اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آیا سرطان های معلق واقعیت دارند؟



اخبار,اخبار اجتماعی,بنزین پتروشیمی

 

 اخبار اجتماعی -  آیا سرطان های معلق واقعیت دارند؟

 شنیده ها حاکی است که سازمان محیط زیست و وزارت نفت  مدرکی دال بر پاک بودن بنزین ارائه نکرده اند .

به گزارش  آریا،چندی قبل مدیر مرکز تخصصی رادیوتراپی و انکولوژی رضا (ع) از افزایش دو برابری آمار سرطان در ایران طی 20 سال آینده خبر داد. به گفته وی طبق آمار جهانی و رسمی میزان بروز سرطان در کشور طی 20 سال آینده 2 برابر می‌شود.این در حالی است که اخبار این روزها در مورد سرطان هست اما در موضوعی است که به بنزین مرتبط است و ان هم سرطان زا بودن بنزین تولیدی در کشور است و نگرانی هایی را ایجاد کرده است.

س از اینکه در دولت گذشته بحث تولید بنزین در کشور و متعاقب آن آلودگی هوا مطرح شد حال با گذشت مدت ها و پس از روی کار آمدن دولت یازدهم هنوز این موضوع فراموش نشده و خبرها حاکی از ان است که به تازگی  3 وکیل دادگستری علیه وزیر نفت دولت دهم، به اتهام اقدام علیه بهداشت عمومی و سلامت مردم در دادسرای تهران شکایت کردند.


مصطفی ترک همدانی، یکی از وکلای شاکی اعلام کرده که روز گذشته همراه دو نفر دیگر از وکلا در دادسرای کارکنان دولت حاضر شده و از وزیر سابق نفت برای اقدام و تولید بنزین های سمی در داخل کارخانه های پتروشیمی و توزیع در سطح شهرها که موجب خسارت هنگفت مالی مادی و معنوی به کشور و مردم شده است شکایت کردیم و عنوان شکایت ما اقدام علیه بهداشت عمومی و سلامت مردم است.


به گفته وی این شکایت در دادسرا ثبت و به شعبه 15 دادسرای کارکنان دولت ارجاع شده است.


 زمان اعلام نتایج سرطانزا بودن بنزین پتروشیمی
به گفته محمد رضا تابش رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس، بررسی سرطان زا بودن بنزین پتروشیمی همچنان در دستور کار فراکسیون محیط زیست مجلس قرار دارد و پس از بازگشت نمایندگان از حوزه های انتخابی این بررسی انجام می شود.


تابش  درباره اینکه  در هفته جاری چند مرتبه اعلام شده که مدرکی دال بر سرطانزا بودن بنزین پتروشیمی از سوی سازمان محیط زیست و وزارت نفت ارائه نشده، گفته که فراکسیون محیط زیست هنوز بررسی های لازم در این خصوص را انجام نداده اما پس از بررسی نتایج را اعلام خواهیم کرد.

آروماتیک موجود در بنزین باید چقدر باشد ؟
 کارشناسان تاکید دارند اگر آروماتیک موجود در بنزین نهایتا شش‌درصد باشد مشکلی ایجاد نخواهد کرد در حالی‌که استنشاق هوای دارای بیش از این میزان آروماتیک می‌تواند ناراحتی‌های سطحی چون سردرد، سرگیجه، حالت تهوع و خستگی مستمر را ایجاد کند و در نهایت؛ استنشاق مستمر آن می‌تواند نتیجه‌ای چون سرطان خون به همراه داشته باشد.اینکه آیا بنزین تولید پتروشیمی‌ها دارای آروماتیک استاندارد است یا خیر؟ نیازمند بررسی دقیق کارشناسان معتبر و مسوول است.اما برخی بررسی‌های غیررسمی، میزان آروماتیک موجود در بنزین تولیدی پتروشیمی را 14درصد اعلام می‌کنند.

