سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

زیبایی پس از 50سالگی



کلاژن‌سازی پوست , چین‌وچروک‌های پوست,خشکی پوست

از آنجا که میزان کلاژن‌سازی پوست بعد از رسیدن به سن یائسگی کم می‌شود، امکان ایجاد تغییرات پوستی مانند زیاد شدن چین‌وچروک‌های پوستی و خشکی پوست، در این سنین افزایش می‌یابد...

 به‌علاوه، در دوران یائسگی حجم قابل‌توجهی از چربی‌های زیرپوست از دست می‌رود و انعطاف‌پذیری آن كاهش می‌یابد. چروک‌ها و خشکی‌ پوست ناشی از یائسگی، بیشتر در قسمت‌های گردن، گونه‌ها، خط لبخند، بالای لب و خط اخم اتفاق می‌افتد اما می‌توان بعد از رسیدن به یائسگی هم طراوت و زیبایی پوست صورت را حفظ کرد و بعد از 50 سالگی، باز هم ظاهری زیبا و شاداب داشت. در صفحه «زیبایی» این هفته، راهکارهایی برای رسیدن به پاسخ این پرسش‌ها خواهید یافت.

نرم‌کننده یادتان نرود
پاکیزه بودن پوست، یکی از مهم‌ترین راه‌های مراقبت و حفظ زیبایی آن در دوران میانسالی و سالمندی است. هرچه سن بالاتر می‌رود، خشکی پوست هم بیشتر می‌شود بنابراین برای اینکه چروک و خشکی‌ پوست کمتر به چشم بیایند، باید بعد از هر بار شستشوی دست و صورت، از نرم‌کننده‌های بر پایه چربی استفاده كنید. ضمن اینکه بعد از رسیدن به یائسگی، حتما باید استفاده از محصولات شوینده ملایم مانند صابون‌های کرم‌دار یا پاک‌کننده‌های مخصوص پوست‌های خشک را در دستور کارتان قرار دهید.

ضدآفتاب را جدی بگیرید
اگرچه ابتلا به سرطان پوست بیشتر به‌دلیل تماس مستقیم نور آفتاب با پوست در دهه‌های 20، 30 و 40 زندگی اتفاق می‌افتد، اما بعد از 50 سالگی و رسیدن به سن یائسگی هم به استفاده از ضدآفتاب‌ها نیاز است چون محافظت طبیعی از پوست با رسیدن به دوران میانسالی و سالمندی، کمتر از دوران جوانی می‌شود. خانم‌ها از میانسالی به بعد نیز به استفاده روزانه از کرم‌های ضدآفتاب با SPF 30 و بالاتر نیاز دارند، حتی در منزل.

پوستتان را با آب داغ نشویید
شستن پوست دست و صورت یا حمام کردن با آب داغ می‌تواند باعث تشدید خشکی پوست و از دست رفتن چربی‌های سطح پوست شود. به‌همین دلیل مخصوصا خانم‌های یائسه باید با آب ولرم دوش بگیرند و دست و صورتشان را هم با آب ولرم مایل به خنک بشویند. مرطوب کردن پوست بدن یا دست و صورت بعد از استحمام، با لوسیون‌ها و کرم‌های بر پایه آب هم برای حفظ طراوت و لطافت پوست ضروری است.

کرم ضدچروک بزنید
استفاده از کرم‌های ضدچروک، نمی‌تواند باعث از بین‌رفتن چروک‌های پوستی شود اما می‌تواند جلوی افزایش و عمیق‌تر شدن چروک‌ها را بگیرد بنابراین تمام خانم‌ها از 45 تا 50 سالگی به بعد، حتما باید استفاده از کرم‌های دورچشم و ضدچروک را برای پیشگیری از عمیق‌تر و زیادتر شدن چروک‌ها، در برنامه روزانه‌شان داشته باشند.

از لایه‌بردار استفاده كنید
معمولا یائسگی با بروز لک‌های پوستی همراه است. خانم‌های یائسه می‌توانند برای پیشگیری از ایجاد یا زیاد شدن این لک‌ها، مدام از کرم‌های ضدآفتاب استفاده کنند. ضمن اینکه ماهی یکبار استفاده از کرم‌های لایه‌بردار و هر 2 تا 3 روز یکبار زدن کرم‌های روشن‌کننده بدون هیدروکینون به پوست هم می‌تواند باعث از بین‌رفتن لک‌های پوستی ناشی از یائسگی شود. استفاده از تونرها هم تاحدی باعث روشن‌تر شدن پوست صورت می‌شود.

