اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آغاز واردات 5 تا 10 میلیون لیتر بنزین/ احتمال افزایش سهمیه‌های بنزین



افزایش سهمیه‌های بنزین,سهمیه‌ بنزین

گزارش از تحولات جدید بنزینی؛
آغاز واردات 5 تا 10 میلیون لیتر بنزین/ احتمال افزایش سهمیه‌های بنزین

همزمان با آغاز شمارش معکوس برای آغاز واردات 5 تا 10 میلیون لیتر بنزین از پائیز سالجاری و رشد افسار گسیخته مصرف این فرآورده نفتی، کمیسیون انرژی مجلس پیشنهاد جدیدی به دولت به منظور افزایش سهمیه بنزین برخی از خودروها ارائه کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، از ابتدای سالجاری تاکنون متوسط مصرف بنزین ایران با ثبت رشدی حدود هفت درصدی به مرز 80 میلیون لیتر در روز افزایش یافته است و با این وجود مسئولان شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی سونامی مصرف این فرآورده نفتی در کشور را طبیعی عنوان می کنند.

همزمان با رشد افسار گسیخته مصرف بنزین در سالجاری، تراز تولید این فرآورده نفتی هم در کشور منفی شده است به طوری که با تولید 65 میلیون لیتر بنزین در پالایشگاه های نفت، پاسخگوی نیاز روز افزون ناوگان حمل و نقل کشور نیست.

در این بین تولید 7 تا 10 میلیون لیتر بنزین پایه در مجتمع های پتروشیمی هم از سال گذشته تاکنون آغاز شده است و پیش بینی می شود با توجه به وضعیت فعلی تولید و مصرف بنزین، تولید این فرآورده نفتی تا اطلاع ثانوی ادامه داشته باشد.

بیژن زنگنه وزیر نفت هم با اشاره به ضرورت واردات بنزین، گفته است: واردات این فرآورده نفتی از خارج کشور موقتی بوده و در صورت تامین بخشی از نیازها، واردات بنزین متوقف خواهد شد.

از سوی دیگر مجلس شورای اسلامی هم درباره واردات بنزین به وزارت نفت چراغ سبز نشان داده و تاکید کرده است: بر اساس مفاد قانون بودجه سالجاری محدودیت قانونی برای واردات بنزین وجود ندارد.

پیگیری‌های خبرنگار مهر از شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی حاکی از آن است که با توجه به وضعیت فعلی مصرف بنزین، هم اکنون نیاز سنجی درباره میزان واقعی واردات بنزین در حال انجام است.

از این رو از مهر ماه سالجاری بین 5 تا 10 میلیون لیتر بنزین سوپر و با اکتان بالا وارد کشور خواهد شد و این احتمال وجود دارد که به جای پرداخت مستقیم ارز برای واردات بنزین، تهاتر این فراورده نفتی با نفت سنگین در دستور کار قرار بگیرد.

پیشنهاد مجلس برای افزایش سهمیه‌های بنزین
به گزارش مهر، ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور اخیرا سه سناروی جدید را به منظور ساماندهی سهمیه های بنزین به کمیسیون زیربنائی دولت ارسال کرده است که در صورت تصویب و ابلاغ این سناریوها، سهمیه بنزین برخی از خودروها و متورسیکلت ها حذف و یا کاهش می یابد.

سیدمجتبی شفیعی رئیس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت هفته‌جاری در جمع خبرنگاران با بیان اینکه اصلاح سهمیه بنزین برخی از خودروها منجر به مدیریت مصرف این فرآورده نفتی در کشور خواهد شد، تاکید کرده است: از این رو در صورت موافقت دولت، سهمیه بنزین موتوری‌های فاقد پلاک ملی، وانت بارهایی که در خدمت ناوگان حمل و نقل نبوده و خودروهای متوقف شده در پارکینگ‌های پلیس قطع و یا اصلاح خواهد شد.

با این وجود نادر فریدونی در تشریح پیشنهاد بنزینی کمیسیون انرژی مجلس برای سهمیه بندی بنزین، گفته است: کمیسیون انرژی مجلس خواستار افزایش سهمیه بنزین 400 تومانی برخی از خودروسواران شده است.

این عضو کمیسیون انرژی مجلس با اعلام اینکه با وجود اینکه چندین سال از اجرای این طرح می‌گذرد اما اشکالاتی به سهمیه بندی سوخت وارد است، تصریح کرده است: با وجود اینکه مدیریت حساب شده‌ای باید بر استفاده از این کارت‌ها باشد متاسفانه در حال حاضر نظارت و مدیریتی  بر این امر مشاهده نمی‌شود.

به گفته وی از طرفی ‌60 لیتر بنزینی که در هر ماه برای هر خودرو در نظر گرفته شده نارضایتی بسیاری از مردم را در پی دارد و بیشتر مردم با این میزان سهمیه با مشکل روبرو هستند؛ از طرف دیگر عده‌ای متمولانی هستند که به کارت سوخت احتیاج ندارند و توانایی استفاده از بنزین آزاد را دارند به طوری که میزان این افراد در سطح کشور حدود 10 تا 20 درصد است.

نماینده مردم فیروزآباد در خانه ملت با تاکید بر اینکه 50 تا 60 درصد مردم بیش از میزان سهمیه فعلی به بنزین نیاز دارند، بیان کرده است: این میزان مردم توانایی خرید بنزین با نرخ آزاد را ندارند و باید میزان سهمیه آنها افزایش یابد.

