سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

6+5 راه‌حل برای مشكلات معمول دوره نامزدی


دوره نامزدی همان‌قدر كه اتفاق شیرینی است، همان‌قدر هم می‌تواند پر از اضطراب باشد اما باز هم برای كم‌كردن اضطراب این دوره، راه‌هایی وجود دارد





قرار است نقش شما در زندگی عوض شود؛ سبك زندگی‌تان ظرف چند ماه از این‌رو به آن رو شود و وظایفی را به‌عهده بگیرید كه پیش از این، دیگران در قبال شما به‌عهده داشتند. از طرف دیگر، شما باید در مقابل ده‌ها نفر حساب پس بدهید. آن‌ها انتظار دارند كه در عرض چند ماه آینده به عروسی شما دعوت شوند و در تمام این دوره قبل از ازدواج هم می‌خواهند تمام رفتارها و اتفاقات زندگی شما را زیر ذره‌بین بگیرند. همین انتظارات دیگران، می‌تواند یكی از دلایل اضطراب شما باشد. می‌ترسید نتوانید انتظارات دیگران را فراهم كنید و به همین دلیل به‌خودتان و نامزدتان فشار می‌آورید تا به بهترین شكل آن‌ها را راضی كنید. حالا تصور كنید كه به همه این اضطراب‌ها، نگرانی‌های مالی هم وارد شود. هزینه‌های جشن عروسی و مراسم‌های قبل از آن. خرید یا اجاره كردن خانه. وسایل زندگی و هزینه‌های جاری یك زندگی خانواده ممكن است شما را با این سوال روبه‌رو كند كه آیا این ازدواج ارزش این همه دردسر را دارد؟



چه كنیم؟

ممكن است شما در دوره نامزدی با مشكلات بسیاری روبه‌رو باشید نخستین اصلی كه برای حفظ این ارتباط و تقویت‌كردنش باید به آن پایبند باشید، كمك به یكدیگر برای برطرف كردن این استرس‌هاست. با كمك راه‌های زیر این مرحله دشوار را هم به سلامت پشت سر بگذارید:

ستون اول

 قبل از هر تصمیمی (چه در مورد جشن عروسی، چه محل زندگی یا هرچیز دیگر) با هم بدون جهت‌گیری صحبت كنید. دوست دارید كه این تصمیم چطور گرفته شود و چه فكری در مورد آن می‌كنید؟ حرف‌های یكدیگر را بدون پیش‌داوری بشنوید و اول روی نكاتی تمركز كنید كه هر دوی شما درموردش تفاهم دارید. از این طریق می‌توانید یك ستون مشترك برای تصمیمات‌تان بسازید. حالا شما روی یك سری از اصول توافق كرده‌اید.

ذره‌بین روی اختلاف‌ها

 حالا وقت رسیدگی به اختلافات است. شما دوست دارید یك جشن بزرگ و مجلل داشته باشید و او توان تامین مخارجش را ندارد؟ او دوست دارد خانه‌ای نزدیك به محل كارش داشته باشد و شما آن محله را دوست ندارید؟‌... یادتان نرود كه این مشكلات به تنهایی بزرگ نیستند اما اگر حل نكرده باقی بمانند زندگی شما را شروع نشده از هم می‌پاشند. پس این اختلافات را دانه‌دانه بررسی كنید و مشترك‌ترین تصمیم ممكن را در موردشان بگیرید.

از بعضی خواسته‌ها بگذرید

  اگر در مواردی نظر نامزدتان با شما متفاوت است از روش اولویت‌بندی كمك بگیرید. ببینید كه از كدام‌یك از این خواسته‌ها می‌توانید بگذرید و كدام‌یك برای‌تان كلیدی‌تر است. اگر همه خواسته‌های خودتان برای‌تان مهم باشد و همه گفته‌های او بی‌اهمیت، هیچ اتفاق خوبی در انتظار رابطه شما نخواهد بود. یادتان نرود كه اگر می‌پذیرید از چیزی بگذرید، حق ندارید از این لحظه به بعد همسرتان را به خاطر گذشت‌تان زیر سوال ببرید.

