سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

حس ششم مهم است یا عقل و منطق؟


تصمیم گرفتن، به خصوص گرفتن تصمیم‌های مهم كار ساده‌ای نیست. در اینطور مواقع باید احساسی تصمیم گرفت یا منطقی؟ در این میان قواعدی وجود دارد كه كار را ساده‌تر می‌كند



مجله ایده آل: تصمیم گرفتن، به خصوص گرفتن تصمیم‌های مهم كار ساده‌ای نیست. در اینطور مواقع باید احساسی تصمیم گرفت یا منطقی؟ در این میان قواعدی وجود دارد كه كار را ساده‌تر می‌كند.

دكتر فیل به شما می‌گوید به حس ششم تكیه كنید یا به عقل و منطق؟

 حس دوست‌داشتن

حس ششم، حس الهام، به دل افتادن، غریزه یا هرچیزی كه دوست دارید آن را بنامید یك واقعیت است. این حس درونی وقتی پای تصمیم‌گیری وسط می‌آید و باید تصمیم‌های مهم گرفته شود یك ابزار قدرتمند است اما باید این را بدانید كه بهتر است همیشه به حس درونی‌تان اعتماد نكنید. خیلی اوقات بهتر است كه به جای این حس درونی به عقل و منطق و قدرت مغزی خودتان مراجعه كرده و بر اساس آن تصمیم‌گیری كنید. در این مطلب شما متوجه می‌شوید كه در چه مواردی می‌توانید با حس ششم خودتان تصمیم‌گیری كنید و در چه مواقعی بهتر است كه تصمیم‌گیری‌تان كاملا بر اساس تفكر و منطق شما باشد.

زمان‌هایی كه باید به حس ششم‌تان تكیه كنید

   حس‌تان در مورد اخلاق درست می‌گوید


1- وقتی پای اخلاق در میان است


دكتر فیل به شما می‌گوید به حس ششم تكیه كنید یا به عقل و منطق؟

زمانی كه متوجه می‌‌شوید همسر بهترین دوست‌تان به او خیانت كرده و او از جریان مطلع نیست چه می‌‌‌كنید؟ یا زمانی كه متوجه می‌شوید یكی از دوستان‌تان به دوست دیگری دروغی خطرناك می‌گوید؟ در اینطور مواقع به صدای درونی‌تان گوش كنید و تصمیم بگیرید، پشیمان نخواهید شد. دكتر فیری كاسمن، متخصص روانشناسی كه در مورد مسائل اخلاقی و قضاوت تحقیق می‌‌كند می‌گوید: در مسائل اخلاقی نمی‌توان صرفا با منطق و استدلال و محاسبه تصمیم گرفت. مسائلی كه در درون‌ خود، ذات شخصی دارند، به هر حال صرفا دوسوی سیاه و سفید ندارند یعنی نمی‌توان خیلی راحت گفت؛ این درست است، آن غلط است. برای همین در اینطور مواقع به حس ششم خود تكیه كنید.

بهترین استراتژی: زمانی كه خواستید در مورد مسائل اخلاقی تصمیم بگیرید تمام مسائل عقلانی و منطقی را در نظر بگیرید اما بعد درنهایت به ندای درونی‌تان گوش كرده و بر اساس آن تصمیم‌گیری كنید.

  پزشك شما باید به صدای درونی‌تان‌ گوش‌دهد


2- وقتی احساس می‌‌كنید بیمارید


پزشكان خیلی اوقات با این حالت روبه‌رو می‌شوند كه بیمار به آنها می‌گوید: من مطمئن هستم كه یك بیماری داخلی دارم و یك چیزیم هست... در این مواقع معمولا اگر پزشك به مشكلی در معاینه و آزمایش‌ها برنخورد حرف‌های بیمار را جدی نمی‌گیرد. اما دكتر جودیت اورلف،‌ فوق‌تخصص بیماری‌های داخلی كه در مورد مسائل اخلاقی پزشكی پژوهش می‌كند می‌گوید: به خصوص پزشكان مرد، حرف‌های زنانی را كه به آنها مراجعه می‌كنند زیاد جدی نمی‌‌گیرند، آنها فكر می‌كنند كه یا این گروه از زنان دچار پارانویا هستند یا بیش از حد وسواس سلامت دارند، اما پژوهش‌ها و تحقیقات من نشان داده كه در بسیاری از مواقع این حس ششم و صدای درونی این افراد كه به آنها اعلام می‌كند چیزی در وجودشان درست نیست در واقع زنگ خطری است كه بدن به صدا درمی‌آورد، حتی اگر معاینات و آزمایش‌ها چیزی را نشان ندهد، بهتر است بیشتر و با دقت‌تر فرد را تحت نظر داشت.

