سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

5 علت ریزش موی خانم ها



 

ریزش مو

 

شما موهای‌تان را معمولا چگونه روی سرتان جمع می‌کنید؟ آنها را با کلیپس پشت سرتان نگه می دارید یا همیشه با یک کش، آنها را دم‌اسبی می‌بندید؟ میانه‌تان با بافتن مو چه‌طور است؟

 

اعتقاد دارید که موهای بافته همیشه مرتب و تمیز باقی می‌مانند؟ هیچ می‌دانستید بستن غلط موها می‌تواند در آسیب دیدن ریشه مو و ریزش آن موثر باشد؟

 

در این مطلب، ما 5 دلیل ریزش موی خانم ها را آورده‌ایم. نگاهی به این دلایل بیندازید. شاید علت ریزش موی شما هم، یکی از این 5 عامل باشد:

 


1- ریزش مو به دلیل بافتن یا دم‌اسبی کردن موها

 

خیلی‌ها عادت دارند موهای‌شان را در طول روز، پشت سرشان به حالت دم‌اسبی جمع کنند یا ببافند، ولی این کار می‌تواند یکی از دلایل ریزش شدید موها باشد. هر نوع کشیدن طولانی مدت مو و بافتن سفت آن، باعث ریزش موقتی مو (آلوپسیای کششی) ‌می شود.

 

این ریزش مو معمولا بین 3 تا 6 ماه طول می‌کشد و به تدریج متوقف می‌شود و بعد به آرامی، موها شروع به رشد مجدد می‌کنند. اما اگر این مدل بستن مو، برای سال‌های زیادی ادامه ‌یابد، ممکن است به ریزش دایمی مو منجر گردد.

 

در برخی موارد، مو به علت کشیده شدن، نزدیک پوست سر می‌شکند. این نوع ریزش مو اغلب در پیشانی و کناره‌های پوست سر (جایی که مو تحت بیشترین فشار است)، دیده می شود.

 

ریزش مو فقط پس از استفاده ی دائمی از مدل‌های فوق رخ می‌دهد و با انتخاب گاه به گاه این قبیل مدل موها، این عارضه اتفاق نمی افتد.

 

ریزش مو

 

2- ریزش مو به دلیل بارداری

 

بعضی از خانم‌ها پس از زایمان، دچار ریزش موی شدید می‌شوند. این نوع ریزش مو، به "آلوپسیای بعد از زایمان" معروف است و عادی و گذرا است و حدود 2 تا 3 ماه پس از زایمان اتفاق می‌افتد.

 

این ریزش مو، حدود 1 تا 6 ماه ادامه می‌یابد، سپس رشد طبیعی مو از سر گرفته می‌شود. این نوع ریزش مو ممکن است پس از سقط جنین هم دیده شود.

 

البته همه مادران دچار این عارضه نمی‌شوند. راه‌حل‌اش هم این است که با موهای‌تان با ملایمت برخورد کنید. آنها را کمتر دستکاری کنید. از برس‌های نرم برای شانه کردن موهایتان استفاده کنید. موهای‌تان را به آرامی بشویید و خشک کنید. این نوع ریزش مو به ندرت بیش از 4 ماه طول می‌کشد.

 

 

3- ریزش مو به دلیل مصرف قرص‌های ضدبارداری

 

قرص های ضدبارداری را خیلی از خانم ها مصرف می‌کنند، ولی تعداد کمی از آنها با خوردن این قرص‌ها دچار ریزش موقتی مو می‌شوند. بیشتر اوقات پس از قطع دارو، ریزش مو رخ می‌دهد. خانم‌هایی که موقع استفاده از این قرص‌ها دچار ریزش مو می‌گردند، ممکن است زمینه ارثی هم داشته باشند و ریزش موهای شان با مصرف قرص‌ تشدید گردد.

 

وقتی خانمی مصرف این قر‌ص‌ها را قطع می‌کند، دو یا سه ماه بعد متوجه ریزش موهای سرش می‌شود. این ریزش ممکن است 6 ماه طول بکشد و سپس متوقف شود. 6 تا 12 ماه پس از آنکه ریزش مو قطع شد، موی سر مجددا شروع به رشد می‌کند.

