سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

جوش های صورتتان را دستکاری می کنید؟



 

 

جوش های صورتتان را دستکاری می کنید

 

یك متخصص پوست و مو با بیان اینكه جوش غرور در اكثر مواقع نیاز به درمان خاصی ندارد و افراد تنها در صورتی كه اصول بهداشتی را رعایت كنند و جوش‌های خود را دستكاری نكنند، دوره‌ بیماری طی می‌شود، گفت: دستكاری جوش‌ها پروسه درمان را 10 تا20 سال طولانی‌تر می‌كند.

 

دكتر همایون مژدهی آذر در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا، درباره آكنه اظهار كرد: بیماری جوش غرور جوانی یا آكنه یكی از شایع‌ترین بیماری‌های پوستی و به طور كلی بیماری‌های انسان است كه معمولا از بلوغ شروع می‌شود و تا حدود 30 یا 40 سالگی از اوج خود فروكش می‌كند و معمولا در سنین بالاتر خود به خود محو می‌شود.

 

وی ادامه داد: زمینه این بیماری معمولا در كسانی وجود دارد كه پوست چرب دارند. ولی عواملی چون استرس‌های محیطی، كرم‌ها و لوازم آرایشی كه به پوست مالیده می‌شود، ‌تغییرات هورمونی، نامنظمی‌های عادت ماهانه در زنان، كیست‌های تخمدان، بارداری، داروهای مختلف از جمله داروهای بارداری و كورتون‌ها، مصرف بعضی از غذاها و برخی عوامل دیگر در تشدید و یا بهتر شدن این ضایعات دخالت دارند.

 

مژدهی آذر در پاسخ به این پرسش كه آیا نوع تغذیه به عنوان مثال استفاده از مواد غذایی بسیار شیرین چون شكلات‌ها می‌توانند فاكتور موثری در بروز آكنه باشند، اظهار كرد: تغذیه در اینجا از اهمیت كمتری برخوردار است اما فاكتورهای دیگر رایج‌تر هستند.

 

این متخصص پوست و مو، دستكاری‌های جوش با دست یا وسایلی مانند بند انداختن، بخور دادن و مانند آن را باعث تشدید ضایعات دانست و گفت: جوش غرور در اكثر مواقع نیاز به درمان خاصی ندارد و افراد تنها در صورتی كه اصول بهداشتی را رعایت كنند و جوش‌های خود را دستكاری نكنند، دوره‌ بیماری طی شده و خود به خود بهبود می‌یابد.

 

مژدهی آذر دستكاری جوش‌ها را بسیار مورد اهمیت عنوان كرد و گفت: اهمیت این موضوع تا جایی است كه باعث می‌شود درمان جوش شما 10 سال یا 20 سال بیشتر طول بكشد.

 

وی افزود: اما در بعضی مواقع كه سیر این بیماری متفاوت است و یا جوش‌ها ماهیت تهاجمی‌تر و تخریب كننده‌تری دارند نیاز به دخالت طبی پیدا می‌شود.

 

این متخصص پوست و مو در این باره توضیح داد: این سیر طبیعی در 90 درصد افراد طی می‌شود مگر اینكه مشكلی وجود داشته باشد. به عنوان مثال زنی كه 40 ساله است اما هنوز صورتش جوش می‌زند، شاید كیست تخمدان یا استرس شدید داشته باشد و یا موارد دیگری كه جزو استثنائاتی است كه در سنین بالاتر وجود دارد.

 

این متخصص پوست و مو، هدف از درمان و دخالت پزشك در این مواقع را بر جای نماندن ضایعات ناشی از آكنه بر روی پوست عنوان كرد و گفت: آكنه گاهی باعث بدشكلی‌ها و بدفرمی‌هایی بر روی پوست می‌شود كه ممكن است به طور طبیعی پس از بهبود، خود آكنه هم برطرف نشوند. بویژه این كه این بیماری معمولا در سنی بروز پیدا می‌كند كه در روحیه، اعتماد به نفس و شكل‌گیری شخصیت فرد دخالت می‌كند.

 

مژدهی آذر درباره زمان شروع پروسه درمان آكنه اظهار كرد: پس از درمان مناسب ضایعات، پزشك شروع به درمان آثار به جای مانده از ضایعات می‌نماید كه برای این كار از داروها و موارد مختلفی استفاده می‌شود. از جمله این روش‌ها می‌توان به لیزر، میكرو درم ابریژن و درم ابریژن اشاره كرد در نهایت می‌توان از روش‌های جراحی هم برای درمان جای زخم‌ها بهره گرفت.

