سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

لایه‌ برداری پوست، رمز داشتن پوستی نرم و شفاف



لایه‌ برداری پوست,محصولات لایه‌بردار

 

تصور می‌کنید که محصولات لایه‌بردار فقط دروغ‌های تبلیغاتی هستند؟ متخصصین پوست می‌گویند این محصولات واقعاً برای داشتن پوستی سالم و درخشان کمکتان می‌کنند. اگر می‌خواهید بدانید چطور می‌توانید بهترین استفاده را از محصولات لایه‌بردار پوست داشته باشید، با ما همراه باشید.

 

طبقات بخش زیبایی داروخانه‌ها مملو از محصولاتی است که ادعا دارند پوست را لایه‌برداری می‌کنند اما خانم‌های زیادی طریقه و زمان استفاده از آنها را نمی‌دانند یا اصلاً نمی‌دانند این محصولات واقعاً با پوستشان چه می‌کند.

 

اینطور به نظر می‌رسد که این محصولات رمز داشتن پوستی صاف و درخشان هستند؛ مخصوصاً با بالاتر رفتن سن.

 

به این دلیل لایه‌برداری پوست موثر است: سطح بیرونی پوست (اپیدرم) لایه‌هایی است که از سلول‌های مرده تشکیل می‌شود. بعد از حدود چهار هفته، این سلول‌ها از زیر اپیدرم به سطح آن منتقل می‌شوند که از آنجا می‌ریزند و پوستی جدید و شاداب‌تر از زیر آن پدیدار می‌شود.

 

اما وقتی سنمان بالاتر می‌رود، توانایی بدنمان برای انداختن سلول‌های مرده کندتر می‌شود و این باعث می‌شود پوست تیره و کدر دیده شود. به همین دلیل است که بچه‌ها پوستی به مراتب درخشان‌تر از بزرگسال‌ها دارند.

 

لایه‌برداری با برداشتن لایه بیرونی پوست، روند پوست‌اندازی را سریع‌تر می‌کند. اما انجام زیاد از حد آن یا استفاده از محصلات نامناسب ممکن است موجب آسیب دیدن یا خشکی پوست شود. پس از کجا می‌توانید مطمئن باشید پوستتان را اشتباهی لایه‌برداری نمی‌کنید؟ در این مقاله باید و نبایدهای آن را از زبان متخصصین پوست برایتان عنوان می‌کنیم.

 

بدانید لایه‌برداری برای پوستتان چه می‌کند

لایه‌برداری ملایم چیزی بیشتر از صورتی شدن پوست و نرم شدن آن در بر دارد.

با گذشت زمان، لایه‌برداری منظم به طور قابل‌ملاحظه‌ای منافذ پوست را کاهش داده و سطح پوست را جوان‌تر و شاداب‌تر می‌کند.

پدیدار شدن سلول‌های تازه، بافت پوست را یکدست‌تر هم می‌کند و منافذ را می‌پوشاند. همچنین رنگدانه‌ها و خطوط روی پوست را کمرنگ‌تر می‌کند زیرا پوست آفتاب‌خورده و تغییررنگ‌دانه را از بین می‌برد.

 

لایه‌برداری پوست همچنین نفوذ یافتن سایر محصولات پوستی را نیز بهتر می‌کند--محصولاتی که برای رطوبت‌بخشی یا از بین بردن چروک، جوش یا تغییر رنگ پوست استفاده می‌شوند. همچنین باعث می‌شود اتوبرنزها بهتر روی پوست نشسته و دوام طولانی‌تری داشته باشد.

 

تصور نکنید همه لایه‌بردارها یکجور هستند!

لایه‌بردارها دو دسته هستند: لایه‌بردارهای فیزیکی و شیمیایی. برای تشخیص تفاوت آنها، یک سینک ظرفشویی پر از ظروف و قابلمه‌های کثیف را تجسم کنید. هم اسکاچ و هم مایع ظرفشویی آنها را تمیز می‌کند اما به طرق مختلف. در لایه‌بردارهای فیزیکی (که لایه‌بردارهای مکانیکی هم نامیده می‌شوند) برای برداشتن پوست مرده از مواد دانه‌دار استفاده می‌کنند.

