اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ابراهیمیان: باید احترام آیت الله هاشمی را حفظ کنیم / در آینده ممکن است در جلسه شورای نگهبان خیلی جاها با آیت الله جنتی مخالفت کنم / نمک نشناس نیستم



 اخبارسیاسی ,خبرهای  سیاسی,نجات الله ابراهیمیان

من نمک‌ نشناس نیستم. به رغم اختلاف‌ سلیقه‌هایی که با آیت الله جنتی داریم ممکن است که بگویم ایشان یک قاضی حرفه‌ای نیست چون کارش این نبوده است. ممکن است شیوه رسیدگی من به پرونده‌ها با نگاه ایشان فرق کند چون ایشان تربیت ویژه‌ای دارد. اما باید در مورد همدیگر انصاف را رعایت کنیم.

نجات الله ابراهمیان سخنگوی مستعفی شورای نگهبان در گفتگویی به سئوالات مختلفی از جمله تفاوت دیدگاهش با آیت الله جنتی سخن گفت.

به گزارش «انتخاب»، ابراهیمان گفت: من نمک‌ نشناس نیستم. به رغم اختلاف‌ سلیقه‌هایی که با آیت الله جنتی داریم ممکن است که بگویم ایشان یک قاضی حرفه‌ای نیست چون کارش این نبوده است. ممکن است شیوه رسیدگی من به پرونده‌ها با نگاه ایشان فرق کند چون ایشان تربیت ویژه‌ای دارد. اما باید در مورد همدیگر انصاف را رعایت کنیم.

در ادامه مهم‌ترین بخش‌های گفت و گوی ابراهیمیان با ویژه‌نامه نوروزی مجله مثلث را بخوانید:

** برجام آن طور که برخی از دوستان می‌گویند یک فتح‌الفتوح نبوده و نیست. یک راه‌حل عملی بوده که ما به معضلی برخوردیم و نظام جمهوری اسلامی ایران به رهبری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای راه‌حلی زیر نظر ایشان انتخاب کرد که این راه‌حل یک گزینش برای نظام ما بود. ما همان‌طور که 598 یا تصمیمات سخت دیگر را به دلیل شرایط‌‌مان قبول کردیم، باید با همین مسئله برخورد کنیم.

** آنچه در شورای نگهبان برای بررسی آمد، خود برجام نبود؛ این خیلی مهم است. برجام متضمن مجموعه‌ای از قول و قرارها بود که خیلی از آنها جنبه فنی داشت و اگر قرار بود خود قول و قرارها را کسی بررسی کند، هفته‌ها و شاید ماه‌ها طول می‌کشید. ... کل برجام اساسا موضوع بررسی و داوری شورای نگهبان نبوده است. همان سند چند ماده‌ای مربوطه که مجلس تصویب کرد را بررسی کردیم.

**{چگونگی روند رایزنی اصلاح‌طلبان با شورای نگهبان}: قبل از انتخابات و در جریان آن، رفت‌ و آمدها مذاکرات با برخی از آقایان فقها و با دبیر شورای نگهبان یا اعضا در جریان بود. اما با شناختی که از ایشان و شورای نگهبان دارم اساسا موضوعاتی که مطرح شده بود به هیچ وجه شبیه یک مصالحه و و کوتاه آمدن نبود.

**{چگونگی رد صلاحیت چهره‌های مشهور و سپس تائید آنها}:چون تعداد نامزدها شش هزار نفر بود، بنابراین این تعداد را نمی توان مستقیما در جلسه 12 نفره بررسی کرد. اگر مثلا 20 دقیقه به هرکدام اختصاص دهید 20 تا 6هزار تا چند ساعت می‌شود؟ گروه‌های دونفره تشکیل دادیم که کار مقدماتی را کارشناسی را انجام دهد. یعنی اگر لازم شد طرف را ببینند و اظهاراتش را بشنوند و توسط بقیه اعضا تائید شود. از این رو یک فقیه و یک حقوقدان همراه شده بودند. برای مثال من با حاج آقا جنتی در یک گروه بودیم. یعنی بدون اینکه 12 نفر این را تجویز کنند آن تصمیم گیری دونفره اعتبار ندارد. اگر کسی می‌خواست که رد صحن 12 نفره مسائل از ابتدا مطرح شود، این امکان وجود نداشت. کما اینکه در مورد کسانی که نماینده بودند چون یکبار قبلا صلاحیت‌شان احراز شده بود و دارای جایگاه اجتماعی بودند و ما می‌خواستیم یک نماینده را از مجلس محروم کنیم ، تا آنجا که به خاطر دارم در مورد این ها تقریبا می توان گفت همه در صحن 12 نفره به صورت تفصیلی مطرح شد.