دكتر فیل به شما می‌گوید به حس ششم تكیه كنید یا به عقل و منطق؟

بهترین استراتژی: هیچ كس حتی پزشكی كه سال‌هاست پزشك شماست به اندازه خود شما بدن‌تان را نمی‌شناسد. اگر پزشكی به حرف‌های شما گوش نكرد و شما واقعا این احساس را داشتید كه دچار مشكل یا بیماری هستید با یك پزشك دیگر هم مشورت كنید یا اینكه به پزشك‌تان حرف دلتان را بزنید؛ احساس درونی خودتان و ترسی را كه دارید صادقانه بیان كنید، خیلی اوقات پزشك شما حس‌ و احساس واقعی‌تان را درك و به شما توجه ویژه‌ای خواهد كرد و به معاینه دوباره و انجام آزمایش‌های لازم توجه  و اقدام خواهد كرد.

حس ششم شما بهترین خریدها را می‌كند


3- وقتی پای خرید در میان است


وقتی می‌خواهید چیز مهمی برای زندگی‌تان بخرید یا وسیله‌ای كه هزینه بسیار زیادی برای آن خواهید پرداخت به ندای درونی‌تان گوش كنید. در اینطور مواقع معمولا دچار تردید خواهید شد و نمی‌دانید در میان گزینه‌های موجود كدام را انتخاب كنید. اما دكتر دیوید مه‌یر، روانشناس و نویسنده كتاب «ندای درون، قدرت درون» می‌گوید: اینطور مواقع فقط كافی است به غریزه خودتان گوش كنید، حرف‌های همراهان و فروشنده‌ها را  فراموش كنید و سعی كنید برای چند لحظه با تمركز به صدای درونی‌تان گوش دهید و اولین تصمیمی كه به شما الهام می‌شود را بگیرید.

بهترین استراتژی: اگر صدای درونی‌تان شما را به سمت یك محصول خاص برد آن را بخرید، اما اگر صدای درونی‌ تان شما را راهنمایی نكرد، می‌توانید به جست‌وجوی‌تان ادامه دهید یا خرید كردن را برای یك روز دیگر بگذارید.

  برای پنالتی زدن به حس خودت اعتماد كن


4- وقتی می‌خواهید در یك مسابقه ورزشی یك تصمیم بگیرید


زمانی كه می‌خواهید یك پرتاب پنالتی در بازی بسكتبال انجام دهید یا یك ضربه پنالتی در فوتبال بزنید، باید به گزینه‌ای كه حس‌تان می‌گوید اعتماد كنید. دكتر مه‌یر می‌گوید: حس ششم بهترین راننده اتومبیل شماست، به آن اعتماد كنید، در مسابقات شطرنج سریع، شطرنج‌بازها روی حس ششم خود تكیه می‌كنند نه تجربه یا آموخته‌های خود، آنها معمولا هم با این شیوه خوب نتیجه می‌گیرند.

بهترین استراتژی: دچار تردید و تعلل نشوید؛ یك لحظه به صدای قلب‌تان گوش بدهید و بر اساس آن تصمیم بگیرید حس ششم شما می‌تواند باعث شود كه بهترین نتیجه‌ها را بگیرید.



زمان‌هایی كه باید به مغزتان تكیه كنید

  پول را به حس نسپارید


2- سرمایه‌گذاری


دكتر ماریل اوتول، پروفسور در رشته رفتارشناختی در دانشگاه اوهایو و نویسنده كتاب «غریزه‌های خطرناك» می‌گوید: بسیاری از افراد وقتی می‌خواهند سرمایه‌گذاری كنند، مثلا سهام در بورس بخرند به حس ششم و احساس درونی‌ خود مراجعه می‌كنند، اما این استراتژی اشتباه است. مسائل مالی با آمار و ارقام سرو كار دارند و برای آمار و ارقام شما باید حتما بر اساس عقل و منطق و تفكر و نتیجه‌گیری و استدلال تصمیم بگیرید. نتایج یك مطالعه در اروپا نشان می‌دهد كه سرمایه‌گذاران بورس كه هر روز اقدام به تجزیه و تحلیل داده‌های بازار بورس می‌كنند عملكرد بسیار بهتری نسبت به آنهایی كه فقط بر اساس حس ششم خود اقدام به سرمایه‌گذاری می‌كنند، دارند.