 

ریزش مو

 

4- ریزش مو به دلیل رژیم‌های لاغری عجیب و غریب

 

اگر رژیم‌های لاغری عجیب و غریب می‌گیرید، بدانید که ممکن است دچار ریزش مو شوید. رژیم لاغری که شدیدا کمبود پروتئین داشته باشد، در رشد مو تاثیر خواهد گذاشت، زیرا مو اساسا از پروتئین تشکیل شده است. افراد باید در هر سنی، به مقدار کافی پروتئین مصرف کنند تا رشد طبیعی مو حفظ گردد. غنی ترین منابع پروتئین به ترتیب شامل تخم مرغ، شیر و لبنیات، انواع گوشت (ماهی، مرغ و گوشت قرمز) و حبوبات است.

 

افراد گیاهخوار و کسانی که از رژیم های غذایی بدون پروتئین استفاده می‌کنند و مبتلایان به بی‌اشتهایی عصبی (که در میان مانکن‌ها و طرفداران لاغری مفرط، زیاد است)، به سوءتغذیه پروتئینی دچار می‌شوند. در چنین مواردی مو باریک‌ می‌گردد و 2 یا 3 ماه بعد، ریزش شدید مو آغاز می‌شود. این ریزش مو با مصرف کافی و مناسب غذاهای حاوی پروتئین، قابل پیشگیری و جبران است.برخی رژیم‌های لاغری به کم‌خونی فقرآهن منجر می‌گردند که می‌تواند باعث ریزش مو شود.

 

اما این باور که ریزش مو مربوط به کمبود ویتامین است، نتایج ضد و نقیضی را در تحقیقات نشان داده است. تا کنون هیچ ویتامین جداگانه‌ای یافت نشده است که اثر قابل‌توجهی در رشد مو داشته باشد.

 

مصرف زیاد ویتامین، به خصوص ویتامین A ممکن است باعث بروز مسمومیت در بدن شود.اگر فکر می‌کنید که کمبود تغذیه‌ای دارید، باید با پزشک مشورت کنید. هر گونه تغییر ناگهانی در برنامه غذایی (مثل رژیم های لاغری بسیار کم کالری)، به ریزش مو منجر می‌گردد.

 

 

5- ریزش موی طبیعی، نوع زنانه

 

موهای سر اکثر خانم‌ها با افزایش سن، به‌طور پراکنده کم‌پشت می‌شود که به آن "ریزش موی زنانه" می گویند و مشابه طاسی مردانه است، ولی خانم‌ها هرگز کاملا طاس نمی‌شوند.

 

این ریزش مو ممکن است مثل طاسی مردانه با عقب رفتگی خط مو همراه باشد. اما اکثرا کم‌پشتی پراکنده ی مو در تمام سر دیده می‌شود و خیلی آهسته‌تر از طاسی مردانه پیشروی می‌کند.

 

این نوع ریزش مو ممکن است اولین بار پس از یائسگی ایجاد گردد. مردان و زنان هر چه سن‌شان بگذرد، موی کمتری خواهند داشت. وراثت در ریزش موی هر دو گروه نقش دارد. آقایان بیشتر از مادر و خانم ها بیشتر از پدر، ریزش مو را به ارث می‌برند.

 

عملی‌ترین راه رفع این حالت، مدل دادن مناسب به مو است. گاهی درمان‌های جدید مثل پیوند مو نیز به خانم ها توصیه می‌شود.

 

 

 


ویدیو مرتبط :
درمان ریزش موی ارثی با igrow

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ژنتیک شایع ترین علت ریزش موی سر آقایان



 

 

 

ریزش مو,علت ریزش موی سر آقایان

ریزش مو

 

ریزش مو از شایع ترین شکایت های بسیاری از مردم به ویژه مردان و مراجعه آنان به متخصصان پوست است. مو یکی از ویژگی های طبیعی و زیبایی مردان و زنان است، طبیعی است که حساسیت آقایان نسبت به کیفیت رشد مو و حالت آن کمتر از خانم ها نباشد. علل ریزش مو در مردان بسیار متفاوت است و بدیهی است که شرح انواع آن در یک مطلب کوتاه نمی گنجد، اما می توان به شایع ترین دلایل ریزش مو در آقایان اشاره کرد.

