سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

چگونه بفهمید شوهرتان دروغ می‌گوید؟


تشخیص حرف درست از نادرست توانایی‌ است كه اغلب آدم‌ها آرزوی داشتنش را دارند. زنان برای اطمینان داشتن به شوهرشان باید توانایی شناخت دروغگو را داشته باشند، شناختن یك دروغگو كار آسانی نیست اما می‌توان از برخی نشانه‌ها برای پی بردن به این موضوع استفاده كرد.





تشخیص حرف درست از نادرست توانایی‌ است كه اغلب آدم‌ها آرزوی داشتنش را دارند. پلیس‌ها برای شناخت مجرمان‌شان، قاضی‌ها برای داشتن قضاوتی درست، مادرها برای مراقبت از فرزندشان و زنان برای اطمینان داشتن به شوهرشان باید توانایی شناخت دروغگو را داشته باشند. شناختن یك دروغگو كار آسانی نیست اما می‌توان از برخی نشانه‌ها برای پی بردن به این موضوع استفاده كرد. گرچه آدم‌های مختلف شیوه‌های متفاوتی را برای دروغ گفتن انتخاب می‌كنند اما بسیاری واكنش‌ها در میان اغلب دروغگوها یكسان است. گرچه شما نمی‌توانید با دیدن یك نشانه به شك‌تان پایان دهید و مهر دروغگویی را روی طرف مقابل‌تان بچسبانید اما حضور مجموعه‌ای از نشانه‌ها می‌تواند شما را كمی مطمئن‌تر كند. به این 12‌سوال پاسخ بدهید. اگر تعداد جواب‌های مثبت بیش از 3 بود، شك‌تان منطقی است. اگر بیش از 7 پاسخ مثبت بود، شك‌تان می‌تواند به یقین نزدیك شود!



چطور به شما دروغ می‌گوید؟

  •  آیا از جواب دادن طفره می‌رود؟
 اگر كسی به سوال شما پاسخی بسیار مختصر و كوتاه داد، نمی‌توانید به او مهر دروغگویی بزنید اما این موضوع می‌تواند یكی از نشانه‌هایی باشد كه دروغگوها را به ما می‌شناساند.

  •  آیا دنبال توجیه می‌گردد؟
 گاهی اوقات این افراد درست بعد از پاسخ دادن به سوال، شروع به گفتن دلیل‌هایی برای توجیه حرفشان می‌كنند. از آن‌جایی كه‌كسی از آن‌ها توضیحی نخواسته و البته این توضیحات برنامه‌ریزی شده هم نیست می‌توان آن‌ها را از یك توضیح واقعی و درست تشخیص داد.

  •  آیا وقتی می‌پرسید، سوال را تكرار می‌كند؟
 اغلب اوقات آن‌ها قبل از جواب‌دادن، سوالات آن سوال را تكرار می‌كنند؛ انگار كه انتظار شنیدن آن را نداشته باشند و سعی می‌كنند با این كار كمی زمان برای خود بخرند تا جوابی مناسب را در ذهن‌شان آماده كنند.

  •  آیا از واكنش شما می‌ترسد؟
معمولا دروغگوها بعد از گفتن توضیحات‌شان سعی می‌كنند واكنش شنونده را زیرنظر بگیرند. آن‌ها به‌طور دقیق به رفتار و حركات فردی كه از آن‌ها سوال می‌كند خیره می‌شوند تا ببینند كه آیا طرف مقابل‌شان روی او قضاوت می‌كند یا نه و این‌كه آیا او حرف‌شان را باور كرده است یا خیر.



چند شرط شناسایی همسر دروغگو

  •   هنگام جواب دادن تپق می‌زند؟
 آن‌ها هنگام گفتن داستان‌شان آرام و بریده بریده حرف می‌زنند. انگار كه درست در همان لحظه به خلق یك ماجرا می‌پردازند؛ ماجرایی كه اصلا اتفاق نیفتاده و همین واقعی نبودنش است كه آن‌ها را مضطرب كرده و جملات‌شان را می‌شكند.

  •   از توضیح دادن بیزار است؟
 دروغگوها دوست ندارند در مورد كاری كه كرده‌اند زیاد توضیح بدهند و معمولا اگر زیاد از آن‌ها سوال كنید آشفته و عصبی می‌شوند. درحالی‌كه اگر شما به كسی كه راست می‌گوید، تهمت دروغگویی بزنید، او برای رها شدن از این تهمت تمام تلاشش را كرده و سعی می‌كند با بیان كردن دلایل بسیار، شما را قانع كند كه دروغی در كار نیست و البته تا شما را قانع نكند آرام نمی‌گیرد.



