اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آسوشیتدپرس: قدم های «آرام» ظریف و کری به سمت توافق دائم هسته ای



اخبار,اخبارسیاست خارجی,توافق هسته ای

توافق ماه آوریل سئوالات زیادی را بی پاسخ گذاشت و هفته ها گفتگوی فنی که بعد از آن صورت گرفت نتوانست کمک چندانی به حل و فصل آن کند.

آسوشیتدپرس نوشت: در حالی که یک ماه تا ضرب الاجل مربوط به توافق هسته ای باقی مانده است، دیپلمات های ارشد ایران و آمریکا روز شنبه در ژنو گردهم آمدند تا اختلاف ها را درباره سرعت کاهش تحریم های اعمال شده علیه تهران و نیز مسئله اجازه ایران به بازرسان بین المللی برای بازرسی از تاسیسات نظامی این کشور حل و فصل کنند.

به گزارش «تیک»، گفتگوها میان جان کری وزیر امور خارجه آمریکا و محمد جواد ظریف همتای ایرانی وی احتمالا به روز یکشنبه نیز کشیده شود. این دور از مذاکرات به گفته مقامات، مهمترین دیدار دو طرف از زمان دستیابی تهران و قدرت های جهانی به چارچوب یک توافق در ماه آوریل به شمار می رود.


توافق ماه آوریل سئوالات زیادی را بی پاسخ گذاشت و هفته ها گفتگوی فنی که بعد از آن صورت گرفت نتوانست کمک چندانی به حل و فصل آن کند.

ظریف روز شنبه در پاسخ به سئوالی درباره احتمال دستیابی به توافق تا پایان ماه ژوئن گفت:«ما تلاش خواهیم کرد.»

قدرت های جهانی مدعی هستند که آنها توانسته اند ایران را به تبعیت از مجموعه ای از محدودیت های هسته ای وادار کنند؛ هدف اصلی این محدودیت ها این است که ایران برای یک دوره زمانی ده ساله، دست‌کم یکسال با توانایی ساخت بمب فاصله داشته باشد.

آمریکا اعلام کرده است در صورتی که دسترسی به سایت های نامی فراهم نباشد، توافقی در میان نخواهد بود. گزارش روز جمعه آژانس بین المللی انرژی اتمی نشان داد که فعالیت های چند ساله این آژانس درباره تحقیق از فعالیت های گذشته ایران اساسا متوقف شده است.

ایرانی ها نیز کاملا راضی نیستند. یکی دیگر از مسائلی که حل نشده باقی مانده این است که آمریکا و سایر کشورها با چه سرعتی تحریم های اعمال شده علیه تهران را کاهش خواهند داد. این مسئله بزرگترین خواسته تهران است. نحوه بازگردان مجدد اقدامات تنبیهی علیه ایران در صورتی که این کشور به توافق پایبند نباشد نیز جز مسائلی است که هنوز حل نشده است.

باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا مسئله بازگردان مجدد اقدامات تنبیهی علیه ایران را به عنوان قالب اصلی دفاع خود از توافق هسته ای با ایران در قبال انتقادهای کنگره و برخی از کشورهای هم پیمان آمریکا به کار برده است.

یکی دیگر از موارد اختلافی میان واشنگتن و تهران این مسئله است که تحریم های بخش مالی، تجاری و نفتی ایران با چه سرعتی لغو خواهد شد.

مقامات وزارت امور خارجه آمریکا در آستانه گفتگوهای ظریف و کری گفتند مسئله شفافیت ایران و دسترسی به سایت های مورد نظر در این کشور در کنار موضوع مربوط به تحریم ها، دشوارترین مسائل باقیمانده در گفتگوها است.

آنها به این مسئله اشاره کردند که از زمان دسترسی به چارچوب اولیه در دوم آوریل در شهر لوزان سوئیس، هفته های دشواری سپری شده است با این حال دیپلمات ها و کارشناسان فنی «در مسیری آرام» حرکت می کنند. این افراد خواستند که نامشان فاش نشود.

ارنست مونیز، وزیر انرژی آمریکا نیز در گفتگوهای ظریف و کری در سوئیس حضور دارد. وندی شرمن مذاکره کننده آمریکایی و عباس عراقچی همتای ایرانی وی نیز حضور دارند. هلگا اشمید مذاکره کننده اتحادیه اروپا نیز در این گفتگوها حاضر است.


