اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اتحاد تهران - بغداد علیه تلاویو



روزنامه القدس العربی,فعالیت‌های هسته‌ای ایران در عراق

اتحاد تهران - بغداد علیه تلاویو

فعالیت‌های هسته‌ای ایران به عراق رسید؟

به گزارش روزنامه القدس العربی، چاپ لندن، شبکه دوم اسرائیل مدعی شد که ایران قصد دارد به زودی مرکز هسته ای عراق را فعال کرده و از آن برای توسعه برنامه هسته ای خود استفاده کند.

دیپلماسی ایرانی: اسرائیل در تازه ترین ادعا مدعی شده است که ایران برای افزایش خطرپذیری حمله به تاسیسات هسته ای اش و ناکام ساختن غرب برای مانع شدن از هسته ای شدنش فعالیت های هسته ای خود را تا خاک عراق گسترش داده است.

به گزارش روزنامه القدس العربی، چاپ لندن، شبکه دوم اسرائیل یکشنبه شب مدعی شد که ایران قصد دارد به زودی مرکز هسته ای عراق را فعال کرده و از آن برای توسعه برنامه هسته ای خود استفاده کند. به ادعای اسرائیلی ها در صورت راه اندازی این مرکز ایرانی ها می توانند در خلال کمتر از یک سال به بمب هسته ای دست یابند.

جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده است که فعالیت های هسته ای اش صرفا اهداف صلح آمیز دارد و به هیچ وجه به دنبال دستابی به تسلیحات هسته ای نیست.

اسرائیل در سال 1981 تاسیسات هسته ای عراق در اوسیراک در منطقه دهوک را بمباران کرده بود. در آن موقع ایران در حال جنگ با ارتش رژیم بعثی بود.

اسرائیلی ها ادعا کرده اند که در صورت اثبات این موضوع تلاویو باید فورا به عراق حمله نظامی کند تا جمهوری اسلامی ایران نتواند از امکانات هسته ای این کشور استفاده کند.

این در حالی است که عاموس یادلین، رئیس سابق سازمان امنیت نظامی اسرائیل و رئیس مرکز مطالعات امنیت ملی این رژیم هشدار داده است که چنین حمله ای باعث ایجاد چرنوبیل دو خواهد شد.

به ادعای منابع صهیونیستی ساخت و تجهیز تاسیسات هسته ای از سوی ایران در عراق در راس اولویت های سازمان های امنیتی غربی و اسرائیلی قرار دارد و آنها به دقت تحرکات ایران در عراق را زیر نظر گرفته اند.

به ادعای منابع صهیونیستی این سازمان های امنیتی ترجیح می دهند که قبل از تکمیل ساخت و آماده سازی این فر هسته ای در عراق به آن حمله نظامی شود تا از انتشار مواد رادیو اکتیو و مضر جلوگیری شود. به ادعای آنها در صورتی که این حمله دیر انجام شود و این فر به مرحله عملیاتی برسد، حمله به آن باعث بروز یک حادثه بزرگ انسانی خواهد شد.

در عین حال برخی منابع صهیونیستی هشدار می دهند چنین حمله ای در حال حاضر نیز می تواند به یک فاجعه بزرگ انسانی در منطقه تبدیل شده و افراد بسیاری کشته شوند. ژنرال یادلین از جمله این افراد است که می گوید چنین حمله ای باعث می شود تا چرنوبیل دومی همانند آن چه در دوران اتحاد جماهیر شوروی در سال 1986 رقم خورد، رقم بخورد.

وی در این باره می گوید: «من خود از جمله کسانی بودم که در سال 1981 در حمله به تاسیسات هسته ای عراق مشارکت داشتم و می دانم که انجام چنین حمله ای در حال حاضر چه فاجعه بزرگی رقم خواهد زد. هیچ کس نمی خواهد حادثه چرنوبیل مجددا تکرار شود.»