بهترین استراتژی:
حتی اگر حس ششم در خواب هم یك اسم خاص را صدا زد شما بر اساس عقل و منطق تصمیم بگیرید و سرمایه‌گذاری كنید،‌ بر اساس وضعیت مالی خودتان و اهداف‌تان عاقلانه تصمیم‌‌ بگیرید و كمترین ریسك را بكنید.

   عقل‌تان را نشان دهید

1- انجام یك مصاحبه شغلی


اگر استخدام در كار جدید برایتان مهم است سعی كنید كاملا منطقی و بر اساس عقل‌تان به سؤالات فرد مصاحبه‌كننده پاسخ دهید. درست است كه احساس اولیه فرد مصاحبه‌كننده از دیدن شما در نتیجه مصاحبه موثر است اما اگر او شما را انسانی كاملا منطقی و عقلانی، مصمم و باهوش بیابد محال است شما را از دست بدهد. شما می‌توانید با هوشمندانه و عقلانی صحبت كردن بر مغز فردی كه قرار است رای به استخدام شما بدهد تاثیر بگذارید.

بهترین استراتژی: درست است كه پوشیدن لباس مناسب و داشتن ظاهر خوب و مناسب برای تاثیرگذاری در یك مصاحبه مهم است، اما مهم‌ترین مسئله این است كه شما بتوانید منطقی و هوشمند بودن خودتان را نشان دهید.

دكتر فیل به شما می‌گوید به حس ششم تكیه كنید یا به عقل و منطق؟

    دروغگوها را با حس ششم شناسایی نكنید!

3- قضاوت در مورد راستگویی و دروغگویی


دوست‌تان یكی، دو بار به شما دروغ گفته است، حالا هم حرفی به شما زده است كه نمی‌دانید راست است یا دروغ؛ در این موقع به حس‌تان تكیه می‌‌كنید؟ این كار اشتباه است،‌ در واقع روانشناسان در چند تحقیق مختلف نشان دادند زمانی كه انسان‌ها برای تشخیص دروغگویی كسی به حس خود مراجعه می‌كنند حتی كمتر از 50درصد موارد (بر اساس قانون شانس و تصادف در 50درصد موارد می‌توان حدس درست زد.) درست حدس می‌زنند.

بهترین استراتژی:
چه موضوع ساده باشد و چه خیلی حیاتی، سعی نكنید با حس ششم خودتان حدس بزنید چه كسی راست می‌گوید و چه كسی دروغ. در اینطور مواقع به مغزتان تكیه كنید تا یك اشتباه بزرگ را انجام ندهید. شاید رجوع به گذشته هم بتواند به شما كمك كند. اما این را هم یادتان باشد كه چون كسی یك‌بار به شما دروغ گفته یا حقیقت را به شما نگفته به این معنا نیست كه هیچگاه راست نمی‌گوید. دكتر مایر می‌گوید: اگر كسی یك دروغ به شما گفت این می‌تواند ناشی از ضرورت یا یك اشتباه باشد، اما اگر كسی بارها و بارها به شما دروغ گفت آن وقت اعتماد كردن به او اشتباه است.

  در مورد كار، عقلانی فكر كنید

4- كنار گذاشتن یك شغل


از كارتان خسته شده‌اید؟ می‌خواهید به یك پیشنهاد كاری جدید فكر كنید؟ ممكن است حس ششم شما این دستور را به شما بدهد كه «این كار را ول كن و...» اما در اینطور مواقع بهتر است به جای حس ششم سراغ عقل بروید؛ زیرایک اشتباه می‌تواند كل زندگی‌ آینده‌تان را تحت تاثیر قرار دهد.

بهترین استراتژی:
در هر تصمیم شغلی باید منطقی، سنجیده، باتفكر و با سنجیدن تمام جوانب برخورد كرد. به صرف یك احساس درونی نباید در مورد تصمیمی كه مدت‌ها بر زندگی شما تاثیر می‌گذارد به نتیجه برسید. دكتر آلفرد اوتول، متخصص رفتارشناسی می‌گوید: حتما قبل از چنین تصمیمی دلایل خود را فهرست كرده و روی هر دلیل فكر كنید و در نهایت به نتیجه برسید. كنار گذاشتن شغلی كه در آن مشغول هستید به دلایل محكم، داشتن شغل مناسب در آینده و بسیاری موارد دیگر ربط دارد.