زیبایی دست‌هایتان را نادیده نگیرید
یائسگی با از دست رفتن چربی، رطوبت و کلاژن پوست پشت دست‌ها همراه است. به‌همین دلیل پوست این قسمت از دست‌ها با افزایش سن، دچار چین‌وچروک‌های بیشتری می‌شود. متخصصان پوست آمریکایی به تمام خانم‌ها توصیه می‌کنند از حدود 45 سالگی به بعد، دست‌های خود را حداقل روزی 3 بار با نرم‌کننده‌های بر پایه آب و روزی 2 مرتبه با نرم‌کننده‌های بر پایه چربی نرم و مرطوب کنند. ضمن اینکه خانم‌های یائسه برای پیشگیری از خشکی و چروکیده شدن پوست دست‌ها باید هنگام خروج از منزل و انجام کارهای مختلف، دستکش بپوشند.

آنتی‌اکسیدان بخورید
مصرف فراوان خوراکی‌های حاوی آنتی‌اکسیدان در طول دوران یائسگی، به حفظ شادابی و طراوت پوست صورت و گردن‌ کمک می‌کند. انواع میوه‌ها و سبزی‌ها، به‌خصوص آنهایی که رنگ قرمز، نارنجی و زرد دارند، سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها هستند و مصرف حداقل 5 وعده از آنها در طول روز به تمام خانم‌های یائسه برای حفظ سلامت پوستشان توصیه می‌شود.

سویا را در برنامه غذایی‌تان بگنجانید
سویا، سرشار از ترکیب‌های گیاهی، به‌نام ایزوفلاون‌هاست. ایزوفلاون‌ها مانند استروژن در بدن عمل می‌کنند و می‌توانند به پیشگیری از مشکلات پوستی ناشی از یائسگی کمک کنند. متخصصان آمریکایی معتقدند مصرف روزانه حدود 50 میلی‌گرم از ایزوفلاون‌ها (مثلا یک لیوان شیرسویا یا 30 گرم پنیر سویا یا یک مشت دانه خوراکی سویا)، ‌می‌تواند تا حد قابل‌قبولی باعث پیشگیری از عمیق و زیاد شدن چروک‌های پوستی شود.

استرس نداشته باشید
استرس یکی از عوامل تشدید خشکی و حساسیت پوست است. به‌همین دلیل به خانم‌های یائسه توصیه می‌شود برای پیشگیری از تشدید مشکلات پوستی خود در این دوران، تا می‌توانند از استرس‌های روزانه با مشغول‌کردن خود به فعالیت‌های اجتماعی یا شرکت در کلاس‌های یوگا و مدیتیشن دور بمانند. انجام ورزش‌های سبک و روزانه هم می‌تواند باعث کاهش استرس و افزایش خونرسانی به سطح پوست در دوران میانسالی شود و تاثیر مطلوبی بر سلامت پوست خانم‌های یائسه داشته باشد.

به اندازه کافی بخوابید
خواب کافی باعث شاداب‌تر به نظر رسیدن پوست، به‌خصوص در دوران میانسالی و سالمندی می‌شود. اگر بعد از رسیدن به سن یائسگی به اندازه کافی نخوابید، تیرگی دور چشم‌هایتان تشدید می‌شود و صورتتان پیرتر به‌نظر می‌رسد.

ماسک‌های خانگی را امتحان کنید
هرچند تاثیر ماسک‌های خانگی‌ موقتی است اما همین تاثیر موقت هم می‌تواند برای شرکت در یک مهمانی یا جشن یک روزه، بسیار شگفت‌انگیز باشد. خانم‌های یائسه می‌توانند 2 تا 3 روز پیش از رفتن به جشن و مهمانی، روزی 2 بار پوست صورت خود را با ماسک میوه‌های تازه‌ای مانند خیار، کیوی، گوجه‌فرنگی، توت‌فرنگی، هلو یا زردآلوی رنده‌شده و هر بار به مدت نیم ساعت، بپوشانند.
منبع: هفته نامه سلامت

 


ویدیو مرتبط :
مایکل جردن در 50سالگی،همچنان بهترین

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

خواص کنجد-برای زیبایی بانوان و...



 

خوردن يك قاشق غذاخوري كنجد موجب تامين 14 درصد از نياز كلسيم خانم‌ها شده و اگر آنها عادت به بلند كردن ناخن‌هايشان داشته باشند با مصرف كنجد ناخن‌هايشان محكم‌تر شده و ترك و شكنندگي بر روي اين عضو كه جزئي از زيبايي انگشتان است ديده نمي‌‌شود.