 

لایه‌بردارهای شیمیایی یا مایع، از یک اسید ملایم برای حل کردن چسبی که سلول‌های مرده را به سطح پوست می‌چسباند استفاده می‌کند. این اسیدها شامل اسید بتا هیدروکسی (که سالیسیلیک یکی از آنهاست) و اسید آلفا هیدروکسی مثل گلیکولیک و لاکتیک می‌باشند.

 

کدامیک برای شما بهتر است؟ به نوع پوست شما بستگی دارد.

اگر پوستی شدیداً خشک، حساس یا مستعد جوش دارید، از لایه‌بردارهای شیمیایی استفاده کنید زیرا لایه‌بردارهای مکانیکی ممکن است موجب ملتهب شدن یا اذیت شدن پوستتان شوند.

 

اسید سالیسیلیک برای آنهایی که جوش می‌زنند بسیار عالی است زیرا لایه سطحی پوست را از سلول‌های مرده پاک کرده و باکتری‌هایی که موجب پدید آمدن جوش می‌شوند را از بین می‌برد.

 

و نوع پوستتان هر چه که باشد، سعی کنید لایه‌بردارهای فیزیکی را همراه با دانه میوه‌ای فقط روی بدنتان استفاده کنید نه صورتتان. شاید چون فکر می‌کنید با مواد طبیعی درست شده‌اند سالم هستند اما ممکن است با لبه‌های تیز و خشنی که دارند پوست‌های نازک را پاره کنند و موجب جوش یا سایر مشکلات پوستی شوند.

 

باید بدانید چه زمان نیاز به لایه‌برداری دارید

همه انواع پوست‌ها می‌توانند از یک لایه‌برداری خوب فایده ببرند.

معمولاً به همه افراد، صرفنظر از نوع پوست و میزان حساس بودن پوستشان را جوش زدنشان، توصیه می‌شود که برای جوان و درخشان کردن پوست خود از لایه‌برداری استفاده کنند.

 

اما اینکه چند وقت یکبار این عمل انجام شود به نوع پوست شما بستگی دارد. اگر پوستی چرب دارید، حداقل هفته‌ای یکبار اینکار را انجام دهید.

 

خانم‌هایی که پوستی خشک‌تر و حساس‌تر دارند فقط یک هفته تا دو هفته یکبار برایشان کافی است.

 

قسمت‌هایی از بدن مثل زانوها، آرنج‌ها، قوزک و کف پا را می‌توان یک روز در میان لایه‌برداری کرد. دلیل آن این است که پوست این نواحی بدن ضخیم‌تر است و تحمل بیشتری دارد. علاوه بر اینکه سلول‌های مرده و خشک بیشتر در این نواحی جمع می‌شوند.

 

اما اگر دچار یک عفونت فعال، تاول تبخالی، آفتاب‌سوختگی، پوست شدیداً خشک، قرمزی یا التهاب پوست هستید، از لایه‌برداری اجتناب کنید. اجازه بدهید ابتدا پوستتان درمان شود زیرا لایه‌برداری وضعیت آن را وخیم‌تر می‌کند.

 

 

بااینکه کمی لایه‌برداری تغییر شگرفی در صورتتان ایجاد خواهد کرد اما لایه‌برداری بیش از اندازه موجب تشدید آکنه و جوش و بیشتر شدن خشکی پوست می‌شود.

 

دلیل آن این است که سلول‌های مرده سطح پوست رطوبت نگه داشته، بنابراین برداشتن مداوم این لایه محافظ از مرطوب ماندن آن جلوگیری می‌کند. اگر پوست بعد از لایه‌برداری خونریزی کرد یا احساس سوزش داشت یعنی بیش از اندازه لایه‌برداری کرده‌اید. این نشانه آن است که لایه بیرونی پوست را نیز کنده‌اید.

 

یک مشکل متداول دیگر: استفاده از چندین محصول لایه‌برداری به طور همزمان. این اشتباه به کرات انجام می‌شود. چند بار شده است که صورتتان را با یک لایه‌بردار فیزیکی شسته‌اید و بعد یک لایه‌بردار شیمیایی روی آن زده‌اید؟

 

بدانید چطور لایه‌برداری کنید

تقریباً همه قسمت‌های بدن قابل لایه‌برداری هستند اما نکاتی برای موثرتر انجام دادن آن وجود دارد.

