سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

استرچ مارک یا ترک های پوستی و راههای پیشگیری و درمان آن



درمان ترک پوست

ترک های پوستی به دلیل کشیدگی لایه های پوست ایجاد می شود‎

 

ترک های پوستی به دلیل کشیدگی لایه های پوست ایجاد می شود با جدا شدن لایه هایی از پوست به دلیل چاقی ، لاغری و بارداری و … بوجود می آیند.

 

ترکهای پوستی گاه به صورت قرمز رنگ ، صورتی مایل به قرمز و قهوه ای یا سفید ظاهر می شوند.

عوامل متعددی در ایجاد ترک‌های پوستی موثر است، ترک‌های پوستی با افزایش حجم بدن در تغییراتی مانند عضله‌سازی، افزایش قد و تغییرات بلوغ (دوران رشد) و ...  ایجاد می‌شود.

با ایجاد این تغییرات، پوست نمی‌تواند خود را با سرعت افزایش حجم بدن تطابق دهد در نتیجه از داخل ترکیده و کشیده می‌شود که اصطلاحا به آن "استرچ‌مارک" می‌گویند. این ترک‌ها ممکن است در هر قسمت از بدن ایجاد شوند، اما بیشتر بر روی نواحی مانند ران، شکم و پهلوها دیده می‌شوند.

اغلب مردم حتی نوجوانان هم با استرچ مارک ها درگیرند ، این ترک های سفید رنگ پوست در 70 درصد بانوان باردار دیده می شود ، این رگه های سفید گاه باعث ایجاد افسردگی در زنان و مردان می شود .


عوامل ایجاد ترکهای پوستی
- از دست دادن وزن

- چاقی
- بارداری

- بلوغ
- افزایش وزن
- رشد ناگهانی
- ابتلا به تومورهای نوع خوش خیم یا بد خیم

 

جلوگیری از ترک پوست شکم

معمولا روش‌های درمانی جهت جلوگیری از پیشروی ترک‌ها به کارگرفته می‌شوند‎

 

راههای پیشگیری از ترکهای پوستی
- ماساژ پوست باعث گردش خون منظم می شود.
- همیشه پوست را مرطوب نگه دارید.
- غذاهای سالم بخورید.
- از رژیم های لاغری غیر اصولی اجتناب کنید.
- اگر می خواهید وزن کم کنید به آرامی برنامه رژیمی را دنبال کنید.
- در دوران بارداری از کرم های مخصوص برای شکم استفاده کنید.
- غذاهای شامل ویتامین D , C استفاده کنید.
- وزن خود را متعادل نگه دارید.
- کرم های ویتامین E بهترین درمان برای جلوگیری از آنها می باشند.
- منظم ورزش کنید.

 

آیا درمانی هم برای ترکهای پوستی وجود دارد؟
روش‌های درمانی ترک‌های پوستی تنها 10 درصد موثر است ، معمولا روش‌های درمانی جهت جلوگیری از پیشروی ترک‌ها به کارگرفته می‌شوند؛ به گونه‌ای که در صورت وجود ترک آن را ترمیم و جمع‌تر می‌کند، اما به صورت کامل بهبود نمی‌یابد، البته روش‌های درمانی دیگری نیز جهت برطرف کردن ترک به کارمی‌رود که 20 تا 30 درصد ترک‌ها را کاهش می‌دهد.


در بارداری راهی برای جلوگیری از ایجاد ترک‌های پوستی وجود ندارد و در ماه‌های اولیه بارداری که پوست کشیده می‌شود، می‌توان دو بار در روز از کرم‌های ضد ترک پوستی استفاده کرد تا پوست متعادل شود و کمی از ایجاد ترک‌های پوستی جلوگیری شود. در گذشته که کرم‌های ضد ترک وجود نداشت، مردم از روغن‌های گیاهی یا معمولی مانند روغن زیتون و حیوانی استفاده می‌کردند که بی‌تاثیر هم نبود.

گردآوری:بخش آرایش و زیبایی صبح بخیر

منابع:

مجله زندگی

 سلامت نیوز

 


ویدیو مرتبط :
درمان ترک های پوستی بدن با طب سنتی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

راههای درمان ترک های پوستی دوران بارداری



ترک های پوستی دوران بارداری,ترک های پوستی,دوران بارداری

 ترک های پوستی یا استریا دردوران بارداری یا در افراد چاق به علت افزایش دور کمر وکشیده شدن مکانیکی پوست و پارگی شبکه بافت همبندی درم ایجاد می شود. استریا در ۹۰% از زنان حامله درناحیه ی شکم وسینه ها دیده می شود.

کاهش یا افزایش ناگهانی وزن نیز با استریا همراه است. افرادی که وزنه های سنگین بلند می کنند نیز ممکن است دچار استریا روی شانه ها شوند. در دوران بلوغ نیز رشد سریع برخی از نواحی بدن منجر به ترک خوردن پوست می شود.

در پسران شایع ترین نواحی عبارتند از سطح خارجی رانها و ناحیه ی لومبوساکرال ودر دختران عبارتند از رانها ٬بازوها ٬ باسن و پستان .

ترک های پوستی در ابتدا مختصری برجسته بوده ته رنگ صورتی دارند سپس طویل تر شده و ته رنگ بنفش پیدا می کنند ودر نهایت به رنگ سفید درآمده و مسطح یا فرورفته می شوند. درمان ترک ها ی حاملگی همیشه بحث برانگیز بوده است.

