اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آئین‌نامه اجرایی بودجه سال ۹۳ را اسفند‌ماه تصویب می‌کنیم/ درآمد‌های نفتی دولت بالغ بر ۳۵ تا ۳۸ میلیارد دلار است



درآمد دولت از صادرات فرآورده‌های نفتی, لایحه بودجه مجلس شورای اسلامی

آئین‌نامه اجرایی بودجه سال ۹۳ را اسفند‌ماه تصویب می‌کنیم/ درآمد‌های نفتی دولت بالغ بر ۳۵ تا ۳۸ میلیارد دلار است

سخنگوی هیئت دولت از تصویب آئین‌نامه اجرایی بودجه سال ۹۳ در اسفند‌ماه سال جاری در صورت تصویب به موقع لایحه بودجه سال آینده از سوی مجلس شورای اسلامی خبر داد.

 آئین‌نامه اجرایی بودجه سال ۹۳ را اسفند‌ماه تصویب می‌کنیم/ درآمد‌های نفتی دولت بالغ بر ۳۵ تا ۳۸ میلیارد دلار است

 

 محمد‌باقر نوبخت سخنگوی دولت طی یک نشست خبری که صبح امروز در ساختمان کوثر نهاد ریاست جمهوری برگزار شد در پاسخ به سوالی در رابطه با اینکه آیا در تامین مبالغ ناشی از واقعی کردن قیمت حامل‌های انرژی بین شرکت‌های عرضه کننده و سازمان هدفمندی یارانه‌ها اختلافی به وجود آمده است یا خیرگفت: بر اساس ماده یک قانون هدفمندی یارانه‌ها و همچنین مواد 7 و 8 این قانون شرکت‌های فوق با اصلاح قیمت حامل‌های انرژی آن را به حساب خزانه و همچنین حساب سازمان هدفمندی یارانه‌ها واریز می‌کنند.


وی افزود: بخشی از این مبلغ به عنوان سهم شرکت‌های تولید‌کننده برداشت می‌شود قسمتی از آن به عنوان مالیات به حساب خزانه واریز شده و بقیه به حساب سازمان هدفمندی یارانه‌ها پرداخت می‌شود.

سخنگوی دولت ادامه داد: ممکن است اختلاف حساب‌هایی بین این دو وجود داشته باشد اما خوشبختانه با برگزاری چند جلسه تمام مطالبات سازمان هدفمندی یارانه‌ها پرداخت شد و در 22 شهریورماه امسال همه توانستند یارانه خود را دریافت کنند.

نوبت در پاسخ به سوال دیگری درباره زمان تشکیل سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گفت: تا زمان ایجاد سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کارگروه مشترکی از امکانات موجود در معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی و همچنین معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی استفاده خواهد کرد تا کار به پیش برود.

سخنگوی دولت با اشاره به اینکه مجلس نیز یک طرح یک فوریتی برای احیای سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی دارد گفت: امیدواریم بتوانیم در کوتاه مدت با همکاری مجلس شورای اسلامی نسبت به احیای سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی اقدام کنیم چرا که ایجاد این سازمان می‌تواند سبب تسهیل امور در اجرای مصوباتی باشد که پیش از این تشریح شد.

همچنین نوبخت در پاسخ به این سوال که آیا فکر می‌کنید سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی که در آینده‌ای نزدیک تشکیل می‌شود بودجه سال 92 را به مجلس تقدیم بکند گفت: من فکر نمی‌کنم که این اتفاق بیفتد چرا که ما می‌خواهیم بودجه را در زمان مقرر و بدون هیچگونه تاخیر به مجلس شورای اسلامی تحویل دهیم و البته امیدواریم مجلس شورای اسلامی نیز این بودجه را در زمان مقرر تصویب کند تا آئین‌نامه اجرایی آن در اسفند‌ماه سال 92 به تصویب برسد.

وی افزود: ما با امید و با انرژی حرکت می‌کنیم و امیدواریم دوستان این انرژی و انگیزه را از ما نگیرند.

نوبخت در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با اینکه مبالغی که در متمم بودجه سال 92 صرف خواهد شد چگونه برای پیمانکاران عمرانی بخش‌های خصوصی جبران می‌شود گفت: من فکر می‌کنم که به جای استفاده از عنوان متمم از استفاده از عنوان اصلاحیه برای بودجه بهتر باشد.

وی افزود: بودجه سال جاری که سقفی در حدود 210 هزار میلیارد تومان دارد با توجه به عملکرد سال گذشته و عملکرد 6 ماه جاری قابل حصول نیست.

وی افزود: دولت در این باره چند راه مقابل خود دارد. اول اینکه عجله نکند و تا پایان سال صبر کند تا دستگاه‌ها به همان تعهدات خود در بودجه عمل کنند.

سخنگوی دولت ادامه داد: من 16 سال سخنگوی کمیسیون برنامه‌ریزی و بودجه بوده‌ام و با تعداد زیادی از اصلاحیه‌های بودجه در پایان سال سر و کار داشته‌ام که حالا برای حقوق فرهنگیان چه کنیم. برای حقوق کارگران چه کنیم و مسائل دیگری که اتفاق می‌افتاد.

