سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

نکته هایی برای خانه تکانی نوروزی



 

نکته هایی برای خانه تکانی نوروزی

 

 

هرگاه هنگام شستن ظروف، چند قطره آمونیاک درون آن بریزید هر چربی از ظروف بلوری، چینی، فلزی وغیره پاک می‌شود و در ضمن...

 

 


تمیز كردن حمام

 


تمیزكردن كاشی حمام:

 

 

به وسیله بخارآب گرم واسكاچ می‌توان آن را تمیز كرد.

 


تمیزكردن پرده حمام:

 

 

با استفاده از پودر لباسشویی وجوش شیرین آن را تمیز می‌كنیم.

 


لكه‌های معمولی كاشی:

 

 

از آمونیاك نصف فنجان، سركه سفید نصف فنجان، جوش شیرین یك چهارم فنجان و آب گرم درحدود چهار لیتر استفاده می‌کنیم.

 


تمیزكردن وان حمام:

 

 

بااستفاده ازمحلول نمك آن راتمیزمی‌كنیم.

 

 

خانه تکانی

 


رفع بوی نامطبوع وسائل آشپزخانه

 


رفع بوی ظروف پلاستیکی:

 

 

برای از بین بردن بوی بد ظروف دردار و جعبه‌های پلاستیك، روزنامه مچاله شده را در داخل ظرف قرار داده و در را محكم ببندید و بگذارید تمام شب را به همان حال بماند.

 


رفع بوی نامطبوع سنگ کنار ظرف شوئی:

 

 

با مقداری پوست لیمو ترش یا پرتقال می‌توان در رفع بوی بد موفق بود.

 

 

رفع بوی تخته گوشت:

 

 

وقتی گوشت ماهی و یا سبزیجات بودار را روی تخته خرد می‌كنید بوی آنها را به خود جذب می‌كند. برای از بین بردن بوی پیاز، سیر و یا ماهی، یك لیمو ترش را از وسط نصف كرده روی سطح تخته بمالید و یا آنكه خمیری از جوش شیرین و آب درست كرده و روی تخته گذاشته سپس آب بكشید.

 

 

خانه تکانی

 


نکاتی در مورد ظروف آلومینیومی‌

 


تمیز كردن ظروف آلومینیومی‌:

 

 

با نمك خشك جلا دهید.

 


برای نو كردن ظروف آلومینیومی :

 

 

برای نو كردن آنها می‌توانید چند قاشق سركه داغ روی آنها بریزید.

 

 

خانه تکانی

 


نکاتی در مورد لكه گیری

 


لكه گیری وسایل چوبی:

 

 

از مقداری آب نمك غلیظ یا خمیر دندان برای پاك كردن استفاده می‌كنیم و سپس آنرا خشك می‌‌كنیم.

 


لكه گیری دیوار‌ها:

 

 

اگر دیوار‌ها روغنی باشند با دستمالی نخی كه آغشته به محلول آب و كمی‌ مایع پاك كننده است آنرا تمیز می‌كنیم و بعد آنرا خشك می‌كنیم.

 


نكته:

 

 

دیوار گچی را با پارچه‌ای نمناك پاك نكنید و اگر كاغذی به دیوار چسبیده‌است با آب گرم یا اسفنج خیس ننمائید، چون پس از چند دقیقه گرم شده و كنده می‌شود.

 


لكه گیری پنجره‌ها:

 

 

از محلول جوش شیرین و آب استفاده می‌كنیم.

 


آیا می‌دانید که آمونیاک معجزه می‌کند.

 


هرگاه هنگام شستن ظروف، چند قطره آمونیاک درون آن بریزید هر چربی از ظروف بلوری، چینی، فلزی وغیره پاک می‌شود و در ضمن آمونیاک در مقایسه با سایر مواد پاک کننده و شیمیایی قوی به پوست دست نیز، آسیبی نمی‌رساند.

 

 

خانه تکانی

 

 

نکته‌ای در مورد باز کردن لوله :

 


یك فنجان نمك و یك فنجان جوش شیرین و آب جوشیده را باهم مخلوط كرده و در لوله بریزید و بگذارید تا نیم ساعت بماند سپس لوله مورد نظر را تمیز کنید.

 

 

رفع پرز لباس :

 


لباس‌هایی که از بعضی پارچه‌های ضخیم مثل ماهوت ومخمل تهیه می‌شود و خیلی زود انواع و اقسام پرزها مخصوصا «مو» را به خود می‌گیرد که نه با تکان دادن پاک می‌شوند و نه با برس کشیدن، برای زدودن انواع پرز از روی این گونه لباس‌ها تکه‌ای نوار چسب بردارید و به آرامی‌روی قسمت‌های پرز گرفته لباس بکشید. خواهیددید که همه موها و پرزها به آسانی جذب نوار چسب خواهند‌شد.