  •   سعی می‌كند سریع جواب دهد؟
وقتی از راستگوها سوال می‌پرسید كه جواب دادن به آن برای‌شان دشوار است، به نقطه‌ای دور خیره می‌شوند تا خوب به سوالی كه برای‌شان مطرح كرده‌اید فكر كنند و جوابی قانع‌كننده را پیدا كنند درحالی‌كه دروغگوها تنها یك لحظه نگاه‌شان را منحرف می‌كنند و فورا نخستین جوابی كه به ذهن‌شان می‌آید را بیان می‌كنند.

  •   پای شاهد را وسط می‌كشد؟
 دروغگوها به‌دنبال شاهدی برای گفته‌های‌شان می‌گردند و گاهی سعی می‌كنند با ارجاع‌دادن شما به آن شاهد از جواب دادن طفره روند. برای مثال وقتی از او دلیلی می‌پرسید، سعی می‌كند به جای جواب دادن بگوید اگر به من اعتماد نداری چرا از فلانی نمی‌پرسی؟


  •    نشانه‌های زبان بدن را می‌بینید؟
 آن‌ها معمولا حالات خاصی را به‌خود می‌گیرند. مثلا با موهای‌شان بازی می‌كنند یا ابروهای‌شان را می‌خارانند. گرچه اگر بخواهیم فهرستی طولانی‌ از این حالات را تهیه كنیم، می‌توانیم اغلب این نشانه‌های تكراری را بشناسیم اما نباید فراموش كرد كه همه آدم‌ها از یك نشانه استفاده نمی‌كنند، گرچه اغلب نشانه‌ای مشابه را برای آرام‌تر كردن خود به كار می‌گیرند.

  •    به چشم‌تان نگاه نمی‌كند؟
 دروغگوها از چشم می‌ترسند. آن‌ها سعی می‌كنند نگاه شان را از شما بدزدند یا اینكه فورا بعد از جواب دادن به سوال‌تان صحنه را ترك كرده یا روی‌شان را برمی‌گردانند.

  •   یك جمله را تكرار می‌كند؟
 دروغگوها از فراموش كردن واهمه دارند. آن‌ها سعی می‌كنند از كلمات یك‌سانی استفاده كنند و خیلی مراقبند كه جملات‌شان را فراموش نكرده یا تغییر ندهند.
درحالی‌كه راستگوها سعی می‌كنند با تكرار سوال‌تان، حقیقت را با جملات متفاوت به زبان بیاورند، به امید این‌كه شما یكی از شیوه‌های بیان آن را بپذیرید.



4 اصل در برخورد با دروغگوها

  •  آرامش تان را حفظ كنید
عصبانیت و حمله كردن تنها می‌تواند اوضاع را پیچیده و نفرت میان شما و دروغگوی مقابل‌تان را بیشتر كند. شما با آرامش زودتر به نتیجه خواهید رسید. طوری رفتار كنید كه فرد مقابل‌تان احساس نكند موضوع را فهمیده‌اید. او را متهم نكنید و در مقام قضاوت قرار نگیرید. بگذارید گمان كند كه تنها یك گفت‌وگوی دوستانه، بدون هیچ شكی میان شما اتفاق می‌افتد. قبل از هرگونه قضاوت شما باید در مورد ادعای‌تان نسبت به دروغگو بودن او مطمئن شوید و تلاش كنید كه او را بیهوده به چیزی متهم نكنید.
  •  منتظر توضیح بمانید
یك سوال كلی بپرسید و بعد سعی كنید سوالاتی كه نمی‌توان با یك كلمه به آن جواب داد را مطرح كنید. جوری سوال كنید كه فرد مقابل‌تان مجبور باشد پاسخی طولانی و كامل را به سوال‌تان بدهد. دروغگوها از توضیح دادن بیزارند و حین بیان توضیحات‌شان مدام از این واهمه دارند كه مچ‌شان گرفته شود. نگذارید كه با پاسخ‌های كوتاه، بی‌تفاوت و چند كلمه‌ای از روشن كردن موضوع طفره بروند و البته نگذارید كه احساس كنند بازجویی می‌شوند و مورد شك قرار گرفته‌اند.
  •  شك‌تان را پنهان كنید
وقتی او به سوال‌تان جواب می‌دهد، حرفش را قطع نكنید و بگذارید با تمركز به سوال‌تان جواب دهد. تنها با رها كردن او در حالت عادی است كه می‌توانید در مورد حرف هایش قضاوت كنید. بگذارید تا جایی كه می‌تواند داستانش را بپروراند. شما راحت‌تر می‌توانید تناقض حرف‌هایش را در یك صحبت طولانی مشاهده كنید. اگر مكالمه‌تان را از مسیر آرامش خارج نكنید و شرایطی را فراهم كنید كه او فكر كند حرف‌هایش پذیرفته شده است، او میل بیشتری به پروراندن داستانش و طولانی‌كردن بحث خواهد داشت و این می‌تواند برگ برنده‌ای برای شما باشد.
  •   او را امتحان كنید
موضوع را تغییر بدهید. درحالی‌كه راستگوها از این تغییر ناگهانی شوكه می‌شوند و سعی می‌كنند بحث در مورد موضوع قبلی را ادامه دهند، دروغگوها از این تغییر موضوع استقبال می‌كنند و با خیال راحت در مورد موارد دیگر حرف می‌زنند. آن‌ها به محض تغییر‌كردن بحث گمان می‌كنند كه شما موضوع را فراموش كرده‌اید و اطمینان‌تان نسبت به او را به دست آورده‌اید.