خودتان را نادیده نگیرید

 درست است كه گذشت كردن جزو اصلی یك زندگی مشترك است اما قرار نیست برای گذشتن از این مرحله دشوار خودتان را نادیده بگیرید. اگر فكر می‌كنید سكوت كردن و تحمل كردن باعث ایجاد تنش كمتری می‌شود در اشتباه هستید. زیرا تنش‌هایی كه با سكوت سركوب‌شان كرده‌اید در آینده به زندگی شما حمله خواهند كرد. قرار نیست رابطه‌تان را پر از جنگ و آشوب كنید اما به‌خاطر ترس‌تان از دعوا یا دلخوری، خودتان را قربانی نكنید. با هم حرف بزنید و عادلانه تصمیم بگیرید.

یكطرفه به قاضی نروید

 وقتی می‌گوییم عادلانه یعنی باید هم خودتان و آرزوهای‌تان را درنظر بگیرید و هم همسرتان و شرایطش را. تصمیمات مهم را با توافق با یكدیگر بگیرید. یادتان نرود كه او هم به اندازه شما در این اتفاق نقش داشته و به اندازه شما آرزو دارد. پس نگرانی‌های او را هم درك كنید. ازدواج یك رابطه 2طرفه است. رابطه‌ای كه پایه‌هایش روی بده‌بستان‌های 2طرفه بنا شده است. پس همان‌قدر كه از او انتظار دارید، از خودتان هم انتظار داشته باشید.



مسابقه، پس همه چیز را منطقی پیش ببرید

آینده نگر باشید

 اگر می‌خواهید خواسته‌های خودتان یا توافق‌های 2نفره‌تان را به اجرا بگذارید، آینده را هم فراموش نكنید. هزینه‌ای كه قرار است بكنید، چه تاثیری روی اوضاع مالی 2نفره‌تان بعد از این دوره خواهد گذاشت؟ اختلافاتی كه به‌وجود آمده، چه مشكلاتی بین خانواده جدیدتان و خانواده‌های قدیمی ایجاد خواهد كرد.  قبل از اجراكردن هر چیز، راهی را درنظر بگیرید كه كمترین آسیب را در آینده در پی دارد. شاید لازم باشد برای پیدا كردن این راه بعضی از آرزو‌های‌تان را هم قربانی كنید.

جلوی خانواده‌ها نایستید

 وارد جنگ با خانواده‌های هم نشوید. بعد از گرفتن تصمیمات، شما با خانواده خود صحبت كنید و از او هم بخواهید كه این موضوعات را به‌عنوان تصمیمات خودش و نظرات مشترك‌تان به خانواده‌اش اطلاع دهد. هیچ وقت برای به كرسی نشاندن تصمیمات مشترك‌تان، خودتان را در مقابل خانواده او قرار ندهید. یادتان نرود كه شما یك تازه وارد هستید و آن‌ها یك تیم قدیمی و این‌كه همسرتان بهتر از شما با زبان آن‌ها آشناست.

فكر بردن نباشید

 قطعا برنامه 2نفره شما تا حد زیادی تغییر خواهد كرد، پس به دلیل این تغییرات یكدیگر را مقصر ندانید. از هم دفاع كنید اما به خانواده‌ها حمله نكنید. مهم نیست خانواده شما پیشنهاد داده است یا او. در این بازی به تنها چیزی كه نباید فكر كنید بردن است.

داور تعیین كنید

  اگر مخالفت‌ها یا نظرات خانواده‌ها از نگاه هر دوی شما غیرمنطقی است و دوست ندارید طبق برنامه آن‌ها پیش بروید، بهتر است یك داور خوب را برای این اتفاق مشخص كنید؛ كسی كه هم شما به او اعتماد دارید و هم خانواده‌تان روی حرفش حساب می‌كنند. اول با او حرف بزنید و حرف‌هایش را بشنوید. اگر برای‌تان مورد اعتماد باشد، راحت‌تر می‌توانید به پیشنهاد‌هایش فكر كنید. شاید شما در این تصمیم‌گیری خیلی جنبه‌ها را نمی‌دیدید. پس نگویید حرف، حرف خودمان است.