به علاوه مصرف 2 قاشق غذاخوري آن رساندن 5 ميلي‌گرم روي را به بدن خصوصا پوست و مو و ناخن‌ها آسان مي‌كند. شايد بدانيد كه كمبود روي چه اثراتي بر زيبايي دارد آكنه را كمتر مي‌كند و از نازك شدن موها جلوگيري مي‌كند و مانع ريزش موها خصوصا در خانم‌ها مي‌شود و در ضمن به دليل توام شدن اين ماده مغذي با ويتامين E اين اثرات صد چندان شده و مي‌توان از خواص ضدچروك و سفيدكنندگي (ضدلك) اين ويتامين استفاده كرد. حتما مي‌دانيد كه كنجد چربي بسياري دارد اما اين چربي از نوع گياهي و چند باندي است. اين روغن داراي اسيدهاي چرب ضروري است كه در ساختمان پوست به عنوان يك جز اصلي محسوب مي‌شوند و در صورتي كه كمبودي از اين مواد مغذي ايجاد نشود پوست كاملا يكنواخت و نرم و لطيف به نظر مي‌رسد و جالب است بدانيد كه وجود همين چربي‌هاست كه اگر با يك منبع پروتئيني دريافت شود (كنجد به همراه چربي پروتئين قابل توجهي دارد) به ترميم موهاي آسيب ديده پرداخته و از خشكي بيش از حد اين عضو نيز جلوگيري مي‌كند و موجب راحتي افرادي مي‌شود كه سال‌هاست از خشكي مو رنج برده و همواره از شانه زدن و رنگ كردن موهاي خشكشان مي‌هراسند. امروزه از روغن كنجد خصوصا كنجد سياه در تهيه انواع فراوده‌هاي آرايشي و بهداشتي خصوصا محصولاتي كه براي رفع انواع خشكي‌ها تجويز مي‌شوند استفاده مي‌شود. معمولا در تركيب انواع كرم‌ها و ماسك‌ها و شامپو‌هاي ترميمي از اين روغن استفاده شده تا خاصيت درماني آنها چند برابر شود. در آخر شما را با ماسكي كه با روغن كنجد تهيه مي‌شود و براي تقويت موهاي خشك و آسيب‌پذير توصيه مي‌شود آشنا مي‌كنيم.

قبل از هر چيز بايد بگوييم كه شما مي‌توانيد از اين ماسك بسته به موهايتان هفته‌اي 1تا2 بار بعد از شستشوي آنها در حمام استفاده كنيد. مواردي كه در تهيه اين ماسك استفاده مي‌شوند شامل:

روغن كنجد2 قاشق غذاخوري

زرده تخم‌مرغ1 عدد

شير2 قاشق مربا خوري

آرد جوانه گندم2 قاشق غذا خوري

ابتدا مواد را كاملا مخلوط كرده و بعد از شستشوي موها در حمام اين ماسك را بر تمام مو خصوصا پوست سر قرار داده و كاملا با دو دست ماساژ دهيد. هر قدر ماساژ بيشتر باشد مواد آسان‌تر نفوذ مي‌كنند. سپس با گذشت 10 دقيقه آنها را با آب ولرم آبكشي نماييد. در ضمن اگر مي‌خواهيد مقدار زيادي از كنجد خام را به مدتي بيش از يك سال نگهداري كنيد بايد آن‌را در داخل ظرف شيشه‌اي خشك و درب‌دار و دور از هر گونه رطوبت و قرار گرفتن در معرض نور خورشيد ذخيره نماييد. هميشه به خاطر داشته باشيد كه در تكرار هر توصيه و عادتي زياده‌روي نكنيد حتي اگر اين توصيه از سوي متخصصين مهم تلقي شود.


دانه های ریز، پهن و بیضی شکل کنجد، طعم مطبوع و خوشایندی به بیشتر غذاهای آسیایی می بخشد و از اجزای اصلی تاهینی(Tahini) و شیرینی خوشمزه ی خاورمیانه یعنی حلوا(Halva) می باشد. تاهینی، خمیری تهیه شده از دانه های آسیاب شده ی کنجد است.

کنجد در طول سال قابل دسترسی است و بسته به انواع آن در رنگ های مختلف به ویژه سفید، زرد، سیاه و قرمز یافت می شود.

کنجد از قدیمی ترین چاشنی های شناخته شده ای است که قدمت آن به 1600 سال پیش از میلاد مسیح بر می گردد. روغن کنجد به سختی تند می شود. نام علمی کنجد"Sesamun indicum" است.

کنجد منبع غذایی بسیار با ارزشی است. علاوه بر این که منبع خیلی خوبی از منگنز و مس است. از نظر کلسیم، منیزیم، آهن، فسفر، ویتامین B1 ، روی و فیبرهای غذایی نیز منبع ارزشمندی به شمار می رود.

 

 

فیبرهای غذایی موجود در کنجد اثرات بسیار مفیدی دارند که شامل موارد زیر است:


- کاهش کلسترول خون در انسان

- حفاظت سلول های کبدی در مقابل آسیب های اکسیداتیو

- پیشگیری از فشارخون بالا در تحقیقاتی که بر روی حیوانات آزمایشگاهی انجام شده است.

