اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آخرین خبرها از پرونده سلطان گوشت



بازار گوشت و مرغ,افزایش قیمت مرغ,پرونده سلطان گوشت

آخرین خبرها از پرونده سلطان گوشت

‌ ‌ سال گذشته بازار گوشت و مرغ در تلاطم بود و گمانه‌زنی‌های زیادی درباره اختلال در بازار گوشت و مرغ و نوسانات افزایشی قیمت این دو کالای اساسی وجود داشت که ناگهان خبر از کشف سلطان گوشت رسید که هنوز این فرد تحویل مقامات قضایی نشده است.

سال گذشته بازار گوشت و مرغ  در تلاطم بود و گمانه زنی‌های زیادی درباره اختلال در بازار گوشت و مرغ و نوسانات افزایشی قیمت این دو کالای اساسی وجود داشت اما در این بین وزارت کشاورزی تقصیرها را به گردن وزارت صنعت، معدن و تجارات می انداخت و وزارت صنعت نیز توپ گرانی را به زمین وزارت کشاورزی باز می‌گرداند، گاهی هم دولتی‌ها متفق‌القول می‌گفتند گرانی‌ها زیر سایه دست‌های پنهانی است که بازار را کنترل می‌کنند و دولت در این خصوص بی‌تقصیر است.

در تیر ماه سال گذشته، "مصطفی افضلی‌فر" در گفتگو با باشگاه خبرنگاران، با اشاره به پرونده موسوم به "سلطان گوشت" اظهار داشت: مدتی پیش اطلاعاتی به کمیسیون اصل 90 درباره تخلف فردی موسوم به سلطان گوشت رسید که این کمیسیون تحقیق درباره این موضوع را در دستور کار خود قرار داد.

این نماینده مجلس ادامه داد: برای اینکه ماهیت حقیقی این موضوع مشخص شود باید تحقیقات بیشتری صورت گیرد، پس از کامل شدن تحقیقات می‌توان به صراحت در این باره اظهار نظر کرد و به زودی پس از اتمام رسیدگی‌ها در مورد پرونده موسوم به "سلطان گوشت" به صراحت نتیجه تحقیقات را اعلام خواهیم کرد.

پس از آن "نادر قاضی‌پور" نماینده مردم ارومیه درباره علت بالا رفتن قیمت گوشت مرغ، از هویت سلطان گوشت ایران پرده برداشت و گفت: "آنچه که بنده از وزارت بازرگانی جویا شدم گفتند که کنجاله سویا را به جای آنکه به صورت مستقیم به دامداران بدهند به اتحادیه دادند. اتحادیه هم این کنجاله سویا را به جای آنکه به دامداران بدهد با قیمت آزاد به کارخانه داران فروخته است.

قبلا این قیمت بین 600 تا 800 متغیر بود که یکباره به بیش از 1700 تا 1900 تومان افزایش پیدا کرد. یعنی آقایان در هر کیلو بیش از 1000 تومان منفعت کسب کردند.
قبلا جهاد کشاورزی این غذای مرغ را تامین می‌کرد. در حالی که اکنون فاش شده است در بندر عباس ابتدا بار شخصی که سلطان گوشت ایران است خارج از نوبت تخلیه و پخش می شود تا زودتر در داخل با قیمت 1800 تومان توزیع گردد و سپس بار جهاد کشاورزی تخلیه می‌شود.

جهاد کشاورزی این نهاده‌ها را توزیع می‌کند و هر کس از جهاد نامه می‌برد این شرکت برای معرفی نامه‌ای که جهاد می‌دهد نهاده توزیع می‌کند.
از دعوای بین وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت، این مردم ایران هستند که متضرر شدند و مرغ 3000 هزار تومانی را بین شش تا هشت هزار تومان باید بخرند.

این مسئله به تحریم ربطی ندارد. این وضعیت محصول شرایطی است که با ایجاد انحصار برای  یک نفر به وجوده آمده است. گفتند باید یک نفر کنجاله سویا و آن هم از کشور خاصی و از بندر خاصی وارد کند، در حالی که باید هر کسی یا آن فرد که سلطان گوشت است، می‌آمد زیرنظر دولت کنجاله سویا را توزیع می کرد و اشخاص حقیقی هم هرکس می‌خواست از کشورهای دیگر می‌خریدند و به صورت آزاد وارد کشور می‌کردند.

