اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آغاز واردات خودرو و موبایل با ارز مبادله‌ای/ طلا هم مشمول ارز مبادله‌ای شد



اخبار,اخبار داغ,اخبار جدید

آغاز واردات خودرو و موبایل با ارز مبادله‌ای/ طلا هم مشمول ارز مبادله‌ای شد

معاون کل سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به آغاز پرداخت ارز مبادله‌ای به اولویت 9 کالایی، گفت: هم‌اکنون واردات خودرو، گوشی تلفن همراه، فلزات گرانبها از جمله طلا و نقره و لپ‌تاپ مشمول دریافت ارز مبادله‌ای هستند، ضمن اینکه تقاضای بلاتکلیفی از سمت واردات رسمی برای دریافت ارز وجود ندارد.

به گزارش مهر، کیومرث فتح‌اله کرمانشاهی گفت: براساس تصمیم جدید بانک مرکزی، اولویت 9 کالایی از روز پنجشنبه هفته گذشته مشمول دریافت ارز مبادله‌ای از مرکز مبادلات ارزی کشور شده است که بر این اساس، پیش‌بینی می‎‌شود تا از فشار بر بازار ارز کاسته شود.

عدم وجود تقاضای بلاتکلیف برای تامین ارز واردات رسمی

معاون کل سازمان توسعه تجارت ایران افزود: حال که اولویت 9 کالایی از سوی مرکز مبادلات ارزی کشور تامین ارز می‌شود، بنابراین ارز مورد نیاز تمامی کالاهای وارداتی کشور از سوی دولت تامین می‌شود، به نحوی که اولویت 1 و 2 که کالاهای اساسی هستند از سوی بانک مرکزی با نرخ مرجع، ارز دریافت خواهند کرد و اولویت 3 تا 9 نیز در مرکز مبادلات ارزی، ارز به نرخ مبادله‌ای می‌گیرند.

وی تصریح کرد:  هم اکنون تقاضای بلاتکلیفی برای واردات رسمی کشور خارج از مرکز مبادلات ارزی وجود ندارد؛ بنابراین در حقیقت تمام واردکنندگان کشور از سوی دولت، تامین ارز می‌شوند.

خودرو، موبایل و لپ‌تاپ در فهرست دریافت‌کنندگان ارز مبادلاتی

کرمانشاهی گفت: براساس تصمیم جدید بانک مرکزی، از روز پنجشنبه واردات خودروهای سواری با حجم موتور کمتر از 2500 سی‌سی، لپ‌تاپ، گوشی تلفن همراه و سایر کالاهای نیمه‌ساخته و ساخته شده در الویت دریافت ارز مبادله‌ای قرار گرفته‌اند.

وی تصریح کرد: کالاهای اولویت 9 از جمله کالاهای مورد نیاز کشور هستند که البته جزء اقلام لوکس به شمار نمی‌آیند، البته باید توجه داشت که اولویت این کالاها کمتر از اولویت 1 تا 8 است؛ اما به هرحال از سوی مرکز مبادلات ارزی کشور تامین ارز می‌شوند.

واردات طلا و نقره مشمول دریافت ارز مبادلاتی

معاون کل سازمان توسعه تجارت ایران همچنین از برخورداری واردات فلزات گرانبها از جمله طلا و نقره با ارز مبادلاتی خبرداد و گفت: هرچه واردات فلزات گرانبها بیشتر باشد، به نفع کشور است؛ چرا که طلا به عنوان پشتوانه پولی و ارزی کشور عمل می‌کند و البته واردات آن از این پس مشمول دریافت ارز مبادلاتی‌ خواهد شد.

وی ادامه داد: البته خروج طلا از کشور تابع ضوابط خاصی است اما به هرحال واردات طلا به عنوان پشتوانه پولی و ارزی، به نفع کشور است.

فهرست کالاهای مشمول اولویت 9

کرمانشاهی گفت: در اولویت 9 کالایی، براساس فهرست ارایه شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت و تائید نهایی از سوی بانک مرکزی، کالاهای نهایی بادوام و غیرلوکس از جمله گوشی تلفن همراه، لپ‌تاپ، خودروهای سواری تا 2500 سی‌سی، تراشه‌های مخابراتی، تجهیزات کامپیوتر، برخی از وسایل حمل و نقل، یراق‌آلات مبلمان، برخی الکترودها، برخی اقلام لوازم خانگی در زمره اولویت 9 کالایی قرار می‌گیرند.

وی اظهار داشت: برخی دستگاههای تقویت‌کننده، چیلر جذبی، برخی اقلام مرتبط با آتش‌نشانی، چوب‌های متراکم، آسانسور، برخی از انواع پرژکتور، ماشین‌آلات و ادوات کشاورزی، برخی از انواع دوربین، زمان‌سنج‌ها، شیشه‍آلات، سایر دستگاههای آزمایشگاهی و فلزات گرانبها از جمله طلا و نقره نیز از جمله کالاهایی هستند که ارز مبادله‌ای دریافت خواهند کرد./مهر

 

 


ویدیو مرتبط :
پرش اسب های مسابقه ای وارداتی با انرژی ارز مبادله ای

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

طلا مشمول دریافت ارز مبادله‌ ای نیست


سخنگوی مرکز مبادلات ارزی کشور خبر داد: براساس قانون پولی و بانکی کشور وقانون عملیات بانکداری بدون ربا کنترل و مدیریت بازار طلا از اختیارات بانک مرکزی بوده است.

خبرگزاری ایسنا: سخنگوی مرکز مبادلات ارزی کشور خبر داد: براساس قانون پولی و بانکی کشور وقانون عملیات بانکداری بدون ربا کنترل و مدیریت بازار طلا از اختیارات بانک مرکزی بوده است.

صمد کریمی در خصوص مطالبی که در بعضی از رسانه‌ها مبنی بر تامین ارز طلا وفلزات گرانبها به نرخ مبادله‌ای صورت می‌گیرد گفت: این موضوع درست نیست و واردات طلا کماکان با ارز متقاضی (ارز شبکه صرافی‌های مجاز) صورت گرفته است.

وی افزود: به طوری که طلا مشمول دریافت ارز مبادله‌ای نیست و این امر در راستای سیاست‌های پولی و ارزی بانک مرکزی و باهدف حظ ثبات در بازار طلای کشور صورت می گیرد.

این در حالی است که امروز صحبت‌های ضد و نقیضی از سوی مسوولان در راستای تامین ارز طلا به نرخ مبادله‌ای منتشر شد، معاون کل سازمان توسعه تجارت به ایسنا گفت:از این پس کالاهایی مانند فلزات گرانبها (طلا و نقره) با ارز مبادله‌ای وارد خواهند شد.

کیومرث کرمانشاهی، با بیان این‌که واردات فلزات گرانبها از جمله طلا با ارز مبادله‌ای می‌تواند باعث ایجاد پشتوانه مالی شود و اقدام مثبتی است، افزود: خروج طلا هم چنان منوط به دریافت تاییدیه از بانک مرکزی است.