سلامت
2 دقیقه پیش | نشانه ها و عوارض کمبود ویتامینها در بدنویتامینها نقش مهمی را در بدن انسان ایفا میکنند. بهنحویکه کمبود ویتامین (حتی یکی از آنها) میتواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ... |
2 دقیقه پیش | چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش میزنند؟فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ... |
8 غذا که مغز را جوان و سالم نگه ميدارد
فرتوتي، آلزايمر و کاهش حافظه ناشي از افزايش سن:اين شرايط افول ذهني که مربوط به افزايش سن ميباشد ميتوانند به تاخير بيفتند و يا جلوگيري شوند. علاوه بر درگيري با فعاليت روزانه که براي مغز مفيد ميباشد، يک رژيم متوازن و مرتب غني از اسيدهاي آمينه ضروري، روغنهاي امگا، مواد معدني و ويتامينها حافظه تيز و پر شور را به همراه دارند. براي اينکه بتوانيد مواد مغذي مورد نياز را به مغز خود برسانيد از غذاهاي زير استفاده کنيد.
1-ماهي:
پروتئين به عنوان يک جزء در ساخت انتقال دهندههاي عصبي يا نوروترانسميترها(موادي که ضربان عصبي را در طول يک سيناپس انتقال ميدهند)، براي بهبود فعاليت ذهني ضروري ميباشدگذشته از منبع عالي پروتئين، ماهي سرشار از روغنهاي ضروري، از قبيل امگا 3 ميباشد. امگا 3 از عملکرد مغز محافظت ميکند. ماهيهاي دريايي غنيترين منبع اسيدهاي چرب ميباشند. اين ماهي ها شامل ماهي آزاد، هاليبوت، ماکرل و ساردين ميباشند.
2-زغال اخته:
اين ميوه لذيذ سرشار از آنتي اکسيدانهاي قوي است که راديکالهاي آزاد را که سبب پيري ميشوند از بين ميبرد. همچنين اين ميوه داراي خواصي ميباشد که شروع کاهش مربوط به افزايش سن را به تاخير مياندازد. اين کار را از طريق حفاظت سلولهاي مغز و جلوگيري از تخريب آنها به وسيله مواد شيميايي، پلاکها يا ضربه روحي انجام ميدهد. زغال اخته بر عليه ديگر فاکتور هاي عامل پيري نيز ميجنگد.
3-آجيل و دانه ها:
آجيل و دانه ها غذاهايي شگفت انگيز براي مغز انسان ميباشند. اين غذاها حاوي پروتئين و اسيدهاي چرب و آرژينين آمينه ميباشند که غده هيپوفيز را تحريک ميکنند تا هورمون رشد را آزاد سازد. هورمون رشد مادهاي است که بعد از 35 سالگي کاهش مييابد و فايده ضد پيري براي مغز دارد. مخلوطي از مواد ضد پيري را که شامل يک فنجان گردو، 2/1فنجان دانه کدو تنبل، 3/1 فنجان توت خشک، 4/1 فنجان دانه کنجد، 2/1 فنجان برگه زرد آلو ميباشد تهيه کنيد و همه جا همراه خود داشتهباشيد و در بين وعدههاي غذايي از آنها بخوريد. اين مخلوط مغز را تغذيه ميکند. ضمناً در پاکت فريزر يا در ظرف دردار بريزيد تا تازه بمانند.
4-سبزيجات خانواده کلم:
کلم بروکلي، گل کلم و کلم فندقي سرشار از ماده مغذي با نام کولين ميباشند. اين ماده براي حافظه و سلامت مغز ضروري ميباشد. کولين پيش در آمد استيل کولين ميباشد. استيل کولين در فرايندهاي مغزي مشارکت دارد. همان طور که سن افزايش مييابد، خروجي کولين طبيعي بدن کاهش پيدا ميکند. بنابراين ميتوان با خوردن غذاهاي مملو از کولين، توليد استيل کولين را افزايش داد و قدرت مغز را بهبود بخشيد. منابع ديگر کولين تخم مرغ، دانه سويا، بادام زميني، کلم، لوبياچيتي و لوبيا قرمز ميباشند.