منافع برخی از بستگان مسئولان در واردات بنزین 
از طرفی روز گذشته عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه دولت یازدهم کیفیت بنزین برخی پتروشیمی ها را تایید کرده و این تاییدیه موجود است، اظهارات وزیر نفت در خصوص واردات بنزین و بی کیفیتی بنزین داخلی را بازی سیاسی خوانده و گفته که برخی از بستگان مسئولان منافعی در واردات بنزین دارند. وی همسر یک مقام دولتی را از واردکنندگان بزرگ بنزین معرفی کرده و عنوان کرده که وزارت نفت تاکنون نتوانسته بی کیفیتی بنزین تولید داخل را ثابت کرده و اسناد و مدارکی در خصوص سرطانزا بودن بنزین های داخلی منتشر کند اما در صورتی که آلودگی بنزین تولید داخل ثابت شود کمیسیون انرژی خود وارد بررسی این موضوع شده و از ادامه تولید و فروش این بنزین جلوگیری می کند.

نیازی به تست کردن سرطان زا بودن بنزین پتروشیمی نیست
البته رئیس مرکز ملی هوا و اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست قبلاً در اظهار نظری با بیان اینکه به طور کلی اصلاً نیازی به تست کردن بنزین پتروشیمی برای اثبات سرطان زا بودن آن نیست گفته بود که این بنزین حاوی ترکیبات آروماتیک و حلقوی است که قطعا مسئولان از خطرناک و سرطان زا بودن این مواد اطلاع داشته اند .وی تاکید کرده که در دوره قبل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران هم به سازمان محیط زیست و هم به وزارت نفت در مورد سرطان زا بودن بنزین پتروشیمی هشدار داده بود.


از طرفی یکی از اعضای هیئت رئیسه فراکسیون محیط زیست مجلس  نیز از پیگری مجلس برای شناسایی عاملان تولید و توزیع سوخت سرطان زا خبر داده و گفته که با کسانی که در سالیان گذشته باوجود تذکرات و هشدارهای مسئولان مربوطه با جان هموطنان بازی کرده و سوخت سرطان زا تولید و توزیع کرده اند برخورد می کنیم.

بنزین وارداتی با استانداردهای موجود مغایرت دارد
همچنین مدیر سابق شرکت پخش فرآورده های نفتی بنزین های وارد شده به کشور را یورو 4 نمی داند و معتقد است  بنزین وارداتی با استانداردهای یورو 2 وارد می شود.جلیل سالاری با بیان این که اساسا در بازار،   8 میلیون لیتر بنزین یورو 4 وجود ندارد که بتوان این میزان را وارد کشور کرد، گفت: با مجموعه خاصی در ژاپن و یا چین نیز قرارداد نداریم که بگوییم بنزین را از آن مبدا می گیریم؛ به عبارت دیگر بنزین وارداتی از طریق واسطه تهیه می شود که با استانداردهای موجود مغایرت دارد.


گفته می شود شاهرخ خسروانی، قائم مقام مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی نیز اعلام کرده که از طرف کاظمی، معاون وزیر و کشکولی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی به قمصری، مدیر بین الملل شرکت ملی نفت نامه زده شده و دستور داده اند که بنزین با استاندارد یورو 4 وارد شود.

تایید استانداردبودن بنزین تولیدی پالایشگاه تهران
البته میرکاظمی، نماینده تهران در مجلس فعلی و  وزیرنفت دولت دهم  می گوید : اگر امروز آقایان میراث‌خوار دولت قبل هستند و بنزین «یورو 4» توزیع می‌کنند باید از زحمات گذشتگان قدردانی کنند و ابراز تاسف کنند از هشت‌سالی که (دولت اصلاحات) فرصت‌سوزی کردند و به کیفیت و کمیت تولید بنزین حتی دست هم نزدند و دولت را بدون واردات بنزین تحویل گرفتند و با واردات 25‌میلیون‌لیتر در روز تحویل دادند.  این درحالی است که دادستان دیوان محاسبات کل کشور از ورود این نهاد نظارتی به موضوع بنزین‌های تولیدی پالایشگاه‌ها خبر می‌دهد و تاکید دارد دیوان در حال حاضر تنها استانداردبودن بنزین تولیدی پالایشگاه تهران را تایید می‌کند و استانداردبودن بنزین تولیدی دیگر پالایشگاه‌ها در حال بررسی‌های کارشناسی است.

عدم امکان تفکیک بنزین تولیدی و وارداتی
رییس اتحادیه جایگاه‌داران سوخت کشور با بیان این‌که میزان بنزین وارداتی و یا تولیدی که در جایگاه های عرضه می‌شود قابل تفکیک نیست،گفت: بنا بر اعلام مسوولان بنزین وارداتی از نوع یورو 4 است.