**{چگونگی بررسی صلاحیت علی مطهری}: توافق شده بود که ایشان را در جلسه 12 نفره مطرح کنیم.ایشان را هیات نظارت رد کرده بود نه ما.

**{درباره رایزنی معاون اول رییس جمهور، وزیر اطلاعات و وزیر کشور با شورای نگهبان در مورد رد صلاحیت ها}: ممکن است نزد دبیر شورای نگهبان و یا نزد برخی دیگر از فقهای شورا رفته و گفته باشند که این آدم‌ها، آدم‌های خوبی هستند. این‌ها را می‌شناسیم و رد صلاحیت نکنید. در همین حد اما بنده در جریان وقوع این ملاقات‌ها نیستم. ... من اطلاع دقیقی از ارائه لیست ندارم که آقای جهانگیری چنین کاری کردند یا نه، اما همین‌طوری حدس می‌زنم که اگر قرار باشد یکی بیاید و بگوید این افراد را ملاحظه کنید که دارای سابقه خوبی هستند، قطعا اسامی مطرح می‌کنند و عنوان کلی نمی‌آورد. بعید نیست که مثلا اسامی ارائه داده باشند که این‌ها را می‌شناسیم و آدم‌های خوبی هستند ولی به نظرم شورای نگهبان کارش خودش را کرده است.

** {آیا واقعا برای آزمون به سید حسن خمینی زنگ زده بودند؟}: من دقیقا مطلع نیستم. من هم شنیدم به دفتر ایشان زنگ زدند ولی اینکه چه کسی و در چه شرایطی و به چه کسی زنگ زده جزئیاتش را خبر ندارم.در این شلوغی‌ها شنیدم زنگی هم زده‌اند اما اینکه چه کسی زنگ را زده مطلع نیستم. البته این را قبلا در مصاحبه تلویزیونی هم گفتم که قرار نبوده از کسی با تلفن دعوت کنند.

**{تائید صلاحیت افرادی بدون شرکت در آزمون}: عده‌ای حدود 150 نفر آزمون ندادند که روند بررسی صلاحیت‌شان با اطلاعاتی بوده که خود آقایان فقها اطلاع داشتند؛ آقای مومن و بقیه‌ آقایان. عقیده فقهای محترم شورای نگهبان این بوده که آزمون اختیارات آنها را برای احراز اجتهاد در حد تجزی محدود نمی‌کند یعنی آنها می‌توانند از طرق دیگر هم اگر به قطع یا اطمینان به درجه اجتهاد کسی رسیدند ترتیب اثر دهند که این کار را هم کردند. حالا اینکه جزئیات برای این 150 نفر چه طور بوده را مطلع نیستم.

** {در واکنش به کوفی خواندن مردم تهران} یک سوال قبلا در یکی از روزنامه از من شده بود، احتمالا یک جور به شخصیت‌هایی که با شورای نگهبان در ارتباط هستند و یا عضو شورای نگهبان هستند نسبت داده شده است. من این را تکذیب می کنم، اصطلاح بد « لیست انگلیسی» به هیچ وجه از جانب اعضای متشخص شورای نگهبان صادر نشده است. می‌دانید که در دعواهای انتخاباتی جو‌گیر می‌شویم. یکی به لیست دیگری لیست انگلیسی می‌گوید و یا اهل کوفه هستی و یا نیستی! به نظرم این‌ها ناشی از جو‌گیری‌ها سیاسی است. مردم تهران مثل همه ایران به کمک قانون اساسی که میراث انقلاب اسلامی است و با حضور و تائید شورای نگهبان، انتخاب سیاسی و انتخاب خودشان را کرده‌اند و گردش گروه‌ها و اقلیت‌ها و اکثریت‌ها الحمدلله در نظام جمهوری اسلامی ایران در جریان است. یک روز این جناح می‌آید و آن جناح ‌می‌رود و یک روز دیگر بالعکس.

