اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آمار نگران‌کننده فرار مغزها از وزارت نفت



 

 

مهر: در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی مخالفان فوریت طرح قانون وزارت نفت معتقد بودند که تدوین این قانون وظیفه دولت است و مجلس نباید این وظیفه دولت را بر عهده بگیرد، در مقابل موافقان این فوریت عدم پایبندی دولت به تدوین این قانون را دلیل لزوم دخالت مجلس در این امر خواندند. نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز سه شنبه بررسی یک فوریت طرح قانون وزارت نفت را در دستور کار داشتند.

علی ادیانی راد نماینده قائم شهر و عضو کمیسیون انرژی مجلس که از طراحان این طرح است در دفاع از فوریت این طرح اظهار داشت: 22 سال است از صدور مجوز تاسیس وزارت نفت می گذرد و این در حالی است که وزارت نفت هم اکنون فاقد پرسنل وزارتخانه ای است و پرسنل آن از شرکت نفت و دیگر شرکت های تابعه مامور هستند.

وی افزود: بودجه این وزارتخانه در تراز با دیگر وزارتخانه ها نیست بودجه آن در سال 90 ،16 میلیون تومان است که این وزارتخانه نمی تواند با توجه به شرایط اقتصادی و نفتی اثرگذار باشد و اقدامات خود را انجام دهد بنابراین ضرورت دارد این قانون اصلاح شود.

وی گفت: بدون تصویب این طرح، بررسی طرح مربوط به اساسنامه شرکت ملی نفت امکان ندارد زیرا تصویب قانون وزارت نفت و قانون نفت که پیش از این در مجلس به تصویب رسید جزو اسناد بالادستی برای ورود و بررسی اساسنامه شرکت های تابعه وزارت نفت است.

ادیانی راد خاطر نشان کرد: ضرورت بازنگری در اهداف و وظایف وزارت نفت احساس می شود آنچه امروز به عنوان وظایف وزارت نفت اجرا می شود مربوط به قانون 22 سال قبل است بنابراین برای کارآمدسازی وزارت نفت و بازکردن دست وزارت نفت در تولید صیانتی و ورود عالمانه به میادین مشترک نفتی ضرورت دارد این قانون مورد بازنگری قرار گیرد، زیرا قانون فعلی کارآمدی لازم را ندارد.

نماینده قائم شهر خاطر نشان کرد: ما در وزارت نفت با فرار مغزها مواجه هستیم، کارشناسان زبده و توانای ما تمایل به حضور در کشورهای دیگر از جمله کشورهای حاشیه خلیج فارس دارند و آمار فرار مغزها و جابه جایی ها در وزارت نفت نگران کننده است تا حدی که مجاز به بیان آن از تریبون نیستم.

نادر قاضی پور نماینده ارومیه به عنوان مخالف با  فوریت این طرح گفت: بهتر است کمیسیون انرژی مجلس به وظایف نظارتی خود بپردازد و تخلفات نفتی را نظارت کند و با اعمال ماده 233 آیین نامه داخلی مجلس بر وزارت نفت نظارت داشته باشد.

وی از کمیسیون انرژی خواست تا به دولت فشار آورده و از دولت بخواهد خودش در این خصوص لایحه به مجلس دهد.

قاضی پور گفت چه فایده ای دارد که ما قانونی بنویسیم و دولت اجرا نکند.

وی تاکید کرد: بهتر است کمیسیون اصل نود و کمیسیون انرژی مجلس در خصوص وزارت نفت نظارت های خود را داشته باشند و به دولت فشار آورند زیرا دولت طبق برنامه پنجم موظف به ارائه لایحه در خصوص اساسنامه شرکت ملی نفت است.

در ادامه جلسه سید عماد حسینی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در موافقت با فوریت این طرح گفت: امور سیاست گذاری و حاکمیتی و نظارتی در اختیار مجلس است ما نمی توانیم سلب اختیار کنیم ما اصلاح قانون نفت را در مجلس به تصویب رساندیم و تصویب قانون وزارت نفت نیز در راستای تصویب اساسنامه شرکت ملی نفت است و تا این طرح به تصویب نرسد امکان بررسی اساسنامه شرکت ملی نفت وجود ندارد.

وی خاطر نشان کرد: ما هم اکنون قانون جامعی در وزارت نفت نداریم یکی از دلایل ارائه این طرح عدم شفافیت مالی در وزارت نفت است. اساسنامه شرکت ملی نفت باید تاکنون به مجلس ارائه می شد که نشده است بنابراین ما اولین گام را که تصویب قانون نفت بود برداشتیم و هم اکنون تصویب قانون وزارت نفت دومین گامی است که به سوی تصویب اساسنامه شرکت ملی نفت برداشته شده است.

نماینده مجلس شورای اسلامی پس از استماع سخنان موافق و مخالف با 117 رای موافق، 17 رای مخالف و 19 رای ممتنع از 205 نماینده حاضر با فوریت این طرح موافقت کردند.

در صورت تصویب نهایی این طرح، قانون وزارت نفت در مجلس به تصویب می رسد..../مهر


ویدیو مرتبط :
می توان وزارت صنعت،معدن وتجارت راجایگزین وزارت نفت کرد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

افزایش نگران کننده آمار ایدز جنسی در ایران



 

 

ایدز

 

 

بر اساس اعلام وزارت بهداشت ابتلا به ایدز از طریق رابطه جنسی در رده دوم انتقال این بیماری قرار دارد به طوری که به گفته وزیر بهداشت زمانی نگران انتقال ایدز از طریق خون آلوده و اعتیاد تزریقی بودیم اما امروز رفتارهای پرخطر جنسی موجب افزایش موارد ابتلا به HIV ایدز شده است.

