اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آمارهایی که اعلام نمی‌شود!



اخبار,اخباراجتماعی, سوءتغذیه


 اخباراجتماعی - آمارهایی که اعلام نمی‌شود!

به طور مثال مطالعاتی در زمینه درآمد و سوءتغذیه سالمندان کشور انجام شده، اما مسئولان حاضر نیستند اعلام کنند که چند درصد سالمندان سوءتغذیه دارند یا چند درصد آنان هیچ درآمدی ندارند.

آمار و ارقام، مهمترین ابزار ارزیابی عملکرد گذشته و مقایسه با حال و همچنین برنامه ریزی برای آینده است. نبود آمار دقیق یکی از معضلات جدی سازمان‌ها و نهادهای مختلف است؛ در نظام سلامت نیز آمارها اهمیتی دو چندان می‌یابند.

به گزارش ایرنا،در برخی موارد مربوط به نظام سلامت، هنوز مطالعات دقیقی برای احصاء آمار انجام نشده، بطور مثال اینکه گاهی خبرنگاران در یک گزارش خبری خود می‌خواهند بدانند چند درصد مبتلایان به یک بیماری روانی، کودکان هستند، این آمار معلوم نیست یا شاید مسئولان مربوطه اطلاعی ندارند.

در این بین اما بویژه در سال‌های اخیر، وزارت بهداشت اقدام به اجرای طرح‌های میدانی و پیمایشی برای احصای آمار انواع بیماری‌ها و مشکلات سلامت جامعه کرده است.


جالب است که با وجود اینکه برخی آمارها در وزارت بهداشت احصا شده، اما مسئولان ذیربط از بیان آنها خودداری می‌کنند.

به طور مثال مطالعاتی در زمینه درآمد و سوءتغذیه سالمندان کشور انجام شده، اما مسئولان حاضر نیستند اعلام کنند که چند درصد سالمندان سوءتغذیه دارند یا چند درصد آنان هیچ درآمدی ندارند.


آمار سوءتغذیه کودکان بویژه در مناطق محروم نیز پنهان مانده و یکی از مسئولان در این زمینه گفته بود که بیان این مسایل دردسر آفرین است.

پنهان کاری در بیان آمار البته پیش از این نیز در نظام سلامت وجود داشته، بطور مثال چند سال پیش مسئولان بهداشتی تا مدتی از بیان آمار مبتلایان به وبا در کشور خودداری می‌کردند، تا اینکه به طور ناگهانی این بیماری تبدیل به یک اپیدمی گسترده شد.

برخی افراد نیز معتقدند که وزارت بهداشت، آمار دقیقی از بیماری‌هایی که ارقام رسمی آنها را اعلام می‌کند، ندارد.

بطور مثال وزارت بهداشت آمار مبتلایان به ایدز را بیش از 27 هزار نفر اعلام می‌کند، درحالیکه منابع دیگر آن را حدود یکصد هزار نفر می‌دانند.

پنهان ماندن آماری مانند آمار سوءتغذیه کودکان یا سالمندان که بطور مستقیم به سلامت عده زیادی از مردم ارتباط دارد، موجب می شود این آمارها از دسترس همه اقشار حتی خبرنگاران که پل ارتباطی مردم و مسئولان محسوب می‌شوند نیز پنهان بماند و خبرنگاران نتوانند پیگیری‌های لازم را برای رفع این مشکل انجام دهند.


  اخبار اجتماعی - ایرنا
 


ویدیو مرتبط :
آمارهایی که الکی اند ولی بعد از گذشت صباحی واقعی میشوند

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آمارهایی که اعلام نمی شود!


آمار سوءتغذیه کودکان بویژه در مناطق محروم نیز پنهان مانده و یکی از مسوولان در این زمینه گفته بود که بیان این مسایل دردسر آفرین است.

ایرنا: آمار و ارقام، مهمترین ابزار ارزیابی عملکرد گذشته و مقایسه با حال و همچنین برنامه ریزی برای آینده است.

نبود آمار دقیق یکی از معضلات جدی سازمان ها و نهادهای مختلف است؛ در نظام سلامت نیز آمارها اهمیتی دو چندان می یابند.

در برخی موارد مربوط به نظام سلامت، هنوز مطالعات دقیقی برای احصای آمار انجام نشده، بطور مثال اینکه گاهی خبرنگاران در یک گزارش خبری خود می خواهند بدانند چند درصد مبتلایان به یک بیماری روانی، کودکان هستند، این آمار معلوم نیست یا شاید مسوولان مربوطه اطلاعی ندارند.

در این بین اما بویژه در سال های اخیر، وزارت بهداشت اقدام به اجرای طرح های میدانی و پیمایشی برای احصای آمار انواع بیماری ها و مشکلات سلامت جامعه کرده است.

جالب است که با وجود اینکه برخی آمارها در وزارت بهداشت احصا شده، اما مسوولان ذیربط از بیان آنها خودداری می کنند.

بطور مثال مطالعاتی در زمینه درآمد و سوءتغذیه سالمندان کشور انجام شده اما مسوولان حاضر نیستند اعلام کنند که چند درصد سالمندان سوءتغذیه دارند یا چند درصد آنان هیچ درآمدی ندارند.

آمار سوءتغذیه کودکان بویژه در مناطق محروم نیز پنهان مانده و یکی از مسوولان در این زمینه گفته بود که بیان این مسایل دردسر آفرین است.

پنهان کاری در بیان آمار البته پیش از این نیز در نظام سلامت وجود داشته، بطور مثال چند سال پیش مسوولان بهداشتی تا مدتی از بیان آمار مبتلایان به وبا در کشور خودداری می کردند تا اینکه بطور ناگهانی این بیماری تبدیل به یک اپیدمی گسترده شد.

برخی افراد نیز معتقدند که وزارت بهداشت، آمار دقیقی از بیماری هایی که ارقام رسمی آنها را اعلام می کند، ندارد.

بطور مثال وزارت بهداشت آمار مبتلایان به ایدز را بیش از 27 هزار نفر اعلام می کند درحالیکه منابع دیگر آن را حدود یکصد هزار نفر می دانند.

پنهان ماندن آماری مانند آمار سوءتغذیه کودکان یا سالمندان که بطور مستقیم به سلامت عده زیادی از مردم ارتباط دارد، موجب شود این آمارها از دسترس همه اقشار حتی خبرنگاران که پل ارتباطی مردم و مسوولان محسوب می شوند نیز پنهان بماند و خبرنگاران نتوانند پیگیری های لازم را برای رفع این مشکل انجام دهند.