اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آخرهفته روابط ایران وترکیه درسایه نسل کشی ارامنه



 

 

 

آخرهفته روابط ایران وترکیه درسایه نسل کشی ارامنه

 

آخر هفته روابط ایران و ترکیه در سایه "نسل کشی ارامنه" سپری شد!

داوود اوغلو پس از زنگ زدن به دفتر متکی ، پیگیری موضوع را به همین جا ختم نمی کند و همان روز با سفارت ترکیه در تهران و سفارت ایران در آنکارا نیز تماس می گیرد.

دولت ترکیه نسبت به اظهارات منتشره شده از حمید بقایی معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران واکنش نشان داد .

به گزارش عصر ایران احمد داوود اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه روز گذشته به دلیل اظهارات بقایی درباره نسل کشی ارامنه در جنگ اول جهانی به دست امپراتوری عثمانی با منوچهر متکی همتای ایرانی خود تماس می گیرد و از او درباره اظهارات معاون رییس جمهوری ایران در همایش روز چهارشنبه  " ایران پل پیروزی " توضیح می خواهد .

روزنامه های ترکیه به نقل از "ایرنا" نوشتند که بقایی از وقایع قرن گذشته روی داده بین ترک ها و ارمنی ها ، به عنوان "نسل کشی ارامنه" یاد کرده است ؛ اصطلاحی که ترکیه نسبت به آن حساسیت ویژه ای دارد.

روزنامه حریت ترکیه به نقل از خبرگزاری ایرنا بخشی از اظهارات بقایی در همایش ایران پل پیروزی درباره موضوع نسل کشی ارامنه را چنین نقل کرده است : " صد سال پیش امپراتوری عثمانی علیه بخش بزرگی از جامعه  ارامنه ساکن در این امپراتوری مرتکب نسل کشی شد ".

روزنامه حریت ترکیه به نقل از احمد داوود اوغلو می نویسد که منوچهر متکی در گفتگوی تلفنی با داوود اوغلو با اشاره به اینکه موضوع همایش مزبور اساسا درباره جنگ جهانی دوم بوده و ارتباطی به جنگ اول جهانی اول نداشته ، به همتای ترک خود اطمینان می دهد که موضع ایران درباره موضوع کشتار ارامنه همان موضع سابق بوده و به موضع دولت ترکیه نزدیک است .

داوود اوغلو ، پیگیری موضوع را به همین جا ختم نمی کند و همان روز با سفارت ترکیه در تهران و سفارت ایران در آنکارا نیز تماس می گیرد.

وزیر خارجه ترکیه از سفیر خود در تهران می خواهد که از مقامات وزارت امور خارجه ایران درباره اظهارات معاون رییس جمهوری سوال کند . از این رو " کارا عثمان اوغلو " سفیر ترکیه در تهران به وزارت امور خارجه ایران رفته و موضوع را پیگیری می کند .

همچنین سفارت ایران در آنکارا در پی تماس وزارت امور خارجه ترکیه مجبور به صدور بیانیه ای می شود و با اشاره به اینکه اظهارات بقایی درست در رسانه ها نقل نشده می نویسد که منظور بقایی از اشاره به موضوع نسل کشی ارامنه صرفا تشریح وضعیت موجود در روابط ترکیه و ارمنستان بدون نتیجه گیری و قضاوت درباره موضوع نسل کشی بوده است .

همچنین روز گذشته اداره كل روابط عمومی و امور فرهنگی اجتماعی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز با صدور اطلاعیه ای  تاكید كرد كه اظهارات بقایی در باره روابط دولت عثمانی و ارامنه به درستی منعكس نشده است.

در اطلاعیه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آمده است: اظهارات آقای بقایی در جریان همایش ایران پل پیروزی در رسانه های مختلف به درستی منعكس نشده و یا شماری از رسانه ها از اظهارات وی در خصوص مسایل فی مابین دولت عثمانی و ارامنه در جریان جنگ جهانی برداشت های خود را منعكس كرده اند.

این اطلاعیه تاكید می كند: بقایی صرفا به موضوع فوق الذكر به عنوان مطروحه بین دو كشور تركیه و ارمنستان بدون ارایه هیچگونه تحلیل یا نقطه نظری خاص اشاره كرده است.

دولت ترکیه به شدت نسبت به به کار بردن واژه نسل کشی برای خشونت های منجر به کشته شدن صدها هزار نفر در سال های بین 1915 تا 1917 حساس است و معتقد است که خشونت های سال های 1915 تا 1917 سیاستی برنامه ریزی نبوده بلکه خشونت های فرقه ای و قومی بوده که قربانیانی از هر دو طرف داشته است .