در همین رابطه عراق به اسرائیل هشدار داده است در صورتی که بخواهد هر گونه استفاده غیر قانونی از حریم هوایی آن کند و استقلال این کشور را زیر پا بگذارد و بخواهد به ایران حمله نظامی کند یا بخواهد با همین رویکرد حمله مشابهی را به سوریه انجام دهد با واکنش جدی و کوبنده عراق مواجه خواهد شد.

سید حسین شهرستانی، وزیر امور انرژی دولت نوری مالکی، نخست وزیر عراق در گفت وگو با خبرگزاری فرانس پرس به اسرائیل هشدار داد در صورتی که بخواهد حریم هوایی عراق را زیر پا بگذارد، باید متحمل عواقب سنگین آن نیز بشود.

وی در این مصاحبه همچنین خبر داد که بغداد هشدارهای لازم را از طریق کشورهایی که با تلاویو در ارتباط هستند به اطلاع اسرائیلی ها رسانده است.

شهرستانی که نخستین مقام عالی رتبه عراقی محسوب می شود که این گونه به صراحت علیه مواضع جنگ طلبانه اسرائیل موضع می گیرد، در پاسخ به این پرسش که نوع واکنش عراق به حمله اسرائیل از طریق خاک این کشور به تاسیسات هسته ای ایران چه خواهد بود، گفت: «روشن است که ما فاش نکنیم که نوع واکنشمان چه خواهد بود تا اسرائیل بر اساس آن حرکت های خود را محاسبه نکند اما بداند در صورتی که بخواهد حریم هوایی عراق را نقض کند، با واکنش سریع و کوبنده عراق مواجه خواهد شد.»

شهرستانی همچنین به اسرائیل هشدار داد که برای حمله نظامی به سوریه از خاک کشورش استفاده نکند و گفت: «ما اجازه نمی دهیم که حریم هوایی یا زمینی ما به محلی برای انتقال سلاح به سوریه تبدیل شود، ما در این زمینه به ایرانی ها نیز هشدار داده ایم کما این که از امریکایی ها نیز خواسته ایم که از حریم هوایی و زمینی ما برای این منظور استفاده نکنند.»

در همین رابطه نوری مالکی، نخست وزیر عراق نیز گفت: «امریکا ما را مطمئن کرده که به کسی اجازه نمی دهد که از حریم هوایی ما برای حمله به هر کدام از کشورهای همسایه مان استفاده کند و نخواهد گذاشت که به این شکل استقلال عراق زیر پا گذاشته شود.»/دیپلماسی ایرانی

 

 


ویدیو مرتبط :
حمله موشکی مقاومت فلسطین علیه تلاویو

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ملک سلمان به فکر اتحاد با اعراب خلیج فارس علیه تهران باشد



اخبار,اخبار سیاست  خارجی, روابط  عربستان  وآمریکا

برخی نویسندگان کشورهای حاشیه خلیج [فارس] تلاش کردند آینده روابط امنیتی واشنگتن و ریاض را به شکلی ترسیم کنند که گویی دولت امریکا، به نفع تهران، تصمیم به چشم پوشی از ائتلاف با عربستان گرفته است که پیشینه آن به دهه هشتاد قرن گذشته می رسد.

الحیات نوشت: باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا در اظهارات خود که از سوی شبکه "العربیه" پخش شد، گفت واشنگتن به کشورهای عربی حاشیه خلیج [فارس] در مقابله با هرگونه تهدید نظامی متعارف مانند حمله عراق به کویت در 1990 کمک خواهد کرد و به منظور مقابله با رفتارهای نگران کننده ایران که باعث بی ثباتی در منطقه می شود، روابط امنیتی میان خود را بهبود می بخشیم". رسانه های عربستان و کشورهای حاشیه خلیج [فارس] به بازتاب این تضمین ها نپرداختند. در حالی که اختلافات میان واشنگتن و ریاض درباره مذاکرات هسته ای آمریکا و ایران از سوی آن ها بزرگ نمایی شد.

