سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

نحوه انجماد مواد غذایی



نحوه انجماد لبنیات , انجماد خامه
انجماد لبنیات
▪ پنیر
پنیرهای مخصوص پیتزا و پنیرهای سفت خارجی بین ۶-۸ ماه قابل نگهداری می‌باشند.
▪ خامه
به‌صورت نمک زده یا شکر زده به مدت ۳ ماه قابل نگهداری می‌باشد.
▪ شیر
شیرهای هموژنیزه شده مدت ۳ ماه در فریزر قابل نگهداری می‌باشند.
▪ کره
کره‌های بسته‌بندی شده مجدداً بایستی در لفاف‌های پلی‌اتیلینی یا ورقه‌های آلومینیومی پوشانیده شده در فریزر قرار داده شود، مدت سالم ماندن و حفظ کیفیت کره در فریزر بین ۴-۶ ماه می‌باشد.
▪ بستی
در بسته‌بندی‌های خود یا در ظروف مخصوص نگهداری بستنی که در آنها خوب بسته باشد به مدت ۳ ماه قابل نگهداری می‌باشد بهتر است بسته‌بندی و یا ظروف بستنی را یکبار دیگر در کیسه‌های پلی‌اتیلنی قرار داده منجمد نمود.

انجماد تخم‌مرغ
▪ تخم‌مرغ کامل
تخم‌مرغ را شکسته و سفیده و زرده را با هم مخلوط نموده با افزودن قدری شکر یا نمک با توجه به نوع مصرف به آن اضافه می‌گردد سپس در ظروف مخصوص برای مصارف تعیین شده ریخته منجمد می‌گردد، مدت سالم ماندن و حفظ کیفیت در فریزر تا ۱۰ ماه می‌باشد.
▪ زرده تخم‌مرغ
زرده تخم‌مرغ را از سفیده جدا کرده با افزودن شکر و یا نمک آن را قسمت‌بندی کرده و منجمد می‌نمایند، مدت سالم ماندن تا ۱۰ ماه می‌باشد.
▪ سفیده تخم‌مرغ
سفیده جدا شده را با افزودن شکر یا نمک به مقدار موردنیاز تقسیم‌بندی کرده منجمد می‌سازند، مدت سالم ماندن تا ۱۲ ماه.
برای سهولت مصرف و نگهداری می‌توان تخم‌مرغ را جه کامل چه به‌صورت سفیده و زرده جداگانه در قالب‌های یخچال ریخته پس از انجماد هر چند قطعه مکعبی شکل آن را با هم یا جداگانه بسته‌بندی و نگهداری نمود.

منبع : groohashpazi.blogfa.com


ویدیو مرتبط :
نحوه جاسازی مواد غذایی در دهان یک همستر و جابه جایی آن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

باید‌ها و نباید‌های انجماد مواد غذایی



 

 

انجمادمواد غذایی

 

 

 

هیچ چیز جای خوراكی‌های تر و تازه را نمی‌گیرد، اما زندگی مدرن امروزی مدت‌هاست آدم‌های گرفتاری را كه همیشه وقت كم می‌آورند مجبور به استفاده از خوراكی‌های منجمد كرده است. خیلی وقت است كه مواد غذایی منجمد كه تولید كارخانه‌ها هستند جای خودشان را در سبد خرید مردم باز كرده‌اند، ولی هنوز هم كسانی هستند كه ترجیح می‌دهند خودشان خوراكی‌های تازه را بخرند و مطابق میلشان آنها را منجمد كنند، اما این گروه از مردم بهتر است بدانند رسالت مهم آنها برای منجمد كردن مواد غذایی نه فقط حفظ طولانی‌مدت خوراكی‌ها كه تلاش برای مقابله با میكروب‌هایی است كه اگر مواد بخوبی منجمد نشوند آنها را خالی از ارزش غذایی می‌كنند.