ویدیو مرتبط :
با این روش ها بفهمید آیا همسرتان دروغ گوست یا نه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چرا کودکان دروغ می‌گویند؟




پرسش:


علت دروغ‌گويي كودكان چيست و شيوه‌ي حل اين مشكل از سوي مادر و پدر كدام است؟

 

پاسخ:

 

دروغ گفتن كودكان، دلیل‌های بسيار متفاوتي دارد. در ميان كودكان كم‌سن‌و‌سال‌تر، دروغ‌گويي معنايي مشابه آن‌چه بزرگترها مي‌شناسند، ندارد بلكه بيشتر جنبه‌ي خيال‌بافي دارد. بنابراين، قصد آنان هرگز فريب دادن ديگران نيست.

 

دروغگویی

 

اما عمده‌ترين دليل دروغ گفتن از سوي كودكان در سنين بالاتر، فشار بزرگترها به آنان براي گفتن جزئيات دقيق يك ماجراست. اين تحت فشار قراردادن، كودكان را وادار به گفتن دروغ مي‌كند و از اين‌جا كودكان، دروغ‌گويي را ياد مي‌گيرند‌ چراكه دروغ گفتن، آنان را از تنبيه‌شدن باز‌مي‌دارد و آنان، اين نكته را به تجربه و بر اثر رفتار اشتباه بزرگترها آموخته‌اند. پس کودک براي گريز از تنبيه شدن و مجازات، دروغ تحويل مي‌دهد.

 

 

درحقيقت، ريشه‌ي بيشتر دروغ‌ها به‌دليل احساس ناامني و وحشت از مجازات و تنبيه است، بنابراين، چنان‌چه كودك به‌خاطر راست‌گويي، درباره‌ي اتفاقي ناخوشايند يا ناشايست، از سوي مادر و پدر و يا بزرگترها تنبيه نشود، به دروغ‌گفتن پناه نمي‌آورد.

 

 

هرچه كودك، بزرگ‌تر مي‌شود، از مسؤوليت اخلاقي بيشتري برخوردار شده و چون دروغ‌گويي، وجدانش را مي‌آزارد، بنابراين‌ از دروغ‌گفتن، بيشتر پرهيز مي‌كند.

 

 

پرسش:

 

آيا دروغ گفتن، يك شكل كلي است يا از نظر روان‌شناسي مي‌توان انواعي براي آن درنظر گرفت؟

 

 

 

پاسخ:

 

خير، يك شكل كلي براي آن نمي‌توان در‌نظر گرفت بلكه بايد گفت آن‌چه كه ما به آن‌، دروغ‌گويي كودكان اطلاق مي‌كنيم، بسته به سن، موقعيت و شرايطي كه او در آن قراردارد، متغير است. بنابراين، نمي‌توان هرنوع گفته‌ی خلاف واقع از سوي كودك را به‌عنوان دروغ‌گويي به معنايي كه بزرگترها از آن استنباط مي‌كنند، قلمداد كرد.

 

 

دروغگویی کودکان

 


انواع مهم دروغ‌گويي در كودكان را به صورت زير مي‌توان دسته‌بندي كرد:

 

 

 

1-دروغ براي جلب توجه

 

زماني كه كودك، توجه مثبت دیگر افراد مانند هم‌سن‌وسالان و به‌خصوص مادر و پدر خود را دريافت نمي‌كند، با دروغ‌گويي و بزرگ جلوه‌دادن خود، سعي در جلب اين توجه خواهد كرد. فراموش نكنيد كه براي کودکان، گرفتن و جلب توجه مادر و پدر و بزرگ‌ترها‌ حتي از نوع منفي آن، بهتر از فقدان هرگونه توجهي است.

