اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آنچه هفته پیش در مجلس دیدیم، فقط شمه کوچکی از آن چیزی است که در آینده روی خواهد داد! / کانون بحران کیست؟



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

تحلیل همراه با شور و شعف «لس آنجلس تایمز»

آنچه هفته پیش در مجلس دیدیم، فقط شمه کوچکی از آن چیزی است که در آینده روی خواهد داد! / کانون بحران کیست؟

با وجودی که دوره ریاست جمهوری وی چند ماه دیگر به پایان خواهد رسید احمدی نژاد کماکان می خواهد نقش خود را به عنوان یک بازیگر مهم در سیاست جمهوری اسلامی ایران حفظ کند. او مدعی است که سیاست های به اصطلاح مردمی وی هنوز طرفداران بسیار زیادی دارد.

انتخاب : لس آنجلس تایمز طی گزارشی از شرایط این روزهای تهران نوشت: چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری درگیری میان جناح‌ها تشدید شده است.

این روزنامه آمریکایی می‌نویسد که حتی قبل از اعلام رسمی اسامی نامزدهای این انتخابات حمله جناح‌های رقیب به یکدیگر حالت علنی پیدا کرده و هر یک با انواع و اقسام اتهام ها و القاب به یکدیگر حمله می‌کنند.

هفته گذشته اقدام احمدی نژاد در جلسه مجلس و پخش نواری که به گفته وی فساد  فاضل لاریجانی را ثابت می‌کند فضای سیاسی و مطبوعاتی ایران را به حیرت واداشت.

احمدی نژاد می‌گوید در شرایطی که دشمنان خارجی در حال اعمال فشار به ایران هستند فساد مالی و سیاسی برخی از محافل قدرتمند اقتدار دولت وی را زیر سئوال برده و تضعیف می‌کنند.

علی لاریجانی رییس مجلس در پایان سخنان رییس جمهور به وی گفت که شئونات جمهوری اسلامی را رعایت نکرده و وی را متهم کرد که با این روش‌ها قصد دارد از دیگران حق حساب بگیرد.

به نوشته لس آنجلس تایمز، این درحالی است که آیت‌الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران از چند هفته پیش هشدار داده و درگیری های جناحی در آستانه انتخابات را «غیر اخلاقی» و «خیانت به کشور» دانسته و از همه جناح‌ها خواسته اند که شمشیرهای خود را غلاف کنند.

این روزنامه می افزاید: اما هر کدام از جناح‌ها مدعی‌اند که ورود آنها به این کشمکش به معنای عدم تبعیت از رهبری و یا مصلحت اسلام و نظام نیست!

کانون بحران کیست؟

روزنامه لس آنجلس تایمز می‌افزاید که به اعتقاد اکثر کارشناسان مسائل سیاسی ایران این گونه کشمکش‌ها تا زمان انتخابات تشدید خواهند شد و آنچه که در هفته‌های اخیر دیده‌ایم فقط شمه کوچکی از آن چیزی است که در آینده روی خواهد داد!

روزنامه لس آنجلس تایمز می‌نویسد که کانون اصلی بحران حکومتی ، رییس جمهور و اطرافیانش است که در دور اول و آغاز دور دوم ریاست جمهوری خود از حمایت وسیع همه جناح‌های محافظه‌کار برخوردار بود.

به نوشته این روزنامه آمریکایی ، احمدی نژاد در دو سال گذشته بخش زیادی از حامیان خود را در میان روحانیون با نفوذ و فرماندهان سپاه پاسداران از دست داده است. از سوی دیگر تشدید  شرایط اقتصادی کشور نیز باعث شده است که بخشی از هواداران و رای دهندگان به وی، او را تنها بگذارند.

لس آنجلس تامیز مدعی شده که «وی تحت فشار مجبور شده که تعدادی از وزرای کابینه‌اش را تغییر دهد» این روزنامه اشاره ای به مصادیق این تغییرات نکرده است.

این روزنامه می افزاید: مشاور رسانه‌ای او به اتهام توهین به رهبری بازداشت شد و تعدادی از افراد نزدیک به حلقه مشاوران و دفتر ریاست جمهوری بازداشت شده و یا منتظر دادگاه هستند.

انتخابات و گزینه احمدی نژاد

با وجودی که دوره ریاست جمهوری وی چند ماه دیگر به پایان خواهد رسید احمدی نژاد کماکان می خواهد نقش خود را به عنوان یک بازیگر مهم در سیاست جمهوری اسلامی ایران حفظ کند. او مدعی است که سیاست های به اصطلاح مردمی وی هنوز طرفداران بسیار زیادی دارد.