وقتی دولت قصد یک جراحی اقتصادی داشت باید نظارت می‌کرد و برنامه ریزی کرده و اجازه نمی داد از این موضوع فرصت طلبان استفاده کنند.
اکنون وزارت جهاد موظف است که کنجاله سویا را وارد کرده و بین مرغ داران توزیع کند و ما پیگیری می کنیم که این کار انجام شود."

این صحبت‌ها که با واگذاری شرکت امور پشتیبانی دام به وزارت صنعت، مشکل تامین نهاده ها بدتر شده است، به خاطر خدا نیست. اینها چون برای خود شبکه درست کرده بودند و با این کار آن شبکه بهم می خورد و این سیستم اختاپوسی از بین می رفت و دیگر نمی توانستند با سیستم جدید نفوذ قبلی خود را داشته باشند این سیستم جدید را زیر سوال می برند تا در کشور بحران بوجود بیاید و به سیستم قبلی برگردیم.
این چه معنا دارد که کل 70 میلیون جمعیت ایران را فدای یک سرمایه دار کردند.

هویت شخص مورد نظر برای همه کاملا مشخص است. این فرد کسی است که اکنون کنجاله هایش در کشتی و روی بندر است و اگر بخواهد می تواند یک دقیقه ای همه این کنجاله‌ها را وارد کشور کند. این فرد کسی است که بانک مرکزی درباره او به بانک کشاورزی نامه نوشته مبنی بر اینکه این پانزده شرکت که وابسته به این شخص، همسر، پسر و دختر وی می باشد اینقدر بدهی بانکی دارد و با این فرد معامله نکنید؛ اما بازهم با او معامله کردند.

این فرد سلطان گوشت ایران است. چون واردات نهاده‌های دامی در اختیار این فرد است و با تغییر قیمت نهاده ها بر روی قیمت گوشت تاثیر می‌گذارد.
بنده زمانی که نامه بانک مرکزی به بانک کشاورزی را دیدم امیدوار شدم انشالله بعد از پرونده 3000 هزار میلیاردی نوبت به این فرد هم برسد."

یک ماه پس از این ماجرا  "غلامحسین  محسنی‌اژه‌ای"  درباره پرونده موسوم به سلطان گوشت گفت: بیایید به جای اسم گذاشتن روی پرونده‌ها بنا بر این بگذاریم آگاهی جامعه را بالا ببریم و خواست عمومی و مردمی را دنبال کنیم و قوه قضائیه هم عزم جزم دارد با متخلفان و مفسدان برخورد کنند برخی اوقات شایعاتی در مورد برخی پر ونده‌ها مطرح می‌شود که در واقعیت صحت ندارد. اگر مردم اطلاعات موثقی دارند به دادستانی اطلاع بدهند و دادستانی از آن استقبال می‌کند.

در حال حاضر یک سال از این ماجرا می‌گذرد و هنوز چنین پرونده‌ای به دستگاه قضا معرفی نشده است؛ به همین منظور خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفتگویی در این زمینه با نادر قاضی‌پور انجام داده است.

قاضی ‌پور با بیان اینکه این مساله در حال رسیدگی است، گفت: "کشتی‌های فرد مذکور با این اوضاع ارز به سرعت ترخیص می‌شود در حالیکه بسیاری از کشتی‌های باربری نه تنها به آن‌ها ارز مرجع تعلق نمی‌گیرد بلکه ماه‌ها برای ترخیص در گمرک معطل می‌مانند."

اما هنوز هم معلوم نشده است  که چه کسی در این زمینه مقصر است و چرا این افراد به دستگاه قضا معرفی نمی‌شوند ؟ امید است که به قول نماینده ارومیه پس از اتمام رسیدگی به پرونده فساد 3000 میلیاردی این پرونده در دستور کار قرار گرفته و اخلالگران اقتصادی هرچه سریعتر شناسایی شده و مقامات قضایی به این مساله رسیدگی کنند.