 

برای لایه‌برداری صورت، از دستی سبک استفاده کرده و لایه‌بردار را حتماً روی پوست مرطوب بزنید -- روی پوست خشک موجب سایش زیاد می‌شود.

 

لب‌هایتان را برای برداشتن پوسته‌های خشک و افزایش گردش خون، با استفاده از یک مسواک، لیف حمام یا لایه‌برداری که برای لب ساخته شده است لایه‌برداری کنید.

 

بقیه بدنتان را سه بار در هفته قبل از اینکه زیر دوش بروید برس خشک بکشید. برای این منظور از یک برس با موهای طبیعی، لیف اسفنجی یا دستکش لیفی استفاده کنید.

 

از پاهایتان شروع کنید و حرکاتتان نرم، دایره‌ای و بر خلاف حرکت عقربه‌های ساعت باشد. بعد بالاتر به سمت ران‌هایتان و میان‌تنه، سینه‌ و بازوها بالا بیایید.

 

تصور نکنید که حتماً باید از محصولات گران استفاده کنید.

لایه‌بردارهای فیزیکی و شیمیایی در محدوده قسمت‌های مختلفی در بازار و داروخانه‌ها موجود است.

 

درواقع، ممکن است اصلاً همه مواد موردنیاز برای ساختن یک لایه‌بردار خوب را خودتان در خانه داشته باشید.

 

شوربای جو دو سر (oatmeal) یکی از بهترین مواد برای لایه‌برداری است زیرا به نرمی لایه بیرونی پوست را برمی‌دارد. برای همه نوع پوست خوب است، حتی پوست‌های مستعد جوش و پوست‌های حساس.

 

در زیر به دو روش برای ساخت لایه‌بردار اشاره می‌کنیم:

لایه‌بردار جو دوسر و آلوئه‌ورا

• نصف فنجان جو دو سر خام

• یک چهارم فنجان عسل طبیعی

• یک قاشق چای‌خوری روغن‌زیتون

• یک قاشق چای‌خوری ژل آلوئه‌ورا

• ۲ قاشق چای‌خوری آب

 

ابتدا همه مواد را در یک کاسه کوچک خوب مخلوط کنید. سپس به آرامی در حرکت‌های دایره‌ای حدود یک دقیقه روی صورت و گردنتان بمالید. بعد با آب ولرم شیر شسته و با یک لیف نرم و مرطوب روی آن بمالید.

در آخر کار با آب سرد بشویید تا همه منافذ پوست بسته و خشک شود.

 

لایه‌بردار جو دوسر و نمک

• نصف فنجان نمک دریایی

• یک چهارم فنجان جو دو سر خام

• ۶ قاشق غذاخوری روغن بذرکتان

• ۸ قطره روغن گل شمعدانی

 

ابتدا همه مواد را در یک کاسه کوچک خوب مخلوط کنید. سپس به مدت چند دقیقه در حمام روی بدنتان ماساژ دهید. در آخر با آب سرد دوش بگیرید و پوستتان را خشک کنید.

 

بعد از لایه‌برداری از پوستتان مراقبت کنید

به این دلیل که لایه‌برداری باعث می‌شود محصولات پوستی دیگر بهتر به پوست نفوذ کند، مراقب لوسیون‌ها و کرم‌هایی که بعد از آن استفاده می‌کنید باشید.

 

اگر بعد از لایه‌برداری پوستتان نسبت به آنها خیلی حساس شد، در روزهایی از این محصولات استفاده کنید که پوستتان را لایه‌برداری نکرده‌اید.

 

اگر پوستتان خشک است، بلافاصله بعد از لایه‌برداری روی پوستتان نرم‌کننده بزنید تا خوب جذب پوست شود.

 

اگر می‌خواهید بیرون بروید، باید بدانید که پوستی که تازه لایه‌برداری شده در برابر آفتاب حساس‌تر است زیرا با برداشتن لایه بیرونی اپیدرم، احتمال تخریب ناشی از آفتاب و آفتاب‌سوختگی بیشتر می‌شود.

