اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آسیب‌های تک فرزندی در خانواده‌ها



اخبار,اخباراجتماعی ,آسیب‌های تک فرزندی

گرایش به تک فرزندی در خانواده‌ها پدیده جدیدی نیست ولی در هیچ برهه‌ای از زمان به این شدت گسترش نیافته است.

رئیس اداره مشاوره و مددکاری معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی آذربایجان غربی گفت:گرایش به تک فرزندی در خانواده‌ها افزایش یافته است.

سرگرد نقی نقی‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا افزود: گرایش به تک فرزندی در خانواده‌ها پدیده جدیدی نیست ولی در هیچ برهه‌ای از زمان به این شدت گسترش نیافته است.

وی از آسیب‌های ناگوار تک فرزندی به بلوغ زودرس کودکان، کم شدن روابط اجتماعی، عدم جامعه پذیری، انزوا، افسردگی، ضعف در برقراری ارتباط، توجه بیش از حد به بازی‌های رایانه‌ای و کاهش انسجام خانواده اشاره کرد.

سرگرد نقی‌زاده خاطرنشان کرد: در بعضی خانواده‌های تک فرزند، کودک در میزان وابستگی به خانواده دچار افراط و تفریط می‌شود به طوری که بعضی خانواده‌ها فرزند خود را در کانون توجه بیش از حد و برخی دیگر فرزند خود را مورد بی‌مهری قرار می‌دهند.

وی با بیان اینکه یکی از آسیب‌های تک فرزندی، فرزند سالاری است، افزود: در خانواده‌های تک فرزند، خانواده‌ها بیش از حد به مطالبات و خواسته‌های غیرمنطقی فرزند خود توجه می‌کنند.

رئیس اداره مشاوره و مددکاری فرماندهی انتظامی آذربایجان غربی افزود:خانواده‌ها برای اینکه مشکلات ناشی از چند فرزندی را نداشته باشند و بتوانند هزینه افراد خانواده خود را راحت‌تر متحمل شوند به تک فرزندی روی می آورند.

وی گفت: والدین افراد تک فرزند سعی کنند فرزندان خود را به سمت خود کشانده و به آنها محبت و با خود هم فکر کنند تا کودکان به بحث‌های دیگر و به انزوا کشیده نشوند.

سرگرد نقی زاده با بیان اینکه خانواده‌های چند فرزندی بانشاط‌تر هستند، افزود: در خانواده‌های چندفرزند، فرزندان در کودکی هم بازی هم و در بزرگسالی یار و یاور یکدیگر هستند و از تفکرات و ایده‌های هم استفاده می کنند.

وی ادامه داد: در گذشته سیاست فرزند کم تر زندگی بهتر باعث شد تا خانواده ها به سمت تک فرزندی روی بیاورند.

وی افزود: افراد تک فرزند بیشتر به سوی اینترنت و ماهواره کشیده می شوند و با حیوانات خودشان را سرگرم می کنند که این امر می تواند آسیب‌هایی برای خود فرد و خانواده ایجاد کند.

سرگرد نقی زاده خاطر نشان کرد:در آموزه‌های دینی با تک فرزندی مخالفت شده و به ازدیاد نسل به عنوان یکی از مقاصد مهم ازدواج تشویق شده است.

وی تصریح کرد: والدین برای اینکه فرزند خود را به افق‌های بالاتری برسانند و برای اینکه فرزندشان در زندگی مشکل نداشته باشد به سمت تک فرزندی می روند که این مهم اقدامی نادرست است.


  اخبار  اجتماعی  -  ایسنا 


ویدیو مرتبط :
‫تفاوت خانواده تک فرزندی و خانواده چند فرزندی‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تک‌فرزندی در بیش از ۳۳درصد خانواده‌های ایرانی



اخبار,اخبار اجتماعی,تک فرزندی

مسوول کارگروه جمعیت شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: بیش از 33 درصد خانواده های ایرانی تک فرزند هستند و جمعیت کشور رو به پیری است.

مونس سیاح عصر یکشنبه در همایش اندیشه های آسمانی در مشهد افزود : تک فرزندی از نظر جامعه شناسی و روانشناسی مشکل بزرگی است.

