اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آیا منظور پورمحمدی، احمدی نژاد است؟/ "مجلس به مسئولی که قانون را قبول ندارد رحم نکند"



محمود احمدی نژاد,مصطفی پورمحمدی

آیا منظور پورمحمدی، احمدی نژاد است؟/ "مجلس به مسئولی که قانون را قبول ندارد رحم نکند"

بازار تکه پرانی به محموداحمدی نژاد این روزها داغ است، نه فقط از طیف مخالفان «دیروز و امروز» دولت که از سوی حامیان دو آتشه سابق نیز، مکرراً تکرار شود. هنوز 24 ساعت از سخنان تند و تیز آیت الله جنتی در مورد رییس جمهور نگذشته که رئیس سازمان بازرسی کل کشور طی اظهاراتی خطاب به مجلس گفت: نباید به مسئولی که قانون را قبول ندارم رحم کرد

انتخاب : بازار تکه پرانی به محموداحمدی نژاد این روزها داغ است، نه فقط از طیف مخالفان «دیروز و امروز» دولت که از سوی حامیان دو آتشه سابق نیز، مکرراً تکرار شود. هنوز 24 ساعت از سخنان تند و تیز آیت الله جنتی در مورد رییس جمهور نگذشته که رئیس سازمان بازرسی کل کشور طی اظهاراتی خطاب به مجلس گفت: نباید به مسئولی که قانون را قبول ندارم رحم کرد

ظاهراً این سخن جنجالی پورمحمدی، کنایه ای به رییس جمهور است که براساس نظر بسیاری از نمایندگان مجلس، کارشناسان، صاحب نظران و فعالین سیاسی به «قانون گریزی» و «دور زدن قانون» شهرت یافته است.

نخستین وزیر کشور دولت نهم احمدی نژاد، با بیان اینکه مجلس نباید به مسئولی که می گوید قانون و برنامه را قبول ندارم رحم کند گفت: مجلس باید در دم این مسئول را حذف کند چرا که عدم قانون مداری یعنی اخلال در کشور.

پورمحمدی در جمع تعدادی از فعالان دانشجویی دانشگاههای شیراز، اراک و تهران با بیان اینکه دانشجویان با احساس مسئولیت باید مسائل کشور را رصدکنند به رخوت و سستی جنبش دانشجویی طی سالهای اخیر در کشور اشاره کرد و گفت: علیرغم تاکیدات مقام معظم رهبری برای حفظ نشاط در دانشگاهها و برگزاری کرسی های آزاداندیشی اما با افت این مسئله مواجه هستیم.

پورمحمدی با بیان این فضای نشاط و تحرک و احساس مسئولیت در قشر جوان بخصوص قشر دانشجو باید ایجاد شود اظهار داشت: بهترین فضا ، زمان انتخابات است، فضایی برای تحرک و اقدام تاثیرگذار.

وی با اشاره به اینکه انقلاب ما ، انقلابی است که با فهم، درک ، احساسات پاک، ایثار و احساس مسئولیت  مسیر خودش را طی می کند ادامه داد: آرمانهای این انقلاب بر پایه تفکرات ضد فساد، ضد استکبار، جریانهای فاسد جهانی و ظلم بنا شده است اما این آرمانها نیازمند ایثار، انگیزه و فهم دقیق است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به اینکه ما امروز در کشور به بازتعریف و بازنویسی روز این آرمانها احتیاج داریم گفت: با انرژی سالم و پرشور نیروهای جوان می توان از موقعیت های مثبت و مطلوبی در عرصه داخلی و بین المللی برخوردار شویم.

پورمحمدی به ذکر بخش هایی از زمان شروع انقلاب توسط امام خمینی (ره) اشاره کرد و اظها رداشت: در آن زمان امام همراهان برجسته ای داشت اما وقتی که از ایشان پرسیدند با تکیه بر چه کسانی قیام کردید ایشان فرمودند  من سربازانی دارم که در گهواره هستند و بهمن 57 شاهد لشگری از همین سربازان بودیم.