اما این بار به نظر می‌رسد که ائتلاف محافظه‌کاران یا اصولگرایان کاملا مشخص کرده‌اند که خواستار خروج کامل احمدی نژاد و حامیان وی هستند.

روزنامه لس آنجلس تایمز یادآوری می‌کند که برنامه احمدی نژاد و پیروان وی معرفی اسفندیار رحیم مشایی رییس دفتر و مشاور ارشد رییس جمهور به عنوان نامزد این جناح برای انتخابات است. اما مشخص نیست که وی و یا هر فرد دیگری از جناح احمدی نژاد بتواند از صافی شورای نگهبان بگذرد و برای نامزدی خود صلاحیت بگیرد.

کارشناسان پیش بینی می‌کنند که افرادی نظیر علی لاریجانی، علی اکبر ولایتی از جناح اصولگرا و احتمالا محمد رضا عارف از معاونان ریاست جمهوری در دولت محمد خاتمی و شاید حسن خمینی نوه آیت‌الله خمینی خود را برای انتخابات کاندیدا کنند.

با وجودی که کشمکش‌های جناحی هر روز داغ تر می‌شود به نظر می‌رسد که بخش وسیعی از مردم ایران علاقه و توجه چندانی به این مباحث ندارند.

به نوشته این روزنامه، اکثریت شهروندانی که با آنها در مورد انتخابات صحبت شده می‌گویند آنها فردی را ترجیح می‌دهند که بتواند حداقل قیمت ها را ثابت نگاه دارد./انتخاب

 


ویدیو مرتبط :
خاورمیانه کانون بحران آب در دهه های آینده

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

خواسته علی مطهری محقق شد ؛ سوال از رئیس​جمهور در دستور هفته آینده مجلس



 

 

 

در واکنش به تذکرات نمایندگان، نایب رئیس مجلس گفت که طرح سوال از رئیس​جمهور هفته آینده بررسی می​شود.

محمدجواد ابطحی نماینده خمینی​شهر با بیان اینکه جوسازی​هایی علیه مجلس به اسم سوال از رئیس​جمهور صورت می​گیرد، در تذکری گفت: سوال از رئیس​جمهور برای برخی شانتاژخبری شده، چماقی بلند کرده​اند و تعامل قوا را به هم می​زنند.

وی افزود: مدت​هاست برخی این سوال را مطرح کرده​اند، اگر طرح سوال از رئیس​جمهور در زمینه تعداد امضاهای لازم، نصاب دارد، چرا آن را در دستور نمی گذارید که رئیس جمهور بیاید جواب دهد و نمایندگان تصمیم بگیرند و مردم قضاوت کنند.

باهنر که در غیاب لاریجانی، ریاست جلسه امروز را برعهده داشت، در پاسخ به وی گفت: چندین بار این بحث مطرح شده ​است. تعدادی از نمایندگان به ما گفته​اند که زمانی این طرح را امضا کرده​اند که رییس​جمهور مشغول دورکاری بودند و بعد که روال "علی الظاهر" به حالت عادی برگشت، امضایمان را پس گرفتیم.

نایب رئیس مجلس در ادامه با بیان اینکه هفته آینده انشاالله طرح سوال از رئیس​جمهور را در دستور کار مجلس می​گذاریم، اظهار داشت: از این رو دوستان اگر می​خواهند تصمیمی بگیرند، در این هفته اعلام کنند.

مصطفی کواکبیان نماینده سمنان هم در تذکری خواستار اعلام اسامی کسانی شد که امضاهایشان را پس گرفته​اند و گفت: بارها تذکر دادیم که یا این طرح را به جریان بیاندازید یا اینکه اسامی بازپس گیرندگان امضا از طرح سوال از رئیس​جمهور را اعلام کنید تا ما تکلیفمان را بدانیم.

سیدعلی بزرگواری هم قصد بیان تذکری داشت که به جای آن، از ابطحی و کواکبیان تشکر کرد! باهنر هم به شوخی پاسخ داد: من هم از هر سه نفرتان تشکر می​کنم.

پس از دقایقی علی مطهری هم در تذکری خطاب به باهنر گفت: شما بارها در مصاحبه​ها و سخنرانی​هایتان اعلام کرده​اید که بسیاری از امضاها در ایام خانه نشینی رئیس​جمهور جمع شده و چون آن مساله گذشته است، امضاهایشان را پس گرفته​اند.در حالی که من به عنوان کسی که امضاها را جمع اوری می​کردم، می دانم که فقط 12 نفر در آن ایام این طرح را امضا کرده​اند که نشان می دهد حرف شما درست نیست..../تحلیل:عصرایران