ویدیو مرتبط :
راحت طلبی از دیدگاه اسلام-منطق-عقل

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

حس ششم در زنان قوی تر از مردان است



 

 

حس ششم درزنان قوی تر از مردان است

 

زنان پیام های نامحسوس را قوی تر از آقایان می گیرند و به نکات ناگفته، بهتر پی می برند. به عنوان مثال، وقتی مردی از همسر، و فرزندی از مادر چیزی را مخفی کند، همسر یا مادر به راحتی می فهمد که اتفاقی افتاده است

 

خانم ها پیام های نامحسوس را قوی تر از آقایان دریافت می کنند و به نکات ناگفته بهتر پی می برند در هر سنی که باشیم ، برای این که زندگی شاد و موفقی داشته باشیم ، نیاز داریم دانش و مهارت های زندگی خود را افزایش دهیم. به عبارت دیگر، هر زن و مردی ، وقتی آگاهی های خود را بالا برند ، می توانند بر ذهن خود مدیریت کنند ، خود را تغییر داده و انرژی ، احساس ها و عواطف خود را در جهت مثبت به کار گیرند و زندگی خود و زندگی مشترک را درهر سنی که باشند، بهبود بخشند و حتی آن را به بهشت تبدیل نمایند.

 


چرا خانم ها روابط ، احساس ها، علائم کلامی و غیرکلامی، پیام های محسوس و نامحسوس دیگران را قوی تر از آقایان می گیرند و به نکات ناگفته بهتر پی می برند؟

 

آقایان توجه کنند که:

 

خانم ها علائم شنیداری ، دیداری ، کلامی و غیرکلامی را به سرعت می گیرند و هماهنگی یا عدم هماهنگی بین آن ها را به راحتی در افراد تشخیص می دهند. در نتیجه در گفت و گوهای رودرو:

 

با توجه به این که مغز زن، صداها را به سرعت تفکیک و طبقه بندی می کند و حرکت های بدن و ایما و اشاره ی طرف مقابل را زیر نظر می گیرد:

 

هماهنگی بین گفتار و علائم دیداری و غیرکلامی نهفته در کلام را به راحتی تشخیص می دهد و می فهمد که شوهر یا طرف مقابل به او راست یا دروغ می گوید!

 

به طور کلی، زنان پیام های نامحسوس را قوی تر از آقایان می گیرند و به نکات ناگفته، بهتر پی می برند. به عنوان مثال، وقتی مردی از همسر، و فرزندی از مادر چیزی را مخفی کند، همسر یا مادر به راحتی می فهمد که اتفاقی افتاده است. به عبارتی حس ششم در زنان قوی تر از مردان است.

 

به آقایان توصیه می شود:

 

به همسرتان دروغ نگویید، تا راز و دروغ تان فاش نشود. چرا که برای پنهان ساختن دروغ گویی، از چهره بیش از سایر قسمت های بدن استفاده می شود هر کسی به صورت ناخودآگاه از تبسم، سر تکان دادن، حالت های چشم و چشمک زدن، برای پنهان ساختن دروغ استفاده می کند. عدم هماهنگی بین حرکت های بدن و نشانه های صورت و تن صدا، این پنهان کاری را آشکار می سازد.

 

خانم ها با توجه به نوع روابط زوج های دیگر و تغییرهای جسمی و روانی آنان، به راحتی پی می برند که کدام یک از آنان با هم صمیمی هستند، کدام یک از هم خشمگین و ناراحت می باشند و کدام یک تظاهر به دوستی و صمیمیت می کنند، کدام یک حسود هستند، کدام یک برتری جو هستند و... به طور کلی، خانم ها از طریق احساس قوی خود ، دگرگونی یا تغییرها را در دیگران به سرعت متوجه می شوند . در حالی که مردان در هنگام گوش دادن، خونسرد بوده و سعی دارند بر اوضاع مسلط باشند و چهره شان دچار تغییر نشود، در این حالت، حتی ممکن است مردان بی احساس جلوه کنند. در حالی که، چهره زنان هنگام حرف زدن و گوش دادن، حالت های خاصی به خود می گیرند و حالت های ناراحتی ، ترس ، خشم ، تعجب و لذت در چهره ی آنان قابل مشاهده است.