نوبخت گفت: در آن هنگام معمولا دولت‌ها به سراغ استقراض از بانک مرکزی می‌روند که همین مسئله سبب افزایش تورم می‌شود. این تورمی که ما امروز با آن روبرو هستیم از کرات دیگر نیامده است و محصول همین تصمیم‌گیری‌ها محسوب می‌شود.

نوبخت در ادامه و با اشاره به نکته دیگری در بودجه امسال گفت: در لایحه بودجه مجلس شورای اسلامی ماده‌ای قرار داده است که از درآمد‌های نفتی باید 20 درصد آن به صندوق ذخیره ارزی اختصاص پیدا کند.

وی افزود: ما این مسئله را قبول می‌کنیم که چنین مبالغی به صندوق توسعه ملی واریز شود اما بند دیگری در همان قانون است که سالانه سه درصد به این میزان اضافه شود که این به معنای این است که امسال 26 درصد درآمد‌ها باید به صندوق ملی توسعه واریز شود.

سخنگوی دولت ادامه داد: این مصوبه برای زمانی است که درآمد دولت از صادرات فرآورده‌های نفتی به یکصد و بیست میلیارد دلار می‌رسید در حالی که هم‌اکنون این درآمد به 35 تا 38 میلیارد دلار بالغ می‌شود.

نوبخت گفت: ما به دوستان مجلس می‌گوییم که اجازه دهید ما همان 20 درصد را به صندوق ملی توسعه واریز کنیم و 6 درصد بقیه را نیز تنها صرف کارهای تولیدی خواهیم کرد./ خبرگزاری فارس

 


ویدیو مرتبط :
ابلاغ آئین نامه اجرایی قانون بودجه سال 1394

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

هزار میلیارد دلار درآمد نفتی ایران در 100 سال گذشته



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

هزار میلیارد دلار درآمد نفتی ایران در 100 سال گذشته

بررسی‌های یك تحقیق كارشناسی نشان می‌دهد كه درآمد نفت ایران در 100 گذشته معادل بیش از هزار میلیارد دلار بوده است.

تولید نفت ایران بین سال‌های 1290 تا 1390، معادل 68.77 میلیارد بشكه بوده است كه بر این اساس بیش از 1079 میلیارد دلار عاید كشور شده است.

طبق آمار مجموع تولید نفت ایران بین سال‌های 1290 تا 1332 معادل 2.3 میلیارد بشكه بود كه با فروش هر بشكه 23 سنت درآمد 500 میلیون دلاری را طی 40 سال برای كشور در پی داشته است.

در طول 17 سال بعد درآمدهای نفتی ایران 100 درصد افزایش یافت. بین سال‌های 1333 تا 1350، 11.5 میلیارد بشكه نفت خام تولید شد كه با افزایش قیمت نفت به 1.4 دلار برای هر بشكه 14.5 میلیارد دلار برای ایران ارز آوری داشت.

با افزایش قیمت نفت درآمدهای ایران نیز رشد چشمگیری داشت به طوری كه رسیدن نفت به 8.8 دلار، درآمد ایران تنها در هفت سال (1351 تا 1357) را به 116.5 میلیارد دلار رسید. البته افزایش درآمد ارزی كشور تنها ناشی از قیمت نفت نبود بلكه افزایش تولید نفت خام هم در این زمینه تاثیر داشت. به طوری كه در بین سال‌های 1351 تا 1357، 14.2 میلیارد بشكه نفت خام تولید شد.

به این ترتیب از سال 1290 تا 1357 یعنی سال‌های پیش از انقلاب (67 سال) كل درآمد ایران حاصل از نفت حدود 132 میلیارد دلار بوده است.

البته تولید نفت با پیروزی انقلاب اسلامی و آغاز جنگ تحمیلی كاهش محسوسی داشت اما به دلیل فروش هر بشكه نفت خام به 25 دلار، این امر باعث نشد كه درآمدهای نفتی كاهش یابد. از سال 1358 تا 1368 در مجموع 9.7 میلیارد بشكه نفت خام برداشت شد كه 150 میلیارد دلار برای كشور ارز آوری داشت.

در طول 10 سال بعد اگر چه تولید نفت خام از 9.7 میلیارد به 13.9 میلیارد رسید اما با سقوط قیمت نفت خام به 16 دلار كاهش درآمدها نفتی را در پی داشت. در بین سال‌های 1368 تا 1378 تنها 150 میلیارد دلار نصیب كشور شد.

درطول پنج سال بعد هر بشكه نفت خام 29 دلار معاوضه شد. در این مدت (1379 تا 1383) هفت میلیارد بشكه نفت خام از ذخایر كشور برداشت شد كه حاصل آن واریز 130 میلیارد دلار به خزانه كشور بود.

بین سال‌های 1384 تا 1390 نیز به لطف افزایش قیمت نفت بیشترین درآمد نفتی برای كشور محقق شد. در این سال‌ها 10.2 میلیارد بشكه با متوسط قیمت 87 دلار به فروش رفت كه نتیجه آن كسب 511 میلیارد دلار بود./ایسنا