وی با بیان اینکه امام می خواست فقرزدایی کند به همین جهت جوانان دانشگاهی به روستاها رفتند و این آرمان امام را تحقق بخشیدند به حضور پرشور جوانان در همه حوزه ها اشاره کرد و گفت: امام با همین جوانان، انقلاب و جنگ را مدیریت کردتا انقلاب اسلامی تثبیت شد لذا این انقلاب برای رسیدن به اهداف والای خود نیازمند سربازانی است که باید با تفکر نسل قدیمی پیوند بخورند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به اینکه امام ، رهبران میانی و پائین دستی در زمان آغاز انقلاب کار سیستمی و مدیریت بلد نبودند که البته اقتضای آن زمان هم بود افزود: اما امروز ما تجربیاتی داریم که می توان از آنها استفاده کرد؛ همچنین جوانانی داریم که به لحاظ سطح دانش و تجربه آینده دار هستند.

پورمحمدی در همین زمینه به صحبتی از یکی از سران آمریکایی اشاره کرد و گفت:  وی ، ایران را کشوری موفق در آینده ارزیابی می کرد چرا که معتقد بود میانگین سنی دانشمندان ایرانی زیر 30 سال است.

به گزارش انتخاب به نقل از مهر ؛ وی به بحث انتخابات ریاست جمهوری اشاره و با بیان اینکه ریاست جمهوری فضای مطلوبی برای مرور شرایط کشور و بیان انتقادات و نظرات مختلف است گفت: در شرایط انتخابات هم گوینده و هم شنونده احساس راحتی برای بیان ارزیابی های خود دارند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به اینکه فضای انتخابات فرصتی برای انتخاب روش و تاکتیک هاست اما نباید هیجانات بر عقلانیت غلبه کند اظهار داشت:  انتخاب باید عمیق باشد، مطابق با اصول ، فهم دقیق و شاخص های استوار.

پورمحمدی ویترین سازی ، شعار و تبلیغات انتخاباتی را دارای جذابیت هایی دانست که انتخاب افراد را به سمت و سوی خاصی سوق می دهند.

وی با بیان اینکه بیشترین هوش تبلیغاتی زمان انتخابات ریاست جمهوری در سراسر دنیا بکار گرفته می شود افزود: یعنی هنر تبلیغات در زمان انتخابات است که به بهترین نحو ممکن استفاده می شود.

در ادامه این جلسه دبیر انجمن دانشگاه فسا، دبیر انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، نماینده بسیج دانشگاه اراک، عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم و دبیر سیاسی اتحادیه تشکل های دانشگاه آزاد هر کدام به طرح سئوالی از رئیس سازما ن بازرسی کل کشور پرداختند.

عمده سئوالات دانشجویان در مورد اجرای قوانین مصوب در دانشگاهها، عدم دادن مجوز برای فعالیت های دانشجویی در دانشگاههای مختلف بویژه برای دفتر تحکیم وحدت و مشکلات متعددی در تشکل های دانشجویی دانشگاه آزاد بود.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور  درباره عدم اجرای قوانین در کشور با اشاره به اینکه عدم اجرای قانون یکی از چالش های جدی کشور است گفت: هر چند مردم هم در اجرای قوانین نقش مهمی دارند اما سهم دستگاه حاکمیت پررنگ تر است.

وی با اشاره به اینکه یکی از اصلی ترین بسترها برای رسیدن به اهداف نظام قانونگرایی است گفت: با برنامه ، اجرای آن و نهادینه کردن فرهنگ پاسخگویی در کشور می توان اصول قانونگرایی را تحقق بخشید.

پورمحمدی با اشاره به اینکه یکی از شاخص های رشد کشورها با میزان پایبندی دولت ها و مردم به قانون ارزیابی می شود افزود: ما از این جهت مشکل داریم و قطعا سهم مسئولین در این زمین از مردم بیشتر است.

وی با اشاره به اینکه مجلس نباید به مسئولی که می گوید قانون و برنامه را قبول ندارم رحم می کند گفت: مجلس باید در دم این مسئول را حذف کن چرا که عدم قانون مداری یعنی اخلال در کشور.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به اینکه آمده ام تا قوانین را اجرا کنم و این جزو تفکرات من است ادامه داد: کسی که مسلمان است و قوانین را اجرا نمی کند کافر، و اگر مسلمان نیست و تعهدی به اجرای قوانین ندارد ظالم و فاسق است.

پورمحمدی به وضعیت اجرایی کشور اشاره کرد و با بیان اینکه تیم اقتصادی و اجرایی قدرتمند برای اداره کشور لازم است تا قانون را به طور کامل اجرا کند گفت: ما نیازمند تیم اقتصادی قوی هستیم و نه برنامه اقتصادی؛ چرا که برنامه اقتصادی کشور نوشته شده و نیازمند اجراست.