** {ارزیابی از رای نیاوردن آیت‌الله یزدی}: بد نیست از من بپرسید که آیت‌الله یزدی را دیدید؟ چه حالی داشت؟ من آیت‌الله یزدی را دیدم. آدم‌هایی که وابستگی به دنیا ندارند برای همه ما درس هستند. در آیت‌الله یزدی هیچ تفاوتی با قبل از این واقعه انتخابات و بعد از واقعه انتخابات ندیدم. زهد، تقوا و حصار درونی که در حکومت دینی بر وجود او در دولتنمردان تاکید می‌کنیم یک دکور نیست. یک اثر عملی دارد، یک آدمی مثل ایشان، مثل آقایان مومن و مدرسی اصلا برایشان فرقی نمی کند که در این مناصب قرار بگیرند یا نگیرند. این‌ها به این عنوان یک تکلیف نگاه می کنند و اگر این تکلیف سنگین از آنها برداشته شود، چه بسا که خوشحال هم بشوند. من شخصا متاسف هستم که خبرگان از یک شخصیت پرتلاشی که همراهی و نهضت امام را کرده‌اند مثل حاج آقا یزدی، محروم شده ولی باور و قبول کنید که این‌ها هرکجا که باشند، منشا خیر هستند و برای خود این‌ها اصلا اهمیتی ندارد.

** آقای هاشمی رفسنجانی شخص مورد اعتماد رهبری است. کسی که رهبر به او حکم داده‌اند و برای ایشان مسئولیتی تعیین کرده‌اند آن هم در یکی از بزرگ‌ترین ارکان عمده نهادهای نظام، ما باید احترامش را حفظ کنیم و من هم احترام ایشان را حفظ می‌کنم. این اظهار‌نظرها و انتقاداتی که من و یا راست‌ها و یا چپ‌ها می‌کنند، این آزادی که اکنون داریم، نشان می‌دهد که ما بر سر یک سفره‌ای نشسته‌ایم که این سفره را کسانی مثل آقایان جنتی، یزدی، هاشمی، مرحوم شهید بهشتی و خیلی از آنهایی که در جناح های مختلف هستند برای نسل من فراهم کرده‌اند. ما ایرانیان و شیعه ها نمک نشناس نیستیم.بنظرم باید نمک‌شناسی کنیم و جایی که می‌خواهیم انتقاد کنیم انصاف راهم رعایت کنیم. بنده انتقاداتی نسبت به برخی از این بزرگواران دارم اما انتقاد داشتن به کسی یا رای ندادن به معنای این نیست که روی همدیگر شمشیر بکشیم.

**تعبیری که من داشتم این بود که سخنگویی یک سمتی نیست که شما لزوما در‌آن سمت تصمیم‌ساز هم باشید. شما موظف هستید تصمیم دیگران را مثل یک وسله منتقل کنید. بلندگو بودن یا بوق بودن یعنی اینکه شما وسله انتقال پیام هستید.

**{در پاسخ به نظرخواهی در مورد آیت‌الله جنتی}: من نمک‌ نشناس نیستم. به رغم اختلاف‌ سلیقه‌هایی که با هم داریم ممکن است که بگویم ایشان یک قاضی حرفه‌ای نیست چون کارش این نبوده است. ممکن است شیوه رسیدگی من به پرونده‌ها با نگاه ایشان فرق کند چون ایشان تربیت ویژه‌ای دارد. اما باید در مورد همدیگر انصاف را رعایت کنیم.ایشان نه از مال دنیا چیزی دارد و نه دل بستگی. نه در کارتل و نه تراستی دخالت دارد و نه خویشان او سعی کرده‌اند که از منابع کشور استفاده کنند و جزء به منافع نظام جمهوری اسلامی ایران فکر نمی‌کند. تصمیم‌او براساس باورهای اوست. یک وقت در آینده ممکن است من با هر عضو دیگری از شورا اختلاف نظر داشته باشیم. اصلا طبیعت شورایی بودن همین است. من یک نظری دارم و می‌گویم این طوری بهتر است و نیروی جوان‌تری هستم و می‌گویم باید تحول و تغییر ایجاد شود. اقدامات و تصمیمات ایشان مبتنی بر یک تجربه طولانی، گذشت زمان و تداوم ایام است. در آینده هم ممکن است در جلسه شورای نگهبان خیلی جاها با ایشان مخالفت کنم اما باید منصف باشیم.


