سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

چرا جوش‌ها در تابستان شعله‌ور می‌شوند؟!



جوش غرور,جوش غرور جوانی,آکنه وولگاریس

آکنه انواع دیگری هم دارد که از نظر علت و بیماری‌زایی با آکنه معمولی (جوش غرور) متفاوت‌اند.

آکنه یا جوش، نامی آشنا برای خانم‌ها و آقایان در هر سنی است، مشکلی که به‌دلیل التهاب مجموعه فولیکول و غدد چربی اطراف آن در هر جای بدن و بیشتر از همه در ناحیه صورت، بخش فوقانی پشت، سینه و بازوها ایجاد می‌شود.

آکنه انواع مختلفی دارد. حتما تا به حال درباره آکنه وولگاریس (جوش غرور جوانی)، آکنه نوزادی، آکنه شیرخوارگی و آکنه شغلی شنیده‌اید اما آیا آکنه تروپیکال یا آکنه ناشی از آب و هوای گرم را می‌شناسید؟ حتما کسانی که با شایع‌ترین نوع آکنه یعنی جوش غرور درگیر هستند، به این نکته رسیده‌اند که شرایط آب و هوایی می‌تواند روی وضعیت آکنه تاثیر بگذارد، اما چرا؟ آیا می‌توان کاری کرد که این تاثیر سوء به کمترین میزان برسد؟


می‌دانیم که بسته شدن دهانه غدد سباسه (غدد چربی اطراف مو) و انباشته شدن سبوم (چربی پوست) و به دنبال آن تکثیر یک نوع باکتری (به نام پروپیونی باکتریوم آکنه) و نهایتا هجوم سلول‌های دفاعی بدن به آن ناحیه باعث التهاب و آکنه می‌‌شود. هر چند در این فعل و انفعالات آندروژن‌ها (هورمون‌های جنسی مردانه‌ساز) نقش مهمی دارند، اما هر عاملی که باعث بسته شدن منافذ پوست شود و ‌باعث افزایش چربی‌ها شود یا بتواند زمینه افزایش میکروب‌های سطح پوست را فراهم کند، می‌تواند باعث تشدید جوش‌ها شود. بدیهی است در فصل تابستان و روزهای گرم‌تر سال، به دلیل افزایش تعریق و خروج ترشحات غدد عرق و غدد چربی از یک منفذ پوستی و افزایش میزان توام ترشح چربی و ترشح بیشتر غدد عرق، پوست هم بیشتر مستعد جوش زدن می‌شود زیرا هم احتمال بسته شدن دهانه خروجی عرق و چربی بیشتر است و هم محیط برای رشد میکروب مولد جوش مساعد‌تر می‌شود. به همین دلیل خیلی از افراد در فصل تابستان از تشدید جوش‌های صورت و بدن خود شکایت دارند.

آفتاب، جوش را تشدید می‌کند
به علت اینکه در فصول گرم سال شدت نور آفتاب بیشتر می‌شود و بیشتر افراد نیز در این فصول بیشتر در فضای باز تردد یا فعالیت می‌کنند و پوستشان در معرض آفتاب قرار می‌گیرد، اتفاق‌هایی می‌افتد که به نفع تشدید جوش است؛ مثلا ممکن است افراد به منظور مراقبت پوست از آفتاب به میزان بیشتری ضدآفتاب بزنند و به‌خصوص اگر پوست آنها چرب باشد و ضدآفتاب آنها بدون چربی نباشد، باعث بسته شدن دهانه منافذ پوست و تشدید جوش می‌شود بنابراین به افرادی که مبتلا به جوش هستند یا پوست چربی دارند، توصیه می‌شود در فصول گرم سال روزانه 3-2 بار صورت خود را با آب خنک و صابون بشویند و اگر از ضدآفتاب استفاده می‌كنند، حتما از نوع بدون چربی آن باشد.