  اخبار سیاست  خارجی  -  تیک 


ویدیو مرتبط :
لحظۀ دست دادن جان کری با ظریف (بعد از توافق هسته ای )

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مذاکرات سه‌جانبه ظریف، کری و اشتون پایان یافت/شروط سه‌گانه اسرائیل برای توافق هسته‌ای



مذاکرات سه‌جانبه ظریف، کری و اشتون پایان یافت

مذاکرات سه‌جانبه وزیران خارجه ایران و آمریکا و رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا پایان یافت.

به گزارش ایسنا، نشست سه‌جانبه دکتر محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، جان کری، وزیر خارجه آمریکا و کاترین اشتون، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا با هدف نزدیک کردن دیدگاه‌های دو طرف برگزار شد.

مذاکرات ایران و 1+5 امشب تا دیر وقت ادامه دارد.

عصر شنبه وزیران خارجه 1+5 چهار ساعت و نیم با یکدیگر و پایتخت‌های‌شان رایزنی و مشورت کرده‌اند و قرار بود نتایج این گفت‌وگوها را به اطلاع هیات ایرانی برسانند.

 

 

اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

شروط سه‌گانه صهیونیست‌ها برای توافق هسته‌ای
هاآرتص: اسرائیل برای اعمال نظر در توافق هسته‌ای با 1+5 در تماس است

روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» نوشته است در چند روز گذشته اسرائیل به طور مداوم با 1+5 در تماس بوده تا هم از روند مذاکرات مطلع باشد و هم بر توافق احتمالی اثر بگذارد..

به گزارش خبرگزاری فارس، روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» جمعه شب با انتشار گزارشی نوشت مقامات اسرائیلی در تمام چند روز گذشته با تیم‌های مذاکره‌کننده حاضر در ژنو در تماس بوده و تلاش کرده‌اند بر روند مذاکرات و توافق احتمالی با ایران تأثیر بگذارند.

«باراک راوید» خبرنگار این روزنامه با اشاره به سکوت «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی و اعضای کابینه وی در چند روز اخیر، نوشته است او بر خلاف ادوار قبلی این بار از صدور بیانیه‌های عمومی علیه مذاکرات اجتناب کرده و از مسیرهای دیپلماتیک سعی در اثرگذاری بر مذاکرات داشته است.

وی در این مورد نوشته است: از زمان آغاز دور سوم مذاکرات میان ایران و گروه 1+5 در ژنو، اسرائیل به طور مداوم با برخی از تیم‌های مذاکره‌کننده حاضر در آنجا در تماس بوده، نه فقط برای اینکه در جریان روند گفت‌وگوها باشد، بلکه برای اینکه بتواند تغییرات لحظه آخری در توافقنامه ایجاد کند و از امتیازدهی به ایران در مورد رآکتور آب سنگین اراک جلوگیری کند.

یک مقام ارشد اسرائیلی به «هاآرتص» گفته است در طی سه روز گذشته، «یوال استینیتز» وزیر اطلاعات و امور راهبردی که از سوی نتانیاهو به عنوان هماهنگ‌کننده روند مذاکرات هسته‌ای منصوب شده، با وزیران خارجه 2  کشور از مجموع 6 کشور مذاکره‌کننده با ایران، مکالمه تلفنی داشته است. علاوه بر این، استینیتز با مذاکره‌کننده‌های ارشد تیم‌های حاضر در ژنو نیز تماس گرفته است.

به نوشته هاآرتص، استینیتر در این تماس‌ها سه موضوع را در مورد نحوه نوشتن توافقنامه به اعضای 1+5 گوشزد کرده است. اول اینکه توافقنتامه باید طوری تنظیم شود که به ایران اجازه ندهد به بهانه تحقیقات به سمت ابعاد نظامی حرکت کند. اسرائیلی‌ها گفته‌اند در این توافق باید عبارتی نظیر اینکه این توافق «از تعهدات ایران در قبال «ان‌پی‌تی» یا تصمیمات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نمی‌کاهد»، ذکر شود.

اسرائیل همچنین از 1+5 خواسته است از درخواست خود مبنی بر توقف کامل تمام فعالیت‌ها در نیروگاه آب سنگین اراک کوتاه نیایند. نهایتا اسرائیلی‌ها از 1+5 درخواست کرده‌اند که ایران را به تبدیل تمام 190 کیلوگرم اورانیوم 20درصد خود به اکسید، ملزم کنند.

هاآرتص در پایان نوشته است مقام ارشد اسرائیلی می‌گوید بعد از پایان این مذاکرات دیپلمات‌های ارشد برخی از کشورهای 1+5 برای در جریان قرار دادن مقامات اسرائیلی در مورد روند مذاکرات، به فلسطین اشغالی سفر می‌کنند.

ایسنا/فارس