سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

كهیر ؛ مزاحم تابستانی پوست



 

 

 

كهیر پوست,كهیر‌های پوستی

 

استفاده منظم از كرم‌های ضدآفتاب، همچنین بهره‌گیری از كلاه لبه‌دار و عینك آفتابی می‌تواند شما را همچون دیگر افراد از شر آفتاب‌سوختگی و عوارض ناشی از اشعه فرابنفش خورشید حفظ كند.


اما تنها نور خورشید نیست كه در فصول گرم سال با پوست شما سر ناسازگاری دارد، بلكه قرار گرفتن در محیط‌های بسیار گرم، ورزش‌كردن در فصل تابستان یا استحمام با آب بسیار گرم نیز می‌تواند، عوارض پوستی خاصی را به همراه آورد كه شناخته شده‌ترین آنها «عرق‌سوز» ناشی از تعریق زیاد و كهیر‌های پوستی كولینرژیك ناشی از بالا رفتن حرارت بدن است.

 

دكتر سیدمسعود داوودی، متخصص پوست و مو می‌گوید: «بسیاری از افراد تصور می‌كنند كه آزاردهنده‌ترین عارضه پوستی در فصل گرما، یعنی عرق‌سوزشدن ناشی از تعریق زیاد در محیط‌های گرم و خشك است، در حالی كه استحمام بیش از حد و قرار گرفتن طولانی‌مدت در محیط‌های مرطوبی چون استخرها نیز می‌تواند عوارض پوستی خاصی چون عرق‌سوز و كهیرهای پوستی را در برخی افراد ایجاد كند.»

 

لباس‌های سبك و خنك بپوشید

 

اگر شما هم جزو آن دسته افرادی هستید كه در فصول گرم یا به علت گرم‌شدن بدن و به دنبال آن تعریق زیاد، هنگام ورزش یا فعالیت بدنی زیاد، دچار نوعی عارضه پوستی به صورت برجستگی‌های كوچك سر سوزنی همراه با قرمزی‌، خارش و سوزش می‌شوید؛ بدانید كه پوست‌تان مستعد بروز عرق‌سوز یا واكنش پوستی نسبت به گرما و تعرق ناشی از آن است.

 

دكتر داوودی در پیشگیری و كنترل این نوع واكنش‌های پوستی توصیه می‌كند: اگر از آن دست افرادی هستید كه در فصول گرم یا هنگام بالارفتن حرارت بدن دچار ضایعات پوستی چون عرق‌سوز می‌شوید، باید سعی كنید كه همیشه لباس‌های خنك و راحت بپوشید. بخصوص وقتی به منزل می‌‌رسید، لباس‌های تنگ و پلاستیكی را كنار بگذارید و دوش بگیرید. نكته مهم‌تر آن‌كه پس از دوش‌گرفتن به‌دقت خود را خشك كنید، چراكه مرطوب ماندن پوست، احتمال عرق‌سوز را تشدید می‌كند.

 

وی با تاكید بر این‌كه بروز واكنش‌های پوستی همچون عرق‌سوز، افرادی را كه دچار اضافه وزن هستند، بیشتر تهدید می‌كند، می‌افزاید: كسانی كه فعالیت بدنی زیادی دارند یا زیاد پیاده‌روی می‌كنند و مستعد عرق‌سوز هستند باید از پودر تالك یا پودر بچه استفاده كنند.

 

حساسیت به آب

 

شاید برای شما هم به دفعات اتفاق می‌افتد كه پوست بدن یا صورت‌تان پس از استحمام با دانه‌های قرمز رنگی پوشیده می‌شود كه پس از حداكثر نیم‌ساعت از بین می‌رود. بسیاری بر این باورند كه این دانه‌های قرمز پوستی نوعی حساسیت به آب است، اما متخصصان پوست از این عارضه پوستی به‌عنوان نوعی «كهیر» نام می‌برند.