مشکلات مشابه
آکنه انواع دیگری هم دارد که از نظر علت و بیماری‌زایی با آکنه معمولی (جوش غرور) متفاوت‌اند اما به دلیل اینکه آنها هم با گرما و نور آفتاب تشدید می‌شوند، امکان دارد بیماران آنها را با جوش اشتباه بگیرند و تصور كنند در تابستان دچار جوش می‌شوند. یک مثال خوب برای این مورد، آکنه روزاسه است که در تابستان بدتر می‌شود. ضمنا گرما و تعریق زیاد باعث عوارض پوستی دیگری از جمله میلیاریا (جوش ناشی از عرق‌سوز شدن) می‌شود که انواع متفاوتی دارند و باز هم ممکن است با جوش غرور اشتباه گرفته شوند.
منبع :salamatiran.com

 


ویدیو مرتبط :
فلاسک شعله ور

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

با این کار جوش های صورت تان را شعله ور می کنید



 

جوش های صورت,درمان طبی جوش‌ها

 

جوش صورت - در بسیاری از موارد، نوجوانان به جای درمان طبی این جوش‌ها، اقدام به پوشاندن آنها به وسیله مواد آرایشی از جمله پودرها و کِرِم‌‌پودرها می‌کنند که متاسفانه با توجه به میزان چربی بالای موجود در این مواد، خود این مواد آرایشی می‌توانند باعث تشدید یا ایجاد آکنه‌های جدیدی در بیمار شوند.

توجه داشته باشید که بسته شدن منافذ پوست و مجاری غدد چربی از یک طرف و تغییر در ترکیب طبیعی چربی‌های پوست از طرف دیگر باعث ایجاد محیط مساعدی جهت رشد میکروب‌های بی‌هوازی ایجادکننده آکنه می‌شود.

متاسفانه برخی از نوجوانان ایرانی به طور افراطی به وضعیت ظاهری خود حساس هستند و گاهی هزینه‌های گزافی را صرف بهتر شدن آن می‌کنند. بنابراین مصرف زیاد لوازم آرایشی و صرف ساعات طولانی برای آرایش، یکی از امور روزمره آنهاست. بعضی از نوجوانان در این زمینه دچار افکار وسواسی هم هستند و به‌ رغم صرف زمان و هزینه‌های گزاف، همواره در حالت یأس و نگرانی یا حتی گوشه‌گیری و انزوا هستند و درمان این افراد یکی از مشکلات دایمی پزشکان متخصص پوست است.

طبق بررسی‌های متعدد ثابت شده که مصرف مداوم مواد آرایشی می‌تواند باعث ایجاد یا تشدید آکنه‌های صورت و بدن، رویش قارچ‌های سطحی روی پوست صورت، گردن و بدن، حساسیت پوستی و تعریق زیاد شود.

هر یک از این مواد آرایشی با توجه به فرمول تشکیل‌‌ دهنده خود، از ده‌ها ماده شیمیایی مختلف ساخته شده و این مواد شیمیایی به تنهایی یا در ترکیب با یکدیگر ممکن است عامل ایجادحساسیت‌های پوستی خفیف تا شدید در نواحی مختلف پوست شوند. نواحی اطراف چشم شامل پلک فوقانی و تحتانی و لبه پلک‌ها از نواحی شایعی هستند که به سرعت به این مواد واکنش نشان می‌دهند و علاوه بر قرمزی، تورم و خارش، باعث خشکی و پوسته‌ریزی و در نهایت چین‌ و‌ چروک‌های ظریفی در این قسمت‌ها ایجادمی‌شود. در صورت تکرار این واکنش، چروک دایمی و زودرس و تغییر رنگ هم به‌ وجود می‌آید که نمای زننده‌ای را با توجه به سن بیمار ایجاد خواهد کرد. متاسفانه درمان کامل این حالت نیز مشکل و از بین بردن قطعی آن تقریبا غیر ممکن است؛ زیرا با مصرف دوباره مواد آرایشی ممکن است این واکنش تکرار شود. خط چشم، ریمل و لاک ناخن از موادی هستند که به طور شایع چنین واکنش‌هایی را ایجاد می‌کنند.

منبع: salamatiran.ir