 وزارت بهداشت آمار جدید از موارد ابتلا به ویروس HIV/AIDS در کشور را که مربوط به سه ماهه نخست امسال بود، ارائه داد که در این آمار میزان ابتلا به ایدز از طریق رابطه جنسی 9.1 درصد اعلام شده است.

دکتر حمیدرضا شاعری، رئیس انجمن ایدز ایران معتقد است که آمار وزارت بهداشت در مورد ایدز مربوط به مبتلایان به این بیماری از سال 65 تا کنون است و به هیچ دردی نمی‌خورد. در واقع ارایه نشدن آمار به روز که نشان دهنده وضعیت کنونی ابتلا به ایدز در ایران باشد جای سئوال است.

بر اساس آمار وزارت بهداشت که از طریق دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور جمع آوری شده است، تا اول تیر 89 مجموعا 21 هزار و 435 نفر افراد مبتلا به HIV/AIDS در کشور شناسایی شده اند که 6/92 درصد آنان را مردان و 4/7 درصد را زنان تشکیل می دهند.

این در حالی است که بر اساس آمار سه ماهه چهارم سال 88 ، تعداد مبتلایان به این بیماری 20 هزار و 975 مورد بوده است. بنابراین در سه ماه اول امسال 460 مورد جدید ابتلا به HIV/AIDS شناسایی شده که به معنای پنج مورد در هر روز است.

دکتر وحید دستجردی، وزیر بهداشت با بیان اینکه سالانه 5 تا 10 نفر از طریق روسپی ها مبتلا به HIV ایدز می‌شوند، گفت:  زمانی نگران انتقال ایدز از طریق خون آلوده و اعتیاد تزریقی بودیم اما امروز رفتارهای پرخطر جنسی و روسپی ها موجب افزایش موارد ابتلا به HIV ایدز شده است.

وی با اظهار تاسف از اینکه جوانان و نوجوانان ما از آموزش کافی در زمینه رفتارهای جنسی برخوردار نیستند، افزود: این در حالی است که روسپی ها در جامعه پراکنده‌اند و مسایل مربوط به رفتارهای پرخطر جنسی منجر به افزایش موارد HIV ایدز در کشور می‌شود.

دکتر مینو محرز، رئیس مرکز تحقیقات ایدز کشور در خصوص افزایش موارد ایدز جنسی گفت: وقتی سن ازدواج بالا می رود و از سوی دیگر آمار طلاق رو به افزایش است به طبع تماس جنسی محافظت نشده نیز افزایش یافته و در نتیجه شیوع موارد ابتلا به ایدز از طریق این شکل از تماسهای جنسی شدت می یابد.

بر اساس اعلام اداره سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس وزارت بهداشت، مطالعات سال 88 نشان می‌دهد از مجموع 20 هزار و 547 مورد آلودگی ثبت شده به ویروس ایدز 76 درصد آلودگی در گروه سنی 15 تا 44 سال اتفاق افتاده است.

دکتر عباس صداقت، رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت با اشاره به تدوین برنامه سوم کشوری مبارزه با ایدز گفت: این برنامه که تا سال 94 تدوین شده است به زودی برای اجرا به هیئت دولت ارایه می شود.

وی افزود: آموزش مقابله با رفتارهای پر خطر مانند مصرف مواد روانگردان و در دسترس قرار گرفتن داروهای اساسی به بیماران، نظام مراقبت از بیماری توجه به زنان، ‌تقویت پژوهشهای کاربردی در زمینه ایدز و حمایت اجتماعی از این بیماران، از اهم محورهای برنامه سوم کشوری مبارزه با ایدز است.

رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت با توجه به شناسایی بیش از 20 هزار بیمار آلوده به ویروس HIV در کشور گفـت: ایدز درمان قطعی ندارد اما با آموزش و اطلاع رسانی می توان از معرض خطر قرارگرفتن جوانان به این بیماری پیشگیری کرد.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، علل ابتلا به HIV در بین کل مواردی که از سال 1365 تا کنون در کشور به ثبت رسیده اند به ترتیب تزریق با وسایل مشترک در مصرف کنندگان مواد (9/69 درصد)، رابطه جنسی (1/9 درصد)، دریافت خون و فرآورده های خونی (1/1درصد) و انتقال از مادر به کودک (6/0 درصد) بوده است. راه انتقال در 3/19 درصد از این گروه نامشخص مانده است.

در مقایسه این آمار با مواردی که ابتلا آنان در سال 1388 گزارش شده است، اعتیاد تزریقی 3/71 درصد، برقراری روابط جنسی 6/17 درصد، و انتقال از مادر مبتلا به کودک 6/1درصد را تشکیل داده است. همچنین در 5/9 درصد از موارد شناسایی شده در سال گذشته، راه انتقال نامشخص بوده است.

دکتر محمدمهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت با اشاره به افزایش موارد ابتلا به عفونت ایدز در منطقه مدیترانه شرقی که شامل ایران نیز می شود، گفت: برآورد می‌شود 80 هزار نفر آلوده به ویروس ایدز در کشور وجود داشته باشند.

بررسیهای آماری و تحلیلی نشان می دهد که ایدز از طریق رفتارهای جنسی کنترل نشده در کشور رو به افزایش است و در این بین قشر جوان و نوجوان جامعه به دلیل موانع و محدودیتهایی که در زمینه اطلاع رسانی از بیماری ایدز دارند، بیش از سایرین در معرض خطر قرار دارند و می بایست با اتخاذ راهکارهای علمی و اجرایی، جامعه را از پیامدهای ناگوار ایدز مصون نگه داشت...../تحلیل:عصرایران