 

عواطف مرد در نیمکره ی راست مغز ولی عواطف زن در دو نیمکره ی مغز قرار دارد این امر به زن کمک می کند که از قدرت عواطف و احساس قوی تری برخوردار شود و به مرد نیز کمک می کند که از احساسات خود به صورت مستقل استفاده کند. به طوری که مرد، عواطف خود را با خویشتن داری در برخورد با مشکل ها، مشاجره ها، خوشحالی، سخن گفتن ها و ..به طور معمول کم تر دخالت می دهد؛ در حالی که زن، هم زمان با دیگر فعالیت ها، حتی در مسائل بسیار جدی، احساس های خود را دخالت می دهد.

 

مرکز شنیداری در مردان فقط در نیمکره ی چپ مغز قرار دارد. در حالی که زنان برای شنیدن، از دو نیمکره ی مغز بهره می گیرند. قدرت شنوایی همانند قدرت گویش در زنان، قوی تر از مردان است.

 

مادران با صدایی کوچک و یا صدای گریه ی کودک، به سرعت از خواب بیدار می شوند و حتی اگر کودک در دوردست باشد، از گریه ی کودک متوجه حال او می شوند؛ در حالی که وقتی پدر در خواب باشد، صدای گریه ی کودک را نمی شنود مگر این که صدای گریه، خیلی بلند باشد.

 

ارتباط بین دو نیمکره ی مغز در زنان، حدود پانزده درصد بیش تر از مردان است. به علاوه استقرار مراکز عواطف، گویایی و شنیداری برای زنان در دو نیمکره ی مغز، باعث شده که زنان هم زمان هم می توانند صحبت کنند و هم قادرند به صحبت های دیگران گوش فرا دهند. احساس های خود را به راحتی نشان دهند و چند کار دیگر را هم زمان انجام دهند! تجسم کنید خانمی در آشپزخانه در حالی که مشغول آشپزی است، با تلفن هم صحبت می کند، جواب همسر یا فرزندش را هم می دهد که فلان چیز در کجاست و...

 

برای مردان حیرت انگیز است که می بینند در یک جمع ده الی بیست نفری خانم ها، همگی می توانند با هم صحبت کنند و به صحبت های یکدیگر گوش داده، جواب پرسش های همدیگر را نیز بدهند. در حالی که مردان در جمع چند نفره، اگر دو یا سه نفر هم زمان صحبت کنند، نمی توانند روی صحبت های چند نفر یک جا تمرکز کنند.

 

مردان هنگام صحبت و انجام هر کار دیگر، نیاز به تمرکز دارند و مغز آنان طوری طراحی شده که هر لحظه می توانند فقط بر یک موضوع تمرکز پیدا کنند. چنان چه وقتی مردی می خواهد کاری انجام دهد برای نمونه با تلفن صحبت کند، افراد خانواده را به سکوت دعوت می کند و از آنان می خواهد صدای تلویزیون و رادیو را کم کنند تا بتواند روی صحبت تلفنی، تمرکز پیدا کند و یا وقتی مردی مطالعه می کند یا مشغول تماشای تلویزیون می باشد، ممکن است صدای همسرش را نشنود چون تمرکزش روی مطالعه و یا تماشای تلویزیون است!

 

به طور کلی، زنان نسبت به توانمندی های زبانی، مهارت های کلامی، غیرکلامی و در بروز و بیان عواطف خویش، عنایت بیشتری از خود نشان می دهند و در این راستا بهتر از مردان عمل می کنند.

 

به طور کلی، مردان به مسائل استدلالی و تخصص های فنی، فضایی و سه بعدی بیشتر ابراز علاقه می کنند و در این راه، مهارت های بیشتری از خود نشان می دهند و از زنان، قوی تر عمل می کنند.

 

مراتب بالا، نشان دهنده ی گوشه ای از تفاوت برنامه ریزی مغزی زنان و مردان است. زن و مرد با ازدواج و در کنار هم قرار گرفتن، می توانند نقاط قوت خود را به یکدیگر منتقل نموده و هر یک بر طرف کننده ی نیازها و کمبودهای دیگری باشند.

منبع: تیتر آنلاین - مرجع : ماهنامه شادکامی و موفقیت