اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آیا اتحاد ایران، امریکا و عربستان علیه داعش ممکن است؟



اخبار,اخبار سیاست خارجی , گروه تروریستی داعش

 

اخبار سیاست خارجی - کارشناسان در انتظار یافتن پاسخی برای این پرسش
آیا اتحاد ایران، امریکا و عربستان علیه داعش ممکن است؟

در صورتی که اختلاف‌ها میان کشورهای عربی منطقه همچنان ادامه یابد بسیار سخت می‌توان تصور کرد که پیمانی بزرگ علیه دولت اسلامی شکل بگیرد.

امکان دارد کشورهای عربی حوزه خلیج فارس شریکی برای واشنگتن برای تحرک علیه شبکه دولت اسلامی باشند، کما این که مشورت هایی در سطح عالی با آنها نیز انجام شده، کما این که مشابه همین مشورت ها با دیگر بازیگران از جمله ایران نیز صورت گرفته است، در حالی که کارشناسان در تشکیل چنین پیمانی آن هم به آن سرعت که بتوان به دنبال آن از گزینه های نظامی ملموس استفاده کرد، تردید دارند.
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی میدل ایست آنلاین، از سویی اختلاف ها و رقابت ها میان برخی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس به اندازه ای بزرگ و گسترده است که بسیار سخت می توان تصور کرد که آنها در یک جبهه واحد قرار بگیرند.
 
در حالی که هم زمان باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده نیز مخفی نکرده است که تاکنون استراتژی ای علیه شبکه دولت اسلامی ندارد. وی در کنفرانس خبری اش در روز پنج شنبه گذشته به صراحت گفت که در آینده نزدیک فکری برای حمله به سوریه ندارد ولی تاکید کرد که لازم است از شرکای قوی منطقه ای در این زمینه کمک گرفته شود.
 
انتظار می رود جان کری، وزیر امور خارجه امریکا به زودی به خاورمیانه سفر کند. در حالی که سعود الفیصل، وزیر امور خارجه عربستان از یکشنبه گذشته سلسله دیدارهایی را با مقام های بارز جهانی انجام داده است. وی بعد از دیدار با نمایندگان امارات متحده عربی، مصر، قطر و اردن که یکشنبه گذشته انجام شد، بیانیه مشترکی صادر کرد و در آن بر توافق این پنج کشور بر ضرورت کار "جدی" علیه انتشار تفکرات افراطی تاکید کرد.
 
دو روز بعد از آن سعود الفیصل با حسین امیر عبداللهیان، معاون وزیر امور خارجه ایران دیدار کرد که نخستین دیدار در این سطح از زمان آغاز به کار دولت حسن روحانی، رئیس جمهوری جمهوری اسلامی ایران محسوب می شود. در این دیدار دو طرف درباره چگونگی گسترش روابط و کاستن از تنش ها و همچنین چگونگی مبارزه با افراط گرایی بحث و تبادل نظر کردند.
 
بعد از آن دیدار سعود الفیصل ریاست هیئتی متشکل از وزیر کشور عربستان و رئیس سازمان امنیت این کشور در دیدار با مقاماتی از قطر و بحرین و سپس امارات را بر عهده گرفت.
 
این در حالی است که روابط قطر با عربستان و امارات و بحرین در ماه های اخیر به دلیل حمایت قطر از اخوان المسلمین به شدت متشنج شده است تا آن جا که این سه کشور سفرای خود را از قطر فرا خوانده اند و بحران دیپلماتیک میان دو طرف همچنان ادامه دارد. این بحران این روزها به دلیل اوضاع عراق و سوریه بسیار تشدید شده است. با این وجود قرار است کشورهای شورای همکاری خلیج فارس تکلیف همکاری های خود با قطر را ظرف یکی دو روز آینده یکسره کنند. به اعتقاد کارشناسان در صورتی که کشورهای عربی عضو شورای همکاری نتوانند اختلافات را با یکدیگر حل کنند، این مساله می تواند بر تشکیل جبهه ای یکپارچه که شامل دیگر کشورهای جهان شود و پیمانی بین المللی علیه داعش محسوب شود، تاثیر بگذارد.
 
عبدالخالق عبدالله، تحلیلگر سیاسی اماراتی در این باره می گوید: «قطر در دوره های اخیر اقدامات ایذایی خود علیه کشورهای همسایه اش به ویژه عربستان را تشدید کرده است. البته قطر تلاش می کند تا آن جا که در توانش است عربستان را راضی کند اما عربستان هنوز از آن رضایت ندارد.»
 
در همین رابطه فردریک ویری، متخصص امور خاورمیانه می گوید: «در صورتی که اختلاف ها میان کشورهای عربی منطقه همچنان ادامه یابد بسیار سخت می توان تصور کرد که پیمانی بزرگ علیه دولت اسلامی شکل بگیرد و این هشداری بزرگ به جامعه جهانی محسوب می شود.»
 
وی اصولا نسبت به امکان تشکیل چنین پیمانی ابراز تردید می کند و می گوید: «شش کشور شورای همکاری به طور کلی خیلی سخت می توانند در زمینه های نظامی و امنیتی به دلیل وجود بی اعتمادی و اختلاف با یکدیگر همکاری کنند.»
 
ویری در ادامه می افزاید: «اگر کشورهای عضو این شورا در عملیات نظامی تکمیلی علیه داعش وارد عمل شوند، می توانند مشروعیت سنبلیک به عملیات نظامی از سوی کشورهای عربی بدهند.»
 
وی درباره امکان همکاری ایران و عربستان علیه شبکه دولت اسلامی نیز می گوید: «اختلاف ها میان دو کشور به مرحله ای از خصومت رسیده که بعید است به یک همکاری حقیقی میان دو کشور در مبارزه با شبکه دولت اسلامی بینجامد.»
 