وی با اشاره به اینکه رئیس دولت باید بستر سرمایه گذاری برای سرمایه داران را که علاقه مند به سرمایه گذاری و بالا بردن نرخ تولید در کشور هستند فراهم کند اظهار داشت: تیم دولت باید تیمی باشد که سرمایه داران ، نخبگان ، دانشمندان و هنرمندان را به خدمت بگیرد و مجال و شکوفایی برای همه فراهم شود.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در خاتمه در پاسخ به این سئوال که شعار تبلیغاتی شما چیست؟ خاطرنشان کرد: در آینده ای نزدیک شعار را اعلام خواهد کرد./انتخاب

 


ویدیو مرتبط :
#27 چرا به AMP نیاز داریم؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پورمحمدی: آقای احمدی‌نژاد! اگر قانون را قبول نداشتید، چرا از اول مسئولیت پذیرفتید؟



پورمحمدی: آقای احمدی‌نژاد! اگر قانون را قبول نداشتید، چرا از اول مسئولیت پذیرفتید؟

پورمحمدی خطاب به احمدی‌نژاد گفت: اگر فکر می‌کردید قوانین مشکل دارند و نمی‌گذارند کار کنید، چرا کاندیدا شدید و مسئولیت پذیرفتید؟ نمی‌شود که وقتی وعده‌ها توخالی درمی‌آید، بگوییم نگذاشتند که کار کنیم.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

به گزارش نامه مصطفی پورمحمدی، رئیس سازمان بازرسی کل کشور صبح امروز در اولین همایش ارتقای سلامت نظام اداری استان البرز که در کرج برگزار می‌شد، شرکت کرد.

در ابتدای این مراسم دهقان، رئیس شورای دستگاه‌های نظارتی استان البرز و نیز عربیان، استاندار البرز سخنرانی کردند.

مصطفی پورمحمدی در همایش ارتقای سلامت نظام اداری در کرج با اشاره به اظهارات قبلی استاندار البرز گفت: اینکه قانون در حوزه شکلی و فرآیندی تصلب دارد و از قالب‌های دقیقی برخوردار است که گاه رعایت مو به موی آنها اجرا و نتیجه را دشوار می‌کند درست است.

وی افزود: در اجرای قانون انعطاف‌پذیری و قدرت مانور باید تنها در حدی باشد که قانون تعیین می‌کند و انعطاف‌پذیری فراتز از قانون پذیرفته نیست.

مجری هوشمند قانون را به وجه بسیط تحلیل و اجرا می‌کند

پورمحمدی به ناظران و دستگاه‌های نظارتی توصیه کرد که قانون را به صورت پیچیده تفسیر نکنند و تأکید کرد: اگر نمایی از قانون بسیط و هموار و منعطف است، باید همان مد نظر قرار بگیرد. سختی قانون و کادرهای آن کار مجریان را سخت می‌کند، بنابراین مجری هوشمند با هوش برداشت خود قانون را به وجه روان و بسیط تحلیل و اجرا می‌کند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه در کشور ما پیشینه 110 سال قانون‌گذاری و بیش از 70 هزار صفحه قانون وجود دارد، گفت: مدیران اجرایی کشور با حجم گسترده قوانین مواجه هستند و همین مسئله اجرای قانون را سخت کرده است.

او برخی قوانین کشور را قدیمی و نیازمند اصلاح و بازنگری دانست و تأکید کرد: در میان حجم گسترده قوانین، برخی قوانین در ظاهر با یکدیگر مغایرت دارند و نیاز به مفسر قانون است تا تعیین کند که کدام قانون بر دیگری ارجحیت دارد.

وی افزود: در مجلس شورای اسلامی بحث و تلاش برای پالایش قوانین آغاز شده است. 50 عنوان کلان و موضوع قانونی از یکدیگر تفکیک شده و قرار است هر کس در هر حوزه‌ای بتواند به مجموعه قوانین حوزه کاری خود دسترسی داشته باشد.

دور زدن قانون حتی اگر با نیت خدمت باشد قابل دفاع نیست

پورمحمدی گفت: بخش زیادی از تخلفات و انحرافات و حتی فسادها ناشی از ناآگاهی و ناآشنایی به قانون است. مجریان و مدیران گاه قصد تخلف از قانون را ندارند اما قانون را نمی‌شناسند و سوء استفاده کنندگان نیز از این گونه ناآشنایی‌ها استفاده می‌کنند.