 اخبار سیاسی  -  انتخاب


ویدیو مرتبط :
آیت الله جنتی:آیت الله خزعلی گفت هر شب او را لعنت میکنم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

فوری/ آیت الله هاشمی: به حسن روحانی رای می دهم/ یک مقام امنیتی برخلاف قانون به جلسه شورای نگهبان رفت و آنها را متقاعد کرد که صلاحیتم را تایید نکنند



حمایت هاشمی از روحانی,بیانیه هاشمی در حمایت از روحانی

فوری/ آیت الله هاشمی: به حسن روحانی رای می دهم/ یک مقام امنیتی برخلاف قانون به جلسه شورای نگهبان رفت و آنها را متقاعد کرد که صلاحیتم را تایید نکنند

هاشمی با اشاره به اینكه اكنون از شرایط بوجود آمده راضی هستم گفت: تنها دلیلی كه باعث حضور بنده شد و آن را نیز قبل از ثبت نام خدمت رهبری معظم انقلاب گفتم خلق حماسه سیاسی مورد نظر ایشان بود.

انتخاب  : آیت الله هاشمی با بیان  اینکه از روحانی حمایت می کند اعلام کرد که به او رای خواهد داد.

آیت الله هاشمی رفسنجانی در دیدار جمعی از جوانان فعال دانشجویی از تهران، قم و دیگر استان های كشور با تاكید بر شور و نشاط جوانی در عمل و ادبیات حماسی در جوانان كشور گفت : موقعیت كنونی جمهوری اسلامی ایران خطیر است و باید افرادی در مصدر امور قرار گیرند كه بتوانند خواسته های جوانان را درك كرده و كشورمان را به موقعیت واقعی خود برگرداند نه اینكه به دلیل بی تدبیری و افراط گرایی زمینه تهدید و تحریم های بیشتر دشمنان را فراهم كنند.

عضو خبرگان رهبری، با اشاره به توجه ویژه دین مبین اسلام به عقلانیت، تفكر و آزادی بیان و گفتگو كه پیامبر بزرگ اسلام الگوی این رفتار در عصر خود بودند گفت: لازمه ، اقناع مردم بویژه جوانان مذاكره مشورت و تعامل با تمام گروه های عضو خانواده انقلاب است.

ایشان با استناد به آیه های سوره آل عمران در خصوص مباهله كه خداوند میفرماید: استدلال های خود را با دیگران در میان بگذارید و اگر نپذیرفتند مباهله كنید. این نشان عظمت پیامبر اسلام است كه در عین حقانیت، منطق مذاكره و گفتگو را برای ترویج و معرفی اصول دین مبین اسلام بكار می گیرد و در شرایط امروز نیز همین روش باید الگو و سرمشق مسئولان كشور باشد.

ایشان افراط گرایی را بدترین آفت برای جوامع بشری توصیف كرد و افزود: از ابتدای مبارزه تا كنون از افراط و تفریط حذر داشته ام و سعی كرده ام همیشه در خط اعتدال و منطق قدم برداشته تا دچار نقصان نشویم.

آیت الله هاشمی رفسنجانی در تشریح دلایل حضور خود در انتخابات اخیر ریاست جمهوری گفت: بنده واقعا تصمیمی برای حضور نداشتم ولی وقتی با تقاضا های جمع كثیری از جوانان و قشر های مختلف مردم و علما و مراجع مواجه شدم با یك كلمه ای كه در جواب آنان اظهار داشتم كه نمی گویم نمی آیم ولوله ای در محافل افراطیون ایجاد كرد و هجمه های خود علیه بنده را با توسل به هر شیوه ای تشدید كردند.

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: در نهایت به دلیل اینكه نمی خواستم مستبد به رای باشم تصمیم به حضور در انتخابات گرفتم.

ایشان با اشاره به اینكه اكنون از شرایط بوجود آمده راضی هستم گفت: تنها دلیلی كه باعث حضور بنده شد و آن را نیز قبل از ثبت نام خدمت رهبری معظم انقلاب گفتم خلق حماسه سیاسی مورد نظر ایشان بود.

آیت الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به تحمل بداخلاقی ها و تخریب هایی كه طی سالهای گذشته تا كنون از سوی افراطیون بی ریشه متوجه ایشان بوده است گفت: البته مرز نقادی و انتقاد سازنده از تخریب جداست و بنده در این سالها سعی كرده ام بر اساس اخلاق اسلامی صبر و تحمل را پیشه خود كنم كه به لطف خداوند تا كنون در این مسیر قدم گذاشته ام.