وی اظهار کرد: افزایش جمعیت در کشور از اهمیت ویژه ای برخوردار است و طی سه سال گذشته نیز رهبر معظم انقلاب بارها به اصلاح سیاستهای کنترل جمعیت تاکید فرموده اند.

سیاح با بیان اینکه در دو دهه گذشته شعار 'فرزند کمتر زندگی بهتر' در اذهان عمومی نهادینه شده بود گفت: هم اکنون در مقوله جمعیت و از نظر استراتژیک در این زمینه در یک بحران قرار گرفته ایم.

وی ادامه داد: متوسط تعداد فرزندان هر خانوار در کشور در اوایل دهه 40 حدود هفت فرزند بود که این تعداد به دلیل فعالیتهای کنترل جمعیت در دولت پهلوی رو به کاهش گذاشت.

سیاح با بیان اینکه امروز نرخ باروری به 1.5 فرزند برای هر خانوار در کشور کاهش یافته است افزود: با ادامه این روند جمعیت روستایی صفر و 30 هزار روستا خالی از سکنه خواهند شد.

سیاح با بیان اینکه هم اکنون جزو جوانترین کشورهای دنیا هستیم اظهار کرد: در آینده نزدیک به دلیل نداشتن تناسب جمعیتی در ردیف پیرترین کشورهای دنیا قرار خواهیم گرفت.

وی ادامه داد: کشورهای غربی از 50 سال پیش سیاستهای تشویقی افزایش جمعیت و فرزندآوری را اجرا می کنند ولی با تبلیغات مغرضانه با افزایش جمعیت در کشورهای اسلامی مبارزه می کنند.
مسوول کارگروه جمعیت شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: نظام سلطه جهانی می داند جمعیت مولفه قدرت است لذا نمی خواهد کشورهای مسلمان دارای مولفه قدرت باشند.

سیاح بیان کرد: نظام سلطه از یک ایران اسلامی پرجمعیت با انسجام ملی وحشت دارد.

وی با اشاره به اینکه صهیونیستها صاحبان کمپانیهای فروش محصولات جلوگیری از بارداری هستند خاطرنشان کرد: بازار مصرف آنان کشورهای اسلامی است و خود هیچ استفاده ای از این محصولات نمی کنند.

وی گفت: نژاد پرستان و رژیم صهیونیستی به افزایش جمعیت خود برای ترویح دین یهود بسیار اهمیت می دهند.

وی با بیان اینکه استراتژی کاهش جمعیت در کشورهای جهان سوم توسط نظام سلطه در دو سطح عملیات غیرنظامی و نظامی دنبال می شود افزود: نشر ویروس ایدز از روشهای غیرنظامی و جنگ با کشورهای مختلف نمونه های بارز جنگ جمعیتی و نسل کشی است.

سیاح ادامه داد: کودک کشی در غزه به دلیل این است که ساختار جمعیت غزه را عوض کنند که این امر در عراق هم دنبال می شود.

وی گفت : در دو سال اخیر که برنامه های افزایش جمعیت به طور جدی در کشور دنبال می شود، برنامه های شبکه های ماهواره ای برای زشت نشان دادن فرزندآوری و ترویج کاهش جمعیت، از تبلیغات فرزندآوری صدا و سیمای ایران بیشتر بوده است.

وی اظهار کرد: در این مدت بیش از 30 هزار سایت و وبلاگ خارجی شروع به جوسازی برای تخریب برنامه اصلاح جمعیت ایران کرده اند.

سیاح با تاکید بر اینکه با ادامه روند کاهش جمعیت از نظر اقتصادی و سیاسی ضربه های زیاد خواهیم خورد افزود: کشور کم جمعیت، اقتدار و چابکی ندارد.

وی گفت: هم اکنون در فضای عمومی جامعه به فرزندآوری به دیده تحقیر نگاه می کنند بنابراین باید این فضا و دیدگاه کلی را تغییر داد.

سیاح ادامه داد: فرزندآوری باید در مساجد و جلسات مختلف تکریم شود و دید حقارت آمیز نسبت به کسانی که فرزند زیاد دارند از بین برود.

همایش اندیشه های آسمانی از 31 مرداد تا 21 شهریور ماه با حضور دو هزار و 500 نفر از فعالان کانون های مساجد در مشهد در حال برگزاری است.

اخبار اجتماعی - تابناک