به گفته وی  اکنون روزانه هشت الی 10 میلیون لیتر بنزین وارد می‌شود و این در حالی است که میزان بنزین وارداتی در اوایل کار دولت یازدهم روزانه 3 الی 4 میلیون لیتر بود.بیژن حاج محمدرضا اعلام کرده است که میزان بنزین وارداتی و یا تولیدی که در جایگاه‌ها عرضه می شود قابل تفکیک نیست، زیرا هر دو بنزین از یک خط لوله وارد جایگاه‌ها می شود.

وزیر سابق به دادگاه می رود؟
از طرفی در خبرها آمد که بر اساس اظهارات فریبرز پناهی، ایده‌پرداز اصلی طرح بنزین ضربتی ؛ حتی در شرایط تحریم هم امکان اجرای طرح ضربتی بنزین با کاهش آلودگی به حد استاندارد وجود داشت و میرکاظمی و مدیران وی این طرح را نصفه و نیمه اجرا کرده اند و خبرهایی از جمله اسناد جدید از اختلاط ماده خطرناک "زایلن" با بنزین و  احتمال احضار میرکاظمی به دادگاه منتشر شده است.

اخبار اجتماعی - آریا

 


ویدیو مرتبط :
رویای معلق نگه داشتن اجسام به واقعیت تبدیل شد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سونامی سرطان، شوخی است یا واقعیت؟



اخبار,اخباراجتماعی,کشنده‌ترین سرطان در ایران


اخبار اجتماعی  - سونامی سرطان، شوخی است یا واقعیت؟

برخی متخصصان سرطان و دست‌اندرکاران حوزه سلامت، بر این عقیده‌اند که کشور دچار «سونامی سرطان» شده است اما مسئولان ارشد وزارت بهداشت معتقدند که چنین اتفاقی رخ نداده و آنچه از وضعیت بیماری‌های سرطانی در کشور مشاهده می‌شود، تنها یک روند رو به افزایش است.

این روزها مرگ جوانان بر اثر ابتلا به سرطان آن هم در زیر 40 سالگی، هشداری است برای اینکه متوجه افزایش مرگ‌های سرطانی در سنین پایین و جوانی باشیم. زیرا، هزینه‌ی درمان سرطان‌ها به قدری سنگین است که اگر نخواهیم پیشگیری را سرلوحه‌ی برنامه‌های خودمان قرار دهیم، شاید روزی مجبور شویم تمام بودجه‌ها و اعتبارات حوزه‌ی سلامت را صرف درمان سرطان‌ها کنیم.

به گزارش ایسنا، روند رو به رشد سرطان در کشورمان، واقعیت تلخی است که وزیر بهداشت نیز به آن اذعان داشته و گفته است باید تدابیری اتخاذ کنیم که سرعت رشد آن را کنترل کنیم. این در حالی است که برخی متخصصان سرطان و دست‌اندرکاران حوزه سلامت، بر این عقیده‌اند که کشور دچار «سونامی سرطان» شده است اما مسئولان ارشد وزارت بهداشت معتقدند که چنین اتفاقی رخ نداده و آنچه از وضعیت بیماری‌های سرطانی در کشور مشاهده می‌شود، تنها یک روند رو به افزایش است.

اما نکته‌ای که در این میان وجود دارد، این است که سن ابتلا به سرطان در کشورمان پایین آمده و مرگ‌های سرطانی نیز رو به افزایش است. بطوریکه سالانه بیش از 90 هزار مورد جدید ابتلا به سرطان در کشور شناسایی می‌شود و 30 هزار مبتلا به سرطان نیز فوت می‌کنند.

شناسایی بیماران مبتلا به سرطان در کشورمان، یکی از دغدغه‌های اصلی وزارت بهداشت برای ثبت بیماران سرطانی است. زیرا، به گفته‌ی دکتر «ایرج خسرونیا» رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، بیماران مبتلا به سرطان، زمانی به پزشک مراجعه می‌کنند که بیماری مزمن شده و روند درمان با مشکل مواجه می‌شود. در همین حال، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی معتقد است که انجام چکاپ سالیانه می‌تواند تضمینی برای تشخیص به موقع و کنترل این بیماری کشنده باشد.