5-روغن: چربي هاي غير اشباع يگانه
چربيهاي غيراشباع تکگانه حاوي اسيدهاي چرب ضروري، اسيد لينولنيک گاما هستند. اين اسيدها علاوه بر ديگر فوايد براي بدن، براي عملکرد مغز ضروري ميباشند. روغن زيتون، کنجد، کانولا، بادام و روغن ماهي سرشار از اسيدهاي چرب غير اشباع تک گانه ميباشند. محققان با مطالعه روي بعضي افراد به اين نتيجه رسيده اند که رژيم غذايي همراه با چربيهاي غير اشباع و غير هيدروژنه خطر ابتلا به بيماري آلزايمر را کاهش ميدهد. اما افرادي که روغن هاي اشباع شده صرف ميکنند بيشتر در معرض ابتلا به اين بيماري ميباشند.
6-غذاهاي داراي L-Carnitine
بسياري مواقع مشکلات حافظهاي مربوط به سن بر اثر افزايش پلاک و کاهش ذخيره خون مغز ايجاد ميشود. L-Carnitine، يک اسيد آمينه است که در کليه ساخته ميشود و جريان را در مغز سرعت ميبخشد. به غير از فوايد بيشماري که براي مغز دارد. همچنين به دليل اينکه از اکسيداسيون چربي در مغز جلوگيري ميکند مانع از ابتلاي افراد به آلزايمر ميشود. گوشت، ماهي، بوقلمون، گندم، آوکادو، شير و لوبياي سويا تخمير شده از منابع مهم L-Carnitine ميباشند.
7-جلبک هاي ريز :
جلبک هاي ريز، اقيانوس و درياچههاي تميز و سالم شامل جلبک سبز آبي، اسپيرولينا، کلورلا، سي ويد و کلپ ميباشند، که هضم اين جلبکها آسان ميباشد و سرشار از پروتئين، انرژي زياد و صدها مواد معدني هستند اين جلبکها را در رژيم غذايي خود بگنجانيد و عملکرد صحيح مغز خود را تضمين کنيد.
8-چاي سبز:
چاي سبز از فعاليت آنزيمي که در بيماري آلزايمر دخيل ميباشد جلوگيري ميکند. همچنين غني از پلي فنلها و آنتي اکسيدانهاست که از پيري زودرس مغز جلوگيري ميکند. لذا هر روز دو فنجان چاي سبز بنوشيد. براي حذف کافئين، چاي سبز را 45 ثانيه بخيسانيد سپس آب آن را دور ريخته و آب داغ تازه به آن اضافه کنيد.
تقويت کنندههاي گياهي
تعداد زيادي داروي گياهي چيني وجود دارد که براي عملکرد مغز مفيد ميباشند، از قبيل جينکو، گوتوکولا، بيلوبا. همچنين به شما داروهاي گياهي زير را توصيه ميکنم:سيب زميني شيرين، رازيانه، گل انگشتانه .
ویدیو مرتبط :
لاغری با خوردن غذا های سالم - ظرف هایی که در آن ها غذا می خوریم
خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :
هيستري،خانمهاي جوان را بيشتردوست دارد!
يک اختلال تبديلي که قديمها هيستري ناميده ميشد، يک اختلال نسبتا شايع روانپزشکي است که بازتابي از تعارضات ناخودآگاه بوده و در عين حال که وجود يک اختلال طبي ديگر را به ذهن ميآورد، ناشي از عوامل روانشناختي است.
حدود يکسوم مردم دنيا در طول عمر دچار بعضي از علايم اين اختلال ميشوند ولي لزوما بيمار هيستريک نيستند. حدود 5 تا 15 درصد مشاورههاي روانپزشکي در بيمارستانهاي عمومي را شامل ميشود. زنان حداقل دو برابر و گاهي تا 10 برابر مردان مبتلا ميشوند و علايمي که نشان ميدهند سمت چپ بيشتر از سمت راست بدن است. اين اختلال در تمام سنين يعني از کودکي تا کهنسالي ديده ميشود ولي شروع آن قبل از 10 سالگي و پس از 35 سالگي نادر است.
همچنين اين اختلال در افراد کمسواد و طبقات اقتصادي پايين و روستاييان و همچنين افراد نظامي که موقعيتهاي جنگي را تجربه کردهاند بيشتر ديده ميشود. اين بيماري در افراد خانواده بيماران مبتلا بيشتر ديده ميشود که تا حدودي ناشي از يادگيري فرزندان از والدين است.