کرم های گوناگونی دربازاروجود دارد که تولید کنندگان آنها مدعی پیشگیری و یا درمان ترک های پوستی هستند . ماساژ پوست با انواع روغن ها از دیرباز رایج بوده است. ماساژ با روغن زیتون یا روغن بادام به خاطر اثرات مرطوب کنندگی روغن ها و اثرات خود ماساژتا حدودی موثر است.مالیدن انواع کرم های حاوی هیالورونیک اسید نیز در پیشگیری از ترک های پوستی موثراست.

هیالورونیک اسید ماده یی است که به طورطبیعی درپوست انسان یافت می شود. هیالورونیک اسید با تحریک فیبروبلاست ها و تولید کلاژن جدید باعث افزایش مقاومت پوست دربرابر کشیده شدن می شود. ازروش های درمانی نوین از قبیل لیزر٬ پیلینگ ٬ میکرودرم و رادیو فرکونسی برای بهبود استریا استفاده می شود.

هیچکدام ازاین روش ها ارجحیتی بردیگری ندارد. به طور کلی هرچه درمان استریا درمراحل اولیه شروع شود بهتراست زیرا روند تشکیل اسکار هنوز کامل نشده است .

استفاده ی روزانه از ترکیبات موضعی ویتامین آ مانند ترتینویین درمرحله یی که ترک ها هنوز صورتی رنگ هستند تا حدودی موجب کاهش سایز ضایعات می شود ولی روی ترک های سفید اثری ندارد.

مکانیسم اثر ترتینویین تحریک فیبروبلاست هاست. البته ازاین دارو نباید دردوران بارداری و شیردهی استفاده کرد.

ازانواع لیر نیز دردرمان استریا استفاده می شود . به طور کلی لیزر با افزایش میزان کلاژن باعث بهبود ضایعات می شود.لازم است چندین جلسه لیزر درمانی با فواصل زمانی انجام شود تا اثرات درمانی ظاهر شود.

استریا درمراحل اولیه که عروق خونی واضح وجوددارد (striac rubrac ) کاندید مناسبی برای درمان با لیزر عروقی nm PDL -585 است البته باید از فلونس کم استفاده کرد.IPL (500 تا ۱۲۰۰ نانومتر) نیز با تحریک کلاژن سازی باعث بهبود ضخامت و قوام ترک های قدیمی می شود.

لیزر دیود ۱۴۵۰-nm جزو لیزرهای غیرتهاجمی است که دردرمان چین و چروک و اسکار آکنه به کار می رود ولی روی ترک های پوستی موثر نیست.

لیزرND:YAG 1064 نیز غیر تهاجمی است و با افزایش کلاژن سازی برای درمان چین و چروک به کار می رود چون این لیزر روی عروق هم تاثیر می کند از آن دردرمان ترک های تازه استفاده می شود و با نتایج خوبی همراه است .

از لیزرهای فراکشنال (تهاجمی و غیر تهاجمی ) نیزدردرمان ترک های پوستی استفاده می شود.

این لیزرها با ایجاد ستون های میکروسکوپی از نکروز MTZs باع افزایش کلاژن و الاستین و بهبود آتروفی می شوند.از لیزر فراکشنال غیرتهاجمی مانند nm Fraxel 1550 برای درمان ترک های جدید یا قدیمی استفاده میشود.

درچند سال اخیر استفاده از نسل جدید لیزرهای فراکشنال غیرتهاجمی به نام لیزر Er:Glass (لیزرLUX1540-nm ) متداول شده است.

لیزرCO2 فراکشنال تهاجمی نیزدربرخی از بیماران بسیار موثر است.

از لیزر اگزایمر ۳۰۸ نانومتر برای بازگشت رنگ ترک های سفید (Striae alba ) استفاده شده است.

طول موج لیزر اگزایمر نزدیک به narrow-band UVB بوده وازآن در درمان  Vitiligo استفاده می شود.لیزر اگزایمر فقط موجب رپیگمانتاسیون موقت استریا می شود ولی تاثیری روی آتروفی ندارد. ازپیلینگ نیز برای درمان استریا استفاده می شود.

گلیکولیک اسید ۲۰ درصد توام با ترتینویین یا ویتامین ث باعث بهبود نمای ترک های سفید می شود.تری کلرواستیک اسید TCA 10 تا ۲۰ درصد تا درم پاپیلری نفوذ کرده ودربهبود قوام و رنگ ترک ها موثر است.

یکی دیگر از راههای درمانی استریا میکرودرم ابرژن است.معمولا چندین نوبت میکرودرم به شکل هفتگی یا ماهانه موثر واقع می شود. لازم است جلسات درمانی متعدد (مثلا ۱۰ تا ۲۰ نوبت با فاصله ی یکماه ) انجام شود ودر هر نوبت خونروی دراسکارایجاد می شود.

یکی دیگرازراههای درمانی استریا استفاده از رادیو فرکونسی است. رادیوفرکونسی روش موثر و بی خطری برای سفت کردن پوست صورت وگردن است. این تکنولوژی با گرم کردن پوست باعث انقباض الیاف کلاژن و تشکیل کلاژن جدید می شود. ازاین سیستم می توان توام با لیزر PDL استفاه کرد و به نتایج خوبی دست یافت.


منبع:pezeshk.us