های روده‌ی بزرگ کمک می‌کند، جراحی است و شیمی‌درمانی و رادیوتراپی به‌عنوان درمان‌های کمکی استفاده می‌شوند و تا به امروز جراحی نقش اول را داشته است.


وی عنوان کرد: تمام تلاش ما این است که بتوانیم در کنار افزایش طول عمر بیمار، کیفیت زندگی بیمار را نیز بهبود ببخشیم که پیشرفت‌های زیادی در این زمینه صورت گرفته و امروز تشخیص و درمان سرطان با دقت بیشتری صورت می‌گیرد تا بیشترین تأثیرگذاری را داشته باشد.


وی افزود: سرطان‌های روده‌ بزرگ جزو بیماری‌های دردناک محسوب می‌شوند؛ با این حال، درد زمانی آغاز می‌شود که بیماری پیشرفت کرده که در آن حالت، جراحی مثمرثمر نبوده و بیمار طول عمری نخواهد داشت ولی کار یک جراح این است که پیش از اینکه بیمار در چنین وضعیتی قرار بگیرد، بیماری را تشخیص داده و درمان درست را انجام دهد.


دکتر یوسف فام در خصوص بهترین زمان برای شناسایی سرطان روده‌ بزرگ گفت: درباره‌ شناسایی سرطان با دو مرحله‌ی شروع بیماری و شروع علایم مواجه هستیم. در مرحله‌ شروع بیماری، غده‌ سرطانی به شکل یک پلیپ بسیار کوچک در روده ایجاد می‌شود و 10 سال طول می‌کشد تا این پلیپ تبدیل به سرطان شود که در این مرحله، اگر پلیپ بیمار از طریق غربال‌گری تشخیص داده شود، به‌راحتی می‌تواند بدون هیچ عارضه‌ای درمان شود. بنابراین توصیه می‌شود افراد بالای 50 سال به صورت مرتّب مورد بررسی سرطان روده قرار بگیرند.


وی ادامه داد: مرحله دوم شروع علائم بیماری است که در این مرحله نیز اگر تشخیص سریع صورت بگیرد، امکان درمان‌های مؤثر وجود دارد اما عموما برخی علائم سرطان روده مثل خون‌ریزی مقعدی با علایم بیماری‌هایی هم‌چون هموروئید اشتباه گرفته می‌شود و با انجام درمان‌های سطحی هموروئید، زمان مؤثر برای درمان سرطان از بین می‌رود.


دکتر حسین‌فام علت اصلی شیوع سرطان روده‌ بزرگ را تغییر سبک زندگی مردم دانست و افزود: کاهش فعالیت، کمبود ورزش در جامعه، کاهش مصرف فیبر غذایی و افزایش مصرف مواد سرطان‌زا مثل فست‌فودها و مواد حاوی نیترات، کاهش مصرف موادی حاوی آنتی اکسیدان مثل سبزیجات تازه و عوامل محیطی هم‌چون وجود اشعه‌های مضر و دود و سرب و مواد سرطان‌زای شیمیایی موجود در هوا همگی از جمله عوامل مؤثر برشیوع سرطان است.

 

 

اخباراجتماعی - روزنامه امتیاز