اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آمار وحشتناک از مصرف روزانه شیشه در کشور



اخبار,اخباراجتماعی,مواد مخدر

در حالی روزانه ۱۰ معتاد در کشور جان خود را از دست می دهند که آمار کشفیات مواد مخدر در روز ۱۷۰۰ کیلو گرم است و همچنین، روزانه ۸۵۰ قاچاقچی دستگیر می شوند.

به گزارش مهر، کارشناسان می گویند که انسان ۶ هزار سال به دلیل مصرف مواد مخدر اعتیاد را تجربه کرده است و امروز مواد مخدر با چرخش مالی ۱۵۰۰ میلیارد دلار در سال بعد از تجارت نفت و توریسم و سلاح حرف اول را می زند. هر چند که آمارها از مرگ ۲۴۳ میلیون معتاد در جهان روایت دارد اما این چالش همچنان بزرگترین چالش آدمی و دولت ها محسوب می شود.

بر اساس این گزارش مکتوبات تاریخی نشان می دهد که نخستین مخدر که همان تریاک است اولین بار توسط زکریای رازی و ابن سینا شناسایی و بعنوان دارو در درمان بیماری ها استفاده شد اما برخی هم ورود این مخدر را سوغاتی از لشکر کشی نادر شاه به هندوستان می دانند که با خود به ایران آورد.

حالا این ماده مخدر از قالب تریاک عبور کرده و بعد از تولد مخدرهایی مانند حشیش، مرفین، هروئین وارد مخدرهای صنعتی آن هم از نوع نامرغوب و مخرب شده که فرد مصرف کننده را با کمی اشتباه در مصرف از پای در می آورد.

مرگ روزانه ۱۰ معتاد در کشور
آمارهای پزشکی قانونی کشور در سالهای اخیر نشان می دهد روزانه تعدادی از معتادان بر اثر سوء مصرف مواد مخدر جان خود را از دست می دهند. بر اساس این آمارها از سال ۱۳۸۳ تا سال ۱۳۹۲ (۱۰ سال) حدود ۳۹ هزار و ۴۰۶ نفر به علت سوء مصرف مواد مخدر جان خود را از دست داده اند که میانگین روزانه ۱۰ نفر را تشکیل می دهد.

در سال ۹۳ آنچه پزشکی قانونی کشور اعلام کرده است نگران کننده است. بر اساس آمارها مرگ و میر ناشی از سوءمصرف مواد مخدر در هفت ماهه امسال ۱۷۶۲ نفر و در هفت ماهه سال گذشته نیز ۱۶۲۲ نفر بوده است که متاسفانه ۸.۶ درصد افزایش داشته است.

معتادان ایرانی روزانه ۳۴۰ کیلو شیشه مصرف می کنند
با این حال باز هم کارشناسان مخدر شیشه را یکی از پرمصرف ترین مخدر کشور می دانند به نحوی که ستاد مبارزه با مواد مخدر پیش از این اعلام کرده بود: ۳۴۵ هزار نفر در سطح کشور، ماده مخدر صنعتی شیشه مصرف می کنند و شمار معتادان به مصرف شیشه ۲۶ درصد از کل جمعیت معتادان به مواد مخدر کشور است. همچنین میزان مصرف ماده مخدر شیشه در کشور ۱۲۶ تن است در حالیکه میزان کشفیات این ماده مخدر صنعتی، پنج تا هشت تن است.

کاهش قیمت مواد مخدر در کشور
افزایش تولید مخدر در کشورهای همسایه بر بازار مخدرها تاثیر گذاشته به نحوی که در بازار مواد مخدر از عمده تا خرده فروش کاهش قیمت را مشاهده می کنیم به نحوی که قیمت هروئین و شیشه با کاهش زیادی روبرو شده است.