 

● عوامل ژنتیک شایع ترین دلیل ریزش مو

 

ریزش مو دلایل بسیار متنوعی دارد و معاینه بالینی و گرفتن شرح حال از بیمار می تواند در شناسایی دلیل آن موثر باشد. دکتر محمدجواد یزدان پناه متخصص پوست و مو و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این مطلب به خراسان می گوید: شایع ترین دلیل ریزش موی سر در آقایان عوامل ژنتیکی است و گاهی ممکن است ریزش پس از سن بلوغ آغاز شود و به صورت خفیف فرد احساس کند ریزش مو پیدا کرده است. ریزش موی ژنتیکی با افزایش سن تشدید می شود و ممکن است به صورت ریزش از دو طرف سر، ناحیه پیشانی به صورت عقب نشینی موها و بالای فرق سر خود را نشان دهد. نکته این جاست که ریزش ۵۰ تا ۱۰۰ تار مو در روز طبیعی است و وقتی می گوییم فردی ریزش مو پیدا کرده که سرعت ریزش مویش بیش از این باشد.به جز این گاهی فرد کم مو است و به صورت مادرزادی موهای کم پشتی دارد که به مسائل ژنتیکی مربوط نمی شود. در این افراد تراکم مو روی پوست سر کم است و از همان زمان تولد، فرد کم مو بوده است و با افزایش سن به تراکم موهایش افزوده نمی شود.

 

● عوامل مداخله گر در ریزش مو

 

نکته ای که بسیاری از مراجعان به متخصصان پوست و مو درباره آن سوال می کنند این است که چرا به یک باره ریزش مو پیدا کرده اند. عده ای از این افراد به صورت ژنتیکی زمینه ریزش مو دارند و به دلایلی نظیر رژیم غذایی سخت، بیماری های زمینه ای، استرس های شدید، ابتلا به افسردگی، مصرف برخی داروها و بیماری های پوست سر ریزش موی آن ها شدید می شود.در این موارد با اصلاح عامل زمینه ای مانند اصلاح رژیم غذایی، رفع کم خونی، درمان بیماری، رفع استرس و افسردگی ریزش مو درمان می شود. همچنین گاهی مصرف برخی داروها، بیماری های پوست سر و ابتلا به بیماری های عمومی باعث تشدید ریزش مو می شود.در مراجعه به متخصص گرفتن شرح حال بیمار و معاینه بالینی نقش اساسی در تشخیص علت ریزش مو دارد و اگر فردی مبتلا به «آندروژنتیک» یا کم مویی ژنتیک باشد، پزشک آن را تشخیص می دهد و از بیمار رفع نگرانی می کند. گاهی اعمال جراحی، خونریزی های شدید، کمبود برخی مواد مغذی مثل آهن، روی، ویتامین ها و پروتئین ها، ابتلا به تب بالا، کم خونی و اختلالات تیروئید باعث ریزش مو یا تشدید آن می شود و پزشک مجبور است آزمایش کامل انجام دهد یا نمونه برداری را تجویز کند تا به علت دقیق ریزش مو پی ببرد.

 

● مراحل رشد مو

 