ویدیو مرتبط :
خانه تکانی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آغاز صدور قبوض نجومی برق از فروردین93/ هزینه برق خانه‌تکانی نوروزی چقدر است؟



اخبار ,اخبار اقتصادی ,هزینه برق خانه‌تکانی نوروزی

 

اخبار اقتصادی - آغاز صدور قبوض نجومی برق از فروردین93/ هزینه برق خانه‌تکانی نوروزی چقدر است؟

مصرف برق در روزهای پایانی اسفند در حالی روزانه 2000 مگاوات افزایش یافته که با افزایش 25 درصدی قیمت و عوارض فروش برق، مشترکان خانگی در صورت عدم رعایت الگوهای مصرف برای یک خانه‌تکانی نوروزی باید 30 تا 50 هزار تومان هزینه مصرف برق پرداخت کنند.

به گزارش مهر، همزمان با آغاز چراغ خاموش فاز دوم قانون هدفمندسازی یارانه‌ها، متوسط قیمت برق خانوارهای ایرانی از ابتدای اسفند ماه سال جاری افزایشی حدود 25 درصدی را تجربه می‌کند به طوری که متوسط قیمت مصرف هر کیلووات ساعت برق از 43 به حدود 54 تومان افزایش یافته است.

علاوه بر افزایش قیمت برق، با مصوبه مجلس شورای اسلامی و ابلاغ دولت تدبیر و امید، عوارض هر کیلوات ساعت برق هم از سال آینده از 10 به 13 تومان افزایش یافته است به عبارت دیگر مشترکان خانگی باید به ازای مصرف هر کیلوات ساعت برق حدود 67 تا 68 تومان پرداخت کنند که باید یک هزینه مالیات بر ارزش افزوده را هم به آن اضافه کرد.

از این رو با به پایان رسیدن تعطیلات نوروز و روزهای پایانی فروردین ماه  سال 93 به تدریج سر و کله قبوض نجومی برق هم پیدا می‌شود و مشترکان خانگی باید از هم اکنون بخشی از یارانه‌های نقدی خود را برای پرداخت صورتحساب های برقی به دولت کنار بگذارند.

در این بین با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال در اکثر خانه های ایرانی سنت " خانه تکانی" شب عید هم کلید خورده است که این احیای این سنتی باستانی برای خانوارهای ایرانی افزایش قابل توجه بار مالی قبوض آب و برق را به همراه دارد.

در حال حاضر متوسط مصرف برق یک خانواده کوچک ایرانی در فصول سرد سال حدود 200 تا 250 کیلووات به ازای هر ماه است که برآوردهای انجام گرفته نشان می‌دهد که متوسط مصرف برق کشور در روزهای پایانی سال و با آغاز خانه تکانی منازل با افزایش قابل توجه‌ای روبرو می‌شود.

این در حالی است که آمارهای رسمی وزارت نیرو حاکی از آن است که متوسط مصرف برق ایران از اواسط اسفند ماه سال جاری و همزمان با آغاز خانه تکانی منازل بین 2000 تا 2500 مگاوات در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش و به بیش از 32 هزار مگاوات رسیده است.

هزینه برق خانه تکانی نوروزی چقدر است؟
به گزارش مهر، در روزهای پایانی سال همواره ماشین لباسشویی، ظرف‌شویی، جاروبرقی و اتو از پرطرفدارترین لوازم خانگی در منازل هستند که مشترکان برق و به ویژه خانم‌ها در روزهای پایانی سال استفاده حداکثری از این چهار وسلیه برقی را در دستور کار قرار می دهند.

در شرایط فعلی متوسط مصرف برق یک ماشین لباس شوئی استاندارد و با رتبه انرژی A در ایران حدود 2.5 کیلووات در ساعت است همچنین متوسط مصرف برق یک ماشین ظرف شوئی حدود دو کیلوات ساعت، جاروبرقی حدود یک کیلوات ساعت و اتو حدود یک کیلوات ساعت برق در ساعت است.

بنابراین در صورت استفاده در مجموع 50 ساعت از این وسایل برقی برای احیای سنت خانه تکانی و عدم رعایت الگوهای مصرف برق به ویزه در ساعات پیک حدود 90 تا 100 کیلووات ساعت به مصرف برق مشترکان خانگی اضافه می کند.

از این رو یک مشترک خانگی برای فروردین ماه سال آینده باید فقط برای استفاده بیش از حد از وسایل برقی به ویژه در ایام خانه تکانی روزهای پایانی اسفند دست کم بین هفت تا 10 هزار تومان پرداخت کند که با احتساب مصرف 200 تا 250 کیلوات ساعت برق به دلیل استفاده از یخچال، فریزر، رایانه، لامپ‌های روشنائی، تلویزیون و سایر وسایل خانگی فقط برای یک دوره 45 روزه بین 40 تا 50 هزار تومان هزینه مصرف برق پرداخت کند.

از این رو استفاده از لوازم خانگی با رتبه انرژی A، خاموش کردن لوازم خانگی برقی پر مصرف در ساعت پیک مصرف، عدم استفده همزمان چندین وسلیه برقی، استفاده از آب سرد در ماشین لباس شوئی، تخلیه به موقع كیسه زباله جارو برقی، برفک زدایی یخچال و فریزر، پرهیز از باز و بسته کردن بیهوده درب یخچال یا فریزر، استفاده از لامپ کم مصرف و حتی امکان خاموش کردن لامپ‌ها در ساعات روز می‌توان 25 تا 30 درصد در مصرف برق صرفه‌جویی کرد.
اخبار اقتصادی - مهر