نام مخدر

قیمت/ سال ۸۹ و ۹۰/گزارش پلیس

قیمت سال ۹۱/ گزارش پلیس

قیمت سال ۹۳/گزارش میدانی از معتادان

تریاک

یک کیلو ۷۰۰ هزار تومان

 یک کیلو ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان

کیلویی یک میلیون و ۷۰۰ تومان

هروئین

یک کیلو  ۳ میلیون تومان

یک کیلو ۱۴ میلیون تومان

کیلویی ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان

شیشه

یک کیلو ۵ میلیون تومان

یک کیلو ۱۷ میلیون تومان

کیلویی ۱۲ میلیون تومان

 

دستگیری ۳۰۰ هزار قاچاقچی در سال ۹۳
در کنار این اظهارات علیرضا جزینی قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با بیان اینکه ۴۶۸ تن موادمخدر در ۱۰ ماهه اول سال در کشور کشف شده است گفته است: در طی این ۱۰ ماه و در این رابطه بیش از ۳۰۰ هزار نفر دستگیر شدند که ۶۶ هزار نفر آنها مصرف کننده بودند.

همچنین طی آمار های بدست آمده یک میلیون و ۳۲۵ هزار نفر تا سال ۱۳۹۳ مصرف‌کننده مواد مخدر در کشور هستند که در بهترین شرایط ۲۰ درصد از این معتادین می‎توانند، بهبود بیابند.

دانش آموزان و مواد مخدر
قائم‌مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر گفته است: ۶۷ درصد دانش‌آموزان مصرف‌کننده موادمخدر نخستین تجربه خود را از مدارس آغاز کردند و در دانشگاههای زیر نظر سازمان سنجش ۲.۶ درصد و در دانشگاه‌های وزارت زیر مجموعه وزارت بهداشت ۱.۶ درصد دانشجویان، درگیر مصرف موادمخدر هستند.

کشف ۸۰۰ اسلحه و شهادت ۱۴ مامور در مبارزه با مواد مخدر در سال ۹۳
همچنین در سال جاری ۲۳۱ کارگاه شیشه در کشور منهدم شده و یک هزار و ۷۰۰ کیلوگرم شیشه هم کشف شده است. در آمارها آمده ۸۰۰ قبضه اسلحه از حمل‌کنندگان موادمخدر به دست آمده و در طی درگیری‎ها ۱۴ شهید را در راه مبارزه با موادمخدر تقدیم نمودیم.

مواد مخدر آسانتر از آسپرین در دسترس است
امان‌اله قرایی مقدم جامعه شناس می گوید: باید همه سازمان ‌ها، مردم و مسئولین دست به دست هم دهند تا شاهد پیشگیری از اعتیاد در جامعه باشیم. البته اینكه بگوییم تنها یه قشر یا نهاد تاثیر قاطع و ۱۰۰ درصدی در پیشگیری از این بلای خانمان سوز دارند، صحیح نیست بلكه همگان باید در این امر مشاركت كنند.

این جامعه شناس با اشاره تئوری میدان نیروی ارسطو و انیشتین گفت: این تئوری در رابطه با معضل اعتیاد نیز وجود دارد كه عوامل برانگیزنده آن، طلاق والدین، بیكاری، نبود شادی، فحشاء خانواده، كم رنگ شدن اعتقادات دینی، جو پراكنی، در دسترس بودن مواد و و دوستان ناباب است كه در مقابل آن عواملی چون اعدام، زندان، دادگاه و پلیس قرار دارد. متاسفانه عوامل بازدارنده در اعتیاد كمتر از عوامل برانگیزنده است و عواملی چون بیكاری و افزایش طلاق و مشكلات اقتصادی به افزایش آمار اعتیاد در كشور دامن زده است.

وی ضمن انتقاد نسبت به این مساله كه متاسفانه بسیاری از مواد مخدر به راحتی قابل دسترس است، افزود: گاهی مواد مخدر آسانتر از قرص آسپرین در اختیار معتادان قرار می‌گیرد.