 

 

 

دروغ‌هاي خيال‌بافانه

 

اين نوع دروغ‌گويي، مخصوص كودكان كم‌سن‌و‌سال‌تر و خيال‌پرداز است. اين نوع خيال‌بافي‌ها و غيرواقعي بودن آن‌ها را هرگز نبايد به روي آنان آورد و به‌عبارتي، به‌جاي هرگونه توجه و تمركز، بايد از كنار آنان گذشت.

 

 

 

دروغ‌بازي

 

اين نوع دروغ، شبيه نوع قبلي يعني دروغ‌هاي خيال‌بافانه است كه با آن، كودكان سعي دارند ديگران حوادث تخيلي يا بازي‌هاي آنان را باور كنند.

 

 

 

دروغ مبهم

 

كودك وقتي ناتوان از ابراز احساس‌ها و فکرهای خويش است، با سرهم‌بندي و به‌هم چسباندن جمله‌هايي، سعي در بيان آن احساس‌ها دارد‌ اما بزرگ‌ترها تصور مي‌كنند كه او در حال دروغ‌گويي است.

 

 

دروغ گفتن کودکان

 

 

دروغ انتقام‌جويانه

 

اين نوع دروغ، از نفرت و خشم كودك ناشي مي‌شود.

 

 

 

دروغ محدود و ساختگي

 

اين نوع دروغ، بيشتر وقت‌ها از ترس تنبيه، تهديد و توهين مادر و پدر و يا مربيان و بزرگترها صورت‌مي‌‌‌گيرد.

 

 

 

دروغ خودخواهانه

 

اين دروغ، حساب شده است و جهت فريب دادن ديگران صورت‌مي‌‌گيرد و به‌طور معمول براي به‌دست آوردن يك‌چيز يا وضعيت مطلوب از سوي كودك، ابراز مي‌شود.

 

 

 

دروغ مصلحتي

 

كودكان، اين نوع دروغ‌گويي را به حساب خودشان براي مراقبت از دوستي كه در يك وضعيت مشكل قراردارد و تحت فشار است، بيان مي‌كنند.

 

 

 

دروغِ عادتي يا عادت‌شده

 

اين نوع دروغ‌ها به دليل نتيجه گرفتن‌هاي قبلي از دروغ‌هايي است كه پيش از اين، ابراز شده و به‌عنوان يك الگوي رفتاري در دسترس اوست و برايش كاركرد داشته است.

 

 

 

پرسش:

 

بهترين روش‌ براي پرهيزدادن كودكان از دروغ‌گفتن، ‌به غير از شناسايي دليل‌ها و ريشه‌هاي اين رفتار و تصحيح آن‌ها، چه نوع عملكردي است؟

 

 

 

پاسخ:

 

مادر و پدر بايد از همان سنين اوليه با ظرافت و هوشياري، متوجه اين رفتار از سوي كودك خود باشند. اگر از همان دوران اوليه، كودك را به‌خاطر دروغ‌گويي‌اش مورد طعن، مخالفت و يا استهزا و تنبيه قرار‌ندهيد بلكه با آرامش، مهرباني و صبوري با او در اين‌باره صحبت كنيد، او نيز به‌تدريج از اين نوع رفتار دست بر‌مي‌دارد، ضمن آن‌كه بايد برخورد مادر و پدر به‌گونه‌اي باشد كه به كودك، احساس شرم و يا گناه تلقين نكنند بلكه زمينه‌هاي بروز رفتار را از ميان بردارند.

 

 

مادر و پدر باهوش، بايد كودك خود را نه با دعوا و مشاجره و تنبيه بلكه با بيان مثال‌هاي خنده‌دار و شاد، از عواقب نامطبوع دروغ‌گويي آگاه كنند. کودک با هدايت و رهبري صحيح از سوي پدر و مادر، خود را از دروغ‌گويي بي‌نياز ديده، بنابراين، اين عمل را به‌عنوان يك الگوي رفتاري، به‌كلي از دست خواهد داد‌ چراكه راه‌هاي بهتري براي جلب توجه خويش و يا بيان و ابراز احساس‌ها و عواطف‌ خود پيدا مي‌كند. به بيان ديگر، او كم‌كم مي‌آموزد و در خود، آن را تثبيت مي‌كند كه نه از ترس تنبيه و قانون و يا مجازات ‌بلكه به‌دليل كنترل از درون و وجدان فردي‌اش، از دروغ‌گفتن پرهيز كند.