 

دكتر داوودی در این باره توضیح می‌دهد: كهیر‌های «كولینرژیك» در برخی افراد و بیشتر در زنان به دنبال استحمام با آب‌گرم یا هنگام بالارفتن حرارت بدن در پی فعالیت ورزشی بروز می‌كند. دانه‌های ریز و قرمز ناشی از این كهیرها تنها با سوزش همراه است و پس از مدت كوتاهی فروكش می‌كند، اما اگر این نوع كهیرها آزارتان می‌دهد، می‌توانید در مواردی كه بالارفتن حرارت بدن قابل پیش‌بینی است از آنتی‌هیستامین استفاده كنید.

 

استفاده از تركیبات بهداشتی ضد عرق

 

چندی پیش در خبرها صحبت از سرطانزا بودن تركیبات آرایشی بهداشتی ضدعرق چون دئودورانت‌ها یا اسپری‌ها شده بود.

 

دكتر داوودی ضمن نفی این نوع اثرات برای تركیبات بهداشتی ضدعرق، اضافه می‌كند: «فقط در صورت بروز حساسیت‌های پوستی چون قرمزی و خارش پوست، استفاده از این نوع تركیبات باید متوقف شود. البته استفاده از اسپری‌ها و دئودورانت‌های ضدعرق برای افرادی كه دچار اشكال شدید عرق‌سوز هستند، توصیه نمی‌شود؛ چنین افرادی باید از فرآورده‌های درمانی و دارویی كه دهانه غدد عرقی را مسدود می‌كند، استفاده كنند، البته تعداد افرادی كه به این نوع داروها نیاز پیدا می‌كنند، معدود هستند.»

 

این متخصص پوست تاكید می‌كند: « بروز عفونت‌های میكروبی یا ویروسی در كنار واكنش‌های پوستی مانند عرق‌ سوز نیز، درمان‌های خوراكی و موضعی آنتی‌بیوتیكی را ضروری می‌‌كند.»

منبع : Jamejamonline.ir


ویدیو مرتبط :
اگر مزاحم ناموس مردم بشی مزاحم ناموست میشن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مراقبت های تابستانی از پوست کودکان را جدی بگیرید



مراقبت های تابستانی از پوست کودکان

ضدآفتاب بچه ها باید دارای SPF۳۰ یا بالاتر (با توجه به منطقه زندگی تان) باشد

 

اولین نکته ای که باید هنگام خرید ضدآفتاب برای بچه ها به آن توجه داشته باشید، این است که محصول مناسب پوست کودکان برای آنها بخرید.

آیا می دانید آفتاب سوختگی در دوران کودکی، خطر ابتلا به بدترین نوع سرطان پوست یا همان ملانوما در بزرگسالی را ۲ برابر می کند؟ محققان آمریکایی به تمام والدین توصیه می کنند برای پیشگیری از ابتلا به سرطان پوست در کودکان، استفاده از کرم های ضدآفتاب برای آنها را پشت گوش نیندازند. استفاده از کرم ضدآفتاب در سنین کودکی، جلوی ابتلا به چین وچروک و خطرهای ناشی از آفتاب سوختگی در دوران بزرگسالی را هم می گیرد. اما برای این منظور باید شیوه استفاده از این ابزار محافظتی را نیز به کودک آموزش داد و روش های جلوگیری از آفتاب سوختگی را به او آموخت و گوشزد کرد. از آنجا که معمولا بچه ها در فصل های گرم تر سال، لباس های بازتری می پوشند و پوستشان با وسعت بیشتری در معرض تابش مستقیم نور آفتاب قرار می گیرد، بهتر است تمام صورت (جز اطراف چشم ها)، پشت زانوها، گوش ها و گردن آنها را ضدآفتاب بزنید. ضدآفتاب بچه ها را باید حدود ۳۰ ۱۵ دقیقه پیش از خروج آنها از منزل بزنید و هر ۲ ساعت یکبار هم آن را تمدید کنید. اگر فرزندتان قصد شنا در استخرهای روباز را دارد، باید هر ۱.۵ ساعت، ضدآفتاب را تمدید و از ضدآفتاب های مقاوم در برابر آب استفاده کنید. به فرزندان بالای ۶ سال خود هم نحوه استفاده از ضدآفتاب را آموزش دهید تا بتوانند هنگام ورزش و بازی، خودشان ضدآفتاب را تمدید کنند. به بچه ها بگویید امکان آسیب دیدن پوست نازک و حساس آنها در برابر نور آفتاب، بیشتر از بزرگسالان است و باید برای حفاظت از پوست خود، استفاده مداوم از کرم ضدآفتاب را فراموش نکنند.

