سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

چگونه ماهی تازه را تشخیص دهیم ؟



 

چگونه ماهی تازه را تشخیص دهیم ؟

 

اگر شما هم وارد بازار ماهی شده باشید یا قصد خرید ماهی را از فروشگاه های شهر داشته اید حتما در تشخیص ماهی تازه دچار مشکلاتی شده اید چرا که بعضی از ماهی ها علی رغم ظاهر تازه ی خود ، مانده هستند و شما متوجه این مسئله نمی شوید. اما راه های تشخیص چیست؟

 

چگونه ماهی تازه را تشخیص دهیم ؟



اكثر خانواده‌ها بر این باورند كه ماهی‌های منجمد طعم و مزه خوشایندی ندارند و در ضمن شناسایی ماهی منجمد سالم از مانده و كهنه آن كار آسانی نیست. به همین دلیل خانواده‌ها تمایل دارند ماهی را به صورت تازه خریداری كنند، اما آیا ماهی جنوب را هم می‌توان به صورت تازه خریداری كرد؟

ماهی‌هایی كه از دریای جنوب صید و به نقاط مختلف كشور حمل می‌شوند باید منجمد شده باشند، مگر آن كه حمل و نقل آنها توسط هواپیما و بر چسب تاریخ روز روی بسته‌بندی آنها نوشته شده باشد. از سوی دیگر، باید دانست ماهی‌های منجمدی كه مراحل صید تا انجماد آنها به شكل استاندارد و صحیح انجام شود، به هیچ عنوان طعم و مزه نامطلوبی ندارند و گوشت آنها مانند ماهی‌های تازه، لذیذ است.

بنابراین اگر قصد خرید ماهی جنوب را دارید حتما آنها را به صورت منجمد و در بسته‌بندی‌های بهداشتی كه دارای تاریخ مصرف و دیگر مشخصات هستند خریداری كنید. متاسفانه این روزها، برخی عرضه‌كنندگان متخلف برای جلب توجه مشتریان و تازه جلوه دادن محصول، با انجمادزدایی آبزیان منجمد در آب یا دمای محیط، ‌آنها را به صورت تازه عرضه می‌كنند. از همه بدتر آن كه اگر این آبزیان طی یك یا 2 روز به فروش نرسند یا گوشت آنها مستعد فساد شود بلافاصله اقدام به انجماد مجدد و فروش آن به صورت منجمد می‌كنند. حال این پرسش مطرح می‌شود، چگونه می‌توان ماهی منجمد سالم را از كهنه و مانده آن تشخیص داد؟

 

راه شناخت ماهی منجمد

ماهی منجمد را در 2 حالت می‌توان بررسی كرد؛ یكی در حالت انجماد و دیگر بعد از رفع انجماد. در حالت انجماد اگرچه تشخیص كهنه یا فاسد بودن ماهی به دلیل تاثیر فرآیند انجماد براحتی امكان‌پذیر نیست، اما چشمان فرو رفته و شیری رنگ و بوی نامطبوع ماهی منجمد كهنه قابل تفكیك است. معمولا مردمك چشم ماهی منجمد با كیفیت مطلوب باید دارای یك نقطه سفید رنگ باشد و بر سطح پوست آن سوختگی حاصل از انجماد و زردشدگی دیده نشود. زرد بودن پوست یا احتمالا گوشت ماهی، حاصل از اكسیداسیون و تجزیه و تخریب چربی‌های آن است كه اغلب در شرایط نگهداری نامطلوب در سردخانه ایجاد می‌شود.

اما در بررسی بعد از رفع انجماد ماهی كه بسیار مهم است، بهتر می‌توان كهنه یا فاسد بودن ماهی را تشخیص داد. در ماهی كهنه یا فاسد شده پس از رفع انجماد از برانش‌ها خونابه غلیظ و بد بو به رنگ قهوه‌ای خارج می‌شود، چشم‌ها كدر و بسیار گود رفته است. پوست و باله‌ها خشك و كدر بوده و براحتی كنده می‌شود و هنگام خالی كردن امعاء و احشای ماهی بوی نامطبوع به مشام می‌رسد. گوشت این گونه‌ ماهی‌ها نیز حالت سفت و ارتجاعی نداشته به طوری كه با فشار انگشت روی گوشت فرورفتگی دائم در آن ایجاد شده و این گوشت هنگام پخت یا سرخ شدن از هم وا می‌رود.


توصیه‌ها

- دمای فریزر برای نگهداری طولانی‌مدت ماهی باید منهای 18 درجه سانتی‌گراد باشد. هرگونه تغییر در دمای فریزر سبب خراب شدن مواد غذایی خصوصا ماهی‌ها می‌شود.

- از انباشت بسته‌های ماهی در یك طبقه فریزر جلوگیری كنید؛ چرا كه از یك سو جابه‌جایی هوای سرد در میان بسته‌ها امكان‌پذیر نخواهد بود و یخ‌زدن بخوبی صورت نمی‌گیرد و از سوی دیگر موجب افزایش ناگهانی دمای فریزر و كاهش كیفیت مواد غذایی می‌شود.

- معمولا ماهی‌های منجمد با اندازه بزرگ در یك وعده مصرف نمی‌شوند. بنابراین هنگام خرید از فروشنده بخواهید كه آنها را در مقابل شما تكه كند تا در هنگام مصرف مجبور به انجمادزدایی تمامی ماهی نشوید.

- وقتی یخ ماهی را باز می‌كنید باید آن را حداكثر در مدت 24 ساعت به مصرف برسانید.