رئیس سازمان بازرسی با بیان اینکه گاهی قوانین کار اجرا را سخت می‌کنند، ادامه داد: برخی مدیران هنگامی که می‌بینند قانون دست و پای آنها را برای اجرا می‌بندد، سعی می‌کنند قانون را دور بزنند و از اینجاست که مشکلات مدیران آغاز می‌شود.

وی افزود: برخی مدیران به قصد خیر قانون را زیر پا می‌گذارند، اما این سنت بدی را ایجاد می‌کند چرا که بعد از آنها دیگران هم با استناد به بی‌قانونی آنها بی‌قانونی می‌کنند و تضمینی وجود ندارد که آنها هم قصد خیر داشته باشند.

پورمحمدی دور زدن و زیر پا گذاشتن قانون را نادرست خواند و گفت: برخی از رئیس‌ها و رئیس‌ترها به خاطر خدمت به مردم قانون را مزاحم می‌بینند و آن را زیر پا می‌گذارند. در حالی که اگر نیت دلسوزانه و خیرخواهانه دارند بجای زیر پا گذاشتن قانون باید در جهت اصلاح قانون حرکت کنند.

او با بیان اینکه زیر پا گذاشتن قانون ازسوی مدیران موجب می‌شود که قانون‌شکنی فرهنگ شود و قانون‌ستیزی خدمت معنا شود، گفت: اینگونه مدیران می‌گویند چون می‌خواهیم خدمت کنیم قانون را قبول نداریم و این‌گونه نهادهای قانون‌گذار را زیر سؤال می‌برند.

پورمحمدی گفت: این منطق قابل دفاع نیست، بنیادهای اجتماعی را سست می‌کند و اجازه می‌دهد هر کسی نظام اداری و مدیران را ملکوک کند.

قانون، بهترین پشتیبان و نگهبان برای حریم مدیران

رئیس سازمان بازرسی کل کشور قانون را بهترین پشتیبان و نگهبان برای حریم مدیران توصیف کرد و ادامه داد: اگر مدیران می‌خواهند به حریمشان تعرض نشود، باید قانون را رعایت کنند، چراکه در صورت اجرا نشدن قانون اولین حریمی که شکسته می‌شود، حریم مدیران است.

پورمحمدی با بیان اینکه رژیم اسلامی همه چیزش را از قانون می‌داند، گفت: نظام ما قانون را حکم شرع می‌داند و در چنین رژیمی نمی‌شود قانون را زیرپا گذاشت.

او با تأکید بر ضرورت بردباری و تحمل برای اجرای کامل قوانین گفت: در دوران پیش از انقلاب مردم چون رژیم را قبول نداشتند، قانون را رعایت نمی‌کردند. زمان زیادی از انقلاب اسلامی نگذشته و ما هنوز تربیت قانونی کاملی نداریم. باید دو سه نسل بگذرد تا در جای مناسب قرار بگیریم و نظام قانونی ما به بلوغ برسد.

وی افزود: جابجایی مدیران و مسئولان میان دستگاه‌های اجرایی، نظارتی و قانون‌گذاری موجب می‌شود که ضعف‌ها، کاستی‌ها و نیازهای کشور شناخته شود و اصلاح قانون جامع و صحیح صورت گیرد.

اگر قانون را قبول نداشتید، چرا از اول مسئولیت پذیرفتید؟

پورمحمدی با بیان اینکه کار اجرایی و اداره کشور مشکلات زیادی دارد، گفت: در بسیاری موارد هنگامی که فشار و مشکلات در اداره کشور زیاد شده است، کسی که در رأس دستگاه اجرایی قرار داشته وارد بحث اختیارات رئیس قوه مجریه و کاهش نقش قانون‌گذار شده است که این ادبیات مناسبی نیست.

رئیس سازمان بازرسی گفت: بحث اختیارات ریاست جمهوری از دوره‌های قبل مطرح بود. در دوره‌های قبل هم می‌خواستند مدیریت اجرایی کشور را تداوم ببخشند و با اصلاح قانون اساسی و ایجاد اختیارات ویژه برای رئیس جمهوری دولت را ادامه دهند. اما رهبر معظم انقلاب چنین اجازه‌ای را ندادند و گفتند که قانون اساسی باید اجرا شود.

او ادامه داد: مدتی بعد گفتند که اختیارات ریاست جمهوری باید توسعه پیدا کند و قانون اساسی را تفسیر کردند و بحث "نمی‌گذارند ما کار کنیم" شروع شد. گفتند هر هشت روزی یک سنگ جلوی ما می‌اندازند و نمی‌گذارند کار کنیم.