اختلالات جسمي و خصوصا بيماريهاي عصبي شيوع قابلملاحظهاي در ميان اين مبتلايان دارند و از ميان اختلالات روانپزشکي، افسردگي و اختلالات اضطرابي، با اختلال تبديلي در زنان ارتباط دارند. اختلالات شخصيت نيز به کرات همراه با اختلال تبديلي مشاهده ميشوند، خصوصا اختلال شخصيت نمايشگر در زنان و اختلال شخصيت ضداجتماعي در مردان. اختلال تبديلي در اثر واپس زدن تعارضات ناخودآگاه و تبديل اضطراب به يک علامت جسمي ايجاد ميشود. علايم اين اختلال بيمار را قادر ميسازد به ديگران چنين القا کند که وي نياز به توجه ويژه و درمان به خصوص دارد و همچنين يک ابزار غيرکلامي براي کنترل کردن يا بازي دادن ديگران ميباشد. با تصويربرداري از مغز، مشخص شده است که در اين بيماران، متابوليسم نيمکره غالب کاهش و متابوليسم نميکره غير غالب افزايش مييابد.
اين اختلال زماني تشخيص داده ميشود که درمانگر، ارتباطي ضروري و اساسي بين علت علايم عصبي و عوامل روانشناختي پيدا کند و اين نشانهها نبايد نتيجه تمارض و يا اختلال ساختگي (که در آن فرد علايم يک بيماري را آگاهانه تقليد ميکند) باشند. در اختلال تبديلي، بيحسي و مورمور شدن در اندامها، کري، کوري، حرف نزدن و فلج عمومي بدن ديده ميشود. علايم حرکتي نيز شامل حرکات غيرطبيعي، اختلال در راه رفتن، ضعف عمومي، فلج، لرزش تيک و حرکات پرتابي ميباشد. تشنجهاي کاذب علامت ديگري در اختلال تبديلي است و تفکيک آنها از تشنجهاي واقعي گاهي سخت است. بيمار مبتلا به اختلال تبديلي با کنار زدن تعارضهاي دروني و همچنين جلب توجه ديگران به منافع خود ميرسد و همين موضوع موجب تکرار اين رفتار ميشود. علايم ايجاد شده مدت کوتاهي طول ميکشند و معمولا خود به خود برطرف ميشوند. رواندرماني حمايتي درمان را تسهيل ميکند. مهمترين ويژگي درمان، برقراري ارتباط درمانگر با بيمار است. نبايد به بيمار گفت که تو مشکلي نداري و يا اينکه علايم خيالي هستند زيرا بيماري وي شديدتر ميشود. ميتوان از داروهاي ضداضطراب و همچنين آرامسازي عضلاني (ريلاکسيشن) استفاده کرد.
هيستري جمعي
يکي از جالبترين انواع هيستريه، هيستري جمعي است. اين اختلال که نمونهاي از رفتارهاي جمعي است شامل گسترش سريع و ناگهاني يک علامت يا يک سري علايم در يک گروه از افراد سالم است که هيچ توجيه فيزيکي و طبي براي آن يافت نميشود. در حقيقت اين افراد به طور ناگهاني اعتقاد پيدا ميکنند که به وسيله يک عامل خارجي بيمار شدهاند. به تعبير ديگر هيستري جمعي بروز يک سري علايم فيزيکي در عدهاي از افراد به صورت دستهجمعي است بهصورتي که يک بيماري ارگانيک را مطرح ميکنند ولي در واقع از يک علت رواني منشأ ميگيرند.
اولين مورد گزارش شده از هيستري جمعي در ايران در سال 1365 در يک مدرسه دخترانه در استان کرمان بوده است، به طوري که افراد مبتلا به صورت حاد دچار اضطراب و نگراني شده بودند. در سال 1371 و بعد از واکسيناسيون کزاز نمونهگيري از هيستري جمعي در 21 دختر دانشآموز در يک روستا از استان کرمان گزارش شد. بعد از تزريق واکسن علايمي به صورت غش و صرع کاذب، لرزش، اختلال ديد، سردرد، تعريق و سوزش دست در يکي از دانشآموزان بروز کرد و به دنبال آن 9 دانشآموز ديگر نيز علايم مشابهي را تجربه کردند.
اصول درمان اين اختلال عبارت است از: حفظ خونسردي و آرامش، جدا کردن افراد مبتلا از غيرمبتلا، خالي کردن محل بروز براي بررسي دقيق. بهطور مثال تعطيل کردن مدرسه، بررسي دقيق تمام علتهاي احتمالي، بهرهگيري از تکنيکهاي کاهش اضطراب و...