باشگاه خبرنگاران

 

 


ویدیو مرتبط :
آخرین خبرها از پرونده فساد12 هزار میلیاردی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آخرین خبرها از پرونده پدیده شاندیز



اخبار,اخبار اجتماعی ,پرونده پدیده شاندیز

 

ماجرای بنزین‌های آلوده، ابطال کارت معافیت فوتبالیست‌ها، وضعیت پدیده شاندیز، نطق مطهری در مجلس و پرونده برخی دولتی‌های سابق

 محمدعلی پورمختار در حاشیه همایش حقوق شهروندی و حق دفاع با حضور در جمع خبرنگاران در خصوص آخرین وضعیت پرونده پدیده شاندیز در کمیسیون اصل ۹۰ اظهار داشت: در این پرونده هرکس کار خودش را انجام می‌دهد دادستانی پیگیر است و ما هم پیگیر هستیم.

وی افزود: علاوه بر «تبرک و پدیده» چهار زیرمجموعه دیگر هم وجود دارد.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا با توجه به اینکه فعالیت پدیده شاندیز متوقف شده تبلیغات تبرک قانونی است یا خیر، گفت: تبرک به دنبال ساخت یک مجتمعی بود که ممنوع شد اما تبلیغ محصولات آن مشکلی ندارد چرا که بین تبلیغ محصول و سهام‌گذاری تفاوت وجود دارد. در واقع تبرک حق فروش سهام ندارد.

پورمختار در خصوص تحقیق و تفحص از تخلفات شهرداری اظهار داشت: شکایاتی مطرح می‌شود که ما به آنها رسیدگی می‌کنیم.

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در پاسخ به این سؤال که آیا برای اتفاقی که در مجلس پس از نطق علی مطهری افتاد برای وی پرونده‌ای تشکیل شده است یا نه، گفت: بعید است در این رابطه پرونده‌ای تشکیل شود چرا که یک مقوله‌ای داخل مجلس بوده و اظهارنظری صورت گرفته است.

وی در خصوص اینکه آیا در بحث محیط زیست پرونده‌ای در کمیسیون اصل ۹۰ مطرح است، پاسخ منفی داد.

خبرنگاری گفت که اخیراً اخباری منتشر شده مبنی براینکه بابک زنجانی ۲ را شناسایی کردند و مشخص شده تخلفاتی داشته که پورمختار در پاسخ اظهار بی‌اطلاعی کرد.

وی همچنین در خصوص اینکه آیا غیر از رحیمی برای مسئولان عالی‌رتبه دیگر در دولت قبل پرونده‌ای داریم یا خیر، گفت: بله، تعدادی پرونده از قبل وجود داشته که افراد مسئولیت داشته‌اند اما هیچ کدام از پرونده‌ها هنوز آماده ارسال به قوه قضاییه نیست.

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با تأکید براینکه در مورد دو تابعیتی‌ها پرونده‌ای نداشته‌ایم به بحث فوتبالیست‌هایی که جعل کارت کرده بودند اشاره کرد و گفت: پرونده این افراد همچنان مطرح است کارت تعدادی از آنها ابطال شده و باید به خدمت سربازی بروند.

وی تصریح کرد: راجع‌به تعداد دیگری تصمیم گرفته شد که به عنوان سرباز فعالیت کنند اما ما مخالفیم چرا که این امر به جای تنبیه یک نوع تشویق برای این افراد است.

پورمختار در پاسخ به این سؤال که نتیجه گلایه شما از سازمان ثبت به کجا رسید، گفت:‌ این موضوع در کمیته سیاسی مورد رسیدگی قرار گرفت و قرار شد یکسری اصلاحات صورت گیرد پارتی‌ بازی نبوده بلکه اعتراضات راجع‌به این بود که تعدادی از افراد مستحق مجوز سردفتری هستند اما به آنها اعطا نشده است.

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در خصوص پرونده‌ بنزین‌های آلوده گفت:‌ پرونده بنزین‌های آلوده دو هفته پیش در نوبت رسیدگی هیئت رئیسه قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: در این پرونده ابتکار و وزیر نفت به مجلس آمدند و توضیحاتی ارائه کردند و نتیجه‌ای که گرفته شد در گزارشات وجود دارد که دلیل اصلی آلودگی هوا در تهران و شهرستان‌ها بحث بنزین پتروشیمی نبوده است.

اخبار اجتماعی - فارس