ایشان در پاسخ به سوالی در خصوص علت عدم احراز صلاحیت خویش گفت: با توجه به شور و نشاطی که در سراسر کشور پس از اعلام حضورم در انتخابات ایجاد شد و از آنجایی که در مسیر تایید صلاحیت بنده نیز بهانه و مشکلی نبود. یک مقام ارشد امنیتی، برخلاف عرف و قانون، شخصا در جلسه بررسی صلاحیت ها در شورای نگهبان حضور یافت که ابتدا مورد اعتراض برخی از اعضای شورای نگهبان نیز قرار گرفت و نهایتا به اعضای شورای نگهبان گفت: که حضور هاشمی در انتخابات میتواند موجب پیروزی قاطع و با رای بالای مردم شود که با راه  و رسم آنها سازگار نیست و لذا این شورا را متقاعد کرد که به بهانه شرایط جسمی رای به عدم احراز صلاحیت بنده دهند.

ایشان افزود البته به رغم اطلاع كافی از موانع ایجاد شده و مباحث انجام شده در محافل مختلف علیه بنده بویژه در شورای نگهبان، هیچ وقت بخاطر مصالح نظام اسلامی نخواسته ام با اختلاف و دعوا های سیاسی وحدت جامعه مخدوش شود ولی برخی واقغیت ها باید در تاریخ ثبت شود.

آیت الله هاشمی رفسنجانی به سابقه دعوت خود از آقای ناطق نوری برای پذیرفتن كاندیداتوری ریاست جمهوری اشاره كرد و گفت: پس از اینكه ایشان دعوت بنده را نپذیرفت مشتركا به آقای دكتر حسن روحانی پیشنهاد كردیم كه ایشان بصورت مشروط پیشنهاد مارا پذیرفت.

آیت الله هاشمی رفسنجانی با تجلیل و قدردانی از شخصیت علمی و متعهد دكتر عارف اعلام انصراف ایشان را تصمیمی بزرگ و ارزشمند خواند و بیان كرد: دكتر عارف یكی از عالم ترین شخصیت های دانشگاهی در رشته خود بوده و شخصیت متعهد و با اخلاقی است.

ایشان افزود آقای دكتر عارف برای جلوگیری از تفرقه، این مسیر را انتخاب كرد چرا كه ایشان از ابتدا نیز برای هوا و هوس قدم در این میدان نگذاشته بود و شخصیتی نجیب و با اصالت و متدین دارد.

آیت الله هاشمی رفسنجانی افزود نهایتا حجت الاسلام والمسلمین خاتمی كه ایشان نیز ساعت ها مشورت و افكارسنجی و نشست با مشاوران داشت به دكتر عارف پیشنهاد انصراف داد كه  در نهایت آقای عارف نیز در كمال فروتنی آنرا پذیرفت.

آیت الله هاشمی رفسنجانی شركت در انتخابات را اصلی مهم و ضروری دانست و ضمن دعوت از همه مردم برای حضور پر شور در پای صندوق های رای افزود: آقای دكتر حسن روحانی با مشورت بنده قدم در راه انتخابات گذاشت و با احترامی كه برای كاندیدا های دیگر قائلم به دكتر روحانی رای می دهم و ایشان را برای تصدی قوه مجریه مناسبتر می دانم.

ایشان گفت: بدانید كه رای اظهار عقیده بسیار مهمی است كه نباید آنرا كوچك شمرد و باید به دور از هر گونه تعصب و افراط باشد.چرا كه در آینده نزد خداوند و مردم باید پاسخگو باشیم.

ایشان افزود تفكرات و عقاید آقای دكتر روحانی برای همه مشخص شده است و امیدوارم حماسه سیاسی مورد نظر رهبری با تدبیر مسئولان و امانتداری صحیح آنها اتفاق بیافتد.

در ابتدای این دیدار تنی چند از دانشجویان به نمایندگی از حضار، با بیان دغدغه ها و مشكلات جامعه بویژه جوانان  خواستار رهنمود های آیت الله هاشمی رفسنجانی در خصوص مسائل مطروحه و بویژه انتخابات شدند.

منبع:entekhab.ir