 

حتماً از ضدآفتابی استفاده کنید که دربرابر اشعه فرابنفش A و B محافظت کند.

منبع:مردمان


ویدیو مرتبط :
بهترین راه برای داشتن صورتی زیبا و پوستی شفاف

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

لایه‌برداری از پوست در منزل



 

لایه برداری از پوست در منزل

 

خیلی از خانم‌ها برای لایه‌برداری از پوست‌شان، می‌روند سراغ کِرِم‌های لایه‌بردار (اسکراب). ولی آیا واقعا این کِرِم‌ها موثرند؟

 

خیلی از خانم‌ها برای لایه‌برداری از پوست‌شان، می‌روند سراغ کِرِم‌های لایه‌بردار (اسکراب). ولی آیا واقعا این کِرِم‌ها موثرند؟ دکتر بهروز باریک‌بین، متخصص پوست و مو و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به این سوال پاسخ می‌دهد....

 

 

اصلا چرا باید از کِرِم‌های اسکراب (لایه‌بردار) استفاده کرد؟

 

حذف لایه‌های شاخی و سلول‌های مرده پوست، باعث حذف باکتری‌های مضر و کاهش قطر منافذ پوست شده و به زیبایی و افزایش سلامت پوست کمک می‌کند. روش‌هایی که برای این منظور استفاده می‌شوند شامل دو روش مکانیکی و شیمیایی هستند.

 

 

بعضی‌ها هم این کار را با پوست بادام یا زردآلو انجام می‌دهند یا سراغ سفیدآب می‌روند.آیااین این کار درست است؟


بله؛ در روش‌های مکانیکی از فیبرها و پارچه‌های ضخیم، پوست بادام یا زردآلو، اسفنج، برس و بخش‌های خشک و فیبری گیاهان برای این منظور استفاده می‌شود. به عنوان مثال، کیسه کشیدن که در حمام‌های سنتی رایج بوده و هنوز هم توسط بسیاری از پدربزرگ و مادربزرگ‌ها استفاده می‌شود مثالی از لایه‌برداری مکانیکی است که اگر با سفیدآب همراه شود، میزان لایه‌برداری آن بیشتر شده و این عمل موثرتر خواهد بود. حتی استفاده از سنگ‌پا برای کاستن از خشونت کف پا مثالی دیگر از لایه‌برداری مکانیکی است.

 

لایه برداری از پوست در منزل

 

میکروابریژن در مطب، چه‌طوراست؟


خب، در این روش، توسط دستگاهی، پودرهای اکسیدآلومینیوم با فشار روی پوست پاشیده می‌شود. کریستال‌های اکسید آلومینیوم بسیار سخت هستند و برای خراشاندن و ساییدن پوست مناسب‌اند. این دستگاه، یک فشار منفی به پوست وارد می‌کند و عملی شبیه بادکش انجام می‌دهد. از ترکیب این ساباندن و ایجاد فشار منفی یک لایه‌برداری مکانیکی خوب روی پوست صورت اتفاق می‌افتد که خواص زیادی دارد؛ از جمله شادابی و روشن‌تر شدن پوست، بهبود منافذ باز پوست، بهبود جوش‌های سرسیاه و سرسفید، کم‌رنگ شدن لک‌های صورت و حتی بدن، بهبود چین و چروک‌های ظریف با واسطه ترشح فاکتورهای رشد متفاوت ثانویه به ایجاد فشار منفی و بادکش روی پوست و بالاخره افزایش نفوذ داروهای موضعی پوست که به ویژه برای بیماران مبتلا به لک صورت یا آکنه می‌تواند موثر باشد.

 

 

پیلینگ چه فرقی با میکرودرم ابریژن دارد؟

 

استفاده از مواد شیمیایی لایه‌بردار، همان پیلینگ‌ است؛ موادی مانند اسید سالسیلیک، اسید سیتریک، اسیدهای میوه یا آلفاهیدروکسی اسید AHA یا تری‌کلرواستیک اسید (TCA). در این روش اسیدهای لایه‌برداری با درصدهای متفاوت روی پوست صورت استعمال شده و عمل لایه‌برداری به صورت شیمیایی انجام می‌شود.