دکتر یزدان پناه با اشاره به این که در فرآیند رشد مو شاهد ۳ مرحله هستیم توضیح می دهد: در مرحله اول که «آناژن» است، مو رشد فعال دارد، در مرحله دوم که «کاتاژن» نام دارد تکثیر سلول های مولد مو رخ می دهد و در سومین مرحله، «تلوژن» مو فعالیتی ندارد و پیاز مو رشد و تکثیر سلولی اش را متوقف می کند. هر تار مو پس از گذراندن این سیر می افتد و تار موی بعدی رشدش را آغاز می کند. به طور طبیعی موها حدود ۳ سال در مرحله «آناژن» می ماند، سپس طی چند هفته وارد مرحله «کاتاژن» می شود و حدود ۳ ماه در مرحله «تلوژن» می ماند. به این ترتیب است که موهای انسان به صورت هم زمان نمی ریزد و هر تار مویی بنا به مرحله ای که در آن قرار دارد، سیر رشد خود را طی می کند.اتفاقی که در عارضه ریزش مو می افتد این است که مو چرخه عادی رشد خود را طی نمی کند و زودتر از موعد مقرر می ریزد. باید دانست گاهی عوارض جانبی مصرف یک دارو دلیل ریزش مو است؛ برخی داروهای تیروئید، داروهای ضد انعقاد و داروهای شیمی درمانی باعث تشدید ریزش مو می شود. این عارضه جانبی ممکن است فقط در برخی افراد بروز پیدا کند و پزشک با توجه به حساسیت بیماری و لزوم درمان آن، دستور به ادامه درمان می دهد.در ریزش موی منطقه ای که مختص آقایان هم نیست، بخشی از سر که ممکن است به اندازه یک سکه باشد، ریزش پیدا می کند و پوست سر دیده می شود بدون این که نشانه ای از التهاب یا قرمزی در آن وجود داشته باشد.

 

● بیماری های پوست سر

 

این متخصص پوست و مو درباره این که گاهی بیماری های پوست سر علت اصلی ریزش مو است می گوید: عفونت های قارچی، میکروبی، ابتلا به لوپوس، سوختگی ها و «پسوریازیس» یا «داءالصدف» از شایع ترین بیماری های پوست سر است که باعث ریزش مو می شود. بعضی از بیماری ها ممکن است باعث صدمه دایمی به پوست سر شود به نحوی که در آن منطقه از سر رویش مجدد مو رخ ندهد.یکی از بیماری هایی که شیوع یک تا ۳ درصدی دارد پسوریازیس است که در موارد نادری به ریزش منجر می شود. در این بیماری ضایعات پوستی به صورت برجسته به رنگ سفید روی پوست سرظاهر می شود و ممکن است در دیگر نقاط بدن هم دیده شود. این ضایعات چسبنده و ضخیم است و زیر این پوسته ها، پوست قرمز رنگ و برجسته است و زمینه ژنتیک نقش اساسی در ابتلا به آن ایفا می کند اما این عارضه خطرناک نیست و درمان آن بسته به گستردگی عارضه، موضعی و یا سیستمیک است.پسوریازیس قابل درمان است و در سلامت عمومی فرد تاثیری ندارد و جز در موارد نادر به عنوان عامل ریزش مو شناخته نمی شود.

 

● شامپوی ضد ریزش مو نداریم

 

درمان ریزش مو با مصرف شامپو امکان پذیر نیست و شامپویی وجود ندارد که بتواند مانع ریزش مو یا پرپشت شدن مو شود. دکتر محمدجواد یزدان پناه متخصص پوست و مو با اشاره به تبلیغات فراوان محصولات بهداشتی مو و ادعای جلوگیری از ریزش مو یا پرپشت شدن مو با مصرف این محصولات می گوید: گاهی فرد به بیماری التهابی مثل «درماتیت سبورئیک» مبتلا می شود که طی آن شوره سر و خارش شدید دارد و ریزش مو پیدا می کند. درمان شوره سر با شامپو باعث رفع عارضه و کنترل ریزش مو می شود، اما شامپویی که بتوان با آن ریزش مو را رفع کرد وجود ندارد. به عبارت دیگر ریزش موی ژنتیکی با مصرف شامپو برطرف نمی شود و از آن جا که بیشتر موارد این عارضه از نوع ژنتیک است، این شامپوها بی اثر است. به علاوه شامپوهای ویتامینه و پروتئینه از طریق پوست سر جذب نمی شود و تبلیغات شرکت های تولید کننده در این زمینه نادرست است. دکتر یزدان پناه رعایت بهداشت موی سر، استفاده از شامپوهای ملایم و مناسب و ترک خارش بیش از حد پوست سر را به همه افراد برای داشتن موی سالم توصیه می کند.

منبع:روزنامه خراسان