به‌گفته‌ی هاشمی، هم‌اکنون سرطان معده کشنده‌ترین سرطان در ایران و مردان است.

مشکل اصلی در بروز سرطان‌ها
البته وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مشکل اصلی در بروز سرطان‌ها را عدم توجه مردم به توصیه‌های بهداشتی عنوان کرده و گفته است که مهم‌ترین علت افزایش سرطان تغییر اجتناب‌ناپذیر هرم سنی جمعیت در کشور است. در همین حال، دکتر «رضا قلم‌قاش» رئیس انجمن توانبخشی قلبی ایران، تنها راه جلوگیری از وقوع «سونامی سرطان» در ایران را، فقط و فقط پیشگیری، چکاپ‌های مکرر و به‌موقع، ترغیب مردم به زندگی سالم، ورزش و ارایه اطلاعات درمانی مداوم به مردم دانسته و می‌گوید: بار سنگین هزینه‌های درمان و نگهداری بیماران سرطانی برای کشور، مردم و بیمه‌ها کمرشکن است و متأسفانه درصد شیوع آن در کشور رو به افزایش است. ضمن اینکه مرگ دلخراش «مرتضی پاشایی» نیز می‌تواند تلنگری جدی به تمام مردم و به خصوص جوانان و نوجوانان درباره تغییر سبک و سیاق زندگی باشد.

این در حالی است که بررسی‌ها نشان می‌دهد در صورت بی‌توجهی مردم به موضوع پیشگیری، تغییر در شیوه‌ی زندگی و خودمراقبتی، چهار سرطان سینه، کولون، سرویکس و پروستات، طی سال‌های نه چندان دور خط اول بیماری‌های بدخیم را در کشور شامل می‌شوند.

از سوی دیگر، دکتر «علی اکبر سیاری» معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از آلودگی هوا به‌عنوان عامل زمینه‌ساز سرطان یاد کرده و اظهار می‌کند: سرطان یک عامل خطر است، فرد را از شغلش باز می‌دارد و هزینه‌های بالای دارویی دارد. بیماری سرطان به علت رادیوتراپی، نیازمند تغذیه ویژه است. مشکلات افسردگی و روانی را نیز باید به آن اضافه کرد.

وی معتقد است که سالانه 90 هزار مورد جدید سرطان در کشور شناسایی می‌شود و هم‌اکنون 300 هزار مبتلا به سرطان در کشور وجود دارد که تمام این افراد نیازمند مراقبت، درمان، نگهداری و تسکین درد هستند.

سیاری به شایع‌ترین علل ابتلا به سرطان اشاره کرده و می‌گوید که «سن»، شایع‌ترین علت ابتلا به سرطان است، چون با افزایش سن، تغییرات ژنتیکی را شاهد هستیم. از طرف دیگر جامعه‌ی ما در حال مسن شدن است بنابراین انتظار آن است که در سال‌های آتی افزایش بروز موارد سرطان را شاهد باشیم.

آلودگی هوا، مواد غذایی ناسالم و آلوده، مواد دخانی و مخدر و چاقی در بروز سرطان نقش بسیار مهمی دارند. سرطان ریه، پستان، روده بزرگ، معده و پروستات پنج سرطان شایع کشور هستند.

آمارهای مربوط به سونامی سرطان در ایران صحت ندارد
دکتر «بهزاد رحمانی» رئیس هیئت مدیره انجمن علمی جراحان عمومی ایران با اعلام اینکه نه تنها آمار سرطان در کشور بالا رفته که سن ابتلا نیز کاهش یافته و معتقد است که آمار سرطان در کشور افزایش یافته اما اینکه چرا گفته شده که سونامی سرطان در کشور نداریم، می‌تواند ناشی از مواضع سیاسی و اجتماعی باشد. در هر صورت، گفتن آمار سرطان در کشور، سیاه‌نمایی نیست بلکه واقع‌نمایی است.