اولین نکته ای که باید هنگام خرید ضدآفتاب برای بچه ها به آن توجه داشته باشید، این است که محصول مناسب پوست کودکان برای آنها بخرید. بهتر است ضدآفتاب بچه ها، حاوی ترکیب هایی مانند زینک اکساید یا دی اکساید تیتانیوم باشد چون این ترکیب ها، کمترین تحریک پوستی را برای پوست حساس و لطیف بچه ها ایجاد می کنند و جذب پوست آنها هم نمی شوند. محققان آمریکایی به صراحت اعلام کرده اند در حال حاضر، این دو ترکیب، ایمن ترین ترکیب های موجود در ضدآفتاب های مختلف موجود در بازار برای بچه ها هستند. بهتر است بدانید که هر چند سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) استفاده از ترکیب هایی مانند اکسی بنزون و رتینیل را هم در کرم های ضدآفتاب تایید کرده است اما استفاده از چنین کرم هایی با این ترکیب ها می تواند برای پوست نازک بچه ها خطرناک باشد.

مراقبت های تابستانی از پوست کودکان

محصول مناسب پوست کودکان برای آنها بخرید

 

ضدآفتاب بچه ها باید دارای SPF۳۰ یا بالاتر (با توجه به منطقه زندگی تان) باشد
روی برچسب ضدآفتاب مخصوص کودکان نگاهی بیندازید تا عبارت «broad spectrum» را روی آن ببینید. معنای این عبارت آن است که این محصول، پوست فرزندتان را هم در برابر اشعه UVA و هم در برابر اشعه UVB محافظت می کند. اگر فرزندتان به آلرژی های تماسی مانند اگزما مبتلا باشد، استفاده از ضدآفتاب های رنگدانه دار به هیچ وجه برای او مناسب نخواهد بود. بهتر است از ساعت ۱۰ صبح تا ۴ بعدازظهر که شدیدترین ساعت تابش نور آفتاب است، از بازی بچه ها در فضای آزاد یا بیرون بردن آنها برای خرید و تفریح خودداری کنید.

لباس های پوشیده، بهترین ضدآفتاب فیزیکی برای بچه ها هستند. به جای لباس های باز و تنگ در تابستان، کلاه لبه دار، لباس های آستین دار، بلند اما کمی گشاد و با رنگ روشن به تن آنها کنید. به این ترتیب، هم بچه ها گرمشان نمی شود و هم پوستشان در اثر تابش مستقیم نور آفتاب به آن آسیب نمی بیند. استفاده از کرم های ضدآفتاب، در سنین کمتر از ۶ ماهگی ممنوع است. پس، نوزادان زیر ۶ ماه را به هیچ وجه در ساعت های اوج تابش نور خورشید از خانه بیرون نبرید.

یکی از اشتباه های رایج والدین در فصل تابستان، این است که بچه ها را با لباس های آستین کوتاه، شلوارهای کوتاه یا دامن های کوتاه و بدون جوراب به پارک بازی می برند. این کار باعث می شود پوست بچه ها بیشتر در معرض آفتاب و سوختگی ناشی از آن قرار بگیرد، هنگام بازی روی وسایل پارک دچار ساییدگی و سوزش ناشی از آن شود و هم احتمال خراشیدگی و بریدگی روی پوست در اثر زمین خوردن روی سنگریزه ها یا کف خیابان برای آنها به وجود بیاید. عفونی شدن زخم ها در اثر همین زمین خوردن های ساده می تواند بچه ها و شما را به دردسر بیندازد.