آشوب به‌پا نكنید

 شما نمی‌توانید خودتان و آینده 2‌نفره‌تان را قربانی كنید تا همه را راضی كنید اما حق ندارید كه جنگ هم راه بیندازید. نحوه خداحافظی شما 2نفر از خانواده‌های‌تان روی زندگی آینده‌تان بسیار تاثیر گذار خواهد بود پس بدون پرخاشگری و قهر، خواسته‌های مشترك‌تان را پیش ببرید. اگر در این مسیر كسی شما را رنجاند، گناهش را به گردن همسرتان نیندازید و فراموش نكنید كه او تنها مسئول كارهای خودش است و نمی‌تواند كوچك‌ترین رفتار‌های دیگران را تحت كنترل دربیاورد.

كمك بگیرید

 درست است كه همه آدم‌ها مثل هم نیستند و مثل هم زندگی نمی‌كنند اما یادتان نرود كه دیگران قبل از شما این مسیر را رفته‌اند. پس قبل از آن‌كه در مقابل پیشنهادهای‌شان جبهه بگیرید، خوب به عواقب تصمیمی كه گرفته‌اید، فكر كنید. اگر نمی‌توانید راه درست را به آسانی تشخیص دهید، بهتر است با هم به دفتر یك روان‌شناس بروید و قبل از هر تصمیمی كمی مشاوره بگیرید. شاید لازم باشد كه بعد از چند جلسه خانواده‌تان را هم با این مشاور آشنا كنید و به این جنگ خانگی پایان دهید.


ویدیو مرتبط :
ترس از دوره نامزدی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

برای حل كردن مشكلات زوج ها



 

مشکلات زوج ها

 

زوج درمانی راهی است برای حل كردن مشكلات و كشمكش های زوج هایی كه خود به تنهایی قادر به حل مشكلاتشان نیستند. فرایند زوج درمانی شامل زن و شوهر، و یك فرد آموزش دیده و متخصص در این زمینه است كه در خصوص احساسات و افكارشان بحث می كنند.

 

هدف در زوج درمانی كمك به زنان و مردان است تا همدیگر را بهتر درك كنند و اگر تصمیم دارند و یا می خواهند كه تغییر كنند، به آنها كمك شود تا به خواسته و هدفشان برسند.

 

در مقاله زیر ابعاد و شیوه های مختلف زوج درمانی به صورت پرسش و پاسخ مورد بررسی قرار گرفته است.

 


آیا بچه ها در زوج درمانی شركت دارند؟

 

خیر. زوج درمانی فقط زن و شوهر را در بر می گیرد. بچه ها به درجات مختلف در معرض مشكلات زناشویی قرار می گیرند. آنها ممكن است سراسیمه و نگران شوند و مشكلاتی از خود بروز دهند كه خود این كمك می كند به بهتر شدن روابط زناشویی یا این كه بتوانند بیشتر به بچه ها توجه كرده و به آنها كمك كنند.

 

البته درمانی كه در آن والدین و بچه ها هر دو شركت داشته باشند، خانواده درمانی نامیده می شود كه بر روی روابط بین اعضای خانواده تأكید دارد تا این كه فقط بر روی زوج ها كار كند. البته ممكن است در بعضی موارد بحث ها به سوی مسائل زناشویی كشیده شود كه در اینجا والدین باید مراقب باشند تا بچه ها مورد بی توجهی قرار نگیرند.

 


معمولاً چه قبیل مشكلاتی را مردم نزد زوج درمان ها می برند؟

 

- مشكلات هر زوجی متفاوت است. ولی بیشترین مشكلات و شكایات رایج عبارت اند از:

 

كاهش رابطه یا ارتباط كلامی

 

بحث و جدل های همیشگی

 

برآورده نشدن نیازهای عاطفی و احساسی

 

نگرانی های مالی

 

تضاد و اختلاف نظر بر سر بچه ها

 

این مشكلات در هر ارتباط زناشویی، مهم هستند. اغلب زوج ها به دنبال كمك می گردند برای این كه آنها اگر بخواهند خود مشكلات خود را حل كنند نتیجه ای جز ناكامی و ناامیدی نخواهد داشت. بعضی از زوج ها خواهان كمك در زمینه بحران های زناشویی هستند مانند فقدان ظاهری محبت در خانواده یا رابطه نامشروع یكی از زوج ها با فرد دیگری، یا اتفاقات غم انگیزی مانند بیماری و یا مرگ یكی از اعضای خانواده.