 

این متخصص پوست و مو همچنین با بیان این مطلب كه اكنون در دنیا ضدآفتاب‌ها یكی از شایع‌ترین علل بروز جوش‌های غرور هستند، گفت: همه افراد باید از ضدآفتاب‌های متناسب با پوست خود استفاده كنند.

منبع : Isna.ir


ویدیو مرتبط :
جوش کدولد -جوش سیم مسی به اسکلت وآرماتور.قالب جوش کدولد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جوش های صورت را دستکاری نکنید



جوش های صورت,جوش صورت

 

یک متخصص پوست به نوجوانان و جوانان توصیه کرد از دستکاری و فشار دادن جوش‌ها یا دانه‌های سرسفید یا سرسیاه روی پوست خودداری کنید.

 

دکتر نصرت پورسینا  گفت: در سنین بلوغ در دخترها از 10 - 12 سالگی و پسرها از 14 - 15 سالگی به علت افزایش هورمون‌های آندروژن، پوست چرب شده و فعالیت غده سپاسه پوست افزایش می یابد و این افزایش خودش را به صورت افزایش دانه‌های ریز گرد با سرسیاه یا سفید نشان می‌دهد که از نظر طبی، «کومدون سر سیاه یا سرسفید»‌ نامیده می‌شوند.

 

وی ادامه داد: این کومدون‌ها، مرحله اول جوش‌های بلوغ (آکنه) هستند و در بسیاری از موارد در همین مرحله متوقف شده و یا گاهی پیشرفت کرده و به صورت دانه‌های چرکی یا حتی کیستی درمی‌آید که دانه‌ها بسیار بزرگ‌تر شده و حتی ممکن است به قطر یک سانتی‌متر برسد که به آن «آکنه ندولوسیستیک یا استیج چهار آکنه» می‌گویند.

 

دکتر پورسینا افزود: این استیج ها درمان خاصی دارد و در استیج اول که فقط دانه‌های زیر پوستی است می توان از طریق شستن با مواد مناسب و استفاده از کرم‌های کراتولولیدیک و کرم‌های لایه بردار ضعیف این کیست‌های زیرپوستی را درمان کرد.

 

وی تصریح کرد: اما زمانی که ضایعات چرکی یا کیستیک شد باید داروها را قوی‌تر انتخاب کرد و یا حتی آنتی بیوتیک‌های خوراکی نیز استفاده نمود.

 

این متخصص پوست اظهار کرد: از نظر درمانی در تمام مراحل، باید از دستکاری و فشار دادن دانه‌ها پرهیز کرد و با توجه به اینکه برخی از افراد، تمام دانه‌های سرسیاه یا سرسفید را با فشار باز می‌کنند و چون کلیه این مواد نمی‌تواند خارج شود، باعث بروز اسکار یا رد پا در محل جوش شده و یا حالت عفونی پیدا می‌کند و به جوانان توصیه می‌شود از هرگونه دستکاری بر روی جوش ها خودداری کنند و تحت نظر پزشک متخصص پوست درمان را ادامه دهند.

 

وی ادامه داد: در درمان نباید عجله داشت چراکه این حالت بستگی به هورمون‌های آندروژن دارد و طول مدت آکنه حتی به 10 سال نیز می رسد و حتی بعضی از خانم ها در سنین 35 تا 40 سالگی هم قبل از شروع هر عادت ماهیانه ممکن است چند عدد از این جوش ها را داشته باشند بنابراین نباید انتظار داشت جوش ها دو یا سه ماهه بهبود یابند.

 

این متخصص پوست عنوان کرد: نکنه مهم این است که استفاده از کرم ها و کرم پودرهای چرب برای آکنه مناسب نیست، بنابراین دختران و پسران جوان، هنگام استفاده از هرگونه کرم آرایشی یا ضدآفتاب حتما به عبارت فاقد چربی توجه نمایند.

 

وی خاطرنشان کرد: استفاده از بعضی از ژل هایی که به مو زده می شود با کوچکترین تماس با پوست ممکن است ایجاد آکنه بکند چرا که منافذ پوست را مسدود می‌نماید.

 

دکتر پورسینا یادآور شد: همچنین نباید از موادی که پوست را خشک می‌کند استفاده کرد چرا که هر پوستی به پاک کننده متناسب خودش نیاز دارد، بنابراین توصیه می‌شود چنانچه دارویی را برای پوستتان استفاده می‌کنید آن را به دوستانتان توصیه نکنید.

منبع : salamatnews.com