 

بهترین وسیله برای قرار دادن مواد خوراكی در فریزر، كیسه‌های نایلونی مخصوص یا ظروف پلاستیكی دردار هستند؛ البته با این شرط كه كیسه‌ها سوراخ یا پاره نباشند و قبل از قرار دادنشان درون فریزر هوای داخل آن خالی شده باشد. اگر قصد دارید سبزی‌های مورد نظرتان را فریزری كنید حتما آنها را بپزید، اما یادتان باشد اجازه دهید اول آنها سرد شوند و بعد اقدام به انجمادشان كنید؛ چون این كار روند فساد آن را متوقف می‌كند.

 

بهترین درجه برای منجمد كردن مواد غذایی نیز 15ـ درجه سانتی‌گراد است، به طوری كه درجه حرارت فریزر هیچ گاه نباید بیشتر از این عدد (یعنی گرم‌تر) باشد. حالا اگر قصد دارید با مواد فریزری شده غذا بپزید یادتان باشد كه در این كار عجله نكنید و گوشت قرمز یا ماهی را هرگز درون آب قرار ندهید چون این كار باعث جذب آب به درون بافت‌ها می‌شود و طعم این مواد خوراكی را عوض می‌كند. پس بهترین كار این است كه درباره پخت غذا سریع‌تر تصمیم بگیرید و چند ساعت قبل مواد منجمد را درون یخچال قرار دهید تا یخ آن كم‌كم باز شود.

 

به این نكته نیز توجه داشته باشید، اگرچه انجماد مواد غذایی می‌تواند از فساد آنها جلوگیری كند، اما نگهداری مواد درون فریزر نیز سقف زمانی مشخصی دارد كه از 3 تا 6 ماه بسته به نوع مواد متغیر است. پس اگر دیدید رنگ گوشت قرمز درون فریزر مایل به خاكستری شده است یا سبزی‌ها تیره شده‌اند بدانید كه دیگر قابلیت مصرف ندارند. به این نكته نیز توجه داشته باشید كه هر نوع ماده غذایی را نمی‌توان فریزری كرد؛ چون طعم و مزه‌اش را از دست می‌دهد مثل انواع خامه، شیر، ژله، سس مایونز، تخم‌مرغ پخته یا بسیاری از میوه‌ها.

 

یكی از مشخصات زنان خانه‌دار هنگام استفاده از مواد داخل فریزر به هم ریختگی مواد و نبود نظم درون محفظه فریزر است؛ به طوری كه در این شلوغی بسیاری از مواد دور از دسترس می‌مانند و حتی تشخیص این كه چه چیزی درون بسته است مشكل می‌شود، اما شما می‌توانید با اتیكت زدن روی هر بسته و مشخص كردن نوع ماده غذایی و تاریخ قرار دادن آن در فریزر از این سردرگمی جلوگیری كنید، اما نكته مهمی كه نباید فراموش شود این است كه هرگز مواد غذایی تازه را روی مواد غذایی كه قبلاً منجمد شده‌اند، قرار ندهید و هرگز بطری‌های شیشه‌ای را داخل فریزر قرار ندهید زیرا پس از انجماد خواهند تركید.

 

اگر فضای داخلی فریزرتان به شما اجازه می‌دهد می‌توانید هر یك از گروه‌های مواد غذایی را نیز داخل كشو یا سبدهایی كه معمولا با قرار گرفتن عكس مواد غذایی مربوطه روی آنها مشخص شده، قرار دهید.


یادتان باشد اگر می‌خواهید كالباس یا سوسیسی كه قبلا برش خورده را منجمد كنید حتما قسمت برش خورده را با نایلون فریزر بخوبی بپوشانید و سپس درون فریزر قرار دهید. توجه به این نكته نیز برای حفظ كیفیت مواد غذایی موثر است؛ نكته‌ای كه به ما گوشزد می‌كند هرگز مواد غذایی منجمد را پس از خارج شدن آنها از حالت انجماد، دوباره داخل فریزر قرار ندهید.


منبع:jamejamonline.ir