این مقام مسئول با یادآوری اینکه عده‌ای از افراد نیز در این میان به واسطه گری و سوداگری می پردازند و عده دیگری خودروهای متعدد دارند که فقط از کارت سوخت این خودروها استفاده می کنند و سهمیه خود را در بازار آزاد به فروش می‌رسانند؛ این موضوع در شهرستان ها کاملا آشکار است، تاکید کرده است: باید سهیه بندی‌ها به گونه‌ای باشد که سهمیه بنزین افرادی که به سوخت نیاز واقعی دارند افزایش یابد و افرادی که به دنبال سوداگری هستند از گردونه دریافت بنزین سهمیه‌ای حذف شوند.
مهر

 


ویدیو مرتبط :
قانونی بودن یا نبودن واردات 7 میلیون لیتر بنزین بالاتر

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

زنگ خطر قطع گاز جایگاه‌های CNG / احتمال آغاز واردات بنزین





اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

زنگ خطر قطع گاز جایگاه‌های CNG / احتمال آغاز واردات بنزین

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی سی.ان.جی کشور با تشریح عواقب اقتصادی تعطیلی جایگاه‌های CNG، اعلام کرد: با تعطیلی جایگاه‌های CNG احتمال افزایش مصرف روزانه بنزین از سرگیری واردات این فراورده نفتی قوت می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، شرکت ملی گاز در راستای اجرای بخشنامه دولت، قطع گاز مشترکان بدهکار گازی سراسر کشور را از روز گذشته 18 شهریور ماه به طور رسمی آغاز کرد.بر این اساس در بین مشترکان بدهکار گازی دولت، نام جایگاه‌های CNG با بدهی 380 میلیارد تومانی هم به چشم می خورد و از این رو پیش بینی می‌شود به‌زودی تعدادی از جایگاه‌های CNG کشور هم به دلیل بدهی‌های گازی به دولت تا مدتی تعطیل شوند. 

در حال حاضر حدود یکهزار و 930 باب جایگاه CNG در استان‌های مختلف فعال است که به طور متوسط روزانه 2 تا 5 درصد این جایگاه‌ها به دلیل انجام تعیرات اساسی و یا نبود برخی از قطعات یدکی تعطیل هستند که با خاموش شدن جایگاه‌های بدهکار، بار گازرسانی به خودروهای دوگانه سوز بر سر سایر مجاری عرضه می‌افتد. 

اردشیر دادرس امروز در گفتگو با مهر با بیان اینکه در حال حاضر جایگاه‌های CNG بالاترین قیمت را برای خرید گاز در جهان به دولت می‌پردازد، درباره بدهی 380 میلیارد تومانی جایگاه‌های CNG به دولت، گفت: تا مرداد ماه سالجاری جایگاه‌های CNG هیچگونه بدهی از بابت عدم پرداخت گازبها به دولت نداشته اند. 

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی سی.ان.جی کشور با اعلام اینکه قطع گاز جایگاه‌های CNG بدهکار کشور را با 3 چالش اساسی روبرو می کند، تصریح کرد: در حال حاضر متوسط قیمت فروش هر متر مکعب گاز به مشترکان خانگی 90 تومان و صنایع 70 تومان است. 

وی با تاکید بر اینکه اما هر مترمکعب گاز به جایگاه‌های CNG معادل 260 تومان فروخته می شود، اظهار داشت: به عبارت دیگر، جایگاه‌ها با مصرف چهار درصد گاز تولیدی کشور حدود 25 درصد درآمدهای گازی دولت را تامین می‌کنند. 

این فعال اقتصادی با یادآوری اینکه با تعطیلی جایگاه‌های CNG قطعا از حجم درآمدهای گازی دولت کاسته خواهد شد، اظهارداشت: در سال‌های اخیر هدف از توسعه صنعت سی.ان.جی، کاهش مصرف بنزین بوده است. دادرس با بیان اینکه با تعطیلی جایگاه‌های CNG مصرف بنزین کشور هم افزایش می‌یابد، اعلام کرد: در حال حاضر به طور متوسط روزانه بین 18 تا 20 میلیون مترمکعب گاز در جایگاه‌های CNG مصرف می شود که معادل مصرف روزانه 18 تا 20 میلیون لیتر بنزین است. 

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی سی.ان.جی با اشاره به اینکه تعطیلی جایگاه‌های CNG منجر به افزایش مصرف و حتی از سرگیری واردات روزانه بنزین خواهد شد، گفت: قطعا واردات بنزین در شرایط فعلی که منجر به خروج ارز از کشور می‌شود، توجیه اقتصادی ندارد. 

وی همچنین با بیان اینکه پس از اجرای فاز اول هدفمندی یارانه‌ها بسته‌های حمایتی از صنایع سی.ان.جی ارائه نشده است، تصریح کرد: با این سیاست‌ها به نظر می‌رسد به جای بسته حمایتی، ریاضت اقتصادی به جایگاه‌های CNG ارائه شده است. این فعال اقتصادی در پایان خاطرنشان کرد: دولت از ابتدای سالجاری تاکنون اقدامی برای تعیین کارمزد جایگاه‌های CNG نکرده که قطع گاز برخی از جایگاه‌های بدهکار را هم در دستور کار قرار داده است./مهر