روابط ایران و ترکیه در ماه های اخیر به دلیل حمایت ترکیه از موضع هسته ای ایران گرم تر از گذشته شده و ظاهرا طرف ترک انتظار ندارد ، در حالی که آنکارا از موضع ایران در موضوع هسته ای حمایت می کند ، یک مقام مسئول ایرانی در اظهارات خود از واژه نسل کشی ارامنه استفاده کند ..../تحلیل:عصرایران


ویدیو مرتبط :
نسل کشی ارامنه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

واکنش رئیس کمیته روابط خارجی سنا به تولید نسل جدید سانتریفیوژها در ایران



اخبار,اخبار سیاست خارجی,سانتریفیوژها جدیددر ایران


اخبار سیاست خارجی - در واکنش به ایجاد نسل جدید سانتریفیوژها در ایران؛
منندز: باید آماده باشیم که دیپلماسی در قبال ایران به نتیجه نرسد/ سانتریفیوژهای بیشتر به این معنا است که ایران به دنبال تولید بمب اتم است!

در پی اعلام ایران مبنی بر ایجاد نسل جدیدی از سانتریفیوژها در این کشور، نمایندگان کنگره آمریکا فشارها بر باراک اوباما برای تشدید تحریم‌ها علیه ایران را افزایش داده‌اند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه خبری فاکس‌نیوز، باراک اوباما بار دیگر با دور جدیدی از فشارها از سوی هر دو حزب برای تجدیدنظر درباره مقاومت خود در برابر نمایندگان کنگره، در زمینه افزایش تحریم‌ها علیه ایران مواجه شد.

بر اساس این گزارش، «باب منندز»، نماینده دموکرات و رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا که رهبری نمایندگان این نهاد برای تشدید تحریم‌ها علیه ایران را بر عهده دارد، شب گذشته در گفتگو با فاکس‌نیوز مدعی شد: وقتی شما از تولید سانتریفیوژهای پیشرفته جدید که تنها برای غنی‌سازی اورانیوم از آن‌ها استفاده می‌شود، صحبت می‌کنید و از سوی دیگر اجازه بازرسی از آن را نمی‌دهید، این به آن معنا است که هدف شما از این اقدام نه تولید انرژی هسته‌ای برای مصارف داخلی، بلکه تولید بمب اتم(!) است.

از سوی دیگر سفارت رژیم صهیونیستی در واشنگتن در بیانیه‌ای، بار دیگر ادعای خود را مبنی بر اینکه تمام فعالیت‌های غنی‌سازی ایران باید متوقف شده و زیربنای این فعالیت‌ها باید به طور کامل از بین برود، تکرار کرد و مدعی شد: اعلام تولید سانتریفیوژهای بیشتر به این معنا است که ایران به دنبال تولید بمب اتم است و سرعت خود برای دستیابی به این هدف را افزایش داده است.

منندز در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: من هم مانند رئیس‌جمهور با دیپلماسی موافقم، اما تفاوت دیدگاه ما در این زمینه در این است که ما باید آماده این باشیم که دیپلماسی در این زمینه به نتیجه نرسد. در واقع این اقدام باعث می‌شود ما همزمان با اقدام دولت برای مذاکره، در برابر ایران موضع قوی نیز داشته باشیم.

فاکس‌نیوز در بخش دیگری از گزارش خود می‌نویسد: با وجود این به نظر نمی‌رسد اوباما با این موضع منندز  موافقت کند. زیرا وی تاکنون با مواضع کنگره برای تصویب قانون جدید تحریم‌ها مخالفت کرده است. وی این موضوع را مطرح می‌کند که کنگره هر زمان که بخواهد می‌تواند در راستای تصویب لایحه جدید تحریم‌ها در صورت نقض مفاد توافق ژنو از سوی ایران گام بردارد. وی همچنین بر این مسئله تاکید دارد که تصویب تحریم‌ها در شرایط فعلی مذاکرات را به مخاطره خواهد انداخت.

با وجود این حامیان قانون تحریم در سنا تاکید دارند که این قانون تنها فشارها را بر ایران افزیش می‌دهد تا این کشور برنامه هسته‌ای خود را تحت کنترل قرار دهد. نشست ماه آینده نمایندگان کنگره با تاکید دوباره بر تصویب این قانون همراه خواهد بود.

مارک کرک که از حامیان اصلی این طرح است، در این‌باره می‌گوید: ما برای اینکه بتوانیم در زمینه دیپلماسی به موفقیت برسیم، باید برای مقامات ایران این مسئله را روشن کنیم که اقدامات بد در زمینه توافق باعث تحمیل شدیدترین تحریم‌های اقتصادی در تاریخ علیه این کشور خواهد شد.

در بخش پایانی این گزارش با اشاره به تاکید علی‌اکبر ولایتی، مشاور بین‌الملل رهبر ایران مبنی بر برگزاری دور جدید مذاکرات با آمریکا در بحبوحه مذاکرات چندجانبه، به نقل از ماری هارف، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا آمده است: پس از پایان تعطیلات کریسمس مذاکرات از سر گرفته خواهد شد. این مسئله بسیار مهم است که به خاطر داشته باشیم اگر ایران مسیر دیپلماسی را انتخاب نکند، چه اتفاقی خواهد افتاد. ما قاطعانه متعهد به این نکته هستیم که این اطمینان را ایجاد کنیم که ایران هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت.
اخبار سیاست خارجی - باشگاه خبر نگاران