نگاه متخصص پوست

دکتراحسانی:پوست ها در ساحل در خطرند
هوا که گرم می شود، طرفداران رفتن به استخرهای روباز و دریا برای شنا یا آفتاب گرفتن بیشتر می شود اما در اثر قرار گرفتن در چنین محیط هایی پوست نازک، حساس و لطیف بچه ها در معرض آسیب قرار می گیرد. اولین آسیب، آفتاب سوختگی و افزایش خطر ابتلا به سرطان پوست در آینده آنهاست. از این رو، حتما باید پوست بچه ها را قبل از بردنشان به ساحل یا استخرهای روباز، با ضدآفتاب های مناسب بپوشانید. نکته دیگر اینکه آبزیان ریز و زیادی در آب دریا زندگی می کنند. وقتی بچه ها با پای برهنه لب ساحل راه می روند، می خوابند یا شما هنگام بازی آنها را با ماسه های لب دریا می پوشانید، احتمال گزش پوست آنها به وجود می آید. گاهی آبزیان ریز، وارد پوست می شوند و ضایعات پوستی مختلف یا حتی تاول های پوستی ایجاد می کنند. استفاده از استخرهای بسته برای بچه ها هم می تواند خطر ابتلا به عفونت های قارچی، انگلی یا ویروسی در اثر قرار گرفتن در محیط های مشترکی که ایستایی آب وجود دارد، برای آنها به وجود بیاورد. تماس زیاد موی بچه ها با کلر موجود در آب استخرها هم می تواند باعث تغییر رنگ و کدر شدن رنگ موی آنها شود. به علاوه، تماس موی بچه ها با آب دریا هم می تواند باعث ورود آبزیان ریز به داخل موی بچه ها و آسیب دیدن پوست سر آنها شود. از این رو، توصیه می شود حتما در استخر و دریا کلاه شنا سر آنها بگذارید و بلافاصله پس از آب تنی هم سر و بدن آنها را در خانه و با آب تمیز و شامپوهای ملایم بشویید.

خطر صندل و کفش تابستانی برای کودکان
۲ نکته مهم درباره کفش تابستانی بچه ها وجود دارد؛ اول اینکه بچه ها به هیچ وجه نباید صندل بپوشند؛ مخصوصا هنگامی که قرار است به پارک بازی، خرید یا پیاده روی بروند و فعالیت فیزیکی زیادی داشته باشند. صندل ها، ۲ مشکل برای بچه ها ایجاد می کنند؛ به دلیل محافظت ضعیفی که از کف و مچ پا دارند، باعث چرخش ناگهانی مچ پا در اثر دویدن یا زمین خوردن ساده می شوند و امکان بروز دررفتگی یا آسیب دیدن تاندون و آشیل پا وجود دارد. دوم اینکه به دلیل باز بودن اطرافشان، امکان ورود خاک و سنگریزه به داخل این صندل ها وجود دارد و این مساله می تواند باعث آسیب پوست کف پای بچه ها شود. دومین نکته درباره کفش تابستانی بچه ها این است که به هیچ وجه نباید کفش آنها را بدون جوراب بپوشانید. بچه ها در طول بازی و فعالیت، بیش از اندازه عرق می کنند. معمولا جنس و رنگ بیشتر کفش های بچه گانه مصنوعی است. این ترکیب های مصنوعی در اثر تعریق پا، تماس بیشتر و عمیق تری با پوست برقرار می کنند و مشکلاتی مانند آلرژی های پوستی و عوارض ناشی از آن مثل قرمزی، التهاب و خارش به وجود می آورند. بد نیست بدانید تعریق بیش از حد پا در کفش می تواند محیط گرم، مرطوب و مناسبی برای رشد قارچ ها ایجاد و پوست حساس و نازک بچه ها را درگیر این قارچ های پوستی کند. به همین دلیل توصیه می شود کفش و صندل را حتما با جوراب نخی روشن بپوشند و جوراب های آنها را هم حتی در صورتی که بو نمی دهد و فقط عرق کرده، بعد از رسیدن به منزل بشویید.

منبع:سلامت