- ماهی‌های منجمدی كه توسط عرضه‌كنندگان متخلف انجمادزدایی و به صورت تازه عرضه می‌شوند، بسیار مستعد فساد بوده و معمولا دارای بافتی نرم و شل و حاوی خونابه هستند؛ بنابراین حتما ماهی‌های جنوب را به صورت منجمد و از مراكز معتبر شیلات خریداری كنید و سعی كنید ماهی (چه تازه و چه منجمد)‌ را به صورت بسته‌بندی شده تهیه كنید. ماهی‌های بسته‌بندی شده مجوز و تاریخ مصرف دارند و به دلیل آن كه تحت نظارت مستمر ماموران بهداشت هستند خیال شما را از بابت ماندگی،‌ فساد یا چند بار انجماد بودن راحت می‌كنند.

 


ویدیو مرتبط :
چگونه شایعات را تشخیص دهیم؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ماهی و میگوی تازه را چگونه تشخیص دهیم؟


با توجه به اینکه ماهی و میگو یکی از اقلام مهم در سبد غذایی خانوار است توجه به کیفیت و سلامت آن نیز مهم تلقی می‌شود و باید نکاتی را هنگام خرید این محصولات در نظر گرفت.

خبرگزاری ایسنا: با توجه به اینکه ماهی و میگو یکی از اقلام مهم در سبد غذایی خانوار است توجه به کیفیت و سلامت آن نیز مهم تلقی می‌شود و باید نکاتی را هنگام خرید این محصولات در نظر گرفت.

در هنگام خرید میگو باید به شفافی رنگ و عاری بودن از هرگونه لک روی پوست آن توجه کرد. همچنین در خصوص ماهی نیز توجه به شفافیت و برآمدگی چشم، قرمزی آبشش، حالت ارتجاعی بافت و رنگ شفاف پوست ماهی توجه کرد.

علی‌اصغر مجاهدی، معاون سازمان شیلات درباره چگونگی تشخیص میگوی سالم به خبرنگار ایسنا گفت: اگر میگو کهنه باشد لکه‌های تیره‌رنگی در ناحیه دم و سرش پدیدار می‌شود و رنگ کلی میگو به صورت شفاف نیست.

ماهی و میگوی تازه را چگونه تشخیص دهیم؟

وی ادامه داد: میگوی تازه صورتی‌ رنگ و شفاف است.

چشم ماهی باید شفاف و درخشان باشد

مجاهدی در خصوص تشخیص ماهی سالم و تازه نیز اظهار کرد: هنگام خرید ماهی باید به حالت چشم‌ ماهی توجه شود چراکه چشم ماهی‌های تازه، علاوه بر این که شفاف و درخشان است، حالت کاملا محدب دارد در صورتی‌که چشم ماهی‌های فاسد تیره و کدر است و کره چشم بطور کامل در حفره چشم فرو رفته است.

گوشت ماهی تازه قابلیت ارتجاعی دارد

معاون سازمان شیلات با بیان این‌که بدن ماهی‌های تازه قابلیت ارتجاعی دارد و فاقد ترشحات است، اظهار کرد: این درحالی است اگر روی بدن ماهی‌های فاسد فشار دست وارد شود کاملا فرو رفتگی ایجاد می‌کند و ترشحات بدن ماهی زیاد است و حالت چسبندگی دارد.

آبشش ماهی تازه، مرطوب و قرمز روشن است

وی قرمزی آبشوش ماهی را یکی دیگر از عوامل سلامت ماهی دانست و افزود: در ماهی‌های تازه آبشش‌ها مرطوب و به رنگ قرمز روشن هستند ولی در ماهی‌های فاسد آبشش‌ها مرطوب نبوده و رنگی خاکستری دارند.

مجاهدی ادامه داد: در ماهی‌های تازه سرپوش گوش‌ها بطور کامل و تقریبا چسبیده هستند و سطح داخلی آنها لکه ندارد ولی در ماهی‌های فاسد این سرپوش‌ها تقریبا جدا هستند و روی سطح داخلی آنها لکه‌های قهوه‌ای و قرمز رنگ دیده می شود.

فلس‌های ماهی تازه کاملا به بدن چسبیده و به سختی جدا می‌شوند

وی اظهار کرد: در رابطه با ماهی‌های تازه فلس‌ها کاملا به بدن چسبیده و به سختی جدا می شوند در حالی که در ماهی‌های فاسد، فلس‌ها برجسته و به راحتی کنده می‌شوند.

معاون سازمان شیلات بوی ماهی را یکی دیگر از عوامل شناسایی ماهی باکیفیت عنوان و اظهار کرد: ماهی‌هایی که تازه هستند تقریبا بوی مطبوعی دارند و اگر از آب‌های شیرین صید شده باشند بوی گیاهان آبزی همان منطقه را می‌دهند ولی ماهی فاسد بوی نامطبوعی دارد که بیشتر اوقات بوی آمونیاک و ترشیدگی و در اثر پیشرفت فساد بوی گندیدگی می دهد.

مجاهدی بهترین مکان برای خرید ماهی را فروشگاه‌های معتبر که نکات بهداشتی در آنها رعایت می شود دانست و گفت: باید از خرید ماهی در مکان های نامناسب و غیر بهداشتی اجتناب شود.

مدت نگهداری ماهی و میگو

وی در خصوص مدت نگهداری ماهی و میگو اظهار کرد: ماهی تازه یک تا دو روز داخل یخچال قابل نگهداری است اما ماهی یخ زده پس از خارج شدن از یخچال به سرعت باید مصرف شود و حدود یک ماه در فریزر قابلیت نگهداری دارد.

مجاهدی ادامه داد: میگو تازه نیز یک تا دو روز داخل یخچال و تا چهار ماه داخل فریزر قابلیت نگهداری دارد.