 


درمانگرها چه كاری انجام می دهند؟

 

درمانگرها نفر سومی هستند كه به مشكلات زوج ها گوش می دهند تا این كه آنها افكار و احساسات خود را بیان كنند و همچنین به آنها كمك شود تا زمینه مشكلات و مسائل خود را روشن و معین كنند.

 

درمانگرهای شروع می كنند با:

 

مشكلات و این كه زن و شوهر آنها را چگونه می بینند؟

 

تاریخچه ای از ارتباطات خود

 

تاریخچه زندگی فردی هر كدام از طرفین (زوج ها)

 

این كار، درمانگر را قادر می كند تا تفاهم بیشتری را برقرار سازد و ارزیابی های خود از موقعیت را به بحث بگذارد و بالاخره، راهكارها و نوع درمان را مشخص كرده و پیشنهاد دهد.

درمانگر ممكن است مانند یك آرام بخش عمل كند به گونه ای كه كوشش كند تا كج فهمی ها و سوءتفاهم ها در روابط بین زن و شوهر مشخص شود كه نتیجه این امر، نگاه جدیدی است كه آنها به رفتار و احساسات خود پیدا می كنند تا بتوانند مشكلات خود را راحت تر حل كنند.



نگرانی های رایج در مورد زوج درمانی

 

من فكر می كنم مشكلات شخصی ام موجب تنش در زندگیمان می شود، آیا من به تنهایی باید از یك درمانگر كمك بگیرم یا هر دو با هم؟

 

مشكلات شخصی مانند اعتماد به نفس پایین، بیماری، استرس كاری و غیره... بر روی شریك زندگی و روابط بین آنها تأثیر می گذارد. پس معمولاً بهتر است هر دو زوج در جستجوی كمك برآیند تا این كه هر زوج قادر شود، مشكلات زوج دیگر را درك كند و درمانگر نیز مشكلات را از هر دو دیدگاه بشنود و بررسی كند و سپس وی می تواند درمان فردی یا زوج درمانی را پیشنهاد دهد.

 

اگر من به كمك احتیاج داشته باشم، به این معنی است كه من دیوانه یا روانی ام؟

 

جستجوی كمك برای مشكلات شخصی یا مشكلات زناشویی به معنی بیماری های روانی نیست. آن به معنی بالغ شدن و یا آماده شدن برای اداره كردن مسائل و مشكلات است، كه اگر بدون حل باقی بماند ممكن است به استرس های قوی تر و یا از هم پاشیدن زندگی منجر شود.

 

اگر همسر من رفتن پیش درمانگر را رد كرد، من چه باید بكنم؟

 

زوج ها معمولاً باید همدیگر را به مشاركت تشویق كنند حتی اگر در گذشته مخالف بوده و رد كرده اند. موافقت و تفاهم بر سر رفتن نزد درمانگر می بایست به گونه ای از طرف همسر احساس شود كه یعنی «تو درست می گویی و من تقصیر دارم» به ویژه اگر پیشنهاد طوری باشد كه او را عصبانی می كند. استرس و نگرانی شما در مورد زندگی و روابطتتان، همسرتان را به فكر وا می دارد. اگر یكی از دو زوج احساس كند كه مسئله جدی است درصدد گرفتن كمك برمی آید.

 

آیا این كه ما نیاز به زوج درمانی داریم، به این معنی است كه زندگی ما از هم پاشیده است و روابط ما قطع شده است؟

 

خیر، در جستجوی كمك برآمدن نشانه شكست نیست. بهتر است قبل از این كه مشكلات بزرگتر شوند، تقاضای كمك كنیم. كه نتیجه آن بستگی به یك سری عوامل دارد.

 

 

2 عامل مهم در این زمینه:

 

1 - چقدر و تا چه اندازه زوج ها حاضرند بر روی مشكلاتشان كار كنند؟

 

2 - روابط درست برای آنها تا چه اندازه ای مهم است؟