وی با تأئید این موضوع که مراکز معتبر برای ارائه آمار مستند از سرطان در کشور نداریم، خاطرنشان کرد: تجربیات و مشاهدات روزمره پزشکان نشان می‌دهد که هم شمار مبتلایان به سرطان در کشور افزایش یافته و هم اینکه سن ابتلا به سرطان کاهش یافته است. به طور مثال در مورد سرطان پستان عنوان می‌شد که نباید پیش از 30 سالگی به این سرطان فکر کرد. در حالی که خود بنده بیماری دارم که 21 سال سن دارد و مبتلا به سرطان پستان است. همچنین مواردی از ابتلا به سرطان مقعد(رکتوم) در سنین زیر 18 سال داشته‌ایم که نشان می‌دهد سن سرطان در کشور کاهش یافته است.

در مقابل، دکتر «رضا ملک‌زاده» معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، معتقد است که آمارهای مربوط به سونامی سرطان در ایران صحت ندارد.

به گفته‌ی وی، در سال‌های اخیر اخبار و گزارش‌های متعددی مبنی بر اینکه سونامی سرطان در کشور در حال رخ دادن است، منتشر شده که منجر به نگرانی‌های مردم شده است در حالی که آمارهای موجود صحت این موضوع را تأئید نمی‌کند.

ملک‌زاده خاطرنشان کرد: بر اساس آمارهای معتبر، میزان بروز سرطان در ایران کمتر از کشورهای دیگر است و براساس آمار سازمان بهداشت جهانی، میزان بروز سرطان در کشور ما بطور متوسط 134.7 نفر در هر 100 هزار نفر گزارش شده است.

سرطان معده، کشنده‌ترین آنها محسوب می‌شود
سرطان سومین عامل مرگ و میر در ایران است که سرطان معده، کشنده‌ترین آنها محسوب می‌شود. شیوع این بیماری در مردان دو برابر زنان بوده و چهارمین سرطان شایع در جهان محسوب می‌شود. سرطان معده در مردان پس از سرطان ریه شایع‌ترین سرطان است حال آن که در زنان سرطان پستان شایع‌ترین سرطان بشمار می‌آید.

میزان بروز مرگ و میر سرطان معده به دلایل نامشخص درطی 60 سال اخیرکاهش یافته‏ است. سرطان معده در طبقات اجتماعی – اقتصادی پایین شایعتراست. مهاجرانی که از مناطق با شیوع فراوان به نواحی با شیوع پاییئ سفر کرده‌اند، استعداد ابتلای قبلی را حفظ کرده‌اند اما ریسک گرفتاری در فرزندان آنها شبیه جمعیت محل اسکان جدید است. این یافته نشان می‌دهد که احتمالاً یک عامل محیطی که از سنین پایین شخص را تحت‌تأثیر قرار می‏‌دهد مسئول ایجاد سرطان معده است و بیش از همه عوامل مستعدکننده‌ی سرطان موجود در برنامه‌ی غذایی مورد توجه قرار گرفته‌اند.

علل ابتلا به سرطان معده
علت واقعی سرطان معده مشخص نشده است و ممکن است نتیجه عوامل مختلفی باشد. در این بیماری دخالت عوامل ژنتیکی ثابت نشده است و بیشتر احتمال می‌رود که این نوع سرطان به علت عوامل محیطی ایجاد شود. سرطان معده در برخی کشورها شیوع بیشتری نسبت به کشورهای دیگر دارد. این بیماری در خاور دور شایع‌تر از کشورهای اروپایی می‌باشد. ممکن است این وضع به علت اختلاف رژیم غذایی در دو جمعیت باشد.

بعضی از دانشمندان معتقدند که ابتلا به عفونت هلیکوباکترپیلوری به مدت طولانی ممکن است یک عامل محیطی مهمی در ایجاد سرطان معده باشد. گرچه بعضی دانشمندان در این مورد اختلاف نظر دارند.

مصرف طولانی با غلظت بالایی از نیترات‌ها در غذاهای دودی، خشک و نمک سود، عفونت با نوعی باکتری با نام هلیکوباکترپیلوری، کاهش اسیدیته معده، جراحی معده در گذشته (برداشتن قسمت انتهای معده)، گاستریت آتروفیک (بیماریی که در خلال آن جدار معده دچار تحلیل می شود)، زخم‌های معده و برخی پولیپ‌ها (پولیپهایی که استعداد بدخیمی دارند)، هیپرتروفی شدید (رشد بیش از حد سلول‌ها) در چین‌های معده با شیوع بالای بدخیمی همراه است، از جمله عوامل موثر در سرطان معده هستند.