ویری همچنین می گوید: «پرونده های استراتژیک بسیاری است که ایران و عربستان را از هم دور می کند، دو کشور نه تنها در تقسیم بندی های سنی – شیعی و فارسی – عربی با یکدیگر اختلاف دارند بلکه در پرونده های سوریه، لبنان، بحرین، پرونده هسته ای و به ویژه حضور امریکا در منطقه نیز با یکدیگر به شدت اختلاف دارند.»
اخبار سیاست خارجی - دیپلماسی ایرانی

 


ویدیو مرتبط :
اتحاد علنی عربستان و اسرائیل علیه ایران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ایران و آمریکا وارد «اتحاد غیررسمی» علیه داعش شده‌اند؟



اخبار,اخبار سیاست خارجی ,گروه تروریستی داعش

 

اخبار سیاست خارجی - ایران و آمریکا وارد «اتحاد غیررسمی» علیه داعش شده‌اند؟

تعیین زمان برگزاری دور جدید مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+ ۵، اشاره دوباره به خط قرمزهای ایران در مذاکرات هسته‌ای، احتمال تسری توافق هسته‌ای ایران به همکاری بین‌المللی علیه داعش، اتحاد غیررسمی ایران و آمریکا برای مبارزه با تروریست‌ها در عراق و هشدار ایران به ترکیه درباره سیاست‌هایش در منطقه، از جمله مهم‌ترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.

به گزارش «تابناک»، خبر تعیین زمان برگزاری دور جدید مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵، مهم‌ترین موضوعی است که از روز گذشته تاکنون، مورد توجه شماری از مطبوعات و رسانه‌ها قرار گرفته است.

خبرگزاری «ترند» در این زمینه به نقل از سخنگوی کا‌ترین اشتون می‌نویسد، محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران و کا‌ترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، هفته آینده برای گفت‌و‌گو درباره موضوع هسته‌ای ایران با هم دیدار می‌کنند. به گفته مایکل‌مان، نخست ظریف و اشتون، روز چهاردهم اکتبر در وین با یکدیگر دیدار می‌کنند و سپس جان کری، وزیر خارجه آمریکا برای ‌مذاکرات سه‌جانبه به آن‌ها می‌پیوندد.

اما در همین زمینه، موضوع خط قرمزهای ایران در مذاکرات هسته‌ای نیز ‌در برخی ‌مطبوعات مورد توجه قرار گرفته است. روزنامه «نیوز اینترنشنال» پاکستان می‌نویسد، روز چهارشنبه آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، بار دیگر به خطوط قرمز کشورش در مذاکرات هسته‌ای با قدرت‌های جهانی اشاره کرده است. اشاره این روزنامه به مطلبی اینفوگرافیک است که روز گذشته در پایگاه اینترنتی دفتر مقام معظم رهبری انتشار یافته و در آن، یازده نکته که باید پیش از امضای توافق‌نامه مورد توجه مذاکره‌کنندگان قرار بگیرد، بیان شده است. یکی از این نکات، نیاز ایران به برخورداری از ظرفیت غنی‌سازی در سطح ۱۹۰ هزار «سو» است.

از سوی دیگر، روزنامه «گالف نیوز» با انتشار تحلیلی از احتمال منجر شدن توافق هسته‌ای ایران به همکاری بین‌المللی برای مبارزه با گروه تروریستی داعش سخن گفته است. این روزنامه می‌نویسد، در صورتی که ایران و آمریکا بتوانند بر سر موضوع هسته‌ای ایران به توافق برسند، یک توافق کلان می‌تواند میان آن‌ها حاصل شود.

هرچند چنین توافقی می‌تواند سبب ناخرسندی عربستان سعودی و همچنین بسیاری از اعضای کنگره آمریکا شود، ‌برای فرماندهان آمریکایی حاضر در منطقه ـ که از وضعیت جاری نگرانند ـ مفید خواهد بود. به باور این روزنامه، چنین توافقی می‌تواند، سبب ایجاد تحول در تلاش‌های جاری برای مبارزه با داعش شود.

در همین حال، خبرگزاری «ریانووستی» از شکل‌گیری یک اتحاد غیررسمی میان ایران و آمریکا در راستای مبارزه با تهدید گروه داعش سخن گفته است.

به نوشته این خبرگزاری، مدیر سابق بخش عراق در شورای امنیت ملی آمریکا گفته، ایالات متحده به منظور مبارزه با داعش، اتحادی غیررسمی ‌با ایران شکل داده است؛ هرچند مقامات آمریکایی، تمایلی به اذعان به این موضوع ندارند.

داگلاس اولیوانت‌ در این زمینه گفته: «ما در یک موقعیت منحصربفرد هستیم که بر پایه آن، در کوتاه مدت، منافع ما و منافع ایران در ‌عراق تقریباً مشابه است...؛ بنابراین، ما ‌غیررسمی در اتحاد با ایران هستیم».

در پایان سایت خبری «عراقی نیوز» از هشدار ایران به ترکیه درباره تهدید داعش خبر داده و می‌نویسد، ایران هشداری بسیار شدیداللحن ‌درباره گستره تهدید داعش علیه ترکیه به آنکارا داده ‌که به گفته مقامات ایرانی، این تهدید به سبب سیاست‌های خطرناک ترکیه در سوریه و عراق پدید آمده و در صورتی که مقامات ترکیه‌ای رفتار خود را اصلاح نکنند، شاید این تهدید به قلمرو آن‌ها نیز وارد شود. در این مطلب به نقل از سردار یدالله جوانی آمده است: «در صورتی که آنکارا رفتار خود را اصلاح نکند، بحران عراق و سوریه به سمت ترکیه خواهد رفت».

اخبار سیاست خارجی - تابناک