اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آیت الله هاشم زاده هریسی عضو مجلس خبرگان : خدا هیچکس را وکیل خود معرفی نکرده که می گویند جاده جهنم را برای خودتان صاف نکنید



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید


اخبار سیاسی  - آیت الله هاشم زاده هریسی:
خدا هیچکس را وکیل خود معرفی نکرده که می گویند جاده جهنم را برای خودتان صاف نکنید/ نباید با زور، نعره و دعوا از مردم دعوت کنیم/باید با آنها با مهربانی احترام برخورد کنیم نه تشر و لحن زشت/مسائل اخلاقی و شرعی را بهم می ریزند تا یک نفر را به زمین بکوبند

در عزاداری و هر کار خوبی اعتدال شرط است، خدا برای هر مسئله ای اندازه تعیین کرده، درواقع اندازه نگه دار که اندازه نیکوست.شاید مقصود آیت الله شبیری زنجانی هم همین بوده است، دیگر این مسئله ای نیست که آدم بخواهد در مقام پاسخگویی در بیاید.

آیت الله هاشم زاده هریسی عضو مجلس خبرگان رهبری می گوید: در عزاداری و هر کار خوبی اعتدال شرط است، خدا برای هر مسئله ای اندازه تعیین کرده، درواقع اندازه نگه دار که اندازه نیکوست.شاید مقصود آیت الله شبیری زنجانی هم همین بوده است، دیگر این  مسئله ای نیست که آدم بخواهد در مقام پاسخگویی در بیاید.

عضو مجلس خبرگان رهبری در گفتگو با خبرنگار  پایگاه خبری «انتخاب» بیان داشت: نباید با زور، نعره و دعوا از مردم دعوت کنیم، در مقابل باید با زبان مهربانی با آنها برخورد کنیم.

وی در پاسخ به سئوالی در مورد واکنش احمد خاتمی به سخنان آیت الله شبیری زنجانی در مورد افراط در عزارداری گفت:  بنده از اینکه آیت الله شبیری چه گفته اند و اینکه در برابر حرف ایشان چه گفته شده اطلاع ندارم، اما باید بگویم، آیت الله شبیری زنجانی مرجع تقلیدی باتقوا هستند و هر جه بگویند فتواست و نظر مرجعیت است.

آیت الله هاشم زاده هریسی افزود: ایشان بر اساس گزارش های مورد اعتمادی که به اطلاعشان می رسد، سخن می گویند و حرف بی اساس نمی زنند.

وی اضافه کرد: آیت الله شبیری زنجانی مرجعی الهی و ارداتمند اهل بیت هستند و از عزاداری ها حمایت می کنند و اگر چنین مطلبی گفته باشند حتما مشکلاتی به نظرشان وجود دارد.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: این مسئله قابل پاسخگویی نیست و نباید درقامت پاسخگویی ایشان در آمد. هر مسئله ای کمش شیرین تر است و در هر موضوعی اعتدال شرط است حتی در عبادت. ما حتی در کتب روایی فصلی به نام اعتدال در عبادت داریم که در آن گفته شده عبادت ها نباید تحمیلی، ملال اور، زیاد و خستگی آور باشد.

وی گفت: در عزاداری و هر کار خوبی اعتدال شرط است، خدا برای هر مسئله ای اندازه تعیین کرده، درواقع اندازه نگه دار که اندازه نیکوست.شاید مقصود آیت الله شبیری زنجانی هم همین بوده است، دیگر این  مسئله ای نیست که آدم بخواهد در مقام پاسخگویی در بیاید.

آیت الله هاشم زاده هریسی در ادامه خواستار حفظ حرمت مراجع و فقاهت شد و گفت: اگر متولی امامزاده حرمت آن را نگه ندارد، دیگران آن را از بین می برند. بنابراین، خود روحانیت باید حرمت مراجع را نگه دارد و حتی اگر مسئله ای هست باید با احترام به حضورشان بروند و طرف مقابل هم می تواند مسئله را توضیح دهد.

وی افزود: ارائه توضیحات مشکلی ندارد، اما اینکه مسئله را تریبونی کنیم و حرمت مراجع را نگه نداریم کار بدی است.

عضو مجلس خبرگان رهبری در پاسخ به سئوال خبرنگار «انتخاب» در مورد سخنان رئیس جمهور در مورد به زور به بهشت فرستادن مردم و واکنش ها به آن گفت: راهنمایی، هدایت، ارشاد و امر به معروف و نهی از منکر امر خوبی است، پیامبران هم برای هدایت امده اند و فلسه ارسال رسولان و کتاب های نازل شده براساس هدایت و ارشاد است. این کار خوبی است اما نباید توام با زور باشد چراکه اثر معکوس، منفی و تحمیلی می گذارد.