قرایی مقدم با اشاره به آمار ۱۰.۵ درصدی بیكاری و زیرخط فقر قرارگرفتن تعدادی از افراد جامعه اظهار داشت: پركردن اوقات فراغت جوانان، پاكسازی مناطق آلوده لازم است در كنار سایر ریشه‌های گرایش به اعتیاد مورد توجه قرار گیرد. البته صدا و سیما باید با اجرای برنامه‌های مناسب و شاد و برای جوانان آنان را به سوی خود جذب كند و پس آز آن با فرهنگ‌سازی و آموزش در جهت پیشگیری از اعتیاد گام‌های موثر بردارد. در حال حاضر اكثر سریال‌های تلویزیونی غمناك بوده و مشكلات مردم را دو چندان می كند در حالی كه برنامه‌ باید در جهت نشاط اجتماعی عمل كند.

وی گفت: افزایش طلاق، مشكلات اقتصادی خانواده‌ها، بیكاری و كمبود شادی از عواملی به شمار می‌رود كه فضای جامعه را مسموم ساخته كه باید برای رفع این مشكلات، اقدامات مستمر، كارشناسی شده و اساسی انجام گیرد.

 

اخبار اجتماعی - مهر


ویدیو مرتبط :
توهم وحشتناک ناشی از مصرف شیشه !

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آمار وحشتناک وزیر کشور از مصرف مواد مخدر



اخبار ,اخبار اجتماعی ,مصرف مواد مخدر

 

اخبار اجتماعی - آمار وحشتناک وزیر کشور از مصرف مواد مخدر

عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور عصر امروز در خانه سینما حضور پیدا کرد تا با سینماگران درباره مواد مخدر و نقش اهالی سینما در پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر صحبت کند اما آماری که وی از میزان مصرف مواد مخدر و تأثیرات آن بر جامعه به سینماگران ارائه داد باعث تعجب اهالی سینما شد.

 عبدالرضا رحمانی فضلی عصر امروز بعد از نمایش فیلمی پیرامون تأثیرات فاجعه بار مصرف مواد مخدر بر خانواده‌ها، به روی سن سالن سیف الله داد خانه سینما آمد و خطاب به سینماگران گفت: ما دست استمداد به طرف سینماگران دراز می‌کنیم تا ما را در کار خیر و عمل صالح یاری کند.
 
وی با اشاره به رویکرد توسعه محور خود در برنامه‌های وزارت کشور گفت: من هرجا بودم این نگاه توسعه محور را داشته‌ام و امروز نیز در وزارت کشور این نگاه با توجه به بحث‌های اجتماعی مورد توجه جدی است و ما می‌خواهیم از همه مردم و ظرفیت‌ها در این راه کمک بگیریم.
 
وی با اشاره به مشکلات پیش روی کشور در مبارزه با مواد مخدر گفت: علی رغم هزینه‌های بسیاری که برای مبارزه با مواد مخدر انجام داده‌ایم و شهدای گرانقدری که در این راه تقدیم کرده‌ایم اما باز هم از قاچاقچیان و معتادین عقب هستیم.
 
رحمانی فضلی ادامه داد: امروز دیگر روش‌های سنتی در مبارزه با مواد مخدر با توجه به پیچیدگی موضوع پاسخگو نیست و اگر بخواهیم از‌‌ همان روش‌های گذشته استفاده کنیم موفق نیستیم.
 
وی با اشاره به اینکه امروز مواد مخدر به یک صنعت مالی در دنیا تبدیل شده است گفت: گردش مالی و سود ناشی از تولید و انتقال مواد مخدر در دنیا بیش از هزار میلیارد دلار است که از این میان گردش مالی مواد مخدر در ایران سه میلیارد دلار می‌شود همین امر نشان می‌دهد که برای تولیدکنندگان مواد مخدر، ایران سود بالایی دارد و به ریسک فعالیت در این حوزه می‌ارزد.
 
وزیر کشور با اشاره به لزوم گسترش فعالیت‌های مردمی در مبارزه با مواد مخدر گفت: من با نهادهای مختلف جلسه داشته‌ام و حتی قصد داریم جلسه‌ای را نیز با حضور نهادهای مردم نهاد و رئیس جمهور برگزار کنیم تا نقش ان جی او‌ها در مبارزه با مواد مخدر بیشتر شود.
 