 

 

درباره اسیدهای میوه هم توضیح می‌دهید؟

 

بله؛ استفاده از اسیدهای میوه با غلظت بالا و استفاده از تری‌کلرواستیک اسید باید حتما توسط متخصص پوست و مو و در کلینیک انجام شود زیرا مدت ماندگاری اسید روی پوست و نواحی خاصی که دارو باید مالیده شود یک امر کاملا تخصصی است و توجه نکردن به این مساله می‌تواند موجب سوختگی پوست و عوارض مربوطه شود. اسیدهای میوه غلظت پایین‌تر را افراد می‌توانند بدون نسخه از داروخانه‌ها تهیه کنند و در منزل، شب‌ها هنگام خواب استفاده نمایند. بهتر است این فرآورده‌ها (AHA) دور چشم و دور دهان استفاده نشود زیرا موجب تحریک و قرمزی و التهاب این نواحی خواهد شد. درصدهای بالاتر مانند 50 درصد و 70 درصد باید متوسط متخصص پوست به کار روند.

 

 

لایه برداری شیمیایی فایده‌ای هم دارد؟

 

البته! لایه‌برداری شیمیایی کاربردهای فراوانی دارد: بهبود چین و چروک‌های ظریف از طریق تحریک کلاژن‌سازی، شاداب‌تر و روشن‌تر شدن پوست، بهبود جوش‌های سرسیاه و سرسفید، بهبود لک‌های مختلف پوست و همچنین افزایش تاثیر داروهای موضعی مصرف شده توسط بیمار. نکته‌ای که باید به آن توجه کرد این است که لایه‌برداری پوست چه مکانیکی و چه شیمیایی باعث تحریک‌پذیرتر شدن آن نسبت به نور‌آفتاب می‌شود و لذا مصرف کرم‌های ضدآفتاب و پرهیز از قرار گرفتن به طور مستقیم در برابر نور آفتاب توصیه می‌شود. در غیر این صورت، بیمار ممکن است حتی نتیجه معکوس بگیرد؛ مثلا خانمی برای بهبود لک بارداری ملاسما پیلینگ شیمیایی انجام داده، به دلیل مراقبت نکردن از نور آفتاب ممکن است دچار بزرگ‌تر شدن لک نیز بشود.

 

 

به چه کسانی این روش‌ها را توصیه نمی‌کنید؟


کلا برای پوست‌های خشک، استفاده از لایه‌برداری چه مکانیکی و چه شیمیایی توصیه نمی‌شود زیرا موجب خشکی بیشتر پوست شده و می‌تواند برای بیمار دردسرساز باشد. در صورت لزوم، استفاده از لایه‌بردار در پوست‌های خشک، این کار باید زیر نظر متخصص پوست و با تمهیدات لازم انجام شود. مساله بعدی احتمال عود تبخال توسط لایه‌برداری پوست است، به خصوص در لایه‌برداری شیمیایی باید مراقب عود تبخال بود و بیمارانی که به طور مکرر تبخال می‌زنند، باید پزشک را از این مساله آگاه سازند تا روش‌های پیشگیری از بروز تبخال به کار گرفته شود زیرا این عفونت می‌تواند موجب ایجاد جوشگاه شده و در پوست تحریک شده توسط مواد شیمیایی لایه‌بردار وسعت زیادی پیدا کند.

 

 

آیا می‌توان از کِرِم‌های اسکراب موجود در داروخانه‌ها استفاده کرد؟

 

کِرِم‌های اسکراب یا اکسفولیان به عنوان خراشنده و ساینده پوست استفاده می‌شوند. برخی موارد شاهد هستیم که برای افزایش اثربخشی اسیدهای میوه هم به این کِرِم‌ها اضافه می‌کنند که بیمار از هر دو مکانیسم لایه‌برداری مکانیکی و شیمیایی سود ببرد. کرم‌ها و صابون‌های اسکراب (که حاوی دانه‌های خشن هستند) می‌توانند در درمان ضایعات پوستی مثل آکنه‌های کومدونال (جوش‌های سرسیاه یا سفید)، چربی پوست، خشونت پوست و نیز افزایش اثر داروهای موضعی کاربرد داشته باشند.

منبع:salamat.ir