اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ابهام مهم بهمنی درباره یک رانت ارزی



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

ابهام مهم بهمنی درباره یک رانت ارزی

رییس کل بانک مرکزی نیز به جمع کسانی پیوست که نمی‌دانند مابه‌التفاوت بهای واردات دارو با ارز مرجع و فروش آن با قیمت آزاد، نصیب چه کسانی می‌شود؟

محمود بهمنی  اظهار کرد: بانک مرکزی همچنان به اولویت‌های کالایی یک و دو از جمله بخش دارو ارز با نرخ مرجع می‌دهد و نباید افزایش قیمت این کالاها در بازار را به کمبود ارز ربط داد.

وی با تاکید بر اینکه "دارو" همچنان با ارز مرجع وارد می‌شود به مابه‌التفاوت قیمتی ایجاد شده بین واردات و فروش در بازار دارو اشاره کرد و گفت: این افزایش قیمتی که وجود دارد جای بررسی دارد و باید معلوم شود که این مابه‌التفاوت نصیب چه کسانی می‌شود.

رییس کل بانک مرکزی تصریح کرد: در صورت قانونی بودن تفاوت در قیمت دارو که ناشی از بهره‌گرفتن از نرخ ارز مرجع و قیمت بازار است، باید این مابه‌التفاوت به حساب خزانه ریخته شود چون برای بیت‌المال است.

رییس کل بانک مرکزی پیش از این گله کرده بود که با وجود اختصاص ارز با نرخ مرجع در 9 ماهه امسال به اندازه کل سال گذشته باز هم برخی از مسئولان از کمبود دارو و نبود ارز سخن می‌گویند.

به گزارش ایسنا، پیش از این صمد کریمی - سخنگوی مرکز مبادلات ارزی - از اختصاص 3.1 میلیارد دلار برای واردات دارو و اقلام دارویی تا پایان بهمن ماه خبر داده بود.

او با بیان اینکه این میزان نسبت به عملکرد سال 90 رشد 32 درصدی نشان می‌دهد، گفته بود: از ابتدای سال 91 تا مردادماه حدود 900 میلیون دلار طی فروش عمومی و مبلغ 2.2 میلیارد دلار (بر اساس نامه‌های تاییدیه معاونت دارویی وزارت بهداشت به بانک مرکزی) از طریق بانک‌های عامل به شرکت‌های دارویی که ثبت سفارش کرده‌اند پرداخت شده است. از این مبلغ 2.1 میلیارد دلار مربوط به شش ماهه اخیر بوده است.

نبود مشکل ارز برای واردات دارو را سرپرست وزارت بهداشت نیز تایید کرده است. دکتر محمدحسن طریقت منفرد گفته است: در حال حاضر تامین ارز مطلوب است و هر مقدار ارزی که لازم داشته باشیم دولت به ما می‌دهد به طوری که در هفته گذشته 200 میلیون دلار علاوه بر ارزی که قبلاً برای دارو به ما داده بودند تصویب و به ما اختصاص داده شد تا نیازهای دارویی مان را برطرف کنیم.

به گفته او مقداری دارو هم در گمرک داریم که خارج از ضابطه به طور اضطراری وارد شده که بانک مرکزی به دنبال این مسئله است تا بتواند ارز آن را مشخص کند تا ما دارو را از گمرک خارج کنیم.

سرپرست وزارت بهداشت در عین حال موضوع گرانی در برخی داروها را مورد اشاره قرار داده و درباره اینکه قیمت داروهای بیمارهای سرطانی و ام اس در چند هفته گذشته افزایش یافته است، عنوان کرده است: چون ما ارز مرجع به دارو می‌دهیم دلیلی وجود ندارد که قیمت دارو گران شود اگر مردم موردی از گرانی دارو مشاهده کردند به ما گزارش دهند تا ما رسیدگی کنیم.

بحث واردات دارو و اختصاص ارز به آن و بعضا گران‌فروشی در بسیاری از داروها از آنجا قابل توجه‌تر می‌شود که به گفته مسوولان وزارت بهداشت هم‌اکنون بیش از 94 درصد داروها در کشور تولید می‌شوند. /ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
مهم نیست چی در مورد من فکر می کنن مهم اینه که من بهمنی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

خبر مهم: پخش تلویزیونی ایران - قطر در ابهام/ هنوز حق پخش نخریده‌ایم!



پخش تلویزیونی ایران - قطر  , مسئولان ایران

 

سایت گل- در حالی كه تنها 24 ساعت تا آغاز بازی ایران و قطر باقی مانده، هنوز تكلیف پخش تلویزیونی این بازی مشخص نیست.

ایران هنوز قراردادی برای خرید حق پخش این رقابت‌ها منعقد نكرده و به همین دلیل برای تصویربرداری و پخش تلویزیونی بازی فردا با مشكل مواجه شده است. به گزارش سایت گل یك شركت خارجی كه حق پخش این رقابت‌ها را در اختیار دارد برای فروش حق پخش 12بازی از ایرانی‌ها مبلغ 18میلیون دلار درخواست كرده اما مسئولان كشورمان از پرداخت این مبلغ خودداری كرده‌اند چون قیمت زیادی بالاست.

مسئولان ایران ترجیح می‌دادند با پرداخت مبلغی پایین‌تر، فقط حق پخش 8بازی تیم ایران را بخرند اما مبلغ 8 بازی هم برای ایرانی ها بالاست ، بنابراین معامله تا این لحظه انجام نشده و ایران برای پخش اولین بازی خانگی خود با مشكلاتی مواجه شده است.البته تاکتیک ایرانی ها در خرید حق پخش همیشه تا دقیقه 90 طول می کشد تا پول کمتری بابت این ماجرا از کیسه برود.

در حال حاضر شركت مورد نظر طی نامه‌ای این مسائل را به AFC منعكس كرده و كنفدراسیون فوتبال آسیا هم ورود هر گونه تجهیزات رادیو تلویزیونی برای ضبط و پخش این بازی را ممنوع اعلام كرده است. یعنی تا این لحظه میزبان بازی حق در اختیار داشتن تجهیزات تصویربرداری و پخش بازی را ندارد.

البته اگز این بازی در کشور دیگری بود مثل بازی با ازبکستان از یک شبکه خارجی مثل الجزیره آن را دودر (!)می کردیم اما اینجا ایران است و ناسلامتی اگر بخواهد فیلمبرداری ای رخ بدهد با عوامل تلویزیون ایران اتفاق خواهد افتاد . اما طبق نامه ای اف سی عوامل تلویزیون ایران فعلا حق حضور در ورزشگاه آزادی را ندارند تا مشکل حل شود .

در عین حال موضوع مهم دیگری هم هست ؛ اگر میهمان از این روند ابراز نارضایتی کند ، این مشكل ممكن است در بازی‌های بعدی به محرومیت ایران از بازی‌های خانگی منجر شود. باید منتظر ماند و دید مسئولان فدراسیون با این موضوع جگونه برخورد می‌كنند.../سایت گل