پورمحمدی با انتقاد از چنین ادبیاتی خطاب به کسانی که از این ادبیات استفاده می‌کنند، گفت: شما اگر قانون را قبول دارید، طبق همین قانون رئیس شدید و باید همین قانون را اجرا کنید. اگر قانون را قبول نداشتید، چرا از اول مسئولیت پذیرفتید؟ طبق همین قانون رئیس شدید و حالا چرا می‌گویید قانون نمی‌گذارد کار کنم؟

آقای رئیس‌جمهور! اگر قوانین اشکال داشت چرا ابتدای قبول ریاست جمهوری این اشکالات را نگفتید؟

پورمحمدی انتظار تقید به قانون را از مدیران و نخبگان به مراتب بیشتر از مردم عادی توصیف کرد و گفت: انتقاداتی که به قانون‌گریزی مسئولان مطرح می‌کنیم، برای کنار زدن دیگران نیست بلکه نقد دلسوزانه برای بهبود فضای کشور است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به اظهارات احمدی‌نژاد درباره اشکالات قوانین تأکید کرد: آقای رئیس جمهور سال آخر دولت خود از اشکال قوانین حرف می‌زند و می‌گوید نمی‌توانیم کار کنیم. باید پرسید اگر قوانین اشکال داشت چرا اول کار و ابتدای قبول ریاست جمهوری این اشکالات را نگفتید؟

پورمحمدی خطاب به احمدی‌نژاد گفت: شما طبق قانون پذیرفتید که رئیس جمهور شوید. اگر فکر می‌کردید قوانین مشکل دارند و نمی‌گذارند کار کنید، چرا کاندیدا شدید و مسئولیت پذیرفتید؟ نمی‌شود که وقتی وعده‌ها توخالی درمی‌آید، بگوییم نگذاشتند که کار کنیم.

توصیه به کاندیداهای ریاست جمهوری

او در توصیه به کاندیداهای ریاست جمهوری دوره یازدهم گفت: من توصیه می‌کنم کاندیداها شفاف و روشن به مردم بگویند که قانون اساسی را قبول دارند یا نه؟ قوانین و نظامات قانونی، قضایی و نظارتی را قبول دارند؟ آیاد با حفظ این نظامات مسئولیت می‌پذیرند و به مردم پاسخگو خواهند بود یا نه؟

کارشناسان اقتصادی آمار رئیس جمهور را قبول ندارند

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به آمار و ارقامی که احمدی‌نژاد به تازگی درباره هدفمندی یارانه‌ها اعلام کرده است، گفت: بسیاری از کارشناسان اقتصادی آمار و ارقام رئیس جمهور را نپذیرفتند. حال باید با پرهیز از تنش و تشنج موافقان و مخالفان این اظهارات در فضایی کارشناسی حرف بزنند تا حرکت انتقادی رو به جلو شکل بگیرد.

پورمحمدی با تأکید بر ضرورت پرهیز از تشنج و جنجال‌سازی گفت: صدا و سیما به عنوان رسانه ملی باید در فضایی هوشمندانه و کارشناسانه این مسائل و نکات را به بحث بگذارد.

نقطه کانونی قانون ارتقای سلامت نظام اداری، تکمیل زیرساخت‌های دولت الکترونیک

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در توضیح مزایای قانون ارتقای سلامت نظام اداری گفت: این قانون پس از 6 سال فراز و نشیب در سال 90 تصویب شد و قانون کامل و جامعی است. این قانون برای اولین بار مصادیق فساد را به روشنی بیان کرده است.

پورمحمدی نقطه محوری و کانونی قانون ارتقای سلامت نظام اداری را تکمیل زیرساخت‌های دولت الکترونیک دانست و گفت: برای اجرای درست قانون و بهبود مدیریت و افزایش راندمان و کاهش فساد باید زیرساخت‌های دولت الکترونیک کامل شود.

او در پایان با اشاره به دستاوردهای مثبت اداره کل بازرسی استان البرز گفت: اداره کل بازرسی استان البرز در 6 ماهه اول سال رتبه اول کشوری را داشته است. علاوه بر این همه پرونده‌ها در بازرسی این استان برخوردی نبوده، بلکه از 209 پرونده و 443 پیشنهاد به دستگاه‌های اجرایی، 60 درصد پیشنهادات اصلاحی مبتنی بر رویکرد هم‌افزایی و مشورتی بوده است./نامه نیوز