وی با اشاره به میزان معتادین کشور گفت: ما امروز براساس آمار یک میلیون و ۳۵۰ هزار نفر معتاد داریم که با احتساب خانواده آن‌ها ۵ میلیون نفر مستقیم مصرف مواد مخدر هستند و یک میلیون خانواده در این امر درگیر هستند. درسالهای اخیر میزان گرایش خانم‌ها به مواد مخدر بسیار افزایش پیدا کرده و این امر بسیار نگران کننده است. همچنین بخش مهمی از مصرف کنندگان یعنی ۱۷ درصد مصرف کنندگان افراد تحصیل کرده و لیسانس به بالا هستند.
 
وی با اشاره به اینکه باید در رویکرد مبارزه با مواد مخدر ۴ اصل را در نظر داشت افزود: پیشگیری، درمان، مقابله و صیانت ۴ اصلی است که باید در این حوزه مورد توجه قرار گیرد.
 
رحمانی فضلی افزود: در بخش پیشگیری فعالیت‌های خوبی در ماه‌های اخیر شده است ما در ماه‌های اخیر بیش از ۲۰۰ لابراتوار تهیه و تولید مواد مخدر را از بین برده‌ایم. البته منظور لابراتوار یک آزمایشگاه پیچیده نیست بلکه امروز یک آشپزخانه نیز تبدیل به محل تولید مواد مخدر شده است.
 
وی ادامه داد: امروز ۸۰ درصد معتادین خودشان تبدیل به توزیع کننده و فروشنده مواد مخدر شدند و ما در حوزه درمان بیش از ۱۶ هزار نفر از معتادین را جمع کردیم و سعی داریم که نگهداری آن‌ها را به ان جی او‌ها بسپاریم هرچند امروز ۸۰ درصد معتادین توسط این ان جی او‌ها که بیشترشان خصوصی است و توسط افرادی که از اعتیاد بازگشته‌اند اداره می‌شود نگهداری می‌شوند.
 
رحمانی فضلی ادامه داد: امروز شبکه‌های توزیع مواد مخدر که از خارج از کشور مواد را به داخل وارد می‌کنند به شبکه عظیمی از سیستم‌های پیشرفته امنیتی و مخابراتی دسترسی دارند و در حالی که ما مرز‌ها را به روی آن‌ها بسته‌ایم آن‌ها از طریق دریای عمان و راه‌های آبی می‌خواهند مواد را وارد کشور کنند. به همین دلیل ما اعلام کردیم که نباید در مبارزه با آن‌ها فقط به حمل و نقل کنندگان مواد بسنده کرد و نباید هیچ محموله‌ای بدون کنترل و پیگیری‌‌ رها شود و باید به سرشاخه‌های آن‌ها دسترسی پیدا کرد.
 
وی با اشاره به تولید ۷ هزار و ۵۰۰ تن مواد مخدر در ماه‌های گذشته در افغانستان گفت: کشفیات ما نیز ۱۹ درصد افزایش پیدا کرده است هرچند با برنامه ریزی درست توانستیم هزینه‌های اضافی را ۴۱ درصد کاهش دهیم.
 
وزیر کشور نقش سینماگران را در آگاه کردن جامعه به معضلات مصرف مواد مخدر بسیار مهم دانست و افزود من بعضی فیلم‌های سینمایی را می‌بینم که بسیار خرسند می‌شوم مانند فیلم دهلیز که بسیار روان و زیبا ساخته شد و پیام خوبی داشت.


وی ادامه داد: سینماگران ابزار کار خوبی دارند و باید با آثار خود تصویرسازی ذهنی و نگاه فرهنگی مردم را به اعتیاد و خانواده‌هایی که درگیر مواد مخدر هستند عوض کنند. امروز ما باید به جای پس زدن خانواده‌های معتادین به مواد مخدر آن‌ها را مورد ملاطفت قرار دهیم.
 
رحمانی فضلی افزود: امروز ما صد‌ها خیریه ایتام و خیریه‌های مدرسه سازی داریم اما یک خیریه مناسب که فرزندان معتادان را تحت سرپرستی قرار دهد نداریم در حالی که باید به این امر توجه کنیم. 

اخبار اجتماعی - ایلنا