اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آیا داعش تهدیدی برای مرزهای کشور است؟



اخبار,اخبار سیاسی,داعش

معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور از بسته شدن دو مرز ایران و ترکیه به علت نامنی چند هفته اخیر در کشور همسایه خبر داد.

حسین ذوالفقاری گفت: مرزهای رازی در حوزه شهرستان خوی و سرو در حوزه شهرستان ارومیه سه روز است که به علت عدم امنیت کافی و ناامنی بسته شده اند.

معاون وزیر کشور افزود: به دلیل ناامنی و گرونگیری مرزبانان ترک ، نیروهای مستقر در دو مرز رازی و سرو در ترکیه جایگاه خود را ترک کرده اند، و همین مسئله موجب شده است تا از سه روز قبل این دو مسیرتعطیل شود.

ذوالفقاری افزود: در حال حاضر مرزهای بارزگان و تمرچین به منظور مبادلات کالا بین دو کشور ایران و ترکیه باز است.

معاون امنیتی و انتظامی وزیر با اشاره به تعرض به کامیون های ایرانی در مرزهای ترکیه گفت: از رانندگان خواسته شده است درطول روز و با اسکورت و به گونه ای حرکت کنند که به علت عدم امنیت کافی به تاریکی شب برخورد نکنند.

ذوالفقاری از رانندگان خواست : برای تجارت و مبادلات کالا قبل از حرکت حتما با مسئولان ایرانی هماهنگ باشند و در آن سوی مرزها با همراهی و اسکورت نیروهای ترکی ترانزیت داشته باشند.

معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور به هموطنان هم توصیه کرد : بدلیل نا امنی کشور ترکیه از سفر زمینی غیرضروری به این کشور پرهیز کنند.

ذوالفقاری درباره نیروهای تکفیری داعش هم گفت: آنها در حدی نیستند که بتوانند امنیت کشور را تهدید کنند.

معاون وزیر کشور در پاسخ به شایعات که هر از گاهی از رسانه های بیگانه در مورد حضور داعشی ها در مرزهای ایران منتشر می کنند گفت: این مطالب به هیچ عنوان صحت ندارد و عناصر داعشی و تکفیری درقد و قواره ای نیستند که حتی به چندین کیلومتری مرزهای کشورمان نزدیک شوند.

ذوافقاری اضافه کرد: عناصر وابسته به گروه تکفیری داعش یقینا تهدیدی برای امنیت کشور محسوب نمی شوند و از نظر توان هم چنین قدرتی را ندارند که بتوانند به صورت سازمان‌ یافته به حوزه امنیت ملی ایران خللی وارد کنند.

وی خاطرنشان کرد: ستاد کل نیروهای مسلح، دبیرخانه شورای عالی امنیت، شورای امنیت کشور و نیروهای امنیتی انتظامی برای تمام سناریوها و توطئه هایی که ممکن است پیرامون کشور رخ دهد، برنامه ریزی و کنترل‌های لازم را دارد.

معاون امنیتی وزیر کشور در ادامه همچنین از باز بودن پرونده اسید پاشی اصفهان خبر داد و گفت: مسئولان در حادثه اسیدپاشی به دلایل محکمه پسندی نرسیده اند.

ذوافقاری افزود: مسئولان دراین پرونده هنوز به چیزی نرسیده اند که بتوانند با ارائه مدارک و سند این مسئله را از نظر قضایی اثبات کنند.

معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور خاطرنشان کرد: نیروهای انتظامی در حال حاضر با جدیت پرونده را پیگیری می کنند و در این بین نیروهای اطلاعاتی هم کمک می کنند تا این پرونده هر چه زودتر به نتیجه برسد.

گفتنی است، افزایش حملات سازمان تروریستی پ.ک.ک در منطقه و تخریب پلی در مسیر یوکسک اوا - اسن دره با مین گذاری توسط عوامل پ.ک.ک، موجب شد که مرز ترکیه با ایران به طور موقتی مسدود شود.

اخبار بین الملل -سیاسی


ویدیو مرتبط :
دکتر ظریف : داعش تهدیدی مشترک برای منطقه است

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

برنامه داعش برای نزدیکی به مرزهای کشور


فرمانده نیروی زمینی ارتش می‌گوید وقتی داعش قصد نزدیکی به مرزهای غربی کشور را داشته، یگانهای نزاجا آماده نبرد سنگین با تروریستها بوده و بالگردهای هوانیروز نیز در بالای سر آنها به پرواز درآمده بودند.

خبرگزاری فارس: امیر احمدرضا پوردستان فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران تعیین خط قرمز 40 کیلومتری مرزها را به عنوان مصوبه ستاد کل نیروهای مسلح برای مقابله با تدیدات گروهک‌های تکفیری مورد اشاره قرار داد و می‌گوید: «اگر احساس کنیم نیروهای تکفیری قصد عبور از این خط را دارند، این حق را برای خود قائل هستیم که وارد میدان شده و به مقابله با آنها بپردازیم.»

فرمانده نیروی زمینی ارتش اظهار داشت:‌ «در سال 93، داعش در یک فاصله زمانی کوتاه خود را از استان الانبار -عراق- به استان دیالی که هم‌مرز استان کرمانشاه و ایلام است، رساند. از طرف دیگر به سعدیه و جلولا آمدند و می‌خواستند در گام بعدی تا خانقین که در 12 کیلومتری مرز ماست، برسند که یگان‌های نیروی زمینی با قدرت وارد عمل شدند.»

وی می‌افزاید: «برای مقابله با این تهدید، 5 تیپ عملیاتی وارد میدان شده و بر اساس مصوبه ستاد کل، شناسایی‌ها در آن سوی مرز شروع شد و ما آماده بودیم که اگر از خط 40 کیلومتر گذشتند با این ها درگیر شویم و همه سازوکارها نیز برای یک درگیری سنگین فراهم بود.»

پوردستان خاطرنشان می‌کند: «بالگردهای ما بالای سر آنها حاضر بودند و عناصر اطلاعاتی ما تا نزدیکی آنها رفته و شناسایی‌ها را کامل کردند و مسیرها نیز با سامانه‌های موقعیت‌یاب ثبت شد تا در صورت نزدیکی، آنها را زیر باران سنگین توپخانه و آتشبار خود قرار دهیم که البته این مسائل خیلی رسانه‌ای نشد اما موجب شد تا داعش از این اقدام منصرف شود.»

به گفته فرمانده نیروی زمینی، هنوز هم رگه‌هایی از هواداری داعش در استان دیالی عراق وجود دارد.

وی تصریح می‌کند: «این تهدیدات امروز در شرق کشور نیز به واسطه حضور داعش در مرزهای افغانستان و پاکستان وجود دارد و آنها علاقمند هستند خودشان را به مرزهای ما برسانند اما ما خود را متناسب با تهدیدات خود را آماده کردیم.»