در افراد دارای گروه خونی A نسبت به گروه خونی O ، میزان بروز سرطان معده بیشتر است.

شرح بیماری و علائم
علائم و نشانه‌های اولیه سرطان معده گول‌زننده و مشابه ناراحتی‌های گوارشی است به طوریکه افراد سعی دارند با پرهیز غذایی و درمان خودسرانه بهبود پیدا کنند. کاهش وزن و بی‌اشتهایی علامت مهمی در تشخیص سرطان معده است. در مراحل اولیه ناراحتی‌های گوارشی چون تهوع، بی‌اشتهایی، کاهش وزن، درد ملایم و متناوب و در مراحل پیشرفته وجود خون در مدفوع و مدفوع سیاه رنگ(ملنا) و در مراحل پیشرفته‌تر استفراغ خونی بروز می‌کند. سرطان‌های سطحی در اکثر موارد علامتی ایجاد نمی‌کنند با رشد تومور بیمار از ناراحتی در قسمت فوقانی شکم شکایت دارد که از یک احساس پری مبهم پس از غذا خوردن تا درد شدید متغیر است. بی‏‌اشتهایی که اغلب با تهوع خفیف همراه می‌باشد، شایع است ولیکن شکایت اولیه بیمار نمی‌باشد در نهایت کاهش وزن ایجاد می‌شود.

تهوع و استفراغ به‌ویژه هنگامی که تومور در ناحیه انتهایی معده قرار دارد از علائم اصلی هستند. در تومورهای ناحیه ابتدایی معده، اختلال در بلع (دیسفاژی) علامت اصلی بیماری است. در مراحل اولیه سرطان معده، علائم فیزیکی وجود ندارد و کشف توده شکمی قابل لمس در اغلب موارد نشان دهنده‌ی رشد طولانی مدت و انتشار موضعی تومور است. شایع‌ترین محل برای انتشار خونی تومور معده، کبد است. کم خونی و فقر آهن در مردها و خون مخفی در مدفوع در هر دو جنس باید شک به ضایعات دستگاه گوارش را برانگیزاند.

نکات مهم
سرطان معده در افراد زیر ۴۰ سال بندرت اتفاق می‌افتد.

ایجاد علایم جدید پس از ۴۰ سالگی یا علایم خطرناک مانند بی‌اشتهایی و کاهش وزن باید توسط پزشک مورد بررسی و آزمایش قرار گیرند.

سرطان معده فقط با انجام آزمایشاتی مانند آندوسکوپی یا نمونه‌برداری تشخیص داده می‌شود.

برای پیشگیری بهتر است از کشیدن سیگار خودداری کنید، رژیم‌های غذایی شامل غذاهای دودی، گوشتی و نمک اندود را کمتر مصرف کنید، به‌ علائم‌ سوءهاضمه‌ که‌ بیش‌ از چند روز طول‌ بکشند، ‌توجه‌ کنید، رژیم‌ غذایی‌ مغذی‌ و متعادل‌ را استفاده‌ کنید، در صورت لزوم آزمایش‌های‌ سالانه‌ غربالگری‌ را که‌ توسط‌ پزشک‌ توصیه‌ شده‌ انجام‌ دهید، استفاده از ماهی و سبزیجات تازه محتوی ویتامین A و C را که احتمال ابتلا به سرطان معده را کاهش می‌دهند فراموش نکنید، گوشت قرمز را به اندازه مصرف کنید. استفاده از گوشت قرمز بیش از 13 بار در هفته احتمال سرطان معده را 2 برابر می‌کند بخصوص اگر گوشت به صورت کبابی، پخته شود.

 

 

مصرف نمک و غذاهای سرخ کرده را بسیار محدود کنید و برای پخت غذا از روش‌هایی نظیر بخارپز کردن و پخت در ماکروویو استفاده کنید، از مواد غذایی حاوی آنتی‌اکسیدان نظیر کلم بروکلی، هویج و گوجه‌فرنگی استفاده کنید، مصرف پیاز و سیر، خطر سرطان معده را کاهش می‌دهد. 


 اخبار اجتماعی  - ایسنا