به گزارش پایگاه خبری «تیک»، این روزنامه عرب زبان در ادامه نوشت: مذاکرات ایران و آمریکا به معنای چشم پوشی واشنگتن از امنیت عربستان سعودی و کشورهای حاشیه خلیج [فارس] نیست. اما این مذاکرات تلاشی واقعی برای تعامل با موقعیت ایران است. با وجود تردید درباره توجه واشنگتن به امنیت کشورهای شورای همکاری اما پیام آمریکا که از زبان رئیس جمهور اوباما بیان شد روشن بود:" با هر گونه تهدید علیه کشورهای حاشیه خلیج [فارس] مقابله خواهیم کرد".

برخی نویسندگان کشورهای حاشیه خلیج [فارس] تلاش کردند آینده روابط امنیتی واشنگتن و ریاض را به شکلی ترسیم کنند که گویی دولت امریکا، به نفع تهران، تصمیم به چشم پوشی از ائتلاف با عربستان گرفته است که پیشینه آن به دهه هشتاد قرن گذشته می رسد.

این سخن از واقعیت به دور است. اما هیچ کس به موضوع ماهیت روابط یکجانبه کشورهای شورای همکاری با ایران و خطرناکی این مسئله برای عربستان نپرداخت. از تهدیدهای ایران علیه کشورهای حاشیه خلیج [فارس] سخن گفته شد گویی این کشورها ائتلافی یکپارچه هستند.

درست است که تهران شورای همکاری را به عنوان سازمانی منطقه ای به رسمیت نمی شناسد و آن را تشکلی می داند که به منظور مقابله با خود در دوران آغازین جنگ عراق و ایران تاسیس شد. اما در واقع روابط میان تهران و برخی پایتخت های کشورهای حاشیه خلیج [فارس] بازتاب دهنده موضع این کشورها در شورای همکاری نیست.

عمان مشکلی با ایران ندارد و سطح بالایی از همکاری و تفاهم در روابط میان دو کشور از زمان انقلاب تا کنون برقرار است. امارات در میان کشورهای حاشیه خلیج [فارس] بیشترین رویکرد باز اقتصادی را در قبال ایران در پیش گرفته است. در طول جنگ عراق و ایران موضع ابوظبی به بی طرفی نزدیک تر بود و برای متوقف کردن جنگ تلاش کرد. فراتر از این، امارات شریک اول ایران در منطقه محسوب می شود و ایرانیان بی شماری که در امارات به سر می برند، مالک صدها شرکت هستند.

در طول سال گذشته شاهد سفرهای مسوولان دو کشور بودیم. این سفرها، روابط میان دو کشور را که طبق بیانیه های رسمی راهبردی نامیده می شود، تقویت کرد. علاوه بر آن امارات از توافق هسته ای میان ایران و غرب استقبال کرد. اما قطر همیشه _نسبت به دیگر کشورهای این شورا_ به ایران نزدیک تر بود و تلاش کرد میان روابط با ایران و حضور در شورای همکاری توازن برقرار کند. قطر اولین کشوری است که نه تنها تحریم ایران را نادیده گرفت بلکه مشارکت دادن این کشور در حفظ امنیت منطقه به عنوان بزرگ ترین و قدرتمند ترین کشور در آن را خواستار شد.

بی تردید تهدید منطقه(!) از سوی ایران در درجه اول متوجه عربستان است. اما تهدید کشورهای حاشیه خلیج [فارس] از سوی این کشور توصیف دقیق جزئیات نیست و در مجموع نادرست است. از این رو عربستان سعودی به موضع گیری یکپارچه نسبت به ایران از سوی کشورهای حاشیه خلیج [فارس] بیشتر نیازمند است تا همکاری نظامی با واشنگتن.

به طور حتم برخی کشورهای حاشیه خلیج [فارس] سیاست های دوگانه ای در قبال ایران، یکی زیر سقف شورای همکاری و دیگری در روابط دو جانبه با تهران، اتخاذ می کنند. کشورهای حاشیه خلیج [فارس] همراه با عربستان براین اساس در اجلاس "کمپ دیوید" شرکت کردند که موضعی یکپارچه نسبت به تهدیدهای ایران علیه عربستان دارند، در حالی که این مسئله نادرست است.


 اخبار  سیاست  خار جی  -  تیک