وی افزود: با این نوع اقدامات، دین امری تحمیلی جلوه داده می شود. در مقابل باید با زبان نرم و مهربانی از مردم دعوت شود، آدم با مهربانی و احترام کسی را دعوت می کند نه با تشر و لحن زشت. هدایت و دعوت خیلی خوب است اما این امور باید با احترام، ادب و نرمش دین همراه باشد، این نوع دعوت است که اثرگذار خواهد بود.

آیت الله هاشم زاده هریسی تصریح کرد: همانطور که قرآن می فرماید، با مردم به نیکو سخن بگویید، در واقع این آیه تنها مربوط به دوستان و مومنان نیست بلکه باید با غیر مومنان و دشمنان نیز با نیکی و زیبایی سخن بگوییم. وقتی که خداوند حضرت موسی (ع) و حضرت هارون (ع) را پیش فرعون فرستاد، گفت که او را با ادب و زبان نرم به سوی یکتاپرستی دعوت کنید نه خشونت.

عضو مجلس خبرگان ادامه داد: اگر فردی را با مهربانی دعوت کردید و قبول نکرد و اثر نگذاشت، حداقل با او اتمام حجت شده چراکه با مهربانی از او دعوت شده اما او قبول نکرده، در عین حال اگر با زور،دعوا، نعره و بی ادبی اقدام به دعوت کنید، فرد قبول نکرده و اتمام حجت نمی شود.

وی اضافه کرد: هر کاری راهی دارد، اینها منطق قرآن است و آقای روحانی هم منظورش این است.

آیت الله هاشم زاده هریسی توصیه کرد: هر مسئله ای قاعده ای دارد، قاعده ی اصولی و اخلاقی این است که هر کسی سخنی به زبان آورد یا عملی انجام داد وجه بهتر، خوب و مثبت آن را در نظر بگیرید و بگویید نظر ایشان این معنای خوب بود نه آن معنای بد.

وی افزود: در اینجا باید بگوییم آقای روحانی می خواسته بگوید که با مردم به نرمی سخن بگویید و آنها را با مهربانی دعوت کنید.

عضو مجلس خبرگان رهبری ضمن انتقاد شرایط اخلاقی جامعه گفت: این مسائل، عقلی، شرقی و اخلاقی است و همه چیز را نباید با هم فرو بریزیم.

وی افزود: برخی مسائل اخلاقی و شرعی را بهم می ریزند تا یک نفر را به زمین بکوبند یا یک نفر را بالا ببرند، متاسفانه در جامعه ما اینگونه مسائل زیاد شده است.

آیت الله هاشم زاده هریسی تصریح کرد: برای بالا بردن یک نفر و زمین زدن یک نفر همه میزان های شرعی اخلاقی اصولی عقلی را با هم فرو می ریزیم. این کار درستی نیست، حالا هر کسی هم می خواهد باشد.

عضو مجلس خبرگان رهبری بیان داشت: این سخنان غلط، اشتباه و گناه است و جامعه را آلوده می کند.

وی در واکنش به سخن برخی از افراد مبنی بر اینکه رئیس جمهور راه جهنم را برای خود صاف می کند گفت: این مسئله را خدا می داند، هیچ کس نمی تواند قاضی خدا باشد، این خداست که قاضی و داور است و من هرچه در رابطه با خدا قضاوت کنم و اینکه بگویم خدا شما را به جهنم و بهشت می برد، داوری شخصی من است و به خدا هیچ ربطی ندارد.

آیت الله هاشم زاده هریسی افزود: خدا هیچکس را قاضی و وکیل خودش قرار نداده است.
اخبار سیاسی - انتخاب

 


ویدیو مرتبط :
آیت الله محمد یزدی ریس مجلس خبرگان شد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آیت الله یزدی: وظیفه مبلغان محرم، بیان اهمیت مجلس خبرگان و معرفی کاندیداها؛ هر کسی نمی تواند و نباید بیاید



اخبار,اخبارسیاسی,آیت الله یزدی

آیت الله یزدی گفت: وظیفه مبلغین ما این است که از فرصت‌های تبلیغی استفاده کنند و مردم را در مورد انتخابات روشن کنند.

آیت الله یزدی گفت: وظیفه مبلغین ما این است که از فرصت‌های تبلیغی استفاده کنند و مردم را در مورد انتخابات روشن کنند.

به گزارش «انتخاب»، رئیس مجلس خبرگان طی مصاحبه ای با نشریه ویژه تبلیغ جامع مدرسین اظهار داشت: مردم باید بدانند و مبلغان باید آن‌ها را آگاه کنند که شرایط بسیار حساسی است و هرکسی نمی‌تواند بیاید؛ یا هر کسی نباید بیاید.