- افزایش ذخیره ی ویتامین E در حیوانات

 

 

املاح معدنی مفید موجود در کنجد

 

کنجد منبع بسیار خوبی از مس، کلسیم، منیزیم و روی است. تنها یک چهارم لیوان از آن، قابلیت تامین 4/70 درصد مس، 6/31 درصد منیزیم و 1/35 درصد از کلسیم مورد نیاز روزانه را دارد.

شیرینی کنجدی

 

مس: کاهش دردهای آرتریت روماتوئید


مس به دلیل حضور در بسیاری از سیستم های آنزیمی ضد التهابی و آنتی اکسیدانی ، نقش مهمی در کاهش درد و رفع التهاب در بیماری های آرتریت روماتوئید دارد.

علاوه بر آن در فعالیت نوعی آنزیم موثر است که برای اتصال کلاژن و الاستین مورد نیاز است. کلاژن و الاستین در ساختار، قدرت و قابلیت ارتجاع رگ های خونی، استخوان ها و مفاصل مهم هستند.

 

منیزیم: سلامت عروق خونی و دستگاه تنفسی


همچنان که ذکر شد کنجد منبع خوبی از منیزیم است. اثرات مفید منیزیم به شرح زیر است:

 

- کاهش اسپاسم راه های هوایی در بیماری آسم

- کاهش فشار خون بالا (فشار خون بالا از عوامل موثر حمله های قلبی ، سکته ها و بیماری های قلبی در افراد دیابتی است.)

 

- پیشگیری از اسپاسم نوعی عروق خونی که در پیدایش حملات میگرن نقش دارند.

 

- ایجاد خواب طبیعی در زنانی که از عوارض یائسگی رنج می برند.

 

کلسیم: پیشگیری از سرطان روده، پوکی استخوان و میگرن


کلسیم از املاح معدنی مهم موجود در کنجد است. در مطالعاتی که اخیراً انجام شده است نقش موثر کلسیم در موارد زیر به اثبات رسیده است:

 

- حفاظت از سلول های روده در مقابل مواد شیمیایی سرطان زا

 

- پیشگیری از کاهش توده ی استخوانی که در یائسگی یا بیماری های خاصی مانند آرتریت روماتوئید مشاهده می شود.

 

- پیشگیری از سردردهای میگرنی

 

روی: حفظ سلامت استخوان ها

 

به دلیل تاثیر روی در چگالی املاح معدنی استخوان، به مردان سالمند توصیه می شود غذاهای غنی از "روی" را به طور مرتب در برنامه های غذایی خود بگنجانند.

نان کنجدی

 

گرچه تصور بر این است که پوکی استخوان اغلب گریبان گیر زنان سالمند می شود، اما حقیقت این است که مردان سالمند نیز در معرض پوکی استخوان قرار دارند.

 

تقریبا 30 درصد شکستگی های استخوان لگن در مردان اتفاق می افتد و از هر 8 مرد بالای 50 سال یک نفر شکستگی ناشی از پوکی استخوان را تجربه می کند.

 

در مطالعه ای که بر روی 396 مرد در گسترده ی سنی 45 تا 99 سال انجام شد، مشخص شد که بین دریافت کم روی و کمبود املاح معدنی در بدن، با بروز پوکی استخوان در ناحیه ی لگن و ستون فقرات ارتباط واضحی وجود دارد.

 

فیتواسترول ها: کاهش کلسترول خون


فیتواسترول های ترکیباتی هستند که در گیاهان یافت می شوند و ساختمان شیمیایی مشابهی با کلسترول دارند. با دریافت میزان مناسبی از فیتواسترول ها، میزان کلسترول خون کاهش می یابد، پاسخ ایمنی تقویت می شود و خطر بروز سرطان های خاص کاهش می یابد.

امروزه به دلیل خواص مهم فیتواسترول ها، اقدام به استخراج آن ها از دانه های سویا، ذرت و گیاهان دیگر می کنند و به عنوان افزودنی در تهیه غذاهای فرآوری شده به کار می برند.

در گزارش هایی که در مورد میزان فیتواسترول گیاهان ارائه شده است، معلوم می شود که کنجد، از غنی ترین مواد غذایی از نظر فیتواسترول هاست. در هر 100 گرم از کنجد 400 تا 413 میلی گرم فیتواسترول وجود دارد.

میزان فیتواسترول در پسته و دانه های آفتابگردان از 270 تا 289 میلی گرم متغیر است و میزان آن در تخمه های کدو تنبل عبارت است از 265 میلی گرم در هر 100 گرم.

 

 

نتیجه گیری

 

به منظور برخورداری از ارزش های غذایی نهفته در کنجد، لازم است از این ماده ی غذایی به عنوان جزئی مهم از چاشنی ها و طعم دهنده ها در برنامه ی غذایی خود استفاده کنید.