بخش هایی از این گفتگو در زیر می آید:
در آستانه برگزاری دو انتخابات مهم هستیم. انتخابات مجلس خبرگان و انتخابات مجلس شورای اسلامی. به نظر حضرتعالی اهمیت انتخابات مجلس خبرگان تا چه اندازه هست و مبلغان در این زمینه چه وظایفی را برعهده دارند؟

مجلس خبرگان در نظام جمهوری اسلامی ایران، حساس‌ترین، مؤثرترین و مهم‌ترین نهاد است؛ یعنی حتی از نهاد رهبری، شورای عالی امنیت ملی و ریاست جمهوری هم حساس‌تر و مهمتر است. نظام جمهوری اسلامی ایران متشکل از قوا و نهادهای مختلف است و در رأس این مجموعه نهادها، نهاد رهبری است و در کنار رهبری، مجلس خبرگان است و از نظر من، مجلس خبرگان حساس‌تر از نهاد رهبری است.

حساس‌ترین وظایف این نهاد، اول تعیین رهبری در مواقع لازم است که پس از فوت حضرت امام(ره) این وظیفه به خوبی انجام شد و مقام معظم رهبری را معرفی کردند. خداوند وجود مقدس ایشان را ذخیره‌ای برای این ایام قرار داده بود و بحمدالله امام‌گونه توانستند در طول این مدت نظام را حفظ کنند. وظیفه دوم مجلس خبرگان هم، نظارت بر ادامه و استدامه شرایط رهبری است.

در آستانه پایان دوره مجلس خبرگان رهبری هستیم و من به‌عنوان عضو مجلس خبرگان، وظیفه مبلغان را آشنا کردن مردم با اهمیت مجلس خبرگان می‌دانم؛ هم‌چنین آشنا کردن مردم با کسانی که می‌خواهند وارد انتخابات شوند و در آن شرکت کنند و وارد مجلس خبرگان شوند. کسانی باید وارد مجلس خبرگان شوند که سکاندار نظام را بشناسند؛ کسانی باشند که بدانند نظام را باید به دست چه کسی بسپارند؛ کسانی باشند که بفهمند دنیا در چه شرایطی است و دنیا دنبال چه آینده‌ای است و چه نقشه‌هایی علیه نظام ما ریخته است. بحمدالله نظام جمهوری اسلامی ایران تثبیت شده و جای خود را در تمام دنیا باز کرده است؛ اما دنیا در‌صدد برچیدن و براندازی این نظام است و پشت پرده – و در بسیاری موارد هم روی پرده – این موارد را به زبان می‌آورند.

وظیفه مبلغین ما این است که از فرصت‌های تبلیغی استفاده کنند و مردم را روشن کنند؛ ضمن مطالبی که از اهداف مقدس حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در ایام عاشورا گفته می‌شود، به این نکته هم توجه شود که یکی از مهم‌ترین اهداف حضرت سیدالشهدا(ع) حاکمیت اسلام بوده و امروز که پس از قرن‌ها، حاکمیت اسلام در کشور جمهوری اسلامی ایران محقق شده، حفاظت و نگهداری و حمایت از این حاکمیت اسلام، یک وظیفه‌ی شرعی و در حقیقت وظیفه‌ی عقلی و عقلایی و ملی برای همه ماست. بنابراین مبلغین موظف هستند که این وظیفه را روشن کنند و شرایط کسانی که بخواهند بیایند و عضو مجلس خبرگان شوند را به مردم بگویند.

مردم باید بدانند و مبلغان باید آن‌ها را آگاه کنند که شرایط بسیار حساسی است و هرکسی نمی‌تواند بیاید؛ یا هر کسی نباید بیاید. مردم وقتی می‌خواهند رأی بدهند، باید بدانند که به چه کسی رأی می‌دهند و این مسأله، غیر از رأی مجلس شورای اسلامی است. مجلس شورای اسلامی برای آب و نان مردم کار می‌کند؛ اما مجلس خبرگان برای اساس نظام و حفظ نظام و حاکمیت نظام و اسلام کار می‌کند. از این جهت باید متوجه باشند که اعتبار و ارزش و اهمیت کسانی که می‌خواهند وارد مجلس خبرگان شود، در چه پایه‌ای است. لذا درباره واجد شرایط بودن افرادی که به آن‌ها رأی می‌دهند باید بیش‌تر دقت کنند.

عامه مردم چون خودشان نمی‌دانند، می‌توانند از جامعه مدرسین بپرسند؛ می‌توانند از روحانیون درجه یک استان خودشان و شهرستان خودشان بپرسند و به‌هرحال از روحانیون معتمد درجه یک سؤال کنند تا در وقت رأی دادن در مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی، تکلیف شرعی خودشان را درست انجام دهند.

 

اخبار سیاسی  - انتخاب